![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Gray maluje - inspiracje z Cannes
O, dziękuję
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#32 | |
Moderator
|
Cytat:
Ze mnie takie guru jak z koziej ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Hahaha ;> Guru, guru, ja wiem swoje :P
![]()
#34 |
Rozeznanie
|
Witajcie, chciałabym zaprezentować Wam dziś mój ostatni makijaż w ramach konkursu. Tym razem zainspirowałam się takim oto zielonym makijażem na przepięknej aktorce indyjskiej, którą jest Aishwarya Rai. Nie jest to makijaż, który miała na sobie na tegorocznym festiwalu, żeby było oryginalniej znalazłam w sieci coś innego ![]() Makijaż inspiracja: ![]() *Zdjęcie jest zapożyczone z sieci. Moja interpretacja: Na twarz nakładamy kryjący podkład, zakrywamy wszelkie niedoskonałości korektorem - cera ma być jedwabista, wygladzona i czysta. Podkreślamy policzki - Aishwarya ma tutaj odrobinę bronzera, ja natomiast nałożyłam róż w różowym kolorze, żeby nieco ożywić twarz, na szczyty kości policzkowych kładziemy biały rozświetlacz, żeby nadać twarzy nieco blasku. Oczy - na całą powiekę ruchomą nakładamy połyskliwy, szmaragdowy cień, ważne, żeby nie wyciągać go za bardzo poza nią, niech kończy się przed załamaniem. Na załamanie nakładamy ciemny beżowy cień i delikatnie łączymy go z zielenią, beż wyciągamy też wysoko niemal pod sam łuk brwiowy. Miejsce tuż pod łukiem brwiowym delikatnie rozświetlamy białym cieniem. Miejsce od załamania aż po łuk lekko traktujemy perłowym cieniem, żeby dodać oczom blasku. Zielonym cieniem, którego użyłyśmy na górnej powiece, obrysowujemy oko również na dolnej powiece. Na całą linię wodną nakładamy czarną kredkę. Tuszujemy rzęsy (zarówno górne jak i dolne) - u mnie dolne przez to, że mam je bardzo długie, potraktowałam lekko tuszem. Czeszemy brwi i w zależności od potrzeb podkreślamy je lekko cieniem (ja tylko wyczesałam). Usta pociągamy szminką w delikatnym, różowo-beżowym odcieniu i voila ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jak Wam się podoba moja wersja? ![]() Przy okazji chciałabym podziękować wszystkim, którzy trafili na mój wątek i poświęcili kilka chwil na napisanie tu swojej opinii. Dziękuję Wam i mam nadzieję, że również ten make-up się Wam spodoba. ![]() Pozdrawiam serdecznie! ![]()
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.