Pieniny - Krościenko i okolice - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 18:55   #31
goplankowa
Zakorzenienie

Dot.: Pieniny-nocleg

No to szczęście masz ja nie :P co dzień, to gorszą zapowiadają

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 00:31   #32
enchantedprincess
Raczkowanie

Oj tam, nie przejmuj się Z prognozą pogody zazwyczaj jest tak, że zapowiadają deszcz a świeci słońce A kiedy jedziecie?

mgr.

enchantedprincess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-17, 10:06   #33
goplankowa
Zakorzenienie

Dobrze by było Bo tylko na czwartek zapowiadają 26 stopni a reszta to samo co dziś Jedziemy w czwartek do niedzieli. I już myślimy co robić w ten czwartek, jeśli tylko wtedy ma być ładnie. Co najlepiej zwiedzić i fotografować. Mój plan to w drodze do Szczawnicy zahaczyć o Czorsztyn nad jeziorko, obiad, zameldować się o 15 i popłynąć tratwą. A jak nie będzie pogody to nie wiem co w resztę dni. Muszę mieć słońce do robienia zdjęć !

Stary 2012-07-18, 11:04   #34
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enchantedprincess Pokaż wiadomość
Podbijam Również wybieram się w tym roku w Pieniny, jednak w moim przypadku głównym punktem wycieczki jest Sokolica i Trzy Korony. Lepiej zarezerwować nocleg w Szczawnicy czy w Krościenku?
W tym roku, podczas weekendu majowego, wylądowałam w Szczawnicy. Jeśli chodzi o wejście o Sokolicę to praktycznie bardzo wyczerpująca "chwila moment" i dłuższy spacer na Trzy Korony z Czertezikiem po drodze.
Jest tam przepięknie zarówno miejscowość jak i szlaki. Ja byłam w dość inwazyjnym momencie, ale spokojnie znalazłam nocleg za 55zł w samym centrum. Zresztą, pod względem noclegów, skojarzyło mi się trochę z Kudową: na każdym domku wielkie ogłoszenie "pokoje do wynajęcia"
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 13:25   #35
enchantedprincess
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Dobrze by było Bo tylko na czwartek zapowiadają 26 stopni a reszta to samo co dziś Jedziemy w czwartek do niedzieli. I już myślimy co robić w ten czwartek, jeśli tylko wtedy ma być ładnie. Co najlepiej zwiedzić i fotografować. Mój plan to w drodze do Szczawnicy zahaczyć o Czorsztyn nad jeziorko, obiad, zameldować się o 15 i popłynąć tratwą. A jak nie będzie pogody to nie wiem co w resztę dni. Muszę mieć słońce do robienia zdjęć !
I będziesz miała słońce, zoabczysz Daj znać jak wrócicie
Udanego wyjazdu no i ładnej pogody

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
W tym roku, podczas weekendu majowego, wylądowałam w Szczawnicy. Jeśli chodzi o wejście o Sokolicę to praktycznie bardzo wyczerpująca "chwila moment" i dłuższy spacer na Trzy Korony z Czertezikiem po drodze.
Jest tam przepięknie zarówno miejscowość jak i szlaki. Ja byłam w dość inwazyjnym momencie, ale spokojnie znalazłam nocleg za 55zł w samym centrum. Zresztą, pod względem noclegów, skojarzyło mi się trochę z Kudową: na każdym domku wielkie ogłoszenie "pokoje do wynajęcia"
Dziękuję za odpowiedź Zarówno na Sokolicę jak i na Trzy Korony można iść ze Szczawnicy? Mi tam długie wyprawy nie są straszne bo uwielbiam góry i nie raz chodziliśmy z Tż 10 godzin

mgr.

Stary 2012-07-18, 14:36   #36
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź Zarówno na Sokolicę jak i na Trzy Korony można iść ze Szczawnicy? Mi tam długie wyprawy nie są straszne bo uwielbiam góry i nie raz chodziliśmy z Tż 10 godzin
jeżeli jesteście chodzący to spokojnie na Sokolicę nie jest daleko (bodajże niebieski szlak, przepłynięcie przez dunajec), tylko dość intensywnie, ale to urok pienin. Mi z Tżem wyprawa na Sokolicę, Czertezik, Mały Czertezik i Trzy korony zajęła kilka godzin, dziarskim tempem emeryta, bo byliśmy po 10h podróży. Ale te widoki
Stary 2012-07-18, 14:41   #37
enchantedprincess
Raczkowanie

Cytat:
jeżeli jesteście chodzący to spokojnie na Sokolicę nie jest daleko (bodajże niebieski szlak, przepłynięcie przez dunajec), tylko dość intensywnie, ale to urok pienin. Mi z Tżem wyprawa na Sokolicę, Czertezik, Mały Czertezik i Trzy korony zajęła kilka godzin, dziarskim tempem emeryta, bo byliśmy po 10h podróży. Ale te widoki
A z przepłynięciem przez Dunajec nie ma problemu?
Ach Pieniny są piękne

mgr.

Stary 2012-07-18, 15:55   #38
Ankha_88
Rozeznanie

Dot.: Pieniny - Krościenko i okolice

Homole niestety szpecą metalowe schody i barierki w pewnym momencie... no ale trzeba przeżyć. Jeszcze Rezerwat Biala Woda (coś w stylu Homole) i Beskid Sądecki - Radziejowa najwyższy szczyt ale nie wiem jak tam jest przekazuje tylko informację które zebrałam sama bo też jadę z końcem lipca
Ankha_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-18, 16:05   #39
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
A z przepłynięciem przez Dunajec nie ma problemu?
Ach Pieniny są piękne
Najmniejszego. "Wyprawa" trwa może z 2minuty, jest to przewiezienie na drugi brzeg rzeki, pan prowadzący opowiada zabawną historię o roślinności i wsio. A i koszt to złotówka czy 2zł
Stary 2012-07-18, 16:10   #40
enchantedprincess
Raczkowanie

Cytat:
Najmniejszego. "Wyprawa" trwa może z 2minuty, jest to przewiezienie na drugi brzeg rzeki, pan prowadzący opowiada zabawną historię o roślinności i wsio. A i koszt to złotówka czy 2zł
No to super

mgr.

Stary 2012-07-19, 08:21   #41
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
I będziesz miała słońce, zoabczysz Daj znać jak wrócicie
Udanego wyjazdu no i ładnej pogody
Dziękuję zaraz jedziemy, a mieliśmy być już dawno w drodze.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Ja nie lubię chodzić po górach, ale kuszą mnie te widoki tylko, że czytaliśmy, że na 3 korony idzie się 6h :|

Stary 2012-07-19, 13:58   #42
enchantedprincess
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję zaraz jedziemy, a mieliśmy być już dawno w drodze.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Ja nie lubię chodzić po górach, ale kuszą mnie te widoki tylko, że czytaliśmy, że na 3 korony idzie się 6h :|

6h to chyba od razu z Sokolicą Ja też kiedyś nie lubiłam a teraz uwielbiam

mgr.

Stary 2012-07-19, 14:43   #43
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
6h to chyba od razu z Sokolicą Ja też kiedyś nie lubiłam a teraz uwielbiam
Też nie lubiłam, ale dzięki Tżowi zakochałam się w nich ze wzajemnością
Stary 2012-07-19, 15:03   #44
enchantedprincess
Raczkowanie

Cytat:
A ja chyba mam to we krwi bo rodzice przeszli wszystkie góry w Polsce
Co prawda zraziłam się w liceum po wycieczce szkolnej, ale już mi przeszło

mgr.

Stary 2012-07-22, 23:59   #45
goplankowa
Zakorzenienie

I wróciłam super było ! pogoda średnia no ale
W dzień w który przyjechaliśmy, najpierw zahaczyliśmy o Czorsztyn i poleżeliśmy na plaży. Po zameldowaniu się w pokoju rozpadało się do wieczora więc zwiedzaliśmy Szczawnicę. Na drugi dzień było nawet ładnie więc wybraliśmy się na spływ Dunajcem i na Palenice. Na drugi dzień Trzy Korony z Osic niebieskim szlakiem i tak samo schodziliśmy. Padał deszcz, niebo całe zachmurzone, ale musiałam tan wejść 2h i byliśmy na szczycie. Niestety było 'mleko' nic kompletnie nie było widać ! Ale wchodziło się super, i na drugi dzień zero zakwasów, że miałam ochotę jeszcze raz Jesienią na pewno tam wrócę, i chciałabym wejść na Sokolicę, gdzie ta ładna sosna jest

Z powrotem przejeżdżaliśmy przez Czorsztyn, Sromowce, Niedzice Przepięknie tam jest.

