Czy warto przenieść się do sieci PLAY? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-11, 16:58   #31
anuluu
Raczkowanie

Dot.: Czy warto przenieść się do sieci PLAY?

Z play jest tak, ty masz wszędzie tanio, a do samego Play często prawie za darmo, jednak inni do play mają drożej, nie wiem z czego to wynika, ale ja się tak podśmiewam pod nosem, że to foch innych operatorów za zabranie klientów. u mnie wiele osób ma Play na kartę jako drugi telefon doładowują 5 czy 10 zł i mają to na ponad miesiac.

Cytat:
Napisane przez witaminko Pokaż wiadomość
Abonament w innej sieci wkrotce mi sie konczy i tez zastanawiam sie nad przeniesiem do Play (na karte). Tylko nie rozumiem jednej rzeczy: na swojej stronie podaja wartosc doladowania i okres waznosci polaczen wychodzacych i przychodzacych (http://www.play.pl/pl/promocja/play-...play-na-karte/). Tzn. ze jak doladuje konto na kwote np. w przedziale 10-24 zl, to jak po 10 dniach znow nie naladuje, nie bede mogla dzwonic? Oswieccie mnie, prosze, bo nie lapie sie w tych zasadach telefonow na karte. Myslalam, ze kwota doladowania jest do wykorzystania w jakimkolwiek czasie.
ja bym wtedy wybrała którąś z ofert all inclusive gdzie konto masz ważne rok. Najlepiej zrobić tak: kupić starter, a zanim doładujesz zarejestruj nr na stronie play i stamtąd zarządzaj kontem (zmień na taryfe która daje ważność rok) i jak zmieni ci już taryfe doładuj zeby nie stracić bonusów.

Edytowane przez anuluu
Czas edycji: 2012-07-11 o 17:03
anuluu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-19, 12:48   #32
witaminko
Raczkowanie

Troche to skomplikowane dla mnie Chyba nie moge kupic startera, jesli chce przeniesc numer?
Oferty all inclusive? Musze o tym poczytac.
Moj problem polega na tym, ze prawie nie korzystam z komorki, wiec chce jak najmniejsze doladowania, ale zalezy mi na tym, zebym w razie potrzeby mogla zadzwonic (a nie, zeby sie okazalo, ze minela mi waznosc wyknowania polaczen wychodzacych).
witaminko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 15:47   #33
wspaniala
Zakorzenienie

a jak to jest z play na karte: czy doladowujac sobie pare razy konto sumuje mi sie jego waznosc? czy tylko "najwieksza wartosc" doladowania daje mi okreslone dni waznosci konta?
wspaniala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-22, 19:14   #34
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Też mam telefon w play, abonament, do swojej sieci za darmo no i ogólnie tanie stawki do innych. A że inni mają do mnie drogo? Bez przesady. Coraz więcej ludzi ma playa, nie obejrzyj się a już połowa znajomych będzie w Twojej sieci. I jak ktoś chce to i tak zadzwoni
Stary 2013-02-12, 16:42   #35
AguŚ87
Zakorzenienie

jestem w plusie na karte kilka lat, zasilam 50zł na 3msc, mało bo nie lubie dyskusji przez tel godzinnych ktos chce to dzwoni do mnie ;d

ciekawią mnie te nowe oferty S,M,L. W 'M' 29zł abonament 400 min/sms/mms, w play niby caly rok za free? jednak doczytalam ze przenoszac nr z karty do nich na abo sie dopłaca co msc 5zł do abo;/

kurde cale zycie mam ten nr i cale zycie plus... nie wiem korci ten play

ma ktos te taryfy niskie ?
Stary 2013-05-29, 11:03   #36
MessiHair
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Czy warto przenieść się do sieci PLAY?

Aktualnie jestem w trakcie przenoszenia numeru do Orange! Po 6 latach zdecydowała się przenieść numer gdyż Play miał jak dla mnie średnia ofertę. Za 69,9 abonamentu dostałam SG SII Advance za 1 zł.(play-319 zł) Poza tym 6 m-cy darmowego abonamentu (Play rabat na abonament przez 3 m-ce). 630 min (play 400 min). W play jedynie rozmowy są tańsze kosztują 19 gr Orange – 29 gr. Jednak dla mnie te 630 min spokojnie wystarczy! Play wypina się na starych klientów!
Poza tym jakość obsługi w Orange jest o wiele lepsza!!!
MessiHair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 17:06   #37
pendraiw
Zakorzenienie

Mam pytanie do uzytkowników play na kartę, kupiłam dziś play na kartę z dwoma numeram - oferta dla dwojga. Wiecie czy da się przełączyć na play fresh? chodzi mi o ten rok ważności konta i darmowe smsy i minuty w play.... Bo teraz mam darmowe rozmowy w sieci ale konto ważne tylko do jakiegoś czasu. Jak chcę przejśc na taryfę rok "ważności konta " to znowu nie mam tych darmowych minut i smsów , da się cos zrobić by bylo jak w play fresh? Ja osobiście mam fresha i mam zarówno darmowe smsy, minuty jak i rok ważności konta.
Stary 2013-06-22, 17:22   #38
Jakkolwiek
Wtajemniczenie

Chciałabym przenieść numer z Orange (mix) do Play. Może któraś z Was orientuje się, czy mogę to zrobić, mimo, że umowa kończy mi się za pół roku? Jeśli zapłacę jakąś karę, to ile?

Jakkolwiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-07, 13:43   #39
Misio1849
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jakkolwiek Pokaż wiadomość
Chciałabym przenieść numer z Orange (mix) do Play. Może któraś z Was orientuje się, czy mogę to zrobić, mimo, że umowa kończy mi się za pół roku? Jeśli zapłacę jakąś karę, to ile?
wiesz co wydaje mi sie ze zaplacisz, a ile to operator ustali. Moim zdaniem lepiej poczekac te pol roku, bo oni wysokie kary naliczaja.

Witam, jestem w T-mobile na karte. Juz mnie ta siec denerwuje i chce sie przeniesc do Play. Czy ktos wie ile sie placi w play na stacjonarne? czy dostane jakies minuty darmowe? czy bede mogla dzwonic do innych w play za free, czy beda naliczane koszty za polaczenie?

Edytowane przez Misio1849
Czas edycji: 2013-08-07 o 13:45
Misio1849 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-07, 18:41   #40
aante_e
Miss Pudernica

Odp: Czy warto przenieść się do sieci PLAY?

Jakkolwiek możesz zalogować się na swoje konto na stronie Orange, podsumowanie i kliknij albo na swój numer albo na datę końca umowy i tam powinna być kwota do zapłaty za zerwanie umowy. Wyliczana jes indywidualnie, w zależności jakie zniżki dostałaś przy podpisywaniu, telefon, ile zostało do końca umowy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-07, 20:08   #41
szaramieta
Rozeznanie

GG do szaramieta

Ja rok temu przeniosłam się do Play, został mi jeszcze rok umowy i po tym czasie uciekam do innej sieci. Oferty są coraz mniej korzystne, moja jest dobra, ale te, które wyszły niedawno są naprawde mało opłacalne, za mniejszy transfer musiałabym płacić więcej niż płacę teraz za większy.

Ale głównym powodem, dla którego nie zostanę w Play to tragiczny zasięg. Nie jest to na pewno wina mojego telefonu, bo razem ze mną przeniosły się jeszcze dwie osoby z mojej rodziny i wszystkim nam zanika zasięg, ostatnio nawet w centrum miasta zasięg po prostu mi ginie. Wolę płacic więcej, ale móc mieć zawsze aktywny telefon...

Zdecydowanie nie polecam.
szaramieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości