ciąża pozamaciczna? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 16:09   #31
nadalka
Zakorzenienie

Dot.: ciąża pozamaciczna?

Cytat:
Napisane przez czoornoo Pokaż wiadomość
Witam. Zacznę od tego, że z mężem staramy się o dzidzię.
Dwa tygodnie temu byłam u ginekologa i się dowiedziałam, że mam powiększony prawy jajnik i, że będę miała problemy żeby zajść w ciążę bo to prawdopodobnie przez podwyższoną prolaktynę. Ale lekarz matoł i powiedział, że mam przyjść za pół roku i zobaczymy jak to będzie wyglądać. Wiedząć, że chcemy mieć dzidzie nie dał mi skierowania na zbadanie tej prolaktyny.
Ostatnią miesiączkę miałam 20 marca (od zawsze mam nieregularne). Od paru dni źle się czuję, bolą mnie piersi, cały czas chcę mi się wymiotować. Wczoraj zrobiłam test- dwie kreski, dzisiaj powtórzyłam- dwie kreski. Jutro od rana idę na betę a po 15 do ginekologa.
Czy to możliwe, że lekarz dwa tygodnie temu nic nie zauważył?
Naczytałam się na różnych forach, że to może być ciąża pozamaciczna.
Boję się

Dodam, że par razy dziennie boli mnie podbrzusze z prawej strony
możliwe że na badaniu dopiero trwało zagnieżdżenie lub zaszłaś zaraz po wizycie jeżeli się przytulałaś z tz oczywiście

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Ja zaszłam w 37dc a 15 dni później miałam 2 grube krechy i nie pomyślałabym o ciąży poza macicznej... Najważniejsze to się nie nakręcać
Stary 2012-05-15, 09:15   #32
passion80
Zakorzenienie

ani ciąża pozamacziczna, ani zwykła, tylko okres
Stary 2012-05-15, 09:24   #33
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
ani ciąża pozamacziczna, ani zwykła, tylko okres
przykro mi, ale cierpliwosci, uda sie
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 18:19   #34
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

cześć

6 tydzień. Potwierdzone przez lekarza. Serduszko bije
termin na 3.01.2013

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 20:30   #35
haneczka66
Raczkowanie

Cytat:
cześć

termin na 3.01.2013
no to super
haneczka66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 15:45   #36
djmoniska
Raczkowanie

Ja tez miałam jakieś głupie myśli że może urojona... pozamaciczna bo byłam już na usg i lekarz nic nie widzał choć wpatrywał się długo, nawet kazał mi opruźnić pęcherz żeby lepiej widział... i nic testy pozytywne okresu nie ma a na usg nic ale moja beta wynosiła wtedy 73. Umówił mnie na 29 maja i powiedział że na pewno wróce z lepszym nastojem do domu niż dziś

Wróciłam do domu internet, fora! i czytam i nakrecam się jak głupia

ale wyczytałam że 2 tydzień od owulacji to na szybko żeby było coś na usg, i tego się na razie trzymam... kolejny wynik bety teraz w środę.

Liczę że będzie dobrze...

djmoniska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 20:57   #37
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Napisane przez haneczka66 Pokaż wiadomość
no to super

gratuluję ja byłam u ginek.okazało sie że mam powiększoną macicę... lekarz stwierdził że trzeba zrobić usg... na poczatku myślałam że to ciąża... ale na drugi dzień po wizycie dostałam okresu... więc to raczej nie ciąża... usg mam 31 maja....
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-20, 21:10   #38
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
jak myślisz, w którym tygodniu (licząc od OM) lekarz powinien już coś zauważyć w zwykłym badaniu ginekologicznym?
Ja byłam na wizycie w 30 dc. Ginka zbadała mnie na fotelu i powiedziała "hmm bada się jak ciąża". I tak do dziś "się bada"

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
cześć

termin na 3.01.2013
Gratuluję
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-21, 14:51   #39
mania_a
Przyczajenie

Witam!
My z mezem staralismy sie o dziecko 3 lata. gdy okres spoznial mi sie 2 tyg zrobilam test wyszedl pozytywny, na drugi dzien zaczely sie plamienia, wiec pobieglam do lekarza, który stwierdzil ze nie widzi ciąży, ze jest to prawdopodobnie ciąża pozamaciczna i wyslal mnie do szpitala. w szpitalu zrobili mi test beta okazalo sie ze rosnie prawidlowo a ciazy dalej nie widac, wiec wyslalimnie do domu i kazali przyjsc za tydzien. po tygodniu na usg juz bylo widac ciaze. w nocy zaczelam krwawic, wiec biegiem do szpitala. w szpitalu lekarz stwierdzil ze w macicy mam puste jajo plodowe i zaczyna sie u mnie poronienie i mam isc do domu i wrocic jak zaczne mocniej krwawic. wrocilam do domu i stwierdzilam ze tak latwo sie nie poddam. lezalam caly tydzien w lozku. po tyg gdy poszlam do lekarza okazało sie ze jest puls i z dzidzia wszystko ok, a po dwoch tygodniach znowu zaczelam plamic, biegiem do lekarza, ktory stwierdzil ze mam krwiaka w macicy i musze na siebie uwazac zeby nie stracic ciąży a teraz moja myszka ma juz miesiac i rosnie duza i zdrowa, wiec dziewczyny nie poddawajcie sie. wszystko bedzie ok.
mania_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-21, 17:08   #40
martynka1916
Wtajemniczenie

GG do martynka1916

Cytat:
Napisane przez mania_a Pokaż wiadomość
Witam!
My z mezem staralismy sie o dziecko 3 lata. gdy okres spoznial mi sie 2 tyg zrobilam test wyszedl pozytywny, na drugi dzien zaczely sie plamienia, wiec pobieglam do lekarza, który stwierdzil ze nie widzi ciąży, ze jest to prawdopodobnie ciąża pozamaciczna i wyslal mnie do szpitala. w szpitalu zrobili mi test beta okazalo sie ze rosnie prawidlowo a ciazy dalej nie widac, wiec wyslalimnie do domu i kazali przyjsc za tydzien. po tygodniu na usg juz bylo widac ciaze. w nocy zaczelam krwawic, wiec biegiem do szpitala. w szpitalu lekarz stwierdzil ze w macicy mam puste jajo plodowe i zaczyna sie u mnie poronienie i mam isc do domu i wrocic jak zaczne mocniej krwawic. wrocilam do domu i stwierdzilam ze tak latwo sie nie poddam. lezalam caly tydzien w lozku. po tyg gdy poszlam do lekarza okazało sie ze jest puls i z dzidzia wszystko ok, a po dwoch tygodniach znowu zaczelam plamic, biegiem do lekarza, ktory stwierdzil ze mam krwiaka w macicy i musze na siebie uwazac zeby nie stracic ciąży a teraz moja myszka ma juz miesiac i rosnie duza i zdrowa, wiec dziewczyny nie poddawajcie sie. wszystko bedzie ok.

o kurcze... pewnie się denerwowałaś??
martynka1916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-21, 19:25   #41
mania_a
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez martynka1916 Pokaż wiadomość
o kurcze... pewnie się denerwowałaś??
Byłam przerażona, ale teraz juz wiem, że nie ma co sie denerwowac na zapas, bo to w niczym nie pomoże, a tylko może zaszkodzic.
mania_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości