![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grecja czy Turcja, co wybrać?
Pozwolę sobie wyrazić swoją opinię.
Każdy ma inny gust, każdy ceni sobie coś innego... Ja miałam okazję spędzić tydzień w Alanyi (wylot z Polski 29 sierpnia 2012) oraz tydzień na Krecie (Platanias okolice Chani - wylot z Polski 28 sierpnia 2013). Oba miejsca są urocze, trochę inne, jednak dziś, gdy mam porównanie, myślę, że bardziej zachwyciła mnie Turcja. Inna kultura, cieplejsze morze, bardziej przejrzysta woda, na plaży przyjemne dla stóp malutkie kamyczki. Porównując plaże w obu miejscowościach (Platanias i Alanya) - plaża Kleopatry w Alanyi wypadła zdecydowanie lepiej. Najlepsze wspomnienia z Krety mam dzięki wyjazdowi na lagunę Balos - widoki prześliczne. Gdyby nie Balos to nie wiem czy byłabym zadowolona z wakacji... Na Kretę raczej już nie wrócę, zaś do Turcji chętnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W Turcji chcialabym zobaczyc Kapadocje, a ta z kolei jest niedostna z Oludeniz. Okolice Alanyi nie pasuja mi jakos do romantycznych chwil we dwoje, slubu, podrozy poslubnej.
Świat jest książką i ci, którzy nie podróżują, czytają tylko jedną stronę 💖 http://instagram.com/through_the_world_ Edytowane przez atsenka Czas edycji: 2013-11-11 o 22:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Sama Alanyia to duże miasto, więc masz rację, średnio pasuje, ale już takie Kemer...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez plomyczek123 Czas edycji: 2013-11-13 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Wybrałabym Grecję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.