|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Studentki!-ile płącicie za meiszkanie?
Niektórzy ludzie to potrafią ostatniego złamanego grosza bezdomnemu wydrzeć
Płacić tyle pieniędzy miesięcznie za pokoj (bo jak na Katowice wydaje mi się za drogo, w Warszawie jak dobrze poszukasz masz taniej) to jeszcze w piątek wieczór pakuj wszystkie manatki od majtek po pościel i wy***przaj gdzieś na weekend, bo ktoś do mojego opłacanego pokoju z rachunkami i ze wszystkim wchodzi zpantoflami pospać |
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
ale się uśmiałam
![]() spotkałam się już z kilkoma pomysłami na większe zarobienie przy wynajmie, ale jeszcze nie z takim Pomysł 1. Kawalerka dla 5-osób - wystarczy kuchnię zamienić na pokój i upchać w nim 2 łóżka, a w dużym pokoju zrobić aneks kuchenny i postawić 3 łóżka Pomysł 2. Piętro w domu dla studentów - kuchnia niepotrzebna, wystarczy w przedpokoju ustawić lodówkę, a w łazience (tuż obok kibelka) postawić palnik gazowy Pomysł 3. Łóżko w kuchni = ekstra pokój do wynajęcia Edytowane przez xzora Czas edycji: 2012-06-15 o 16:37 |
|
|
|
|
#33 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() :cojest :Genialne pomysły! Cytat:
![]() Jak się pomysł sprawdzi, to chyba mam pomysł na biznes ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Jedno z pierwszych mieszkań na wynajem, jakie oglądałam, było podobne. W piwnicy, z mini okienkiem pod sufitem. Syf niesamowity, włącznie z brudną pościelą i podpaskami zużytymi (serio!) w tym syfie. A łazienko-kuchnia była rewelacyjna. Cały obiad można było przygotować nie wstając z kibelka! A na wprost stał prysznic. Nie muszę mówić, że uciekaliśmy bardzo szybko z tego lokalu? Edytowane przez lele Czas edycji: 2012-06-15 o 16:38 |
|||||
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamiast kibelka i prysznica zrobic kibloprysznic, reszte przestrzeni wykorzystac na lozka-zrobic z mieszkania akademik, moze uczelnia jeszcze cos dolozy Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-06-15 o 16:44 |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyobraziłam sobie właśnie kibel z dyszą prysznicową. w sumie brodzik jest, tylko miejsca mało na nogi co do mikrofali - na pewno sprawdzi się w mieszkaniach, w domach, gdzie nie ma podliczników, opcja z palnikiem gazowym jednak korzystniejsza |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehem... I jeszcze uważał, że 600 zł to jest niewiele za taką ruderę.
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie no najlepiej prycze jak w wojsku, trzypiętrowe łóżka tylko duży stół na środku żeby się uczyć dzieci mogły.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
hej, o co chodzi z kibelkoprycznicem? w sensie, że na gorze jest prysznic a zamaist brodzika muszla klozetowa? ja kiedys ogladalam mieszkanie, w ktorym prysznic stal na srodku kuchni, ot tak, za zaslonka
|
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Przepraszam, rozpasałam się na ojcowiźnie
|
|
|
|
|
#41 | |
|
sajkolidżist
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Mieszkanie musiałoby mieć super standart za tę cenę w Kato. My płacimy 1400 za 3 pokoje. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 | |
|
Rozeznanie
|
Ciekawa jestem na jakich zasadach najemca podpisze umowę -
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ee, czas jest wybitnie dokładnie określony...
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Proponuję takie karty z chipem - do wykorzystania 108 godzin w tygodniu na mieszkanie
|
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Zgroza
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś przeczytałam w "instrukcji obsługi jeepa", że w bagażniku mieszczą się "trzy osoby w pozycji leżącej wzdłużnej jednowarstwowej". Cóż to za marnacja miejsca, można było ułożyć ze trzy warstwy! Polecam wprowadzenie tego systemu w mieszkaniu.
Edit: A co tam! Pod sam sufit pociągnąć!
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
No, proponuję trzyosobową antresolę w salonie
tylko trzeba wynająć komuś niskiemu, najlepiej azjatkom żeby głową nie haczyły... |
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Może jeszcze w czasie gdy studenci będą na uczelni wynajmuj mieszkanie komuś na godziny?
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Ty się śmiejesz, a ja widziałam takie ogłoszenie - w Gdyni: "studenci odstąpią na godziny"
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
To w końcu ile? 1700? 500? Czy 700? W każdym razie pokój za 700+rachunki to można nawet w Warszawie znaleźć, więc - tak, jak na Katowice to jest drogo.
|
|
|
|
|
#52 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2012-06-15 o 17:38 |
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2012-06-15 o 17:43 |
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Jak na katowice to 1700zł za dwa pokoje i jeszcze dla studentów to KOSMOS. Moja koleżanka płaci za pokój z koleżanką w podobnej okolicy (pod samym UŚ) o wiele mniej. Nie wiem z taką ceną to musi być super ekstra w tym mieszkaniu.Choć chyba mnie już nic nie zdziwi jak dostałam odpowiedz z akademika w jednym z polskich miast, że w wakacje za miesiąc liczą sobie 1000zł+VAT.
![]() Co do mieszkania od poniedziałku do piątku to nie wyobrażam sobie aby ktoś na takie coś się zgodził. Nie wyobrażam sobie w ogóle jak ma przebiegać wymiana kluczy miedzy osobami. Równo o 21 pierwszej będzie oficjalne przejecie kluczy, z tego od dni roboczych do weekendowca. Normalnie paranoja. Fajnie jednak zostać na weekend w mieszkaniu i nawet pójść na jakieś piwo albo coś, Choć jak tak bardzo chcesz zarobić to mam pomysł abyś wynajmowała tylko na noc. Przecież w ciągu dnia student ma zajęcia a po zajęciach jeszcze jasno i może chodzić po mieście. A w ciągu dnia wynajmować mieszkanie jako jakieś biuro albo coś podobnego. ![]() Co do kibloprysznica, to można zastosować styl chiński. Czyli zamiast muszli dziura w podłodze nad nią po prostu prysznic. Tylko wtedy trzeba mieć zasadę, że numer dwa robi się jedynie jak się chce wsiąść prysznic. Po co marnować wodę na spłukiwanie Myślimy tak samo :P.
Tak jak liczba pi jestem nieobliczalna Edytowane przez dooorra Czas edycji: 2012-06-15 o 17:49 |
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
I wychodzi jak ja mało zaradna i kreatywna jestem... Co to ze mną będzie
? Przecież jak wychodzę mogę wynajmować swój pokój na godziny, pokój współlokatorki to w zasadzie normalnie na cały czas, bo często jej nie ma, i to nawet kilku osobom, bo jest duży. Kuchnia też spora, ustawna, tu łóżko, ktoś na stole, ktoś pod stołem. I wannę nawet mamy, pospać wygodnie można. Aż mi się przykro robi jak pomyślę, że taka kasa mi koło nosa przechodzi... Nie musiałabym płacić za mieszkanie, ba! nie musiałabym pracować .
|
|
|
#57 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-02-03 o 16:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.

Ehem... I jeszcze uważał, że 600 zł to jest niewiele za taką ruderę.

?