|
|
#31 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: seks, a okres?
Cytat:
Swoją drogą ja ostatnio kochałam się z moim TŻ w trzecim dniu okresu; kochaliśmy się "normalnie" w łóżku. Była to jego inicjatywa a że robiliśmy to bezpośrednio po zmianie tamponu, to nawet niczego nie zabrudziliśmy. Nie taki diabeł straszny
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
E tam my uprawiamy seks kiedy nam się zachce, okres nam nie straszny. Ręcznik pod dupę i tyle, później idziemy wziąć prysznic
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
u nas tak samo, uprawiamy seks także w czasie okresu. Używamy i tak gumek, także luz. Pewnie niektorym się to wyda chamskie czy coś, ale facet który by się mnie brzydził, gdy mam okres, byłby dla mnie nie do przyjęcia
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecny nie ma oporów, nie przeszkadza mu to. Na wyjeździe miałam okres, tzn. myślałam, że to już koniec, potem idę do łazienki, patrzę- cała koszula nocna (biała) we krwi. Pościel tak samo. Jak na złość niedługo znowu wyjazd, w to samo miejsce po roku, i okres mi wtedy wypada... Może spróbujemy z tym ręcznikiem, chociaż nie wiem czy się sprawdzi, bo my bardzo się wiercimy w łóżku :P Ewentualnie na stojąco, z podłogi łatwo wytrzeć albo pod prysznicem. Ooo, albo w plenerze
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
lubię, choć traktuję to trochę instrumentalnie (na co tż się godzi z pełną świadomością
). seks w czasie okresu BARDZO mi pomaga na wszystkie dolegliwości.tż wie, że wtedy nie jestem super zaangażowana i nawet czasem pyta zaczepnie, czy może mi pomóc uśmierzyć ból ![]() z nowym partnerem pewnie bym się nie zdecydowała od razu, potrzebowałam na to trochę czasu.
|
|
|
#36 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kumpel też mi kiedyś opowiadał coś w stylu że się boi krwi i jak kiedyś zobaczył swoją rękę całą we krwi to prawie zemdlał, a ja bardziej się przejęłam ręką niż krwią i pytam "o rany to co Ci się stało że tyle krwi było?" a on że był z dziewczyna pod prysznicem no i okres miała nie wiem no... przykro mi, ale takie coś dyskredytuje faceta w moich oczach. No trudno. Na szczęście są dziewczyny którym to nie przeszkadza
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to takie uprzedzenie jest moim zdaniem zupełnie zrozumiałe.Mojemu TŻtowi to jednak w ogóle nie przeszkadza, a i ja pewnego dnia się po prostu przełamałam Jeszcze nie zauważyłam żadnych właściwości leczniczych takiego seksu, ale obiecuję, że zbadam to, hmm, dogłębnie
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
My kilka razy spróbowaliśmy ale za bardzo mnie bolało w środku
No i ten zapach krwi Nie dla mnie Ale jeśli ktoś lubi to jak najbardziej
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i mi bardzo pomaga na ból jak się kochamy, odpręża To zawsze TŻ pyta czy chciałabym się rozluźnić. Tylko pierwszego dnia nie lubię |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
My z mężem też jeśli mamy ochotę to TO robimy oczywiście jeśli nie krwawię za mocno.. i tak jak dziewczyny pisały.. resznik pod dupcię i jazda czuć zapach krwi troche ale nie jest źle. Przed i po się umyć i jest OK
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
zdecydowaliśmy się iii.. powiem Wam, że było bardzo bardzo przyjemnie.
![]() tak jak pisałyście, ręcznik i jedziemy.. dzięki za porady.
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Na pytanie mojej żony czy podczas okresu tabletki ją również zabezpieczają ginekolog odpowiedziała: "a co za różnica, przecież i tak podczas okresu pani nie będzie się kochać". Kobiecie/jej mężowi współczuję, a my sobie nie żałujemy
![]() P.S. wiem, że tabletki cały czas zabezpieczają, ale wtedy to był jakoś początek albo koniec przygody z tabletkami, nie pamiętam. Edytowane przez 201608260900 Czas edycji: 2012-06-01 o 07:20 |
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wczoraj uprawiałam seks po raz pierwszy podczas okresu i powiem, że dziwne uczucie. Czułam jakby ból? Sama nie wiem jak to ująć. Użyliśmy gumki, która była cała we krwi, ale ogólnie mojego partnera raczej to nie obrzydziło.
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Krew być będzie wiadomo, ale nie będą to potoki
Po prostu partner się trochę ubrudzi, może coś wyciec, no ale ok czego jest ręcznik pod pupą i prysznic? Nie jest to na pewno ani niewskazane ani jakoś szczególnie niehigieniczne. Kwestia "czy można" leży raczej w nastawieniu. Jak kobieta ma okres to się czuje raczej spuchnięta i "wyprana" to i seks na siłę fajny nie będzie. Ale jakby się jednak przekonać i zapomnieć o bzdurach... ja mówię czemu nie? Zresztą jeśli ma się tampon wcześniej i wyciągnie go tuż przed zbliżeniem, to i czystym się jest i krwi za dużo nie ma. |
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Rzadko uprawiamy seks podczas okresu. Zazwyczaj mam obfity, a mój właśnie należy do tych, których obrzydza widok krwi i jego przyrząd umoczony w niej nie budzi w nim fajnych odczuć. No, ale to tak 1-2 dzień czy 3-ci, jak tego jest duzo, jak są ilości szczątkowe, to wiadomo, że mu nie przeszkadza.Choć tak na początku, lecz pod prysznicem, to jeszcze by chyba uszło :P. Może też byłoby inaczej, gdybym miała tampon, bo on by trochę krwi wyciągnął, wtedy było bardziej sucho, z tym, że ja do tego nie jestem przekonana. W każdym razie nie mam aż takiego parcia, by robić to w te dni, tym bardziej, że on nie przepada. Daję radę, rozumiem go
. ALE jak już nam się zdarzyło, ale naprawdę sporadycznie kochać się w czasie okresu, na początku, to raczej nie uważaliśmy i gumki nie było, mam PCOS, przez to dłuugie cykle i nie było możliwości zapłodnienia w taki dzień w moim przypadku (także mogliśmy tak do końca) . Tylko i tak technicznie rzecz biorąc w te dni lepiej z gumką, bo jest ryzyko większe infekcji.
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-06-04 o 21:00 |
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Wtedy najlepiej pod prysznicem
|
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w końcu się przełamałam i spróbowałam
![]() Na początku miałam straszne opory, głównie obawiałam się że pobrudzę TŻta . Jednak on stwierdził, że dla takiej przyjemności warto się nawet ubrudzić, w końcu od czego jest prysznic po. Ale że to już była końcówka @ to nic nie poleciało Jedyne co zauważyłam, to mniejsze nawilżenie, ale nie wiem czy było to bardziej spowodowane krwawieniem czy stresem
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
czułabym się niehigienicznie więc zdecydowanie jestem przeciwko, mimo iż mój facet proponował mi seks chyba nie mogłabym się przemóc
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
mój TŻ się nie brzydzi
proponuje nawet sam..a po seksie gdy mam okres to np przestaje mnie brzuch boleć i mam spokój na pół dnia.
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
Z racji tego, że tż-a widuje raz na 10 dni z powodu jego pracy za granicą, to nawet okres nam nie przeszkadza kiedy jesteśmy tak wyposzczeni
Warunkiem jest moje dobre samopoczucie, wiadomo, że jak 'umieram' to seksu nie bedzie ![]() ALE kochamy się tylko jeśli czuję, że nie leje się ze mnie czyli na początku i końcu okresu ![]() Nasz patent na krew na gumce? Używamy czerwonych, krwi nie widać
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

wanna, wanna.. brzmi ciekawie.