![]() |
#31 | |
jestę wieszczę
|
Dot.: Jaki typ charakteru posiadacie ?
Cytat:
A jak robiłam wcześniej, to byłam 5w4 ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Edytowane przez Bananalama Czas edycji: 2012-07-06 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, ja też się bujam między całą 5 a 4w5
![]()
![]() |
#33 |
jestę wieszczę
|
Ale fakt, jestem jakby wycofana, zamyślona. Bardziej interesują mnie te duchowe aspekty. Kiedyś usłyszałam, że wyglądam na nieobecną, jakbym była tu tylko ciałem
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
wg wikipediowej definicji najbliżej mi do sangwinika
![]()
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Indywidualista Włóczęga(ja): Vincent van Gogh, Kurt Cobain, Edgar Allan Poe, Johnny Depp, Bob Dylan, Ingmar Bergman Czytaj: same świry ![]() Szef Dysydent(mama i siostra): Donald Trump, Sean Connery, Danny DeVito, Kirk Douglas, Frank Sinatra, Muhammed Ali, Joseph Stalin Pogrubione nie wymaga więcej komentarzy ![]() Nie ma szans się dogadać ![]() Link do testu: www.enneagram.pl (zakładka "Test" po lewej stronie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
z powyższego testu wyszło mi :
Szóstka ze skrzydłem siedem: 6w7 - "Kumpel" ''Są skomplikowane wewnętrznie. Mają niezwykle wrażliwe zapalniki wybuchów paranoi.'' hahaha ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-07-06 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Konto usunięte
|
jestem 3w4
![]() łohoho Słynne trójki ze skrzydłem cztery: David Bowie, Nora Ephron, Sylvester Stallone, Sting, Meryl Streep, Andy Warhol, Richard Gere, Barbra Streisand. Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
mi też się (prawie) wszystko zgadza ;-)
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
ja czytam teraz z góry do dołu i naprawdę, szok szok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
no dobra, przeczytałam ogólny opis 6 i w 99% to jestem JA
![]() ''Ludzie typu Sześć przeczuwają niebezpieczeństwa świata.'' e, fajnie ! ![]()
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
wg tego kwestionariusza Florence Littauer wyszedł mi melancholik. Chociaż sama uważam się za introwertyka bardziej
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- z Enneagramu wyszło mi 1w2 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie dokładnie to samo - zarówno w kwestii własnego charakteru, jak i przykładu rodziców. ech, najgorzej jest, gdy zbierzemy się w kupę: ja, moja mama i babcia... ![]() ![]() kiedyś jedna wychowawczyni na wakacjach, pogroziła mi i oświadczyła, iż ze swoim charakterem będę miała w życiu BARDZO ciężko... choć ja i tak uważam, że do tej pory jest całkiem nieźle. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
chyba melancholik
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Według Ennegramu mam 9w1, robiłam test wiele razy i prawie za kazdym razem wychodzi to samo. Czytałam naawet kiedyś bardzo dlugi artykuł poświęcony temu typowi osobowości i jakbym czytała o sobie
![]() ![]() Jak mam zły humor wychodzi mi 5w4, chociaz nie powiem ze niektóre cechy mi się też i z tym pokrywają.
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Mnie się wszystko zgadza w enneagranie - 4w5.
melancholik, trochę flegmatyka i sangwinika, introwertyk Edytowane przez Jestem boogata Czas edycji: 2012-07-07 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Dobra, zrobiłam po raz kolejny enneagram i zostałam 5w4
Jej zachowanie oscyluje pomiędzy chęcią odosobnienia, a przypływami przyjacielskiej troski. coraz bliższa zażyłość może stymulować chęć do odizolowania się. Piątka daje komunikaty "Poradzę sobię i bez Ciebie" lub "Mogę się zaangażować, ale nie będę z tobą mieszkać" No jak w twarz strzelił - cała ja ![]()
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Też jestem 5w4 i jestem zdziwiona ile rzeczy się zgadza.
Szczerze? Zawsze wiedziałam, że mam coś z Einsteina, tylko nie byłam pewna co. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
Konto usunięte
|
teraz już mniej mi to przeszkadza, ale gdy byłam młodsza to strasznie irytowały mnie doprotliwe teksty typu "no ale nie wstydź się" "X, no powiedz coś, czemu tak milczysz?"-.-
Zrobiłam ten enneagram, wyszło mi 5w4, Obrazoburca. Opis piątki bardzo mocno zgadza się z opisem mnie, ale to skrzydło 4. już nie bardzo. Cytat:
![]() Bardziej pasuje chyba 5w6 Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
jestę wieszczę
|
Ja to już sama nie wiem... bo albo wychodzi mi 5w4, albo 4w5. To:
"Jej zachowanie oscyluje pomiędzy chęcią odosobnienia, a przypływami przyjacielskiej troski. Może stać się nieuchwytna, niedostępna i abstrakcyjna. Zachowuje się jakby znajdowała się wewnątrz swojej kuli izolującej ją od świata. Czasem odnosi się wrażenie nieznacznego wywyższania się ponad innych. Wizerunek "nieobecnego profesora" dobrze opisuje piątki z tym skrzydłem. 5w4 jest niezwykle wrażliwa na otoczenie i uczucie zbytniej nadopiekuńczości innych. Bardzo przewraźliwiona na krytykę. Może bardzo wolno powracać do siebie po traumatycznych przeżyciach. Typowymi pułapkami dla 5w4 są izolowanie się i popadanie w melancholię oraz depersje o podłożu egzystencjalnym." z pewnością do mnie pasuje. Ciągle mam wrażenie, że żyję za szybą. I pojawiam się i znikam. Raz jestem miła i troskliwa do przesady, a następnego dnia nigdzie nie można mnie złapać, bo złapała mnie melancholia i muszę być sama. Mam nieznośne wahania nastroju. A to: "W stresie, 4w5 bardzo łatwo popada w alienację i depresję. Wiele czwórek z tym skrzydłem ma odczucie zupełnej inności, jakby pochodziły z innej planety. Narzeka na swój obecny los, wspomina i przeżywa wiele razy zdarzenia z przeszłości. Dość często ma posębne oblicze, odsuwa się od innych z uczuciem zawiedzenia lub poczuciem wstydu. Żyje we własnym świecie bólu i straty. Może mieć bardzo chorą duszę, wyobrażać sobie i interesować się własną śmiercią." po prostu powaliło mnie trafnością. I bądź tu człowieku mądry ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
bez kija nie podchodz
|
Mi wyszlo 4
![]() (Indywidualista, Ekscentryk, Tragiczny Romantyk) choć nie całkiem mi się to zgadza ![]() stosunek do życia: ograniczanie rozwiązywanie problemów: wycofanie priorytet zachowań: emocje \/ intelekt \/ działanie mistyfikacja: zarozumiałość (zazdrość) pseudomistyfikacja: wyobcowanie odtrutka: spokój ducha pseudoodtrutka: autentyczność złudzenie rzeczywistości: niepowtarzalność samousprawiedliwienie: znalazłem źródło satysfakcji koncentracja na: przeszłość Hmm w polowie mi się nie zgadza raczej ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś to pewnie byłam cholerykiem, ale od kiedy mam dziecko to musiałam nauczyć się panować nad swoimi emocjami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie jestem o nic zazdrosna ale zarozumiała już tak ![]() Mam wysokie ego i takie samo mniemanie o sobie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
DOMator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: znalazłam ![]() Edytowane przez Olkaaaa_s Czas edycji: 2012-07-08 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.