Edytowane przez goplankowa
Czas edycji: 2012-07-23 o 00:01
Stary 2012-07-23, 00:33   #46
enchantedprincess
Raczkowanie

Cytat:
I wróciłam super było ! pogoda średnia no ale
W dzień w który przyjechaliśmy, najpierw zahaczyliśmy o Czorsztyn i poleżeliśmy na plaży. Po zameldowaniu się w pokoju rozpadało się do wieczora więc zwiedzaliśmy Szczawnicę. Na drugi dzień było nawet ładnie więc wybraliśmy się na spływ Dunajcem i na Palenice. Na drugi dzień Trzy Korony z Osic niebieskim szlakiem i tak samo schodziliśmy. Padał deszcz, niebo całe zachmurzone, ale musiałam tan wejść 2h i byliśmy na szczycie. Niestety było 'mleko' nic kompletnie nie było widać ! Ale wchodziło się super, i na drugi dzień zero zakwasów, że miałam ochotę jeszcze raz Jesienią na pewno tam wrócę, i chciałabym wejść na Sokolicę, gdzie ta ładna sosna jest

Z powrotem przejeżdżaliśmy przez Czorsztyn, Sromowce, Niedzice Przepięknie tam jest.

Cieszę się, że wyjazd się udał Widzę, że jednak warto skusić się na spływ A te Osice są blisko? Niestety w górach tak jest, my na takie "mleko" trafiliśmy w Szczyrku na Skrzycznem ;/
Mój Tż upiera się żeby jechać w Pieniny na tydzień we wrześniu, akurat w tym samym tygodniu co moje urodziny, więc chyba się zgodzę A teraz pojedziemy sobie na 2 albo 3 dni w Beskid Żywiecki

mgr.

Stary 2012-07-23, 10:08   #47
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że wyjazd się udał Widzę, że jednak warto skusić się na spływ A te Osice są blisko? Niestety w górach tak jest, my na takie "mleko" trafiliśmy w Szczyrku na Skrzycznem ;/
Mój Tż upiera się żeby jechać w Pieniny na tydzień we wrześniu, akurat w tym samym tygodniu co moje urodziny, więc chyba się zgodzę A teraz pojedziemy sobie na 2 albo 3 dni w Beskid Żywiecki
Spływ jak najbardziej ! 50 zł ale warto. 2h płynąć i flisak opowiada różne ciekawe i śmieszne rzeczy. Pierwsza połowa mniej atrakcyjna ale druga już piękna bo Pieniny my ze Szczawnicy jechaliśmy z 10 min autem. Nawigacja tego nie wykryła, ale z mapą turystyczną dojechaliśmy.
Hehe my we wrześniu na pewno gdzieś na jeden dzień pojedziemy czy 2, jak będzie ładna pogoda, żeby nie zastać 'mleka' =/ Ale jeszcze poczytamy o innych górach, może jest coś ładniejszego. A może Ty coś polecisz?
Mój TŻ przy samym końcu jak było tak bardzo stromo, że ja ledwo szłam to ten biegnął na ten szczyt ^^ a chodzi po górach tyle co ja

Stary 2012-07-23, 12:34   #48
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem przeciwniczką sportów jakichkolwiek, leniem jestem, ale też dzięki TŻ zaczynam lubić się ruszać i spodobało nam się chodzenie po górach

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
A ja chyba mam to we krwi bo rodzice przeszli wszystkie góry w Polsce
Co prawda zraziłam się w liceum po wycieczce szkolnej, ale już mi przeszło
no to ładnie a czemu się zraziłaś, jeśli można wiedzieć?

Stary 2012-07-23, 13:56   #49
enchantedprincess
Raczkowanie

Cytat:
Spływ jak najbardziej ! 50 zł ale warto. 2h płynąć i flisak opowiada różne ciekawe i śmieszne rzeczy. Pierwsza połowa mniej atrakcyjna ale druga już piękna bo Pieniny my ze Szczawnicy jechaliśmy z 10 min autem. Nawigacja tego nie wykryła, ale z mapą turystyczną dojechaliśmy.
Hehe my we wrześniu na pewno gdzieś na jeden dzień pojedziemy czy 2, jak będzie ładna pogoda, żeby nie zastać 'mleka' =/ Ale jeszcze poczytamy o innych górach, może jest coś ładniejszego. A może Ty coś polecisz?
Mój TŻ przy samym końcu jak było tak bardzo stromo, że ja ledwo szłam to ten biegnął na ten szczyt ^^ a chodzi po górach tyle co ja
No to na pewno skusimy się na spływ Z facetami tak jest, że zazwyczaj mają więcej siły niż my Mój TŻ też tak ma

Pewnie, że Wam coś polecę
-Beskid Mały, a konkretnie Międzybrodzie Bialskie i Żywieckie. Góry nie są wysokie, ale bardzo malownicze, no i jeziora. Byliśmy tam dwa razy na wycieczkach jednodniowych. Pięknie tam jest Możecie sobie np zaplanować dzień tak jak my i wjechać sobie kolejką na górę Żar, później pójść na Kiczerę, wrócić na Żar, zjechać kolejką i iść sobie nad jezioro
- Beskid Śląski a konkretnie Wisła i Szczyrk. Tam jest dużo szlaków, ale moim zdaniem najlepsze to Wisła Czarne-Barania Góra, szlak dosyć męczący, ale warto, Początkowo idzie się Doliną Białej Wisełki, mija się Kaskady Rodła i potem lasem aż na szczyt. Ze Szczyrku polecam wejść na Skrzyczne, można też wjechać wyciągiem, ale moim zdaniem lepiej iść bo widoki pod szczytem są przepiękne Ze Skrzycznego można iść jeszczcze na Małe Skrzyczne-Malinowską Skałę- Malinów- Przełęcz Salmopolską, my właśnie tak zrobiliśmy Tatr póki co Wam nie polecam bo najpierw musicie się trochę obejść

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

[/COLOR]
no to ładnie a czemu się zraziłaś, jeśli można wiedzieć? [/QUOTE]

Zraziłam się przez panią z geografii i przewodnika. To było w pierwszej klasie liceum, czyli dosyć dawno Na dole było ciepło, kazali nam zostawić bluzy i kurtki w busie bo przecież będą nam niepotrzebne... poszliśmy nad Czarny Staw Gąsienicowy i tak się rozpadało, skały śliskie jak cholera, kilka osób się pośliznęło i omało co nie wpadło do przepaści (w tym oczywiście ja...). Wracaliśmy w burzy przez las, normalnie pioruny uderzały między drzewami, na dodatek przewodnik pomylił drogę, przez co szliśmy dwa razy dłużej. Mieliśmy dosłownie wszystko mokre! Po tej wycieczce powiedziałam, że nigdy tam nie wrócę, ale wróciłam rok temu Teraz Tatry to dla mnie najpiękniejsze góry w Polsce, ale tam trzeba mieć rozwagę i być przygotowanym na wszystko (nie tak jak ten przewodnik i pani z geografii ) Nawet wspinałam się po łańcuchach na Giewont A Morskie Oko jest cudowne!

mgr.

Edytowane przez enchantedprincess
Czas edycji: 2012-07-23 o 13:44
Stary 2012-07-23, 23:14   #50
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
No to na pewno skusimy się na spływ Z facetami tak jest, że zazwyczaj mają więcej siły niż my Mój TŻ też tak ma

-Beskid Mały, a konkretnie Międzybrodzie Bialskie i Żywieckie. Góry nie są wysokie, ale bardzo malownicze, no i jeziora. Byliśmy tam dwa razy na wycieczkach jednodniowych. Pięknie tam jest Możecie sobie np zaplanować dzień tak jak my i wjechać sobie kolejką na górę Żar, później pójść na Kiczerę, wrócić na Żar, zjechać kolejką i iść sobie nad jezioro
- Beskid Śląski a konkretnie Wisła i Szczyrk. Tam jest dużo szlaków, ale moim zdaniem najlepsze to Wisła Czarne-Barania Góra, szlak dosyć męczący, ale warto, Początkowo idzie się Doliną Białej Wisełki, mija się Kaskady Rodła i potem lasem aż na szczyt. Ze Szczyrku polecam wejść na Skrzyczne, można też wjechać wyciągiem, ale moim zdaniem lepiej iść bo widoki pod szczytem są przepiękne Ze Skrzycznego można iść jeszczcze na Małe Skrzyczne-Malinowską Skałę- Malinów- Przełęcz Salmopolską, my właśnie tak zrobiliśmy Tatr póki co Wam nie polecam bo najpierw musicie się trochę obejść

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

[/COLOR]
Zraziłam się przez panią z geografii i przewodnika. To było w pierwszej klasie liceum, czyli dosyć dawno Na dole było ciepło, kazali nam zostawić bluzy i kurtki w busie bo przecież będą nam niepotrzebne... poszliśmy nad Czarny Staw Gąsienicowy i tak się rozpadało, skały śliskie jak cholera, kilka osób się pośliznęło i omało co nie wpadło do przepaści (w tym oczywiście ja...). Wracaliśmy w burzy przez las, normalnie pioruny uderzały między drzewami, na dodatek przewodnik pomylił drogę, przez co szliśmy dwa razy dłużej. Mieliśmy dosłownie wszystko mokre! Po tej wycieczce powiedziałam, że nigdy tam nie wrócę, ale wróciłam rok temu Teraz Tatry to dla mnie najpiękniejsze góry w Polsce, ale tam trzeba mieć rozwagę i być przygotowanym na wszystko (nie tak jak ten przewodnik i pani z geografii ) Nawet wspinałam się po łańcuchach na Giewont A Morskie Oko jest cudowne! [/QUOTE]
O dziękuję przejrzymy i poczytamy stopniowo od lżejszych szlaków będziemy się wybierać ale mój TŻ już stwierdził, że chce bardziej hardcorowo ^^ ale ja nie mam takiej dobrej kondycji jak on. I nie w lesie tylko tak przez polanki przy widokach Zakopane marzy mi się ale po tych 'wakacjach' wiem, że jest pełno takich pięknych miejsc w naszym kraju. I to nie daleko Dobrze mieszkać na śląsku

No to miałaś piękne przygody widzę Chyba umarłabym ze strachu na Twoim miejscu :P Ja się dowiedziałam wcześniej od koleżanki czy burz nie zapowiadają. Ale i tak miałam wrażenie widząc połamane drzewa, śliskie kamienie, błoto, deszcz i chmury, że jakieś nieszczęście nas spotka :P A ja w getrach, spodenkach, bluzie i butach zwykłych z nike, które miały śliską podeszwę. Muszę sobie kupić wiatrówkę i buty Ale nie za drogie

Stary 2012-07-24, 00:54   #51
enchantedprincess
Raczkowanie

Nie ma za co No to polecam Ci Górę Żar (761m n.p.m) i Kiczerę (831m n.p.m.)
Oooo widzę, że obie ze Śląska jesteśmy To prawda, mamy wiele pięknych miejsc w bliskiej odległości od nas Tylko nad morze trochę daleko :p

Oj tak :P Koszmar to był Też tak zawsze mam jak jest brzydka pogoda Ja na początku też chodziłam w zwykłych adidasach i płaszczyku, ale na drugą wyprawę kupiłam sobie całkiem ładną wiatrówkę w lumpku za 19zł a TŻ znalazł w domu stare trekkingi jego mamy i w nich chodziłam, ale niestety po zejściu z Giewontu się rozpadły i muszę kupić sobie nowe na wypad w Pieniny

Na pierwszym zdjęciu widok z Góry Żar, a na drugim widok z Kiczery
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SN851087.jpg (94,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SN851122.jpg (133,0 KB, 5 załadowań)

mgr.

Edytowane przez enchantedprincess
Czas edycji: 2012-07-24 o 00:56
Stary 2012-07-24, 06:19   #52
goplankowa
Zakorzenienie

Byliśmy na górze Żar 2 lata temu Obie ze śląska i z września Ja za wiele nie podróżuję, nawet w pobliskich miejscowościach, ale chcemy w tym roku coś pozwiedzać, jakieś urokliwe pobliskie miejsca Niestety to morze :P ale jak się jedzie raz na parę lat to przynajmniej ładniejsze się wydaje

Ooo 19zł, to upolowałaś mi też by się mogło udać, bo nie wyobrażam sobie chodzić w bluzie i z parasolem bo nawet bluzy z kapturem nie posiadam

Stary 2012-07-24, 10:05   #53
201609062117
Konto usunięte

Cytat:

[/COLOR]
ech, szkoda że wyprawa do Beskidu to u mnie minimum 3dni (dojazd koszmarny, chyba że o czymś nie wiem), bo z chęcią bym tam pojechała. W ten weekend udało mi się wyskoczyć do Teplic nad Metują, powiedzieć że tam jest pięknie to zgrzeszyć - jest przepięknie

Co do Tatr to jeszcze nie zdecydowałam się w nie pojechać, ale coś czuje, że niedługo to zmienię. A takich, pożal się boże, przewodników należałoby ukamieniować potem się zewsząd słyszy, jaki to szlak jest niebezpieczny
Stary 2012-07-24, 14:41   #54
enchantedprincess
Raczkowanie

Cytat:
Byliśmy na górze Żar 2 lata temu Obie ze śląska i z września Ja za wiele nie podróżuję, nawet w pobliskich miejscowościach, ale chcemy w tym roku coś pozwiedzać, jakieś urokliwe pobliskie miejsca Niestety to morze :P ale jak się jedzie raz na parę lat to przynajmniej ładniejsze się wydaje

Ooo 19zł, to upolowałaś mi też by się mogło udać, bo nie wyobrażam sobie chodzić w bluzie i z parasolem bo nawet bluzy z kapturem nie posiadam

I wiek ten sam My od 3 lat conajmniej 2 razy w roku gdzieś jeździmy
Nad morzem byłam tylko raz (na zielonej szkole), muszę się kiedyś wybrać, ale póki co wolę góry

No to koniecznie poszukaj, powinnaś coś znaleźć, a drogiej się nie opłaca kupować bo przecież i tak będziesz ją nosić tylko w górach
Ja mam 2 bluzy, ale to jeszcze z czasów liceum

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
ech, szkoda że wyprawa do Beskidu to u mnie minimum 3dni (dojazd koszmarny, chyba że o czymś nie wiem), bo z chęcią bym tam pojechała. W ten weekend udało mi się wyskoczyć do Teplic nad Metują, powiedzieć że tam jest pięknie to zgrzeszyć - jest przepięknie

Co do Tatr to jeszcze nie zdecydowałam się w nie pojechać, ale coś czuje, że niedługo to zmienię. A takich, pożal się boże, przewodników należałoby ukamieniować potem się zewsząd słyszy, jaki to szlak jest niebezpieczny

A z jakiego rejonu Polski jesteś? Zobaczyłam sobie to miejsce i masz racje, jest przepięknie

Dokładnie albo ludzi którzy wchodzą na Giewont w japonkach

mgr.

Stary 2012-07-24, 15:32   #55
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:

3 dni? :P Rzeczywiście pięknie

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
I wiek ten sam My od 3 lat conajmniej 2 razy w roku gdzieś jeździmy
Nad morzem byłam tylko raz (na zielonej szkole), muszę się kiedyś wybrać, ale póki co wolę góry

No to koniecznie poszukaj, powinnaś coś znaleźć, a drogiej się nie opłaca kupować bo przecież i tak będziesz ją nosić tylko w górach
Ja mam 2 bluzy, ale to jeszcze z czasów liceum

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

A z jakiego rejonu Polski jesteś? Zobaczyłam sobie to miejsce i masz racje, jest przepięknie

Dokładnie albo ludzi którzy wchodzą na Giewont w japonkach
A skąd wiesz, że wiek ten sam? :P
To fajnie my chyba też będziemy nad morzem też byłam na zielonej szkole i następnym razem to 2 lata temu z TŻ i rok temu. Ale jednak najwięcej do zwiedzania i oglądania jest w górach. Przede wszystkim w taką pogodę różną w górach jest o wiele więcej możliwości. I tyle wycieczek w piękne miejsca Jak byliśmy tam w biurze podróży to z 20 wycieczek było w okolicach
No na pewno jakieś tanie Bo nie będę wiecznie w bluzie chodzić bez kaptura. A w bluzach nie chodzę, więc też mam z czasów technikum jeszcze. Na rower itd używam

Na Giewont w Japonkach Ja nawet na kolejkę bym nie weszła w japonkach czy balerinkach. Po co niszczyć, jak można swobodnie chodzić w sportowych

Stary 2012-07-24, 15:46   #56
201609062117
Konto usunięte

Cytat:

z Wrocławia więc do Kudowy rzut beretem a stamtąd, gdzie tylko oczy poniosą: nachód, błędne skałki, strzeliniec...
Cytat:
3 dni? :P Rzeczywiście pięknie
minimum biorąc pod uwagę ok 9h podróż z przesiadkami to weekend jest za krótki a ilość dni urlopowych w roku ograniczona
Stary 2012-07-24, 19:15   #57
enchantedprincess
Raczkowanie

[/COLOR]
A skąd wiesz, że wiek ten sam? :P
To fajnie my chyba też będziemy nad morzem też byłam na zielonej szkole i następnym razem to 2 lata temu z TŻ i rok temu. Ale jednak najwięcej do zwiedzania i oglądania jest w górach. Przede wszystkim w taką pogodę różną w górach jest o wiele więcej możliwości. I tyle wycieczek w piękne miejsca Jak byliśmy tam w biurze podróży to z 20 wycieczek było w okolicach
No na pewno jakieś tanie Bo nie będę wiecznie w bluzie chodzić bez kaptura. A w bluzach nie chodzę, więc też mam z czasów technikum jeszcze. Na rower itd używam

Na Giewont w Japonkach Ja nawet na kolejkę bym nie weszła w japonkach czy balerinkach. Po co niszczyć, jak można swobodnie chodzić w sportowych [/QUOTE]

Widziałam na Twoim profilu
Dokładnie, w górach zawsze jest co robić

Ja też nigdy w balerinach czy japonkach nie poszłabym w góry, no ale cóż. Jedną widziałam z kijkami na Giewoncie, jak się zaczęły łańcuchy to nie wiedziała co z tymi kijami zrobić i zatamowała ruch

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

[QUOTE=pinkswan;35486587]z Wrocławia więc do Kudowy rzut beretem a stamtąd, gdzie tylko oczy poniosą: nachód, błędne skałki, strzeliniec...

To też masz fajnie

mgr.

Stary 2012-07-25, 11:48   #58
hellyeah0
Zadomowienie

Widzę dziewczyny, że pojawił się wątek Beskidów w temacie Pienin ;P ja już odczuwam przesycenie Beskidami i tak nieśmiało planujemy sobie z chłopakiem wypad w Pieniny.
Myśleliśmy nad paroma noclegami w Niedzicy, w okolicach Zamku, Zapory i żeby ewentualnie dojeżdżać samochodem w dalsze rejony, np. by skoczyć do Wąwozu Homole, podobno jest piękny ; ) ewentualnie aby pobyć z 2, 3 dni w Niedzicy i na kolejne 3 dni znaleźć nocleg w Szczawnicy, ale nie wiem czy w sezonie nie byłoby problemu z takim spontanicznym znalezieniem noclegu tam (pewnie byłby...).

No i kwestia pogody...
hellyeah0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-26, 11:46   #59
goplankowa
Zakorzenienie

Hehe jakie łańcuchy, bo nie wiem o co chodzi?

Hellyeaho
, nam na Wąwóz Homole czasu nie starczyło Co do noclegu to my tydzień przed szukaliśmy i ciężko było. A co do pogody, to ja też miałam średnią a super wspominam wypad w Pieniny. Jeśli chce się pochodzić po górach, pozwiedzać to lekki deszczyk nie stanie na przeszkodzie ale wiadomo, lepiej bez bo wtedy widoki dlatego we wrześniu na spontanie jedziemy

Stary 2012-07-26, 11:54   #60
enchantedprincess
Raczkowanie

Na ostatnim odcinku na szczyt wchodzi się za pomocą łańcuchów Trzeba się ich trzymać i wspinać się po skałach

mgr.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości