Jak długo tylko koleżanka?! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 14:48   #31
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Jak długo tylko koleżanka?!

Cytat:
Napisane przez sandi7755 Pokaż wiadomość
Od dupy strony - w dosłownym tego słowa znaczeniu. Niestety ;/
To mi najbardziej nie daje spokoju.
No właśnie. Najlepiej tak jak mówiłaś pogadać z nim i to nie odkładać na później, tylko przy następnym spotkaniu poruszyć temat, coś określić może, jak to dalej ma wyglądać. I nie wymagać przede wszystkim wielkich deklaracji

a tak a'propos...masz kaca moralnego czy coś?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 14:48   #32
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kaja-ja Pokaż wiadomość
Dlaczego nieciekawy?

Ona też mu żadnych deklaracji nie wyznawała. Spotykają się od miesiąca w weekendy, czyli widzieli się 4-5 razy...
Seks, o ile zrozumiałam nie był wymuszony siłą, ani "dla zatrzymania misia" - tylko po prostu była okazja, oboje skorzystali (czy to dobrze czy źle dla całej znajomości - nie mnie to oceniać)...

A chłopak się nie deklaruje i ja mu się nie dziwię - po zaledwie kilku spotkaniach też nie pałałabym chęcią "na już, od teraz" nazwać kogoś moim partnerem.

Ani jej nie zwodzi, ani nie oszukuje... ot, po prostu nazwał ją koleżanką, bo widzieli się ZALEDWIE kilka razy - i po prostu się nie znają, a on może nie chcieć wchodzić w związek z kimś kogo nie zna.

Albo po prostu nazwał ją koleżanką, bo nie rozmawiali o tym, co jest między nimi i bał się, że jak wypali do kolegi, że jest z dziewczyną, to ona go źle zrozumie, a kolega będzie się domagał "niusów"
Nieciekawy, bo jakieś wyczucie mieć trzeba i pomyślunek (oczywiście na chwilę zapominając o niezbyt rozsądnym zachowaniu autorki wątku) - facet ma 27 lat, więc wypadałoby żeby jednak był nieco bardziej domyślny i patrzył dalej, niż czubek swojego nosa. On nie poprzestaje na nie deklarowaniu się (jeszcze) - co jasne, że miałoby sens, ale też nadal szuka innych znajomości damsko-męskich, a to już nie jest fair jeżeli wie, że autorka wątku chce czegoś więcej (a myślę, że wie, już nie róbmy z ludzi niedomyślnych głupków). Poza tym skoro się nie chce jeszcze deklarować, to i nie powinien z nią sypiać - ktoś w tej relacji powinien być mądrzejszy i ostrożniejszy, a on jest sporo starszy, więc tak - na nim spoczywa większa odpowiedzialność.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 14:49   #33
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Bywa i tak. Ale to niekoniecznie przekreśla relację.
My z TŻ też mieliśmy być dla siebie tylko czasoumilaczami, z tym że na samym początku znajomości powiedzieliśmy, że nie szukamy związku, chcemy się bawić. A że się skończyło, jak skończyło... No i ja nie miałam żadnych wątpliwości co do szczerości jego uczuć.

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Poza tym skoro się nie chce jeszcze deklarować, to i nie powinien z nią sypiać - ktoś w tej relacji powinien być mądrzejszy i ostrożniejszy, a on jest sporo starszy, więc tak - na nim spoczywa większa odpowiedzialność.
A ja się tutaj z tobą nie zgodzę.
'Umiesz liczyć-licz na siebie'. I tego się trzymam. A nie polegam na innych, obcych ludziach. Każdy jest sam za siebie odpowiedzialny. A i 18/19 latka powinna liczyć się z konsekwencjami swoich wyborów. Ma rozum, więc to, że 'kolega' jest starszy i teoretycznie bardziej dojrzały, nie zwalnia jej z myślenia.
*o włosy dbam i zapuszczam!

Edytowane przez leniwca
Czas edycji: 2012-05-31 o 14:52
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 14:49   #34
malamenda2009
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że seks do tych poglądów nie pasuje. Dlatego sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. Z jednej strony jest tak jak wspomniałam wcześniej, a z drugiej wlaśnie ten seks.
Generalnie czy facet, czy laska umie określić czy na danym etapie szuka kogoś do poważnego związku, kogoś tylko do łóżka czy ewentulanie rozrywki na nieokreślony czas z zaznaczeniem, że nie będzie się ograniczał/a do jednej osoby. I warto to wiedzieć na początku, żeby się potem nie rozczarować. A takie pytania to nie obciach ani nie ma się czego bać, chyba lepiej wiedzieć na czym się stoi i czego się spodziewać, niż snuć domysły i tworzyć analizy psychologiczne To że się o to spytasz, nie znaczy, że chcesz z nim już brać ślub tylko wiedzieć czy podobnie na to patrzycie i czy Ci to pasuje. A widać, że Ci to już przeszkadza, więc po co to odwlekać w czasie.
Stary 2012-05-31, 14:50   #35
sandi7755
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
No właśnie. Najlepiej tak jak mówiłaś pogadać z nim i to nie odkładać na później, tylko przy następnym spotkaniu poruszyć temat, coś określić może, jak to dalej ma wyglądać. I nie wymagać przede wszystkim wielkich deklaracji

a tak a'propos...masz kaca moralnego czy coś?
Mam, ale czasu nie cofnę. Muszę to wszystko z nim wyjaśnić, bo w tej chwili nie wiem czego mam się spodziewać.
Stary 2012-05-31, 14:51   #36
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
Bywa i tak. Ale to niekoniecznie przekreśla relację.
My z TŻ też mieliśmy być dla siebie tylko czasoumilaczami, z tym że na samym początku znajomości powiedzieliśmy, że nie szukamy związku, chcemy się bawić. A że się skończyło, jak skończyło... No i ja nie miałam żadnych wątpliwości co do szczerości jego uczuć.
Nie przekreśla Już wcześniej chciałam napisać, że niejedna para zaczynała od seksu, na wielkim uczuciu "kończąc".

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Mam, ale czasu nie cofnę. Muszę to wszystko z nim wyjaśnić, bo w tej chwili nie wiem czego mam się spodziewać.
Dobre podejście. A odzywa się do Ciebie od ostatniego spotkania ?
Stary 2012-05-31, 14:53   #37
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Jak najszybciej wyjaśnij zatem co Was łączy. Zależy też do czego doprowadziło to anonimowe klikanie z nim - jeżeli on nadal zamierza się umawiać z innymi, to cóż...
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 14:53   #38
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Nieciekawy, bo jakieś wyczucie mieć trzeba i pomyślunek (oczywiście na chwilę zapominając o niezbyt rozsądnym zachowaniu autorki wątku) - facet ma 27 lat, więc wypadałoby żeby jednak był nieco bardziej domyślny i patrzył dalej, niż czubek swojego nosa. On nie poprzestaje na nie deklarowaniu się (jeszcze) - co jasne, że miałoby sens, ale też nadal szuka innych znajomości damsko-męskich, a to już nie jest fair jeżeli wie, że autorka wątku chce czegoś więcej (a myślę, że wie, już nie róbmy z ludzi niedomyślnych głupków). Poza tym skoro się nie chce jeszcze deklarować, to i nie powinien z nią sypiać - ktoś w tej relacji powinien być mądrzejszy i ostrożniejszy, a on jest sporo starszy, więc tak - na nim spoczywa większa odpowiedzialność.
powinnyśmy się kiedyś napić bo myślimy czasem jota w jotę podobnie poza tym, autorka pisze w toku wątku, że "nic od niego nie chce" - ratatata, a tytuł wątku "jak długo tylko koleżanka?!"
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 14:54   #39
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Cytat:
Ja ze swoim w sumie też, bo od początku było między nami napięcie ale oboje chcieliśmy czegoś więcej niż przygody (on zapytał, czy chcę się z nim związać, ja się zgodziłam), więc jesteśmy ze sobą - już pół roku będzie
Zapytaj się, czy jest szansa na coś więcej - nie wiem jak Ty, ale ja nie chciałabym występować w roli czekadełka, aż on znajdzie sobie kogoś, z kim się ożeni.

Masz kaca moralnego w sensie, że "nie powinnam, co on o mnie sobie pomyśli" (mimo, że chcesz seksu ) czy w sensie, że tak naprawdę to nie jesteś w 100% przekonana, że chcesz z nim sypiać, nie będąc z nim?

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."

Edytowane przez ulicznica
Czas edycji: 2012-05-31 o 14:56
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 14:54   #40
sandi7755
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malamenda2009 Pokaż wiadomość
Generalnie czy facet, czy laska umie określić czy na danym etapie szuka kogoś do poważnego związku, kogoś tylko do łóżka czy ewentulanie rozrywki na nieokreślony czas z zaznaczeniem, że nie będzie się ograniczał/a do jednej osoby. I warto to wiedzieć na początku, żeby się potem nie rozczarować. A takie pytania to nie obciach ani nie ma się czego bać, chyba lepiej wiedzieć na czym się stoi i czego się spodziewać, niż snuć domysły i tworzyć analizy psychologiczne To że się o to spytasz, nie znaczy, że chcesz z nim już brać ślub tylko wiedzieć czy podobnie na to patrzycie i czy Ci to pasuje. A widać, że Ci to już przeszkadza, więc po co to odwlekać w czasie.
Z nami myślę jest tak, że spotykamy się, ciągle poznajemy. Żadne nie składa żadnych poważnych deklaracji, żyjemy tym co jest i nie wiem.. Wydaje mi się, że na razie nic się nie zmieni. Tak jak już wspomniałam on jesli zwiąże się z dziewczyną to musi być jej pewny. Nie jest z tego typu 'być z kimś, żeby tylko być, żeby nie być samemu'. Myślę, że on sam po jakimś czasie będzie potrafił osądzić czy nadaje się na jego dziewczynę czy też nie. Masz rację, przeszkadza mi to bardzo, bo zachowujemy się jak para. W każdym tego słowa znaczeniu, a ja nie wiem na czym stoję, czego mogę się spodziewać. Nie chcę się zaangażować, a potem cierpieć.
Stary 2012-05-31, 14:55   #41
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Jak najszybciej wyjaśnij zatem co Was łączy. Zależy też do czego doprowadziło to anonimowe klikanie z nim - jeżeli on nadal zamierza się umawiać z innymi, to cóż...
Z tego miejsca składam pokłon Doris1981, bo mądrze gada zawsze

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2012-05-31 o 14:57
Stary 2012-05-31, 14:58   #42
sandi7755
Przyczajenie

Cytat:
Nie przekreśla Już wcześniej chciałam napisać, że niejedna para zaczynała od seksu, na wielkim uczuciu "kończąc".

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Dobre podejście. A odzywa się do Ciebie od ostatniego spotkania ?
Tak, odzywa. Dzwonimy do siebie, piszemy. W sobotę ma już plany do mnie przyjechać. Ogólnie zachowujemy się jak para, którą nie jesteśmy.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Do czego doprowadziło? Chciał się już od razu ze startu wczoraj z ta dziewczyna za którą się podawałam spotkac. Jak on to ujął 'zobaczyć się, pogadać'.
Stary 2012-05-31, 14:59   #43
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:

Do czego doprowadziło? Chciał się już od razu ze startu wczoraj z ta dziewczyna za którą się podawałam spotkac. Jak on to ujął 'zobaczyć się, pogadać'.
a ja bym poszła. Jako Ty. Szczęka by mu opadła. Ale nie wiem czy chcesz tak się "pobawić"...
Stary 2012-05-31, 15:00   #44
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
To jak się spotkacie to spytaj prosto z mostu, czego możesz się spodziewać po tej znajomości.
Stary 2012-05-31, 15:02   #45
sandi7755
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
Ja ze swoim w sumie też, bo od początku było między nami napięcie ale oboje chcieliśmy czegoś więcej niż przygody (on zapytał, czy chcę się z nim związać, ja się zgodziłam), więc jesteśmy ze sobą - już pół roku będzie
Zapytaj się, czy jest szansa na coś więcej - nie wiem jak Ty, ale ja nie chciałabym występować w roli czekadełka, aż on znajdzie sobie kogoś, z kim się ożeni.

Masz kaca moralnego w sensie, że "nie powinnam, co on o mnie sobie pomyśli" (mimo, że chcesz seksu ) czy w sensie, że tak naprawdę to nie jesteś w 100% przekonana, że chcesz z nim sypiać, nie będąc z nim?

Dziwnie mi jest po prostu sypiać z kimś, wiedząc, że nic poważniejszego nas nie łaczy. Co, gdybym nie daj boże zaszła w ciąże? Nie jesteśmy parą. Wygląda to na taki seks bez zobowiązań. Z drugiej strony wiem, że gdybym była w ciązy to nie zostawiłby mnie, ale nawet... Nie podoba mi się to. Nie wiem co mi odbło, że się z nim przespałam.
Stary 2012-05-31, 15:03   #46
malamenda2009
Zakorzenienie

Cytat:
Z nami myślę jest tak, że spotykamy się, ciągle poznajemy. Żadne nie składa żadnych poważnych deklaracji, żyjemy tym co jest i nie wiem.. Wydaje mi się, że na razie nic się nie zmieni. Tak jak już wspomniałam on jesli zwiąże się z dziewczyną to musi być jej pewny. Nie jest z tego typu 'być z kimś, żeby tylko być, żeby nie być samemu'. Myślę, że on sam po jakimś czasie będzie potrafił osądzić czy nadaje się na jego dziewczynę czy też nie. Masz rację, przeszkadza mi to bardzo, bo zachowujemy się jak para. W każdym tego słowa znaczeniu, a ja nie wiem na czym stoję, czego mogę się spodziewać. Nie chcę się zaangażować, a potem cierpieć.
No tak, ale możesz spytać czy spotyka się tylko z Tobą i tylko z Tobą sypia i czy generalnie chciałby teraz związku. Przecież nikt nie wymaga teraz deklaracji na całe życie. Poza tym, skoro nie chce być z kimś, byle tylko być, ale nie nazywa Cię swoją dziewczyną, to jest z Tobą po to, żeby mieć z kim sypiać, zanim "znajdzie kandydatkę na żonę"? Nie daj się tak traktować, po prostu zapytaj dokąd to zmierza. Chyba, że naprawdę wolisz później cierpieć. Jesteś jeszcze młodziutka, a on jednak trochę starszy i chyba wie czego chce od życia.
Stary 2012-05-31, 15:03   #47
sandi7755
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
To jak się spotkacie to spytaj prosto z mostu, czego możesz się spodziewać po tej znajomości.
Tak chyba zrobię.
Stary 2012-05-31, 15:03   #48
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwnie mi jest po prostu sypiać z kimś, wiedząc, że nic poważniejszego nas nie łaczy. Co, gdybym nie daj boże zaszła w ciąże? Nie jesteśmy parą. Wygląda to na taki seks bez zobowiązań. Z drugiej strony wiem, że gdybym była w ciązy to nie zostawiłby mnie, ale nawet... Nie podoba mi się to. Nie wiem co mi odbło, że się z nim przespałam.
Czyli spadają klapki z oczu.
Stary 2012-05-31, 15:06   #49
sandi7755
Przyczajenie

Cytat:
No tak, ale możesz spytać czy spotyka się tylko z Tobą i tylko z Tobą sypia i czy generalnie chciałby teraz związku. Przecież nikt nie wymaga teraz deklaracji na całe życie. Poza tym, skoro nie chce być z kimś, byle tylko być, ale nie nazywa Cię swoją dziewczyną, to jest z Tobą po to, żeby mieć z kim sypiać, zanim "znajdzie kandydatkę na żonę"? Nie daj się tak traktować, po prostu zapytaj dokąd to zmierza. Chyba, że naprawdę wolisz później cierpieć. Jesteś jeszcze młodziutka, a on jednak trochę starszy i chyba wie czego chce od życia.
Nie dam się tak traktować, co to to na pewno nie! Dlatego też musze z nim to wszystko wyjaśnić i nie zadręczać się juz.
Jeśli chodzi o to to jestem pewna, że spotyka się i sypia tylko ze mną.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
a ja bym poszła. Jako Ty. Szczęka by mu opadła. Ale nie wiem czy chcesz tak się "pobawić"...
W coś takiego nie będę się bawić, bo wiem, że po tej akcji totalnie by mnie znienawidził. Troszkę go już znam
Stary 2012-05-31, 15:11   #50
malamenda2009
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o to to jestem pewna, że spotyka się i sypia tylko ze mną.
To dobrze. Warto się upewnić czy oboje oczekujecie podobych rzeczy i czy on bierze pod uwagę związek z Tobą. A jeśli okaże się, że tak, to może później wszystko rozwijać się będzie w dobrym kierunku. Ale zawsze warto wiedzieć czego się spodziewać. Powodzenia w rozmowie
Stary 2012-05-31, 15:18   #51
sandi7755
Przyczajenie

Cytat:
To dobrze. Warto się upewnić czy oboje oczekujecie podobych rzeczy i czy on bierze pod uwagę związek z Tobą. A jeśli okaże się, że tak, to może później wszystko rozwijać się będzie w dobrym kierunku. Ale zawsze warto wiedzieć czego się spodziewać. Powodzenia w rozmowie
Dziękuję Ci bardzo za pomoc. Za powodzenie nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
Stary 2012-05-31, 15:38   #52
Dotka90
Zakorzenienie

Naprawdę nie rozumiem problemu.
Ledwo miesiąc znasz gościa, poszłaś z nim do łóżka. Nie rozmawialiście o żadnym związku. Ani Ty ani on nie mówicie o zamianie Waszego układu na związek.
I Ty się jeszcze dziwisz, że on traktuje Cię jak koleżankę?!

A jak ma Cię traktować? Gość pewnie myśli, że znalazł dziewczynę, która szuka tego samego, co on i nie widzi w tym problemu. Zresztą wcale się nie dziwię.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 16:23   #53
33owieczka
Zadomowienie

Mój kumpel o starodawnych poglądach szukał dziewczyny w dość specyficzny sposób- obserwował, na którym spotkaniu dziewczynka Mu się odda. Te co były chętne na 2-3 skreślał.

Wiem, że pisze długie posty, jednak skracając je w cytatach postaraj się nie zgubić sensu.
Przykład:
"Monika nie jest zwolennikiem kary śmierci"
Cytat
Cytat:
Monika jest zwolenikiem kary śmierci"

33owieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 16:28   #54
skazana_na_bluesa
.

jestes kolejna laska, ktora bzykac sie z kolesiem moze, ale porozmawiac juz nie umie? ZAPYTAJ to bedziesz wiedziec!

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 16:30   #55
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 33owieczka Pokaż wiadomość
Mu się odda
o jak ja nie znoszę tego durnego określenia
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 16:32   #56
ulicznica
Zakorzenienie

Cytat:
Mój kumpel o starodawnych poglądach szukał dziewczyny w dość specyficzny sposób- obserwował, na którym spotkaniu dziewczynka Mu się odda. Te co były chętne na 2-3 skreślał.
To określenie kojarzy mi się z ofiarą na ołtarzu, a nie z relacją człowiek - człowiek.

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-05-31, 16:59   #57
33owieczka
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
To określenie kojarzy mi się z ofiarą na ołtarzu, a nie z relacją człowiek - człowiek.
Lepiej by zabrzmiało "rozłoży nogi"?

Wiem, że pisze długie posty, jednak skracając je w cytatach postaraj się nie zgubić sensu.
Przykład:
"Monika nie jest zwolennikiem kary śmierci"
Cytat
Cytat:
Monika jest zwolenikiem kary śmierci"

33owieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 17:06   #58
sandi7755
Przyczajenie

Jeśli macie zamiar tak głupio odpowiadać to mówię z góry.. Darujcie sobie
Stary 2012-05-31, 17:16   #59
Dotka90
Zakorzenienie

Głupie odpowiedzi to takie, które nie pochwalają Twojego zachowania i nie głaskają Cię po główce?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 17:16   #60
ulicznica
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej by zabrzmiało "rozłoży nogi"?
Lepiej by brzmiało po prostu "pójdzie z nim do łóżka" - bo nie jest wartościujące, że skoro ma na to ochotę, to jest jakaś puszczalska - kolejne ładne słowo.

Biżu i ciuchy M, L, XL

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości