Czy to wypada? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 20:45   #31
roksana111
BAN stały

Dot.: Czy to wypada?

Dostałam kiedyś zaproszenie na wesele ale na poprawinach.właściwie to dostali wszyscy którzy tam byli, nowożeńcy również.Wszyscy się śmieli że z wesela na następnym się spotkamy,no ale to były poprawiny
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-23, 12:11   #32
kingsof
Raczkowanie

Nie wypada ponieważ to jest ICH ważny dzień a nie Wasz dlatego nie powinniście wzbudzać zbytniej uwagi poprzez rozdanie zaproszeń. To tak jakbyście się wpychali w ich święto żeby zainteresowanie zeszło na Wasz tor. Lepiej tego nie rób
kingsof jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-23, 12:36   #33
dalenka8
Zakorzenienie

Przede wszystkim: to jest dzień Pary Młodej. Jakbym była gościem, to by mi aż tak nie przeszkadzał sposób zaproszenia, ale jako PMka mocno bym się wkurzyła :P. Możecie wspomnieć, że za 4 miesiące Wasz ślub, podać dokładną datę i powiedzieć, że oficjalne zaproszenia wyślecie pocztą .
dalenka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-23, 15:16   #34
JegoKrolewna
Zadomowienie

ja tak zostałam zaproszona na wesele, wyszlismy na zewnątrz[ lato było] we czwórkę i zostalismy zaproszeni na następny slub, ale nie polecam tej opcji, bo poczułam się jakby zaprosili mnie bo wypada i na odwal się, zwłaszcza że dzieli nas jakies 25km tylko i spokojnie mogli przyjechać do nas nawet na chwilę, a jak nie to wysłać zaproszenie, no a druga sprawa tak jak Dziewczyny pisały to jest dzień TYLKO państwa młodych i nic nie powinno odciągać uwagi gosci od nich...
Stary 2012-05-23, 15:54   #35
P-o-n-y
Zakorzenienie

Ja bym w ten sposób nie zapraszała, nie chciałabym być tak zaproszona i na miejscu PMki nie chciałabym, żeby ktoś na moim weselu zapraszał gości do siebie na wesele.
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-23, 16:51   #36
olgaaa3
Raczkowanie

To jest dzień PM więc to Oni są w tym dniu najważniejsi, według mnie zdecydowanie nei wypada Wam robić " zamieszanie" z zapraszaniem na ich weselu...
Stary 2012-05-23, 19:20   #37
oj_tam
Raczkowanie

Dzięki za wszystkie wypowiedzi. Myślę, że zastosujemy się do Waszej rady.
oj_tam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-25, 00:55   #38
betterw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oj_tam Pokaż wiadomość
Zastanawiam się tylko, czy ewentualnie 2 rodzinom, które w przeciwnym razie otrzymają od nas zaproszenia pocztą, nie wręczyć np. podczas spaceru na dworze. Czy to by jeszcze "uszło"?
Wysłanie zaproszenia pocztą jest całkowicie normalną sprawą, jeśli goście mieszkają dość daleko lub trudno się z nimi umówić. Możecie im powiedzieć na tym weselu, żeby wyślecie im zaproszenia za miesiąc czy dwa. Pozostałym gościom też jak najbardziej możecie powiedzieć o weselu, o ile jeszcze nie wiedzą, a jeśli wiedzą, to pewnie sami będą pytać, jak przygotowania i wywiąże się rozmowa na ten temat.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-27, 22:55   #39
roksana111
BAN stały

Wczoraj było wesele mojej kuzynki,niestety nie byłam ,za późno dostałam zaproszenie.Wesele następnej kuzynki będzie na święta Bożego Narodzenia i ta kuzynka bedąc na weselu zapraszała gości na wesele lecz nie dawała zaproszeń pisemnych tylko ustnie,dodawała że zaproszenie pisemne dostaną pocztą.Prosiła moją mamę o zawiadomienie mnie o terminie wesela.Więc myślę że takie zapraszanie ustne to nawet może być
Stary 2012-05-28, 17:22   #40
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
Wczoraj było wesele mojej kuzynki,niestety nie byłam ,za późno dostałam zaproszenie.Wesele następnej kuzynki będzie na święta Bożego Narodzenia i ta kuzynka bedąc na weselu zapraszała gości na wesele lecz nie dawała zaproszeń pisemnych tylko ustnie,dodawała że zaproszenie pisemne dostaną pocztą.Prosiła moją mamę o zawiadomienie mnie o terminie wesela.Więc myślę że takie zapraszanie ustne to nawet może być
Na zasadzie, bo ktoś tak zrobił, więc jest ok?
Następna sprawa, ile km jest do tych gości? Załóżmy, że 20 km, to wypada ruszyć się i doręczyć osobiście, a nie pocztą.
Co do kwestii zapraszania na czyimś weselu, to już się wypowiedziałam i zdania nie zmienię (przeczytaj wyżej)
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-28, 22:03   #41
roksana111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Na zasadzie, bo ktoś tak zrobił, więc jest ok?
Następna sprawa, ile km jest do tych gości? Załóżmy, że 20 km, to wypada ruszyć się i doręczyć osobiście, a nie pocztą.
Co do kwestii zapraszania na czyimś weselu, to już się wypowiedziałam i zdania nie zmienię (przeczytaj wyżej)
Byli też goście z Anglii i Irlandii a Ci co będzie wesele mieszkają też w Anglii,więc raczej wątpię czy będą zapraszać osobiście,gdyz teraz pozałatwiali ostatnie sprawy a mają przyjechać do Polski pod koniec listopada.My chyba tez nie będziemy zapraszać nikogo osobiscie,teraz przyjedziemy w grudniu a potem to już chyba na początku lipca a nasze wesele jest w połowie sierpnia.W grudniu to raczej za wcześnie na zapraszanie a w lipcu to już za późno
Stary 2012-05-29, 18:13   #42
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
Byli też goście z Anglii i Irlandii a Ci co będzie wesele mieszkają też w Anglii,więc raczej wątpię czy będą zapraszać osobiście,gdyz teraz pozałatwiali ostatnie sprawy a mają przyjechać do Polski pod koniec listopada.My chyba tez nie będziemy zapraszać nikogo osobiscie,teraz przyjedziemy w grudniu a potem to już chyba na początku lipca a nasze wesele jest w połowie sierpnia.W grudniu to raczej za wcześnie na zapraszanie a w lipcu to już za późno
Nie widzę problemu, by zapraszać z dużym wyprzedzeniem, tym bardziej, że goście są z daleka i też muszą urlop zaplanować. Urażam, że powinno się osobiście, jeśli jest możliwość.
Myśmy zapraszali z 8 miesięcznym wyprzedzeniem ciocię, która mieszka za granicą, a mieliśmy okazję widzieć się z nią osobiście. Zarezerwowała sobie bilet, miała i przez to taniej, wszystko na spokojnie.
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 18:26   #43
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Nie widzę problemu, by zapraszać z dużym wyprzedzeniem, tym bardziej, że goście są z daleka i też muszą urlop zaplanować. Urażam, że powinno się osobiście, jeśli jest możliwość.
Myśmy zapraszali z 8 miesięcznym wyprzedzeniem ciocię, która mieszka za granicą, a mieliśmy okazję widzieć się z nią osobiście. Zarezerwowała sobie bilet, miała i przez to taniej, wszystko na spokojnie.
Dokładnie
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 18:38   #44
Alejka13
Zadomowienie

Ustnie wydaje mi się ok i tym, którzy mieszkają dalej powiedzieć, że oficjalne zaproszenia wyślecie pocztą, a do tych, którzy mieszkają bliżej niebawem z zaproszeniem wpadniecie.
Dzisiaj mama kuzynki właśnie poinformowała ustnie tatę, żeby się szykować na ślub, bo w następnym roku jej córka wychodzi za mąż. Jest to bardzo ok, można coś zarezerwować, odłożyć etc.
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 18:54   #45
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alejka13 Pokaż wiadomość
Ustnie wydaje mi się ok i tym, którzy mieszkają dalej powiedzieć, że oficjalne zaproszenia wyślecie pocztą, a do tych, którzy mieszkają bliżej niebawem z zaproszeniem wpadniecie.
Dzisiaj mama kuzynki właśnie poinformowała ustnie tatę, żeby się szykować na ślub, bo w następnym roku jej córka wychodzi za mąż. Jest to bardzo ok, można coś zarezerwować, odłożyć etc.
Ale Autorka nie chce informować o ślubie ale już na niego zapraszać i to nie jest za rok, a za cztery miesiące, więc już raczej wszyscy zainteresowani wiedzą, że ślub będzie wtedy i wtedy
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 19:15   #46
Alejka13
Zadomowienie

Wiem, wiem Mówię o ustnym zaproszeniu, a przykład podałam, że ustnie wypada
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 19:29   #47
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

W ogóle, Autorko moim zdaniem za miesiąc to już i tak może być ciut późno na zapraszanie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 23:50   #48
Brook
Zakorzenienie

nie wypada

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-30, 09:50   #49
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość
Dobrze, że pytasz. Absolutnie nie róbcie czegoś takiego, bo to lekceważące zarówno dla gości jak i dla Państwa Młodych. Wiem, że to wydaje się wygodne, ale z pewnością nie byłoby to dobrze odebrane przez waszych przyszłych gości.
Nic dodać, nic ująć

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-02, 09:53   #50
Gegee
Rozeznanie

Stanowczo nie wypada... głównie ze względu na Parę Młodą. A poza tym jest to niezręczne także dla innych gości, którzy nie dostaną zaproszenia.

Dużo zręczniej jest wysłać zaproszenia pocztą.

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości