![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Czy to wypada?
Dostałam kiedyś zaproszenie na wesele ale na poprawinach.właściwie to dostali wszyscy którzy tam byli, nowożeńcy również.Wszyscy się śmieli że z wesela na następnym się spotkamy,no ale to były poprawiny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Nie wypada ponieważ to jest ICH ważny dzień a nie Wasz dlatego nie powinniście wzbudzać zbytniej uwagi poprzez rozdanie zaproszeń. To tak jakbyście się wpychali w ich święto żeby zainteresowanie zeszło na Wasz tor. Lepiej tego nie rób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim: to jest dzień Pary Młodej. Jakbym była gościem, to by mi aż tak nie przeszkadzał sposób zaproszenia, ale jako PMka mocno bym się wkurzyła :P. Możecie wspomnieć, że za 4 miesiące Wasz ślub, podać dokładną datę i powiedzieć, że oficjalne zaproszenia wyślecie pocztą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
ja tak zostałam zaproszona na wesele, wyszlismy na zewnątrz[ lato było] we czwórkę i zostalismy zaproszeni na następny slub, ale nie polecam tej opcji, bo poczułam się jakby zaprosili mnie bo wypada i na odwal się, zwłaszcza że dzieli nas jakies 25km tylko i spokojnie mogli przyjechać do nas nawet na chwilę, a jak nie to wysłać zaproszenie, no a druga sprawa tak jak Dziewczyny pisały to jest dzień TYLKO państwa młodych i nic nie powinno odciągać uwagi gosci od nich...
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja bym w ten sposób nie zapraszała, nie chciałabym być tak zaproszona i na miejscu PMki nie chciałabym, żeby ktoś na moim weselu zapraszał gości do siebie na wesele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
To jest dzień PM więc to Oni są w tym dniu najważniejsi, według mnie zdecydowanie nei wypada Wam robić " zamieszanie" z zapraszaniem na ich weselu...
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Myślę, że zastosujemy się do Waszej rady.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Wysłanie zaproszenia pocztą jest całkowicie normalną sprawą, jeśli goście mieszkają dość daleko lub trudno się z nimi umówić. Możecie im powiedzieć na tym weselu, żeby wyślecie im zaproszenia za miesiąc czy dwa. Pozostałym gościom też jak najbardziej możecie powiedzieć o weselu, o ile jeszcze nie wiedzą, a jeśli wiedzą, to pewnie sami będą pytać, jak przygotowania i wywiąże się rozmowa na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
Wczoraj było wesele mojej kuzynki,niestety nie byłam ,za późno dostałam zaproszenie.Wesele następnej kuzynki będzie na święta Bożego Narodzenia i ta kuzynka bedąc na weselu zapraszała gości na wesele lecz nie dawała zaproszeń pisemnych tylko ustnie,dodawała że zaproszenie pisemne dostaną pocztą.Prosiła moją mamę o zawiadomienie mnie o terminie wesela.Więc myślę że takie zapraszanie ustne to nawet może być
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następna sprawa, ile km jest do tych gości? Załóżmy, że 20 km, to wypada ruszyć się i doręczyć osobiście, a nie pocztą. Co do kwestii zapraszania na czyimś weselu, to już się wypowiedziałam i zdania nie zmienię (przeczytaj wyżej) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśmy zapraszali z 8 miesięcznym wyprzedzeniem ciocię, która mieszka za granicą, a mieliśmy okazję widzieć się z nią osobiście. Zarezerwowała sobie bilet, miała i przez to taniej, wszystko na spokojnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Ustnie wydaje mi się ok i tym, którzy mieszkają dalej powiedzieć, że oficjalne zaproszenia wyślecie pocztą, a do tych, którzy mieszkają bliżej niebawem z zaproszeniem wpadniecie.
Dzisiaj mama kuzynki właśnie poinformowała ustnie tatę, żeby się szykować na ślub, bo w następnym roku jej córka wychodzi za mąż. Jest to bardzo ok, można coś zarezerwować, odłożyć etc.
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Wiem, wiem
![]() ![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
nie wypada
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Stanowczo nie wypada... głównie ze względu na Parę Młodą. A poza tym jest to niezręczne także dla innych gości, którzy nie dostaną zaproszenia.
Dużo zręczniej jest wysłać zaproszenia pocztą.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.