odchudzić się przed 40 ;) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-24, 16:01   #31
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina
Dot.: odchudzić się przed 40 ;)

jesooo dziewczyny....
jechałam dzisiaj i widzę babeczkę z truskawkami....
nie bylabym sobą bo stanęłam i kupiłam... i się najdalam truskawek jak szalona
słodkie, czerwoniutkie, soczyste

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 19:27   #32
aga_74
Rozeznanie

Zauważyłam, że ubrania są jakby ciut luźniejsze jestem ciekawa czy uda mi się troszkę w tym tygodniu zrzucić. W niedzielę ważenie, mierzenie i wszystko się okaże. Boję się Dnia Matki bo będę musiała spróbować coś słodkiego żeby nie robić przykrości mamie.
Dziewczyny przyłączajcie się nas, piszcie o swoich problemach, słabościach i efektach odchudzania to bardzo pomaga wiem to po sobie
aga_74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 20:14   #33
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

aga nie bój się słodkiego....
nawet spróbuj troszkę... byle nie za dużo
i nie najadaj się tylko wiesz: kawalątek ciasta, może ciut lodow (najlepsze w tym momencie sorbety ale to jeszcze nie sezon...) byle nie za dużo i nie wszystko

Stary 2012-05-26, 22:12   #34
aga_74
Rozeznanie

Dziś byłam u teściowej z mężem zjadłam kawałek ciasta czekoladowego w miarę się udało wykręcić, ale jutro u mojej mamy będzie gorzej. Ciekawa jestem czy coś zrzuciłam w tym tygodniu. Dziś mierzyłam się centymetrem i widzę nie duże zmiany, a jutro się zważę
Stary 2012-05-27, 17:38   #35
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Aga i jak tam ważenie?

ja dzisiaj na wagę nie weszłam bo mi wczoraj rodzinka zafundowała kuraki z kfc
a dzisiaj własnie wróciłam od lekarza bo od piatku mi temp nie spadała tylko sobie była i była.... i się okazało, że się doigrałam pięknego zapalenia płuc
no to leżę sobie grzecznie w łóżku i tyle.... cóż mi pozostało innego...

reszta dziewczyn jak wasza dietka? jakieś postępy?

Stary 2012-05-27, 19:03   #36
aga_74
Rozeznanie

johambina współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Jeśli chodzi o ważenie jakoś wolno ta waga spada, chyba muszę jeść jeszcze mniej Dziś dieta, troch poszła na bok, bo rano zjadłam na szybko kanapkę z wędliną, ogórkiem i pomidorem, na obiad zjadłam młodą kapustę z kotletem, później u mamy zjadłam ciasto z owocami, jedno ciastko, i czekoladkę, wypiłam też pół szklanki koktajlu truskawkowego tak więc dzisiejszy dzień to tragedia. Jutro muszę z powrotem wziąć się za siebie.
Stary 2012-05-27, 19:56   #37
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez aga_74 Pokaż wiadomość
na obiad zjadłam młodą kapustę z kotletem
ty pewna jesteś, że nie byłas u mnie na obiedzie?
bo ja miałam to samo

ja wychodzę z założenia, że nalezy jeść często a po trochu... z tym często kiepsko mi idzie ale przynajmniej staram się systematycznie- zjadam 4 posiłki o mniej więcej tych samych godzinach... i o 18-18.30 ostatni posiłek

Aga patrzę po podpisie... całkiem nieźle ci spada waga.... wg mnie 1-1,5kg/ tydzień to calkiem ok.... także nie panikuj jest dobrze

Stary 2012-05-28, 13:59   #38
MissChievousTess
Zakorzenienie

Zacznij od regularnego wysiłku fizycznego- zapisz się na siłownię.
Co do zmiany nawyków żywieniowych- zmieniaj je stopniowo, łagodnie, bez rewolucji.
Jedz więcej warzyw, pij soki warzywne, zamiast ziemniaków kasza , ryż, kuskus, biały cukier i pieczywo zastąp ciemnym, częściej jedz ryby. Nie musisz całkowicie rezygnować ze słodyczy- ludzie jedzący gorzką czekoladę chudną łatwiej niż ludzie całkowicie rezygnujący ze słodyczy.
MissChievousTess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 20:58   #39
aga_74
Rozeznanie

Dzisiejszy dzień był już bez słodyczy, reszta posiłków w miarę dietetyczna. Nie wiem tylko, czy nie przesadziłam z truskawkami sporo zjadłam , poza tym chodziłam godzinkę z kijkami. Teraz popijam 4 z kolei zieloną herbatkę.
Johambina jak tam zdrowie i jak postępy w odchudzaniu ?
Stary 2012-05-28, 21:42   #40
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Johambina jak tam zdrowie i jak postępy w odchudzaniu ?
nie mam pojęcia jak postęp.... starałam sie nie podjadać a jeśli już to rzodkiewki skubałam.....
a zdrowie.... hmmm... mogłoby być lepiej

Stary 2012-05-29, 07:12   #41
aga_74
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Zacznij od regularnego wysiłku fizycznego- zapisz się na siłownię.
Co do zmiany nawyków żywieniowych- zmieniaj je stopniowo, łagodnie, bez rewolucji.
Jedz więcej warzyw, pij soki warzywne, zamiast ziemniaków kasza , ryż, kuskus, biały cukier i pieczywo zastąp ciemnym, częściej jedz ryby. Nie musisz całkowicie rezygnować ze słodyczy- ludzie jedzący gorzką czekoladę chudną łatwiej niż ludzie całkowicie rezygnujący ze słodyczy.
gdy zjem chociaż kawałek jak zaczynam się odchudzać nie znam umiaru, rzucam się na słodycze

Edytowane przez aga_74
Czas edycji: 2012-05-29 o 07:14
Stary 2012-05-31, 18:08   #42
aga_74
Rozeznanie

Cały czas trwam bez słodyczy ,bardzo mnie to cieszy bo nawet dobrze mi z tym. Jem sporo warzyw bez przyprawiania, też są dobre. Zamiast ziemniaków dokładam więcej surówki lub po prostu kroję pomidora, paprykę lub jakąś mieszankę gotowaną na parze. Najbardziej widzę po spodniach, że są luźniejsze, chociaż waga jak na razie nie spadła zbyt wiele.
Dziewczyny dołączajcie zapraszam do mnie, wspólnie na pewno uda nam sie zrzucić parę kilogramów. Powoli dojdziemy do celu. I chociaż mam prawie 38 lat czuję się na 28 jestem zwariowana, zawsze wesoła i teraz się zawzięłam, nie odpuszczę.Muszę schudnąć. Jeśli macie jakieś ciekawe szybkie dania dietetyczne na każdą kieszeń chętnie wypróbuję
Stary 2012-05-31, 18:20   #43
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Aga i tak masz się czuć....
ja jako że jestem troszkę mlodsza od ciebie to się czuję na...hm... osiemnaście
ja u siebie też widzę, ze trochę mnie mniej... schylam się do butów bez wysiłku to już poprawa...
poza tym przy chorobie i łykaniu antybiotyku jestem wiecznie zmęczona i szybko się męczę...ale zjadam ładnie I i II śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację....
dzisiaj na podwieczorek zapodalam sobie truskawki...ze smietana
a na kolację własnie zjadam pomidorka i domową szynkę
i później tylko herbatkę żurawinową, może malinową....

a szybko i dietetycznie... pierś z kurczaka z warzywami gotowane na parze

i w ogóle kupilam sobie książkę "jedz pysznie chudnij cudnie" i tam też są przepisy.... lista zakupów na tydzień i potem co z tego zrobic w ciągu tego tygodnia.... i gotuje się raz na dwa dni... jakos dwa dni pod rząd moge jeść to samo na obiad
ale do przepisow jeszcze nie doszłam bo zaczęłam czytać ze zrozumieniem i nie chcę po lebkach

Stary 2012-05-31, 18:41   #44
aga_74
Rozeznanie

johambina o jak dobrze, że jesteś bałam się ze tez mnie opuściłaś, ja teraz tak łatwo się nie poddam mam jeszcze co zrzucić . Nie chciałam już przesadzić z tą 18 ale to prawda nie czuje się tych lat .
Stary 2012-05-31, 18:45   #45
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
ale to prawda nie czuje się tych lat .
bo to wiesz: kadłub przywiędły ale dusza młoda

no i czemu mialabym cię zostawić...
zaglądam choćby po to, żeby i mnie czasem ustawić do pionu jak przyjdzie potrzeba

Stary 2012-06-01, 20:26   #46
aga_74
Rozeznanie

dzisiejszy dzień byłby ok gdyby nie to że zjadłam pączka około 14.00 byłam głodna a pracowałam do 17.00. Zbyt mało miałam rano czasu i nic sobie nie zrobiłam. Mam na dzieję, ze nie wpłynie to na moją wagę . Dziś kilka osób mi powiedziało że chyba schudłam. Fakt trochę był to trik z ubraniami. Założyłam wąskie ciemne dżinsy, które sama widzę, że wysmuklają. Po wymiarach wychodzi, że straciłam 2 cm w biodrach i w biuście. Teraz powinnam się wziąć za brzuch... bo on najbardziej mi przeszkadza :-(
Stary 2012-06-02, 19:28   #47
aga_74
Rozeznanie

Rano zjadłam serek i grzankę, później banana i 2 wafle ryżowe. Na obiad makaron z sosem pomidorowym i bazylią. Dwie godziny przed kolacją zjadłam małą kanapkę z wędliną i ogórkiem. Na kolację kalafior i pomidor. Powiem szczerze, że dziś miałam na coś ochotę, ale sama nie wiedziałam na co. Jutro ważenie i 3 tygodnie jak się odchudzam, ciekawe czy waga ruszyła się przez ten tydzień .
Stary 2012-06-03, 09:12   #48
aga_74
Rozeznanie

Udało się zeszłam poniżej 70 kg strasznie się ciesze, powiem szczerze, że jeszcze bardziej chcę teraz schudnąć. Myślę, że jak na 3 tygodnie odchudzania jest naprawdę nie źle, tym bardziej, że w ogóle nie chodzę głodna. Dziewczyny dołączajcie! Czuję się dziś super i powoli zaczynam widzieć zmiany w mojej sylwetce
Stary 2012-06-03, 09:29   #49
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Aga brawo
ja wczoraj miałam o kilogram więcej od ciebie ale dzisiaj jak weszlam na wagę i zobaczylam ile mam więcej to mnie zatkalo....
no ale wieczorem miałam wenę na słodkie bo @ się rozpanoszyła więc zganiam na to zrzucę.....
poza tym odnoszę wrażenie ze to bardziej woda bo spodnie mi z tyłka lecą
zobaczę za 2-3 dni jak @ się skończy....

ja myslę, że lepiej się pozbywać powoli bo przynajmniej jest duża szansa, że nie wróci...
spadam poprasować... zawsze to kilka kalorii mniej

Stary 2012-06-04, 21:22   #50
aga_74
Rozeznanie

Johambina dzięki , jakoś powolutku waga spada boję się kryzysu że wreszcie nadejdzie. Za jakieś 8-9 dni powinnam dostać a wtedy przed mam wilczy apetyt na wszystko jak leci. Poza tym brzuch mam jak balon mam nadzieję że jakoś dam radę. Dziś nie wiele zjadłam chyba za mało...
Skorzystałam z tej strony http://kalkulator.medycyna.anauk .net/14-0-32-Kalkulator+zapotrzebowani a+energetycznego.Kalkulat or.html
i wyliczyłam zapotrzebowanie energetyczne wyszło mi 2156 kalorii więc żeby schudnąć muszę zmniejszyć tylko nie wiem o ile...?
Stary 2012-06-06, 21:41   #51
aga_74
Rozeznanie

Na razie daję radę. Dziś pozwoliłam sobie więcej zjeść, pracowałam w ogródku i powiem szczerze, że byłam strasznie głodna. Słodycze nadal w odstawce. Czasami zjadam kilka orzechów, rodzynek lub suszonych daktyli. Ćwiczenia trochę zaniedbałam ale to dlatego, że nazbierało mi się prac domowych i w ogrodzie, więc zawsze parę kalorii spali się przy pracy
Stary 2012-06-06, 22:26   #52
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

pewnie ze się spali.....
ja tu ostatnio zaglądam ale nie piszę bo wage omijam.....
jutro robimy wypad rodzinny do wroclawskiego zoo więc mam nadzieję "wychodzić" troche tłuszczyku

Stary 2012-06-08, 22:35   #53
aga_74
Rozeznanie

Wczoraj było święto więc z całą rodzinką byłam na lodach to taki mały grzeszek, dziś natomiast nie wiem czy nie przesadziłam z arbuzem tak mi posmakował, ze nie mogłam się oprzeć.Trochę boję się, że waga w tym tygodniu nie drgnęła, oby nie do góry bo znowu będzie ponad 70 kg Jutro mierzenie a w niedzielę ważenie no i się okaże.
Stary 2012-06-08, 22:55   #54
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

a tam arbuz....
ja wczoraj pożarłam loda, co prawda sorbet ale jednak... poprawilam domowymi pierogami z mięsem i surowka z marchewki (niestety z dodatkiem smietany), potem dołożyłam wielką pyszna bezę ale za to połazilam jak szalona więc na wadze równowaga.... ani do góry ani na dół....

Stary 2012-06-09, 16:26   #55
aga_74
Rozeznanie

Dzisiejsze pomiary bez większych zmian jedynie ob. bioder 0,5 cm mniej, brzuch o 1 cm, pod biustem 1 cm talia i cała reszta tak samo jak tydzień temu. Johambina a jak u Ciebie jak waga i wymiary ?
Stary 2012-06-09, 16:39   #56
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Aga waga bez zmian... zważywszy na to, że wieczorem przy meczu poskubalam trochę chipsów to nie jest źle...
wymiary nie wiem bo... się nie mierzę
może czas zacząć... ale widzę po spodniach że luzu mam dość w nich więc chyba coś z obwodów spadło

Stary 2012-06-10, 17:31   #57
aga_74
Rozeznanie

Czułam, że przyjdzie kryzys i choć słodyczy właściwie nie jadłam, sporo pracowałam w ogrodzie wracałam głodna, zjadałam coś szybko i od razu widać...brak efektów. Może organizm juz się przyzwyczaił do tego, że nie jem słodkości... ? sama już nie wiem Od jutra znowu twardo wracam do diety, ten tydzień czułam, że nic dobrego nie przyniesie i tak dobrze że nie przytyłam. Kolejne dni też nie będą łatwe, zawsze przed okresem coś bym ciągle jadła, obym przetrwała ten tydzień. Dziś mierzyłam sukienkę w której byłam na weselu rok temu wtedy też się odchudzałam ale nie leżała tak dobrze jak dziś. 14. 07 mam kolejne wesele i chciałabym schudnąć do tej pory jeszcze trochę
Stary 2012-06-10, 17:50   #58
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Aga no co ty... dasz rade
toć to cały miesiąc jeszcze

Stary 2012-06-11, 19:46   #59
aga_74
Rozeznanie

Dzisiejszy dzień... do niczego, rano jakaś babka wjechałam mi w tył samochodu, co prawda z jej winy i poniesie koszty naprawy mimo to chodzę cały czas poddenerwowana 20 lat temu ostatnio miałam stłuczkę i to też nie z mojej winy, jakiś chłopak wjechał mi w bok. Z tych nerw praktycznie dziś nie jadłam ,co tez nie jest dobre. Jestem rozbita totalnie i na nic nie mam ochoty odezwę się jutro mam nadzieję ze humor mi wróci
Stary 2012-06-11, 19:55   #60
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Aga kurcze, niefajnie ci się tydzień zaczął....
napij się herbatki z meliski i będzie dobrze.....
wracaj tu jutro bo z kim będe pisać.....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości