![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
![]() No te czasy spania do 10 lub dłużej mile wspominam. Jak to dobrze było hehe Ja też już potrafię wyrobić się w czasie 30 minutowej drzemki Mai hehe U nas dziś straszne wiatrzysko więc odpuścimy sobie spacerek. Anesko mi też popraw wiek na 28. Widzę, że wiek 28 lat popularny u nas na wątku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Hej
Znów dziś pada, ja zwariuje chyba z tą pogodą, wczoraj udało się wieczorem tylko na 50 minut wyjść, a dziś to nie wiem, bo wieje okropnie. Dawid znów spał ze mną pół nocy, ale rano wstaliśmy dopiero o o 7.30. Cytat:
Cytat:
![]() fajnie, że nowy fotel mu się spodobał, my póki co jesteśmy z niego zadowoleni i Dawid też bardzo chętnie jeździ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() podpis czas zmienić ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Wtajemniczenie
|
Na wazenie nie poszlismy, bo maly odsypial nocke a i ja musialam sie polozyc
![]() Goraczka wzrosla w nocy do 40 stopni, plakal okropnie, w koncu posmarowalam dziaselka Dentinoxem i troszke sie uspokoil ale spal z nami, bo jak go w lozeczku jego kladlam to wycie bylo tylko. Chyba to wina zebow ale pewna nie jestem ![]() Rano goraczka ale zjadl ladnie sniadanko. Znow placzliwy sie zrobil kolo 8 i polozylam go, wiec spalismy do 10.30 Tym razem jednak jesc nie chce, tylko pije ![]() ![]() Jest okropnie placzliwy i taki flegmatyczny, nie chce sie bawic i ciagle ziewa, wiec dzien mamy do ![]() Do lekarza juz pojsc nie moge, bo miejsc nie ma do poniedzialku ![]() Zobaczymy jak nam minie dzien... Biedactwo moje... ![]() Cytat:
Dodam pozniej ![]() Cytat:
![]() Mowie wam, juz zmeczona tym wszystkim jestem... I zmartwiona, ze z Nino ciagle cos jest nie tak i biedactwo moje nie moze normalnie brykac bez rzadnych problemow co chwila ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do podpisu to chyba nie zmienię bo zapomniałam hasła ![]() Maja ma dziś całuśny dzień. Co chwilę dostaję buziaka. W sumie to nie tylko ja bo też lala, misiu na słoiczku, lusterko i pare innych rzeczy ![]() Statystyka poprzedniego wątku https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=573985 nasze największe gaduły: Kasiunia 436 Marta 377 Madalena 358
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2012-05-17 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
O na reszcie nie jestem na szarym końcu
![]() Anesko - może to wszystko przez ten żłobek. Niektóre dzieciaki podobno nawet po pół roku chorują a potem jest już ok. Ja na koniec maja muszę zobaczyć czy moja się dostała i juz się boję co to będzie ![]()
![]() |
#36 | ||
Wtajemniczenie
|
hejo
melduję się, ale nadrobię wieczorem albo jutro, bo zaraz idę już po małeo i do domku jedziemy ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- anessko zmień mi proszę wiek na 29, co prawda w tym roku już będzie 30 ale jeszcze się trochę nacieszę dwójką z przodu ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
40 stopni to trochę za wysoka gorączka na zęby, ale może złapał trzydnuiówke nie martw się, niedługo mu minie, mój też na początku żłobka chorował, a teraz odpukać jest dobrze mam nadzieję, że to nic poważnego dobra, nadrobiłam, lecę do domku |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak czy tak to strasznie się umęczy bidulek ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Mila moja, poudzielac sie trzeba a pozniej dane podaj i juz bedziesz na liscie
![]() Obiecje poprawe i poudzielać się na wątku ![]() Oj biedny Nino wydaje mi sie że to 3 dnówka , bo na ząbki nie występuja aż tak wysoka gorączka .Dużo zdrówka, a dla Ciebie dużo sił w walce z chorobą ![]() Cytat: Napisane przez izunia233 Chwal się na poczatku, że Mai wyszły kolejne dwie czwórki także mamy już 11 ząbków Oooo wielkie gratulacje dla mai ![]() ![]() kasiuni_a- o matko, czy ja nie miałam co w domu robić? ![]() ![]()
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
witam sie wieczorowa porą
![]() dzis lało i siedziałysmy z mała w domu-myslalam ze oszaleje, moje dziecko wyrazenie: "nie wolno" rozumie jako: "tak powywalaj wszystko z pólki" albo "tak posciagaj wszystko i rozbij kolejny kubek" ![]() Podczytywałam was i była mowa o rowerku, my kupilismy małej taki http://allegro.pl/super-rower-rowere...321803152.html tylko nasz jest fioletowy i ma jeszcze regulowaną obręcz zabezpieczającą, jest całkiem spoko a mała siedzi dumna i tylko pokazuje zeby wcisnac jej muzyczkę ![]() PS.anessa- zeby mały szybko wyzdrowiał, moja mała miała trzydniówkę- na poczatku tez myslalam ze to zeby ale po 3 dniach pojawila sie wysypka i juz wiedzialam ze to trzydniówka PS2. czekamy na pierwsze kroczki naszej królewny...
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałabym pomalować Leonkowi 2 drewniane krzesełka na jakieś ładne, nie przeźroczyste kolory. Może któraś z Was się bawiła i wie jakie farby mi polecić, bo kolorystyka tych co znalazłam nie powala.
Zdrowia dla Nina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
hej,
dzisiaj zauważyłam że Michał na bródce ma 2 czerwone suche, szorstkie plamy. Macie jakiś pomysł z czego to? Czy to jakieś uczuleniowe czy co ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | ||
Wtajemniczenie
|
A wlasnie, zapomnialam pogratulowac 11 zabka
![]() Farciara ![]() Cytat:
![]() Temperature wysoka mial caly dzien ale w koncu spadla do 37.7 i humor sie malemu polepszyl na koniec ![]() Cytat:
![]() Mnie to juz nie interesuje co to jest, wazne, zeby szybko przeszlo ![]() Oczywiscie to kiepski zart byl, no ale stawiam jednak na zeby ![]() Kochana, ty jestes po prostu wielofunkcyjna i tak trzymac ![]() ![]() Jutro do roboty, wiec lece tylko wlosy umyc i spac. Paaaa! ![]()
![]() |
![]() |
#43 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() byliśmy dziś u lekarza bo Oli od tygodnia ma katar i dostał dziś wysypki takiej suchej na brzuchu okazało się że to po szczepieniu na odrę świnkę różyczkę którą mieliśmy tydzień temu ![]() ![]() ![]() Oli doskonali chodzenie a ja nie mam na nic czasu ![]() Anessko tak mi szkoda Nina że się umęczy z tymi choróbskami ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() lecę spać ![]()
![]() |
![]() |
#44 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() PS. mam faze na latino-zwykle nie słucham takiej muzyki ale małej sie podoba i kicu-kicu robi: http://www.youtube.com/watch?v=txKfk...eature=related
Nasza księżniczka ![]() Edytowane przez mik23 Czas edycji: 2012-05-18 o 08:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Za nami trzecia beznadziejna noc, tzn. młody spał ze mną prawie cały czas. Mam cichą nadzieję, że to wina miejsca i po powrocie do domu wszystko wróci do normy. Teraz już mamy pierwszą drzemkę od ponad godziny, bo był strasznie marudny i chciał ciągle na rękach siedzieć. Do tego były już dwie kupy, co u nas się praktycznienie zdarza, więc może zęby idą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() oby w takim razie to była przyczyna i te wszystkie dolegliwości niech powoli ustepują ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() nocka beznadziejna Oli od 00.40 spał z nami bo płąkał ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
właśnie - wysypka to ponoć normalne przy szczepieniu ![]() a ja lubię przygotowania mogłabym organizować wesela ![]() ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2012-05-18 o 10:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas nocka w miarę. Mateusz obudził się 2 razy z płaczem, ale dałam smoka, położyłam i spał. o 5 wylądował u nas w łóżku i jakoś do 6:20 udało mi się go przetrzymać. przed 7 wstałam już bo miałam dość ciągnięcia za włosy i cacy-cacy robionego przez Mateusza ![]() a do nas chyba lato wraca bo piękne słońce świeci. umówiłam się dziś na spacer z sąsiadką i 3,5mczną Alą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wcale ci się nie dziwię że zmęczona jesteś. miejmy nadzieję że z każdym dniem będzie lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() hehe, ja miałam do roboty chyba niewiele więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mateusza też czasem wysypuje i nie mam pojęcia od czego ![]() Cytat:
![]() u nas od jakiegoś czasu też więcej kup jest. a wczoraj była taka mega luźna i zielona. może też na te czwórki przeklęte ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() My dziś na szczepieniu byłyśmy. Zaszczepiłam też małą na pneumokoki.No i z portfela ubyło 300 zł ![]() Mamy kolejną czwórkę także 12 ząbków. W ciągu 1,5 tygodnia wyszły jej wszystkie czwórki. Mam nadzieję, że teraz będzie pauza w ząbkach. Maja waży 12,500 i mierzy mniej więcej 75 cm ale nie chciała dac się zmierzyc i był ryk. Po szczepionkach też bidulka płakała. Teraz śpi tylko ciekawe jak długo. Cytat:
Kasiunia widocznie Dawidek daje mamusi poklikac na komputerze. Dobry z niego chłopak ![]() Marta u nas było mega dużo luźnych kup. Jednego dnia to nawet 10 było i zaraz potem w nocy płacz i budzenie się co chwilkę a rano ząbek na wierzchu.Maja też miała strasznie spuchnięte dziąsła, normalnie takie banie jej się zrobiły.
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2012-05-18 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamunie!
Już nowy wątek - o mamo!! Melduję się więc na nim z Lenką ![]() Anessa - bardzo mi miło, że wpisałaś mnie na listę, choć ostatnoi aktywna zbytnio nie jestem, niestety ![]() Dziś mam wolne i babcia pojechała do domu, więc mam spokojny czas dla Was ![]() U nas leci szybko dzień za dniem - Lence wychodzą dwie czwórki - kolejne, więc różnie bywa. Nie wiem, czy też nie trójka pcha jej się, bo dziwnie dziąsło wygląda??? Zobaczymy... Byłyśmy dziś na kolejnym już pobraniu krwi - Lenka dostała skierowanie od alergolog. Po poprzednim badaniu nie udało się zrobić badania na pszenicę - podobno za mało surowicy było, no i panie przeoczyły ze skierowania mleko, więc ponowne kłucie Lenka miała... Za dwa tygodnie mają być wyniki, więc teraz czekamy... Spróbuję poczytać, co u Was. Pozdrawiam i życzę Wam pięknych chwil z maluszkami ![]()
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() melduje się na nowym wątku, u nas młode od wczoraj marudzi, poza tym nagle stała się bardziej aktywna, wchodzi mi po krzesełku na swój stolik i siada na nim ![]() ostatnio stanęła w swoim pchaczu i poleciała do przodu i zbiła sobie wargę. Całe szczęście jeszcze nie umie wejść na kanapę i łóżko. I w końcu zrobiła samodzielnie pierwsze kroki ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() Idi ma około 77cm i 10kg.
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
hej, jestem i ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia miała po Danonkach suche plamki na ciele zeszło samo, odstawiłam jogurciki i smarowałam kremem LaRoche-Posay Lipikar Poza tym to witam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow 12zębów ![]() ![]() ładna waga ![]() ![]() no widzisz a nam wtedy mówiła że gorączka moze byc ale wysypka nie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Dzięki kobietki za komplementy odnośnie wagi. No taka mała kluska z niej jest
![]() ![]() ![]() Eirene widzisz może zapomniała, że przy tej szczepionce może byc wysypka ![]() ![]() iizabelaa Maja też ostatnio jakoś tak dziwnie upadła, że przygryzła sobie wargę aż jej krew poleciała. W domu mam istny armagedon. Wymieniają mi okna dachowe i syf taki, że patrzec nie mogę. Ciekawe jak to posprzątam jak Maja taka marudna dzisiaj ![]()
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2012-05-18 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Siedze sobie w samochodzie i czekam az krolewicz sie wyspi ![]() izunia niezla waga no i ilosc zebow powala gratulacje ![]() ahtaga my tez mamy suche plamy ale na raczkach i nozkach to jest w naszym przypadku lojotokowe zapalenie skory myjemy sie w emolientach np mediderm emolium atoperal sprobuj smarowac czyms natluszczajacym upal sie u nas zrobil i fajny weekend sie zapowiada |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w zeszłym roku tez wymienialiśmy okna
![]() |
![]() |
#57 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- a co do tych Danonków to strasznie to małe jest ![]()
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
No to wiesz co czuję. Na szczęście Maja zasnęła o 16 i już posprzątałam
![]() Cytat:
![]() Ego u nas też zapowiadali poprawę pogody niby od dzisiaj i słoneczny ciepły weekend ale jakoś tego nie widzę. Co prawda słonkoświeci al potworny wiatr wieje i jest nieprzyjemnie na dworzu ![]() Ostatnio namówiłam tż aby kupic elektroniczną nianię z kamerą bo jak kładłam Maję spac to co chwilkę chodziłam do pokoju zobaczyc czy wszystko jest ok i powiem wam, że zakochałam się w tym urządzeniu. Siedze sobie teraz przed kompem lub jak sprzątam a obok mam telewizorek i widzę co mój skarb robi. Dziewczyny mam takie pytanie: chciałabym odstawic Maję od piersi i nie mam pojęcia jak to zrobic. Ona tak się nauczyła, że podchodzi do mnie, mówi "am" i wsadza rękę pod bluzkę mimo, że jadła 5 minut wcześniej. Jak jej nie dam to jest ogromny krzyk. Gdy gdzieś wychodzę to muszę tak się ubierac żeb nie miec cycków na wierzchu jak zacznie mi tam grzebac. W sumie to już wystarczy tego karmienia bo przez to w nocy budzi się co 2 godziny. Koleżanka podpowiedziała mi żebym kupiła tabletki na likwidację pokarmu tylko zastanawiam się czy to dobry pomysł. Czy nie będzie histerii jak z cycusia nic nie będzie leciało. Ostatnio smarowałam cycki musztardą i chrzanem ale nic nie dało. Jeszcze mam taki problem bo w nocy tż wstaje zrobic jej butelkę i jak za długo to trwa to ona tak się potrafi rozjuszyc, że już potem nie chce butelki i tylko cycuś ją uspokaja.
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2012-05-18 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ze względu na dużo wydatków jednak wzięłam zwykłą, a teraz nie będę drugiej kupować, ale wierzę, ze super sprawa. Co do kp to się nie znam, ale we wszystkich takich akcja typu odzwyczajenie dziecka od czegoś najważniejsza jest stanowczość i nie uleganie. Ale wiem, że łatwo powiedzieć. cora pamiętam jak pisała, że jak odstawiła to nie było cyca i koniec, i choc długo w nocy walczyla to nie dała, może wpadnie i coś podpowie Natomiast chciałam powiedzieć, że możesz skrócić czas przygotowania butli w nocy jeśli będziesz miała w sypialni butle w podgrzewaczu i obok odmierzony proszek ![]() Ja teraz tak mam, z lenistwa, a wcześniej chodziłam robić do kuchni w nocy.
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Przejrzałam ostatnie dwie strony - na resztę nie mam czasu...
Pewnie wiele mnie ominęło......... ![]() Ale niestety zauważyłam, że najstarsza wśród Was jestem ![]() O, mamo!!! Przed wami jeszcze tyle, a ja o dekadę starsza i o tyle, mniej mam do przeżywania... Gdybym mogła cofnąć czas choćby o 5- 6 lat, to nie czekałabym tak długo na drugie dziecko, a nawet na trzecie... A teraz, chciałabym jeszcze przeżywać ten piękny czas ciąży- ale czy to zdrowe?? ......................... ........ Cytat:
Niczego innego nie umiem Ci doradzić, bo ja problemu z odstawieniem nie miałam. Powodzenia życzę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.