![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Niski Wzrost W Telewizji
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
No pewnie
![]() mam wysokie kolezanki i chłopaka wiec wzrost absolutnie mi nie przeszkadza ![]() Zreszta mysle,ze w dzisiajszych czasach 182 wzrostu juz nie robi wrazenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Siostry Olsen sa niewysokie, Nicole Richie - jak sobie przypomne wiecej to dopisze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
mam 160 cm , moja mama 150cm, a babcia 152 cm, wiec ladnie je przeroslam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Bo to nie chodzi o wzrost tylko proporcje, ja jestem raczej niewielka 1.60. Kiedyś chciałam być wysoka przeszło mi jak poznałam dziewczynę co prawda wysoka laska ok. 1.70 może ponad, ale ona miała nogi krótsze od moich a reszta ogromna.. strasznie... wzrost nie ma znaczenia ważne aby w całości grało...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Z PL niskich gwiazd jest Steczkowska, ponoć operatorzy TV mają "nakazane" filmowanie jej w sposób powiększający-wydłużający.
![]() ![]() ![]() Sama mam ok. 172 cm i gdybym miała 4 cm więcej to bym się nie obraziła, ale spokojnie niedostatek kilku cm mogę nadrobić obcasami, jeśli mam taką potrzebę. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
A ja mam 156 a i tak wybiłam się z damskiej części mojej rodziny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale zawsze miałam szczęście do nienajwyzszych mężczyzn. Mój TŻ ma 180cm i uwielbia jak chodze w obcasach i jestem od niego wyższa???????? Zauważyłam pewną prawidłowośc, że niskie kobiety spotykają na swojej drodze wysokich TŻ i na odwrót. Mam koleżankę o wzroście 163 cm, której TŻ ma 198 i są świetna parą, tylko ciężki im sie tańczy razem.Ale za to jakie poczucie bezpieczeństwa!!!!!!!!! A tak naprawde nie ważny jest wzrost, ale osobowość. Czasami spotykam malutkie kobietki, które górują charakterem nad tymi wyzszymi i potrafią ich nieźle poustawiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Ja mam 178 cm wzrostu i to zawsze było moim przekleństwem. W podstawówce nazywali mnie mamuśka. Przewyższałam nawet wychowawczynię z klas 1-3. Już jako 12-latka miałam 168 cm wzrostu. Nie mogę znaleźć często odpowiednich ubrań, a jak coś mi sie spodoba to zwykle nic na mnie nie pasuje. Zawsze chciałam mieć jakieś 165 wzrostu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 160 cm i strasznie chciałabym być wyższa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Ja mam cale 159cm!!!!!!!!!i wierzcie mi nie posiadam w domciu ani jednej pary oplaskich butow ,bo przyzwyczailam sie do obcasow i koturn i co jest bardzo smieszne w adidasach jest mi niewygodnie.Oczywiscie chcialabym byc wyzsza ale ...przyzwyczailam sie ze jestem i juz bede takim "skrzatkiem"...taki los...pozdrawiam i MALE JEST PIEKNE
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() żadnego nonsensu tu nie widzę... wszystko byłoby nawet - jak to mówią niektórzy - logiczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ludzie różne rzeczy mówią... ale oczywiście popytam biegłych w temacie
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
A ja mam 158 cm i faceta, który ma 180 cm i to przez niego już nie marudzę, że jestem malutka. No i kocham moje butki na koturnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 173 cm wzrostu i dobrze mi z tym, no może czasami chciałam dobić do 175 cm, ale na pewno nie chciałabym być niższa. Mam tylką jedną pare szpilek na 8 cm. obcasie, które zakładam od święta, reszta to tzw. półszpilki lub obcasy tzw. "kaczuszki", które poprostu uwielbiam
![]() Z Polskich sław to niska jest Justyna Steczkowska,Mandaryna i więcej to nie wiem. Ze światowych to Salma Hayek, Penelope Cruz, Kylie Minogue, Britney Spears itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Z tym wzrostem to coś jednak jest
![]() ![]() ![]() ![]() Na uliczy często widać takie pary - ona mała, drobniutka a on wysoki ![]() ![]() PZDR ![]()
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
![]()
a ja mam 163
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy kttos juz to wspomnial bo nie chcialo mi sie calego watku czytac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny,tak czytam ten wątek i czytam i doszlam do wniosku ze moj wzrost to jedyna rzecz do ktorej nie mam zastrzeżen
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
![]()
A ja mam 179 cm, moj TŻ ma 170 cm.
I jakos sie nie przejmujemy. Zawsze tlumacze mojemu TŻ, że pan Bog dał mu rozum, a zapomnial o wzroscie ![]() Czasem nosze buty na koturnie (9,5 cm, mierzylam przed momentem). Mam problem z kupieniem spodni, rajstop, kurtek itd dla siebie. Płetwy też nie mam wielkiej - 39, przynajmniej tak mi się wydaje. W szkole się śmiali, ze mam za małą nogę i powinnam się kiwać przy chodzeniu ![]() Ale jest dobrze. Pamietam, że w średniej chciałam być wyższa z 6 cm bo trenowałam siatkówke i wzrost był tam czesm potrzebny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
moja mamma ma1,56 nie przeszkadza jej to a ojciec 1,90
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() PZDR ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Jasne, że można
![]() Rozróżnień jest masa, ale generalnie założenia są zbliżone do siebie. Podam tutaj dwa takie rozróżnienia - według szkoły francuskiej i według szkoły niemieckiej. Według szkoły francuskiej - wyróżnione są tutaj 4 typy: 1) Typ trzewny (digestinus) 2) Typ oddechowy (respiratorius) 3) Typ mięśniowy (muscularis) - tego właśnie jestem przedstawicielką ![]() 4) Typ mózgowy (cerebralis) Cechy charakterystyczne dla poszczególnych typów to: 1) Szeroka twarz (głównie w części dolnej), silne szczęki, szeroka i krótka klatka piersiowa, duży brzuch 2) Długa, wąska twarz, długi nos, długa szyja, długa klatka piersiowa 3)Twarz o proporcjonalnej budowie, silne mięśnie, regularne proporcje ciała i kończyn 4) Silny rozwój górnej częsci czaszki, smukła budowa, słabe mięśnie Według szkoły niemieckiej - podzielono sylwetki na 3 typy: 1) Leptosomiczny - smukła budowa ciała, mała masa ciała, długa głowa, długa szyja, długa klatka piersiowa i długie kończyny 2) Atletyczny - silna budowa ciała, silny rozwój kości i mięśni, szeroka klatka piersiowa, wąskie biodra 3) Pykniczny - przysadzista budowa ciała, słaby szkielet, słabe mięśnie, bogata podściułka tłuszczowa I to chyba takie najważniejsze. Jak widać na załączonym obrazku to, ile waży nasz szkielet, uzależnione jest od typu, jakim jesteśmy. Ja (czyli typ mięśniowy według szkoły francuskiej, a atletyczny według szkoły niemieckiej) mam silnie rozwinięty szkielet i mięśnie. W przeciwieństwie do mojej koleżanki o której pisałam parę postów wyżej - ona jest typem pyknicznym i chociaż waży niewiele (z uwagi na słaby szkielet i mięśnie) to wymiary ma większe ode mnie (bogata podściułka tłuszczowa). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Cześć jestem bardzo dumna z założenia tego wątku, ponieważ dużo osubek odpowiedziało. Do mojego zwrostu już nic nie mam, ale za to zacznę walczyć ze swoją tuszą (52kg).
P.S. To ile cm wzrostu ma Mandaryna i Justyna Steczkowska??? P.S. Co oznacza skrót "TŻ"??? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
"Marilyn Monroe miala152cm wzrostu. I mężczyźni tracili dla niej głowę, a po drugie zostało naukowo potwierdzone, że mężczyźni wolą niskie kobiety, bo czują się przy nich męscy i wielcy itp. W końcu żaden chłopak nielubi, gdy jego dziewczyna patrzy na niego z góry, ponieważ jest od niego wyższa... A to, dlatego, że wtedy tracą pewność siebie..." - znalazlam cos takiego
![]() Ja mam 170 cm i nie czepiam sie juz wzrostu bo wystarczajaco mam komplexów ![]() ![]() ![]() A w ogole to mozliwe ze na starosc czlowiek sie kurczy?? ![]() PS. Joey, moze drozdze pomoga ![]() ![]() ![]()
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to ja dziekuję za związek z mężczyzna , który jest ze mna tylko po to aby się dowartosciowac, tzn poczuc sie pewnie i mesko - CO TO ZA FACET!!! Dla mnei taka klasyfikacja ze względu na wzrost jest troche niepowazna... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Akane - dziękuję
![]() ![]() PZDR ![]()
![]() |
#59 |
🦄
|
Ja mam 154 i pol :d hehe nie jest mi z tym jakos strasznie zle. Czasem tak sobie mysle, ze fajnie by bylo bys taka wysoka laska z 175, bo za takim kurduplem to sie nikt nie ogladnie na ulicy :P Ale niektorzy faceci lubia takie malenstwa= to wlasnie leczy moj kompleks. Butow niestety nigdy nie moge trafic fajnych... Nosze 35-36 (sandałow mam 34) i wiele butów jest na mnie za duze. A waze ok 45 kg, bo przytylam. bywalo, ze wazylam nawet 38-39 przy tym samym wzroscie, ale dopoki nie czuję sie "ciezka" uwazam, ze mam prawidlowa wage.
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Ja mam 161, dokładnie tyle co Jessica Simpson
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.