Shih tzu - cz. IV - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-17, 19:51   #31
Anabellita
Zadomowienie

Dot.: Shih tzu - cz. IV

Cytat:
Napisane przez malutka2105 Pokaż wiadomość
Pamiętamy pamiętamy Jak się córeczka chowa? I jak Ami zareagował na nowego członka rodziny? Sztama?
Asienka chowa się bardzo dobrze - ładnie je, rośnie jak na drożdzach Niedawno załapała ospę Męczyła sie trochę bo swędziało ją to cholerstwo. Przez dwa tygodnie prawie ją nie kąpałam żeby strupków nie pozrywać, przez co dostała ciemieniuchę Spacerki na dwa tyg też były wykluczone. Trochę się z tym męczyłyśmy, ale już jest ok
Amiś traktuje Asię bardzo obojętnie. Już wcale się nią nie interesuje, jest tylko zazdrosny jak przychodzą goście i zaglądają do małej zamiast go pomiziać Jestem w szoku bo nawet nie rusza jej rzeczy - myślałam że będzie podkradał jej pluszaki

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-18, 07:25   #32
Ashia87
Rozeznanie

GG do Ashia87

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Asienka chowa się bardzo dobrze - ładnie je, rośnie jak na drożdzach Niedawno załapała ospę Męczyła sie trochę bo swędziało ją to cholerstwo. Przez dwa tygodnie prawie ją nie kąpałam żeby strupków nie pozrywać, przez co dostała ciemieniuchę Spacerki na dwa tyg też były wykluczone. Trochę się z tym męczyłyśmy, ale już jest ok
Amiś traktuje Asię bardzo obojętnie. Już wcale się nią nie interesuje, jest tylko zazdrosny jak przychodzą goście i zaglądają do małej zamiast go pomiziać Jestem w szoku bo nawet nie rusza jej rzeczy - myślałam że będzie podkradał jej pluszaki
Jaka ona słodka dobrze że juz wszystko ok, taki maluszek zawsze najszybciej łapie wszelakie choroby. A i psa grzecznego bardzo gratuluje, bo tez myslałam ze bedzie podkradanie zabawek i innych rzeczy małej
Ashia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-18, 19:58   #33
necia88
Raczkowanie

GG do necia88

http://www.youtube.com/watch?v=Wucll...has_verified=1

testowanie karmy na zwierzętach

Pomóż nakarmić zwierzęta w schronisku! http://www.pustamiska.pl
necia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 04:17   #34
Ashia87
Rozeznanie

GG do Ashia87

Cytat:
Napisane przez necia88 Pokaż wiadomość
przerażające

---------- Dopisano o 04:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:15 ----------

A my już mamy pierwszego kleszcza w tym roku za sobą... Złapała jak była z mężem na łąkach, ponoć taka trawa że jej widać nawet nie było. Szkoda tylko, że powiedział mi o tym dopiero dzisiaj rano a kleszcza wyciągałam wczoraj... Ehh nie napił się jeszcze, ale dalej się ruszał...
Stary 2012-06-19, 09:46   #35
Anabellita
Zadomowienie

Ami załapał pierwszego kleszczora już z 1,5 m-ca temu. Nam pomogły kleszczołapki - są super Oczywiście TŻ go wyciągał bo ja się brzydzę fuj

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 13:48   #36
AlwaysPerfect
Raczkowanie

Ashia87 a czym piesia jest zakraplany?

i wlasnie czy wy jak czeszecia wasze psy to tez na szczotce zostaje wlos....chodzi mi o to ze on normalnie gubi wlos ale nie ma go nigdzie na ziemi tylko jak do czesze to wyczesuje,,,dodam ze czesze go raz dziennie okolo 25 minut jak mala juz spi

mysle to moze on teraz zmienia wlos ze szczeniecego na dorosly jak myslicie
AlwaysPerfect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 13:51   #37
malutka2105
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AlwaysPerfect Pokaż wiadomość

i wlasnie czy wy jak czeszecia wasze psy to tez na szczotce zostaje wlos....chodzi mi o to ze on normalnie gubi wlos ale nie ma go nigdzie na ziemi tylko jak do czesze to wyczesuje,,,dodam ze czesze go raz dziennie okolo 25 minut jak mala juz spi

Mojej Kice też teraz włosy wyłażą, ale też tylko na grzebieniu. Ja to zwalałam na to że jest po chorobie i anemia...
malutka2105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 14:53   #38
AlwaysPerfect
Raczkowanie

no moj raczej anemii nie ma bo po czym teraz zajada sie pro planem wiec..................... .....
Stary 2012-06-19, 15:03   #39
Hot Lady
Zakorzenienie

Cytat:

ja mojej półrocznej też wyczesuję, zostaje na grzebieniu taki puszek, może to zmiana włosa, bo na pleckach ma już taki fajny
Że jest na świecie taki ktoś,
Kto będzie DUSZĄ, SERCEM, CIAŁEM
Chciał podzielić ze mną los
Hot Lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-19, 18:06   #40
AlwaysPerfect
Raczkowanie

tak tak taki puszek wylazi
Stary 2012-06-19, 23:57   #41
di69
Rozeznanie

Anabellita witaj ponownie.
Niech malutka już rośnie zdrowo

Dziewczyny ten puszek to podszorstek. Zmiana włosa zaczyna się około 8 do chyba 18 miesiąca. U mojej wymiana zaczęła się właśnie przed 8 miesiącem objawem tego była nie tylko zwiększona ilość wyczesywanego podszorstka ale przede wszystkim kołtunienie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-20, 07:31   #42
Ashia87
Rozeznanie

GG do Ashia87

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ami załapał pierwszego kleszczora już z 1,5 m-ca temu. Nam pomogły kleszczołapki - są super Oczywiście TŻ go wyciągał bo ja się brzydzę fuj
my tez mamy kleszczołapki ja wyciagam sama

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
fiprex
Stary 2012-06-20, 14:31   #43
Hot Lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez di69 Pokaż wiadomość
Anabellita witaj ponownie.
Niech malutka już rośnie zdrowo

Dziewczyny ten puszek to podszorstek. Zmiana włosa zaczyna się około 8 do chyba 18 miesiąca. U mojej wymiana zaczęła się właśnie przed 8 miesiącem objawem tego była nie tylko zwiększona ilość wyczesywanego podszorstka ale przede wszystkim kołtunienie.
dokładnie tak! moja mała teraz dostała tyle kołtunów, że aż się dziwię i na łapkach i pod uszkami, a regularnie ją czeszę, czy to mija???
Stary 2012-06-20, 14:56   #44
di69
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hot Lady Pokaż wiadomość
dokładnie tak! moja mała teraz dostała tyle kołtunów, że aż się dziwię i na łapkach i pod uszkami, a regularnie ją czeszę, czy to mija???
Jasne, że mija ale trwa tak jak pisałam do około 18 miesiąca. Z czasem podobno jest coraz ich mniej - znaczy kołtunów
Podobno trzeba zaopatrzyć się w dobre kosmetyki i płyny do ich rozczesywania. No i czesać nie raz a kilkakrotnie razy dziennie.
My niestety przegraliśmy z nimi walkę i mała jest obcięta. Będziemy zapuszczać jak już zmieni włos. Szybciej nie ma mowy

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashia87 Pokaż wiadomość
fiprex
My też do używaliśmy był kleszcz. Przeszliśmy na adwantix - znowu kleszcz.
Teraz mamy obrożę bayera i ....ciii lepiej nie zapeszać
Stary 2012-06-20, 18:13   #45
Ashia87
Rozeznanie

GG do Ashia87

Cytat:
My też do używaliśmy był kleszcz. Przeszliśmy na adwantix - znowu kleszcz.
Teraz mamy obrożę bayera i ....ciii lepiej nie zapeszać
Furka obroży nie może nosić bo się drapie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-21, 14:38   #46
Hot Lady
Zakorzenienie

di69 a przypomnij ile ma twoja psinka? mojej do półtora roku brakuje całe 12 m-cy więc będziemy z tym walczyły, bardzo podobają nam się (oprócz mnie, dochodzi jeszcze TŻet i rodzice ) długowłose shih tziaki
Stary 2012-06-21, 16:32   #47
di69
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hot Lady Pokaż wiadomość
di69 a przypomnij ile ma twoja psinka? mojej do półtora roku brakuje całe 12 m-cy więc będziemy z tym walczyły, bardzo podobają nam się (oprócz mnie, dochodzi jeszcze TŻet i rodzice ) długowłose shih tziaki
Moja 12 lipca ma urodziny - roczek
Mi też podoba się z długimi. Jak mała takie miała to wzbudzała na spacerach furorę bo wszystkie w koło były pościnane Długi włos to też i dodatkowe koszta i z tym trzeba się liczyć. Bo samo czesanie nie "stworzy" pięknego kłaczka. Kosmetyki i to te z górnej półki i nikt mi nie powie, że jemu wystarczają dla utrzymania "ładnego" włosa te z zoologicznego. Bo można mieć włos i "włos"
Ja chcę zapuszczać od września - października ale to zobaczę jak będzie się zachowywać kita. Bo teraz ( ma zostawioną długą) strasznie się czesze - plącze się i pełno podszorstka teraz nam wychodzi. Możliwe, że mamy teraz kumulację
Stary 2012-06-21, 21:46   #48
malutka2105
Rozeznanie

Cytat:
Moja 12 lipca ma urodziny - roczek
Mi też podoba się z długimi. Jak mała takie miała to wzbudzała na spacerach furorę bo wszystkie w koło były pościnane Długi włos to też i dodatkowe koszta i z tym trzeba się liczyć. Bo samo czesanie nie "stworzy" pięknego kłaczka. Kosmetyki i to te z górnej półki i nikt mi nie powie, że jemu wystarczają dla utrzymania "ładnego" włosa te z zoologicznego. Bo można mieć włos i "włos"
Ja chcę zapuszczać od września - października ale to zobaczę jak będzie się zachowywać kita. Bo teraz ( ma zostawioną długą) strasznie się czesze - plącze się i pełno podszorstka teraz nam wychodzi. Możliwe, że mamy teraz kumulację
Ja mam urodziny 12 lipca hehe
A ja dziś zaszalałam i w końcu poszła w ruch kupiona już dawno maszynka. Tułów już ogolony Jutro postaram się przyciąć włoski na łapkach, ogonie i łebku Mam w planach zamówić zestaw nożyczek
http://moto.allegro.pl/zestaw-nozycz...406060230.html
i sama będę ją strzygła
Wyszło całkiem nieźle. Jutro poprawki i 60zł w kieszeni i w sumie Kika będzie wyglądała tak jak ja chcę Tylko ja jej maszynką włosów przy oczkach nie wygolę tak jak fryzjer. Umiem tylko nożyczkami, ale moje się stępiły i zamiast teraz dać fryzowi za strzyżenie to kupię nożyczki i sama będę się wyżywała artystycznie na Kice
Powiem Wam że zachowała się super. Była chyba grzeczniejsza niż u fryzjera
Ale jestem z nas dumna
Stary 2012-06-21, 21:58   #49
di69
Rozeznanie

Cytat:
A ja dziś zaszalałam i w końcu poszła w ruch kupiona już dawno maszynka. Tułów już ogolony Jutro postaram się przyciąć włoski na łapkach, ogonie i łebku Mam w planach zamówić zestaw nożyczek
i sama będę ją strzygła
Wyszło całkiem nieźle. Jutro poprawki i 60zł w kieszeni i w sumie Kika będzie wyglądała tak jak ja chcę Tylko ja jej maszynką włosów przy oczkach nie wygolę tak jak fryzjer. Umiem tylko nożyczkami, ale moje się stępiły i zamiast teraz dać fryzowi za strzyżenie to kupię nożyczki i sama będę się wyżywała artystycznie na Kice
Ale jestem z nas dumna
Co za zbieg okoliczności
No to gratuluję odwagi. Ja swoją też sama obcinam ale przy oczkach to ja jej włosy zapuściłam, ścinam tylko uczy, boki i broda
A zestaw nożyczek jest booooski. Szkoda, że bez kasy teraz jestem i tak pewnie teraz już będzie bo za dużo bidul potrzebuje ciągle pomocy.
Jaką masz maszynkę?

Edytowane przez di69
Czas edycji: 2012-06-21 o 21:59
di69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-21, 22:12   #50
malutka2105
Rozeznanie

http://allegro.pl/hit-maszynka-do-st...419136820.html
Coś takiego mam. Używam tylko tej blaszanej nakładki, bo plastikowe są ostre i boję się że pokaleczę Kikę. Poza tym jej strasznie szybko rosną włoski i dlatego zawsze jest strzyżona na krótko
Jak już ją ogarnę do końca i wykąpię to postaram się wstawić foty. Jak na razie nie widzę żadnej różnicy między moim strzyżeniem a fryza... No ale jest zawsze strzyżona na króciutko więc może to nie wyczyn
Stary 2012-06-21, 23:15   #51
di69
Rozeznanie

http://allegro.pl/profesjonalna-masz...427907738.html ja mam taką. My byliśmy zmuszeni kupić maszynkę bo kolejka u nas do gromera najkrótsza to była 2 tygodnie a mała była już w kołtunach więc nie mogę powiedzieć,czy wychodzi mi strzyżenie tak samo jak gromerowi Na spacerach ludzie się dziwią jak mówię,że sama ją ścinałam więc chyba dobrze to zrobiłam
Stary 2012-06-22, 05:29   #52
Ashia87
Rozeznanie

GG do Ashia87

Cytat:
Ja też

---------- Dopisano o 05:29 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ----------

Cytat:
i sama będę ją strzygła
Ale jestem z nas dumna
a czy te nożyczki to nie za drogie przypadkiem? Tam chyba za wygląd placisz... Ja kupowałam nozyczki jakis rok temu i kupiłam jak sie nie mylę w Real za 15zł. Do dzisiaj je mam, tną tak jak powinny... Mam i zwykłe i do strzępienia, czyli to co na aukcji tylko ja wydałam ok 30zł
A z włosami przy oczkach na pewno sobie poradzisz. to nie jest takie trudne na jakie sie wydaje
Stary 2012-06-22, 16:16   #53
di69
Rozeznanie

Cytat:
Jateż
No proszę następna "gromerka:
Cytat:
a czy te nożyczki to nie za drogie przypadkiem? Tam chyba za wygląd placisz... Ja kupowałam nozyczki jakis rok temu i kupiłam jak sie nie mylę w Real za 15zł. Do dzisiaj je mam, tną tak jak powinny... Mam i zwykłe i do strzępienia, czyli to co na aukcji tylko ja wydałam ok 30zł
A z włosami przy oczkach na pewno sobie poradzisz. to nie jest takie trudne na jakie sie wydaje
Drogie są to fakt ale podobno - fryzjerka mi mówiła, że są super
Ja wczoraj zaszalałam i kupiłam na all zestaw czyli nożyczki i degażówki za 12.50zł . Pewnie nic ciekawego to nie będzie ale najbardziej chodziło mi o degażówki bo zwykłem mam OK Zdam relację jak dojdą i obetnę mała - bo znowu mi zarasta
Stary 2012-06-22, 17:51   #54
Ashia87
Rozeznanie

GG do Ashia87

Cytat:
No proszę następna "gromerka:

Drogie są to fakt ale podobno - fryzjerka mi mówiła, że są super
Ja wczoraj zaszalałam i kupiłam na all zestaw czyli nożyczki i degażówki za 12.50zł . Pewnie nic ciekawego to nie będzie ale najbardziej chodziło mi o degażówki bo zwykłem mam OK Zdam relację jak dojdą i obetnę mała - bo znowu mi zarasta
ee tam, ja mam maszynke od stycznia wiec troche juz tych wlosów nią zgoliłam

A to to sie degażówki nazywa, dobrze wiedziec
Jak dla mnie to różnica miedzy drogimi a tanimi bedzie tylko właśnie w degażówkach. Moje na pewno sa gorsze niż od fryzjera, chociaż sie sprawdzają i nigdy mnie jeszcze nie zawiodły ale na zwykłe nozyczki to ja nie moge narzekać. Mam je rok, używam praktycznie co miesiąc i dalej sa ostre i ogólnie takie jak powinny byc
a Ty z cena to faktycznie zaszalałaś
Stary 2012-06-22, 17:58   #55
di69
Rozeznanie

Cytat:
ee tam, ja mam maszynke od stycznia wiec troche juz tych wlosów nią zgoliłam
A to to sie degażówki nazywa, dobrze wiedziec
Jak dla mnie to różnica miedzy drogimi a tanimi bedzie tylko właśnie w degażówkach. Moje na pewno sa gorsze niż od fryzjera, chociaż sie sprawdzają i nigdy mnie jeszcze nie zawiodły ale na zwykłe nozyczki to ja nie moge narzekać. Mam je rok, używam praktycznie co miesiąc i dalej sa ostre i ogólnie takie jak powinny byc

a Ty z cena to faktycznie zaszalałaś
Zawsze sobie mówię, że tanie = g..no ale...nożyczki, które teraz mamy kupiłam w zeszłym roku za 4,50 zł i powiem, że jeszcze nie miałam tak długo ostrych tanich nożyczek do włosów - nie tylko małej, TŻ i resztę też obcinam
Stary 2012-06-22, 20:19   #56
NESI123
Rozeznanie

ok, o ja teraz zadam durne pytanie lol... co to sa te degazowki ? czym sie roznia od normlanych nozyczek ?

A jak wy swoje pieski obcinacie to macie taki stol specjalny co ma taka petle na szyje lol... zeby sie pies nie ruszal ? no bo przeciez pies musi spokojnie siedziec zeby mu krzywdy nie zrobic ta maszynka i nozyczkami...tez sie zastanawialam na kupnie sprzetu i zeby samej to robic ,tylko troche sie boje ze ja oszpece albo jakas krzywde zrobie...

Malutka, wrzuc fotki jak juz bedzie ostrzyzona bo straznie ciekawa jestem jak sobie poradzilas
Di69 a ty tez moglabys wrzucic fotki i pokazac jak ty ostrzyglas swojego pieska
NESI123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-22, 23:21   #57
malutka2105
Rozeznanie

Ok wstawię, ale w poniedziałek zamawiam nożyczki i poprawek dziś jeszcze nie naniosłam bo nie miałam kiedy. Jutro mamy weselicho. Także w następnym tyg będą foty Kika ostrzyżona na króciutko i ona jest łaciata także nawet tych niedociągnieć nie widać za bardzo. Ogólnie jestem z Nas dumna. Ja ją goliłam na blacie w łazience Dużego pola do ucieczki nie miała i stała grzecznie. Raz jedna strona, raz druga, kilka przerw na przestygnięcie maszynki Boję się tylko strzyżenia łapek. Bo ma teraz nie równe włoski bo miała golone obie łapki jak była chora. No ale i tak będzie na pewno piękna
Stary 2012-06-23, 14:17   #58
di69
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NESI123 Pokaż wiadomość
ok, o ja teraz zadam durne pytanie lol... co to sa te degazowki ? czym sie roznia od normlanych nozyczek ?

A jak wy swoje pieski obcinacie to macie taki stol specjalny co ma taka petle na szyje lol... zeby sie pies nie ruszal ? no bo przeciez pies musi spokojnie siedziec zeby mu krzywdy nie zrobic ta maszynka i nozyczkami...tez sie zastanawialam na kupnie sprzetu i zeby samej to robic ,tylko troche sie boje ze ja oszpece albo jakas krzywde zrobie...

Malutka, wrzuc fotki jak juz bedzie ostrzyzona bo straznie ciekawa jestem jak sobie poradzilas
Di69 a ty tez moglabys wrzucic fotki i pokazac jak ty ostrzyglas swojego pieska
Zdjęcia małej po "goleniu" są pod koniec poprzedniej części. Jest tam pokazana jeszcze w długich kłaczkach a wszystko co na krótko to już po moim cięciu Ja nie mam specjalnego stołu. Mała stała na pralce a ja działałam. Moja boi się tylko maszynki kiedy dojeżdżam do głowy. Przez to muszę wtedy więcej ciąć samymi nożyczkami bo mała strasznie się wyrywa.
Degażówki są bardzo pomocne przy ścinaniu pyszczka u nas boków i przy szyi. Zwykłe jeśli nie ma się wprawy mogą zostawiać takie "schody" od cięcia i brzydko to wygląda Degażówki tez powodują np u ludzi, ze włos jest lżejszy i lepiej się układa.
To są degażówki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1292584.jpg (32,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nozyczki2.jpg (19,7 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez di69
Czas edycji: 2012-06-23 o 14:19
di69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 19:45   #59
NESI123
Rozeznanie

Di69 to teraz to tez mnie zmotywowalas, jak Nesi odrosna wlosy to pewnie sama sproboje ja obciac. Bardzo ladnie odcielas swojego piesia....i dzieki za zdjecia tych degazowek i opis tez sobie takie sprawie

Malutka, to w takim razie czekamy na zdjecia po obcieciu
NESI123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-24, 15:00   #60
di69
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NESI123 Pokaż wiadomość
Di69 to teraz to tez mnie zmotywowalas, jak Nesi odrosna wlosy to pewnie sama sproboje ja obciac. Bardzo ladnie odcielas swojego piesia....i dzieki za zdjecia tych degazowek i opis tez sobie takie sprawie

Malutka, to w takim razie czekamy na zdjecia po obcieciu
Ja przed pierwszym razem szukałam filmików na YT i podglądałam jak fachowcy to robią. wiadomo, że robię to jak laik lepiej by było mieć jakiś kurs...no ale...pewnie go nigdy nie zrobię a i innych psów nie zamierzam ciąć wiec wystarczy mi moja "umiejętność"
Powodzenia

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości