![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maksymalna różnica wieku.. jaka jest waszym zdaniem "dopuszczalna"
Nie ma w moim słowniku pojęcia maksymalna różnica wieku. To co powinno decydować o być lub nie być każdej pary to na pewno nie wiek. Oczywiście, zdarzają się związki gdzie Pan/Pani X lat 20 prowadza się z Panem/Panią Y lat 56 -70 z wyrachowania, dla pieniędzy, podwyższenia statusy społecznego lub dowartościowania podstarzałego ego - ale na nie spuśćmy kurtynę milczenia.
Mnie nigdy nie dzieliło więcej niż -1 lub + 10 lat z facetem, z którym się spotykałam ale tylko dlatego, że nie spotkałam odpowiedniego dla mnie faceta młodszego lub znacznie (pow. 10 lat) starszego ode mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
a mi się wydaje, że nie ma reguły. wszystko zależy od ludzi, ich priorytetów, dojrzałości i celów w życiu.
kiedyś byłam z chłopakiem równolatkiem i to była masakra. czułam się jakbym miała dziecko do niańczenia ![]() obecnie jestem z Tż, który jest starszy ode mnie o 7 lat. Nie uważam, że to jakaś duża różnica (ja 22, on 29). przyznaję jednak, że gdybym poznała faceta i był ode mnie starszy o więcej niż 10 lat, to pewnie bym się z nim nie umówiła ![]() facet młodszy- takiej opcji sobie nie wyobrażam. faceci dojrzewają wolniej i nie wyobrażam sobie teraz umawiać się np. z licealistą ![]()
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Dla mnie maksimum to facet młodszy od mojego ojca o przynajmniej 10 lat. W moim wypadku, więc to 15 lat starszy. Optymalną różnicą dla mnie jest 3-6 lat.
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wsrod aktorow jest jeden znany i przeseksowny facet, ktory wiazal sie zawsze ze starszymi, najpierw ze swoja nauczycielka, pozniej z inna kobieta 20 lat starsza. To tez chyba rodzaj jakiegos fetyszu. Owe kobiety nie byly z showbiznesu, wiec nic mu te zwiazki nie dawaly. Edytowane przez Lana_Del_Rey Czas edycji: 2012-05-18 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spotykałam się z wieloma facetami, dwóch z nich zyskało miano TŻtów ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Cóż, mnie od zawsze pociągali starsi, dojrzali faceci. Nie pytajcie czemu, bo nie wiem
![]() Jak byłam całkiem mała, to pchałam się zawsze na kolana do moich wujków i starszych kuzynów. W podstawówce śliniłam się do kolegów mojego starszego brata, na obozach z aikido, na które jeździłam też jak byłam jeszcze w podstawówce, zawsze przyplątywałam się do chłopaków w wieku licealnym ![]() Najmłodszy chłopak, w którym byłam zadłużona, był 3 lata starszy ode mnie ![]() Od ponad roku kocham faceta 17 lat starszego. Pociąga mnie w nim wszystko, wygląd, charakter, temperament... Uwielbiałam z nim spędzać czas. Kiedy byliśmy razem, nie czułam żadnej różnicy między nami, żadnych barier. On sam ma bardzo młodzieżowy sposób bycia, wygląda też dużo młodziej, niż jest w rzeczywistości. Dał mi kilka cudownych wspomnień i odszedł, mówiąc, że to dla mojego dobra. Że nie mogę przy nim zmarnować sobie życia. Cóż, nie wiem czemu tak jest, że faceci (chłopcy?) w moim wieku nie są dla mnie interesujący, przede wszystkim pod względem mentalnym (fizycznie jeszcze niektórzy ujdą, ale też szału nie ma ![]() Dodam, że nie mam żadnych problemów z kontaktami z moim ojcem, nie pochodzę z rozbitej rodziny, ani nikt przedwcześnie nie umarł w okresie mojego dzieciństwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
ja uważam, że dopasowanie mentalne i fizyczne to tak +/- 3 lata.
Osobiście za różnicę idealną uważam faceta starszego o 2 lata, bo wtedy ścierają się poziomy psychiki ;DD i cielesności rzecz jasna na każdym etapie życia. Niby starszy a jednak można powiedzieć rówieśnik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie sprecyzowałam w swoim poście: dla mnie osobiście różnica 10 lat to takie max, przy którym w ogóle zdecydowałabym się na związek (gdybym sama miała 30 czy 40 lat; w wieku 18 na związek z 28-latkiem bym nie porwała się w ogóle). Cytat:
![]() Cytat:
Choć nie, wróć. Jak sobie przypomnę zachowania moich kolegów z przełomu gimnazjalno-licealnego to już wiem dlaczego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
Ja ostatnio mam branie wśród 19stek
![]() Mam wrażenie, że to po części wynika z tego, iż chłopaki w ich wieku wyglądają jak 14latki. Coś niedobrego stało się z młodzieżą w ciągu ostatnich kilku lat :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ja mam niecałe 21 lat i preferuję 5-6 lat starszych maks. Mój facet jest akurat 5 lat starszy (no niecałe). Przy starszych czuję się jak dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
Ja mam 21 lat, a mój facet 33. Jestem z nim od niedawna...
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Dodam, że trochę obawiam się tego związku. On prowadzi ćwiczenia na mojej uczelni... Ale już skończyły mi się z nim zajęcia i jakby nie patrzeć nie jestem już jego studentką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Widząc w mieście młodą laskę z podstarzałym co najmniej 20 lat starszym facetem ciekawe ile osób pomyśli "ale ona go kocha na pewno nie jest z nim dla kasy"
![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Moja znajoma mając 18 lat związała się z 50 letnim facetem - nie uprawiali nawet seksu, po prostu uwielbiali ze sobą rozmawiać i zakochali się w sobie. Facet ją zostawił bo nie chciał aby taka młoda marnowała sobie z nim życie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
dla mnie to kwestia indywidualna, jedni potraffia sie dogadac z kims duzo starszym czy mlodszym,jedni nie.Z reszta wiek to tylko jeden z czynnikow ktory moze miec wplyw na wybor,w koncu liczy sie tez charakter,wspolne zainteresowanie ,uczucia.
mam 20 lat i nie chcilabym zwiazac sie starszym niz 5 lat...a tak dokladniej nawet do 3 bym to zredukowala ![]() Uwazam ze nie umialabym sie dogadac z kims dojrzalszm.Aczkolwiek nie mowie ze na pewno nie,bo nigdy nie mow nigdy ![]()
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
max. 10 lat.
nie chce sie uganiać za jakimś dziadkiem. Poza tym róznica wieku 20lat to kompletna przepaść i dla mnie takie związki są śmieszne. szczególnie 20latka z kolesiem który mógłby być jej ojcem. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
4 lata mlodszy/starszy. wiecej nie, nie lubie tatuskow.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
10 lat i ani roku więcej
![]() Optymalnie 5 lat Z czasem różnica wieku "obnaża się" szczególnie w potrzebach seksualnych ![]() taka 35latka i 50+1,2 facet lata to dla niej może być w upływie kilku lat poważny dramat w łóżku ![]() ![]() może seks nie jest najważniejszy, ale "zachwianie" w tym aspekcie odbija się na pozostałych wartościach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Mi fizycznie zawsze znacznie bardziej podobali się starsi faceci - rówieśnicy nigdy mnie jakoś specjalnie nie kręcili. Już od podstawówki mój wzrok przyciągali zawsze faceci, którzy zbliżali się do 30. i starsi.
Teraz to się już powoli wyrównuje, bo sama mam 24 lata, więc już niewielka różnica dzieli mnie z tymi "prawie 30-latkami" - jednak wciąż rozpiętość jest duża, bo i niektórych panów lat 60 chętnie bym schrupała (np. taki Bregović - ma 62 lata, a seksem wali od niego bardziej, niż od większości młodszych od niego o połowę ![]() ![]() ![]() A co do tych różnic mentalnych... różnie to bywa, wszystko zależy od danych ludzi. Mając lat 20 spotykałam się z facetem 11 lat starszym i mentalnie był on na poziomie gimnazjum ![]() ![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Hmm... Ja jako nastolatka byłam ponad dwa lata w związku z facetem starszy ode mnie o 10 lat. Wtedy wydawało mi się to normalne, teraz z perspektywy czasu już nie. Konkretnie chodzi mi o to, że 25-latek nie powinien zainteresować się 15-latką, ale mniejsza o to...
Teraz (mam 21 lat) nadal ciągnie mnie do starszych mężczyzn. Najstarszy, jaki mnie zainteresował, ma 42 lata, ale chyba nie chciałabym się z takim związać. Odpowiada mi różnica wieku 5-15 lat. Edytowane przez improbable Czas edycji: 2012-05-18 o 17:33 Powód: Zmiana 5-latką -> 15-latką : D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Różnica wieku metrykalnego nie ma żadnego znaczenia jeśli:
1. partnerzy oboje są dorośli. 2. Są na podobnym poziomie dojrzałości psychicznej, życiowej, nawet, jeśli oznacza to dużą różnicę wieku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Poza tym młody partner "sprawdza się" kiedy się chce późno rodzić dzieci. Podobno aż 70% kobiet, które rodzą pierwsze dziecko po 35 roku życia, ma młodszego od siebie faceta. Cytat:
![]() Mój tato też kompa bez problemu obsługuje (ba ! nawet go złoży od zera), na rajdy BMW jeździ, samochody naprawia, chętnie podróżuje, kuma wszystko z otaczającego świata, ale niestety, urodził się w latach 50tych ubiegłego wieku ![]() ![]() ![]() Cytat:
Teraz łypią bidule łakomie za tyłeczkami swoich rówieśników, bo cóż, oni potrzebują prostownika, a ich panowie, coraz częściej - prostamolu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
A ja opowiem Wam historię... Moj TŻ byl w zwiazku z kobieta starsza o 30 lat.. byl z nia szczesliwy..on mial 20 a ona 50 lat. a mozna???? Mozna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
No niekoniecznie ,podam na swoim przykładzie .....z reguły wole młodsze kobiety,ostatnio spotkałem znajomą mojej Matki 50 + i musze powiedzieć że choć widać ,,ząb czasu"to noooo właśnie ..........różnica około 20 lat ,ale może to dlatego że od ,,dziecka" mi się bardzo podobała i chciałem ją mieć.
![]() |
#59 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.