|
|
#31 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: CAE za rok, certyfikat o krok
Cytat:
![]() Pamiętaj, by przygotowywać się rzetelnie! Najważniejsze, byś sama sobie udowadniała swoją wiedzę i ją pogłębiała, a ponieważ pewnie nie chcesz być "zagięta" na niewiedzy...zmotywuj się jeszcze bardziej tym faktem do nauki ![]() W ryzach będę trzymać i siebie i was, gdyż zbytnie odpuszczenie sobie owocuje absolutnym uwstecznieniem językowym
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
myslisz o tym advanced, prawda? czy zamierzasz tez siegnac do tego do fce?
Ja dopiero przerobilam czasy, a wiec pierwsze 4 rozdzialy z kazdego vincea. NIe mam sie czym pochwalic, niestety. Przy takim tempie to... Ale nic. Jeszcze sie nie poddaje
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie tak to działa, nie chce zaliczyć wpadki że czegoś nie wiem.. wiec słownictwo np wchodzi o niebo szybciej :P
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
okej.. zrobiłam prawie 2 rozdziały z gramatyki Vince... i jestem załamana.. ale nadrobie to.. :/
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
hej,
no i jestem po pierwszych testach... porazka jakas... ![]() ![]() Mam jakies 50-55%. Nie wiem czy ten wynika mnie bardziej zmotywuje czy zniecheci Zrobilam tylka czesc gramatyczna. Nie wiem dokładnie jak się liczy punkty, ale ja sobie policzylam ilosc dobrych odpowiedzi w stosunku do lacznej ilosci pytan. No i niestety prawda okazala sie smutna...
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
ajj ja tez w dołku.. damy rade!!
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, pierwsze testy ZAWSZE idą słabo. Nie zdziwiłabym się nawet, gdybyście pisały je na 20-30%, bez wcześniejszego przygotowania i powtórzenia. Po pierwsze, jak pisałam już wcześniej, trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i absolutnie się nie zniechęcać. Tam najlepiej zobaczycie, z czym macie największy problem. Z mojej strony proponuję jeden test na 3 tygodnie, po dwóch miesiącach już co dwa, a nawet co tydzień przy regularnej, zaznaczam, regularnej pracy, nie tylko robieniu samych testów. Gramatyki, ćwiczenia z czytania, listeningi w dłoń i do dzieła, codziennie choćby na chwilkę!
Dziś zabieram się za Siudę- mała powtórka z FCE, muszę jednak przypomnieć sobie to i owo. I nie ma wymówek, że dopiero co wróciłam z kawiarni z TŻtem
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
hej, i jak u Was z postępami w nauce? Ja muszę sie Wam przyznać, że uciekło mi kilka ostatnich dni...
Ale może sobotą coś nadrobię
|
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
srednio :/
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
hej, coś nas tutaj mało, nie sądzicie dziewczyny? Musimy popracować nad systematycznością
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
ciiiisza
jak przygotowania? codziennie coś robicie w stronę CAE??
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Oj nie. Sesja mnie zmasakrowała. I to dosłownie, po prostu nie miałam nawet gdzie wcisnąć naszego angola. Zauważyłam, że to, co nadrobiłam, znów zaczęłam tracić. Zastanawiam się poważnie nad leksyką i nad jej opanowywaniem w sposób dwujęzyczny- ta sama leksyka, słowa angielskie i ich rosyjskie odpowiedniki. Nie wiem, czy to mi wyjdzie, ponieważ musiałabym samodzielnie przygotowywać bank słów, albo...poszukać rosyjskich podręczników do nauki angielskiego
|
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
Mnie praca pochłonęła i postępy zanotowałam znikome w przerabianiu Vince'a. Ale ale.... Mam teraz nie lada problem... Niespodziewanie bardzo przydałby mi się certyfikat... Gdybym go miała to znacznie zwiększyłabym swoje szanse w pracy na awans... kurcze!!! gdzie ja byłam wcześniej!!! Mam czas do sierpnia na skompletowanie dokumentów i jednym z kryteriow zwiększających szanse jest certyfikat... Rany!!! Moge teraz miec pretensje tylko do siebie!
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
terminy egzaminow http://www.tfls.com.pl/egzaminy,21,23,cae.html
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
mysle, ze motywacja awansu doda Ci skrzydeł
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny,
dzięki za słowa wsparcia. Przyznam, że myśl o sesji letniej pojawiła się w mojej głowie, ale tylko przez chwilę. Mam świadomość swojego poziomu i ogromnych braków. Tak jak Wam pisałam wcześniej, przerabiam Vince'a jednocześnie z poziomu FCE jak i CAE. I niestety FCE wcale nie jest dla mnie taki, że robie ćwiczenia bezproblemowo. A chyba wypadałoby skoro marzy mi się CAE. Tak więc to wiele mówi... Za późno człowiek przychodzi po rozum do głowy...
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ach, dla mnie w nauce słówek bardzo przydatny był system strony ang.pl- pewnie część z was zna, te które nie spotkały się, już tłumacze- działa on trochę na zasadzie fiszek, same tworzymy nasze bazy jak i systemy powtorek. Nie przejdziemy dalej, jeśli nie nauczymy się określonej partii słów
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
I jak tam lesery? Obijamy się?
Co z wami?
|
|
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
oj właśnie wczoraj miałam dzień bardzo dużej pracy... dziś też mam dużo w planach, nie ma obijania się
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
hej,
u mnie tak nie za ciekawie. Przerabiam Vince'a al nadal ten do FCE. Przebrnęłam przez 10 rozdziałów vocabulary i chyba 4 czy 5 z gramatyki. Co nie znaczy, że pamietam to co przerobiłam. Po prostu rozwiązuje kolejne cwiczenia i tłumaczę to czego nie wiem. I idę dalej, bez większych powtórek:| Nie wiem jak to będzie.. Ehhh... |
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
mam podobnie.. przeszłam trochę z gramatyki, słownictwo robię.. ale żeby coś więcej umieć? :/ słówek się uczę, staram się chociaż... ale no... słabo to widzę.. mam nadzieję że czerwiec będzie łaskawszy z czasem i nadrobię
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, chciałabym podejść w przyszłym roku w terminie letnim do CAE, zaczęłabym się przygotowywać po sesji, tylko nie wiem, czy nie porywam się z motyką na słońce. W zeszłym roku zdałam maturę R bez żadnego przygotowania na ponad 80%, jestem na kursie językowym poziom C1, myślicie, że mogę podejść do tego egzaminu? Zależy mi na certyfikacie, ale też nie chcę wyrzucić kasy w błoto.
Co o tym sądzicie? Oczywiście mam zamiar kupić podręcznik, rozwiązywać testy i naprawdę się spiąć, żeby mi się powiodło.
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
jak się zaprzesz to myślę że spoko
tymbardziej że masz dobre podstawy po MR
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też chciałabym w przyszłym roku w lecie zdawać CAE. Maturę ang R rok temu zdałam na 94%, a teraz studiuję kierunek, na którym wszystko mam po angielsku, więc mam nadzieję, że dam radę.
aszin myślę, że spokojnie dasz radę tym bardziej, że jest jeszcze dużo czasu
|
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
zazdroszcze tyle jezyka na codzien!
|
|
#56 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W Twoim wypadku nawet przyśpieszyłabym proces, ponieważ sama po sobie wiem, że im bardziej CAE odwlekałam (nastawiłam się na zdawanie w tym roku w zimie) tym mniej pamietam i przykładam się. Kurs językowy jest osobno, czy to lektorat na studiach?Ja zdałam pisemną maturę 2 lata temu na prawie 80%, ustną (wtedy jeszcze był podział na poziomy ustnej) roszerzoną na 85%, na studiach dostałam się bez problemu do grupy C1, z czego poziom w niej jest tak żenujący i robimy tak zatrważająco mało, że zastanawiam się, czy w chwili obecnej w ogóle zdałabym rozszerzenie Naprawdę, im szybciej, tym lepiej. Polecam się zmobilizować i walczyć o termin jeszcze w tym roku-wszak całe wakacje przed nami!---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Skieruję do ciebie to samo, jeśli masz możliwości jeszcze w tym roku, zepnij się mocno i zdaj go jeszcze w zimowej. Odwlekanie nie służy. Mimo że masz kontakt z językiem, sytuacja może wyglądać tak, że nie będzie ci się teraz chciało, a później nie będzie na to kasy. A gdy okaże się, że na horyzoncie pojawi się ciekawa praca, do której CAE niesamowicie się przyda? Albo wyjazd językowy, czy po prostu będziesz potrzebowała papierka potwierdzającego znajomość języka? |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
co znaczy dziewczyny:
be that as it may... Come what may... proszę o pomoc.. Vince grammar U. 8
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
ejjj no co taka cisza????
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

Co o tym sądzicie? Oczywiście mam zamiar kupić podręcznik, rozwiązywać testy i naprawdę się spiąć, żeby mi się powiodło.