pęknięta prezerwatywa - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 10:57   #31
nowa_wizazystka
Raczkowanie

Dot.: pęknięta prezerwatywa

To odwieczny problem,każdej młodej dziewczyny,która zaczyna współżycie , Jak widać nie każde zabezpieczenie jest skuteczne,niestety. A jeśli chodzi o to czy możesz być w ciąży, hmmm..... okaże się pewnie niedługo.Ja również miałam koleżankę,która miała okres,a była w ciąży. Różnie to bywa,ale najlepiej udać się do lekarza,on rozwieje Twoje wątpliwości,ewentualnie coś może i doradzi na przyszłość.Zresztą nic nie daje 100% gwarancji,czasami nie chce się dziecka,a jest się w ciąży,a czasami chce się mieć dziecko i w ciążę zajść nie można.Życie nieraz lubi płatać nam figle.
nowa_wizazystka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 00:18   #32
Paszczurek666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowa_wizazystka Pokaż wiadomość
To odwieczny problem,każdej młodej dziewczyny,która zaczyna współżycie , Jak widać nie każde zabezpieczenie jest skuteczne,niestety. A jeśli chodzi o to czy możesz być w ciąży, hmmm..... okaże się pewnie niedługo.Ja również miałam koleżankę,która miała okres,a była w ciąży. Różnie to bywa,ale najlepiej udać się do lekarza,on rozwieje Twoje wątpliwości,ewentualnie coś może i doradzi na przyszłość.Zresztą nic nie daje 100% gwarancji,czasami nie chce się dziecka,a jest się w ciąży,a czasami chce się mieć dziecko i w ciążę zajść nie można.Życie nieraz lubi płatać nam figle.
Nie, podczas ciąży NIE można mieć okresu. Krwawienie implantacyjne - owszem. Plamienie, które pojawia się mniej więcej co trzy-cztery tygodnie na początku ciąży (nie pamiętam teraz jego nazwy)-również. Ale nie okres, litości.Podczas okresu ma się taką rewolucję w macicy, że zarodek by musiał mieć Terminatora za ojca.

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 11:33   #33
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusienka90 Pokaż wiadomość
to nic...
moja mama z moją starszą siostrą miała okres do prawie 3 miesiąca ciąży
Polecam douczyć się, co to jest okres/miesiączka i kiedy występuje.
*o włosy dbam i zapuszczam!

Edytowane przez leniwca
Czas edycji: 2012-06-14 o 11:35
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-29, 22:59   #34
Motylek04
Przyczajenie

Hej ! Proszę was o pomoc. Dzisiaj z chłopakiem kochaliśmy się po raz pierwszy. Ja stosuję tabletki antykoncepcyjne fakt jest taki że zdarzyło mi się na święta nie wziąć trzech tabletek pod rząd ale od razu po powrocie do domu je nadrobiłam zdecydowaliśmy się z chłopakiem na prezerwatywę która pękła. stosunek nie był długi ale jednak był. czy mogę być w ciąży przez taki incydent ?
Motylek04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-04, 12:18   #35
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Motylek04 Pokaż wiadomość
Hej ! Proszę was o pomoc. Dzisiaj z chłopakiem kochaliśmy się po raz pierwszy. Ja stosuję tabletki antykoncepcyjne fakt jest taki że zdarzyło mi się na święta nie wziąć trzech tabletek pod rząd ale od razu po powrocie do domu je nadrobiłam zdecydowaliśmy się z chłopakiem na prezerwatywę która pękła. stosunek nie był długi ale jednak był. czy mogę być w ciąży przez taki incydent ?
A wzięłaś te 3 tabletki plus 4 z dnia bierzącego?? czy jak? Jeśli tak to powinnaś być bespieczna..
Stary 2013-01-04, 19:01   #36
vaness886
Raczkowanie

nie rozumiem , wzięłaś 4 tabletki pod rząd czy jak to nadrobiłaś ? jak się boisz to leć po tabletkę po do gina .
vaness886 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 12:57   #37
Motylek04
Przyczajenie

Boli mnie podbrzusze od paru dni... boję się tej ciąży a okres mam mieć dopiero w piątek... ja chyba zeświruje do tego czasu. czy jest taka możliwość że ten brzuch może mnie boleć przez stres ?

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

a tabletki wzięłam 3 pod rząd bo tylko o dwóch zapomniałam..

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

a tabletki wzięłam od razu 3. bo tyllko o dwóch zapomniałam. to wzięłam te dwie poprzednie + jedną z tego dnia.
Stary 2013-01-05, 13:31   #38
chloe89
Raczkowanie

Cytat:
Boli mnie podbrzusze od paru dni... boję się tej ciąży a okres mam mieć dopiero w piątek... ja chyba zeświruje do tego czasu. czy jest taka możliwość że ten brzuch może mnie boleć przez stres ?

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

a tabletki wzięłam 3 pod rząd bo tylko o dwóch zapomniałam..

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

a tabletki wzięłam od razu 3. bo tyllko o dwóch zapomniałam. to wzięłam te dwie poprzednie + jedną z tego dnia.
tak, brzuch może Cię boleć od stresu.

Niestety jeśli dobrze rozumiemy z dziewczynami i postanowiłaś "nadrobić" tabletki połykając trzy naraz, to czegoś takiego się po prostu NIE ROBI. W mojej ulotce jest napisane, że już gdy pominie się powyżej jednej należy się skontaktować z lekarzem. Nadrobić to sobie możesz jedną tabletkę do 12 godzin spóźnienia, a nie połykając kilka (!) naraz. W związku z tym, tak, możliwe, że zaszłaś w ciążę. Trudno ocenić rzeczywiste ryzyko, bo połykając naraz kilka tabletek pewnie zrobiłaś organizmowi burzę, ale jednak ono jest. Czy przez cały czas tworzenia tego wątku, nie wpadło Ci do głowy przeczytać ulotki swoich tabletek? Czasem się zastanawiam czy to boli...
chloe89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-05, 13:31   #39
apows
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gumi30 Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o pomoc. Witam! Uprawiałam dzisiaj seks z moim chłopakiem i pierwszy raz wszystko było ok, on doszedł i założył nową prezerwatywę, która pękła. Nie zauważyliśmy tego i kochaliśmy się jeszcze trochę, ale w końcu się zorientowaliśmy. W czwartek dostałam okres (czyli teraz jest siódmy dzień cyklu), a miesiączkę mam co 30-31 dni (to był drugi raz pod rząd, po pierwszym razie wszystko wytarliśmy, za drugim razem nie doszedł, ale prezerwatywa była "przebita" na wylot i nie wiadomo jak długo kochalismy się z pękniętą). I tu mam dwa pytania do doświadczonych Wizażanek:
1. Czy jest możliwość żebym zaszła w ciążę?
2. Co mogłabym zrobić aby zapobiec ewentualnej ciąży?

P.S. Proszę tylko o wyrozumiałość, nie jestem doświadczona, mam 18 lat, ale z moim chłopakiem jestem od ponad 2 lat, więc liczę na to, że potraktujecie mnie Drogie Panie poważnie, a nie jak jakąś małolatę, która wskakuje do łóżka pierwszemu lepszemu na imprezie
Pozdrawiam i bardzo proszę o dpowiedzi
Jesli zdarzy Ci się taka wpadka to idź tego samego dnia lub następnego do ginekologa i powiedź mu o tym. Przepisze Ci tabletki nie pozwalające zagnieżdżyć się ewentualnemu plemnikowi. Kuracja taka niestety kosztuje niecałe 150 zł. ale gwarantuje, że ciąży nie będzie. Warunek - góra 48 godzin- potem już jest za późno na jakiekolwiek ingerencje.
Stary 2013-01-06, 01:24   #40
Motylek04
Przyczajenie

Chcę też napisać że moja mama miała raka jajnika i ja boję się że i na mnie to może spłynąć. Nie wiem czy mam objawy jakiej kolwiek choroby czy ciaży...

---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 02:22 ----------

tak czytałam i jest w niej napisane że jak pominie się tabletki z drugiego tygodnia blistra to nie jest aż tak źle. gorzej jeśli taka sytuacja bedzie miała miejsce w pierwszym lub trzecim tygodniu.
Stary 2013-01-06, 23:28   #41
Motylek04
Przyczajenie

nikt już nie chce mi pomóc
Stary 2013-01-07, 06:22   #42
chloe89
Raczkowanie

Cytat:
nikt już nie chce mi pomóc
tylko pytanie czego jeszcze oczekujesz? Owszem, mogłaś zajść w ciążę. Jest już za późno na tabletkę "po". Pozostaje Ci czekać na efekt. Przecież telepatycznie nie stwierdzimy czy faktycznie zaszłaś albo czy chorujesz. Jak się boisz to idź na badania.
Stary 2013-01-07, 07:17   #43
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę też napisać że moja mama miała raka jajnika i ja boję się że i na mnie to może spłynąć. Nie wiem czy mam objawy jakiej kolwiek choroby czy ciaży...

---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 02:22 ----------

tak czytałam i jest w niej napisane że jak pominie się tabletki z drugiego tygodnia blistra to nie jest aż tak źle. gorzej jeśli taka sytuacja bedzie miała miejsce w pierwszym lub trzecim tygodniu.
No przecież dostałaś odpowiedź.
Pominęłaś tabletki w 1 tygodniu, pękła gumka, więc tak, jest szansa na ciążę.
Zrób test, bo my ci nie powiemy, czy jesteś w ciąży, czy nie.

A co do choroby twojej mamy- powiedz swojemu ginekologowi i regularnie się badaj.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-09, 01:42   #44
Motylek04
Przyczajenie

pominęłam tabletki z drugiego tygodnia a nie z pierwszego. Sądzę że od tak nie zachodzi się w ciąże gdyż stosunek nie trwał Bóg wie ile chłopak wszedł we mnie max 3 razy i po drugim zorientował się że coś jest nie tak. i od razu przestaliśmy... proszę nie wprowadzać mnie w błąd
Stary 2013-01-09, 05:58   #45
chloe89
Raczkowanie

Cytat:
pominęłam tabletki z drugiego tygodnia a nie z pierwszego. Sądzę że od tak nie zachodzi się w ciąże gdyż stosunek nie trwał Bóg wie ile chłopak wszedł we mnie max 3 razy i po drugim zorientował się że coś jest nie tak. i od razu przestaliśmy... proszę nie wprowadzać mnie w błąd
Och, strasznie przepraszamy, że odpowiedziałyśmy Ci na pytanie zgodnie z naszą wiedzą, a Ty wiesz przecież lepiej. Wybacz
Stary 2013-01-09, 23:16   #46
Motylek04
Przyczajenie

nie chciałam was obrazić w żadnym wypadku. :< to jeszcze tak ostatni raz powiedzcie mi czy blado różowy śluz może być oznaką zbliżającej się miesiączki która ma nastąpić juz jutro
Stary 2013-01-10, 03:31   #47
Perfekcj0nistka
Zakorzenienie

Nie chcę być niemiła, ale czasami naprawdę idzie złapać się za głowę, czytając niektóre wypowiedzi...
Perfekcj0nistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości