![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta cytrynowa..?
Dołączam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Też słyszałam o tej "diecie", ciekawa...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
nie nazwałabym tego dietą a kuracją oczyszczającą
![]() stosowałam niedawno przez 10 dni, cytryny rozcieńczałam, żeby nie działały zbyt mocno na żołądek, poza tym piłam przez rurkę żeby nie zniszczyć szkliwa. nie zauważyłam żebym jakoś mega przez to schudłam, może trochę lepiej w niektóre dni było to fakt ![]() czytałam o właściwościach cytryn i dowiedziałam się, że na wiele rzeczy mają pozytywny wpływ.
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
O ile wiem, to kwas cytryny wbrew pozorom nie zwieksza ilości kwasów zołądkowych, bo ma działanie zasadowe w organizmie.. Może podrażniać jelita, jak każdy w zbyt dużych ilościach pity sok.Jesli wypiejcie z 2 litry soku z marchewki -jelita też zastrajkują))Objaw podstawowy(i to on pewnie powoduje pozorne chudnięcie=utratę wody) to rozwolnienie. Ja to mam po każdym soku,zanim się do niego nie przyzwyczję.Czasem popijam te tzw jednodniowe, np z kiszonej kapusty z jabłkiem, czy z buraków. Pierwszy dzień jest ...rozrywkowy)))Potem przywykam))Co do oczyszczania nerek cytrynami to, hm...nieprawdopodobne, bo zbyt duża ilość witaminy C z soku z cytryny może osadzić się w postaci kamieni właśnie w nerkach!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
![]() piszę do was troszkę w innej sprawie. ta dieta ma za zadanie m.in oczyszczanie z kw moczowego. stosował ktoś ją w taki sposób? właśnie zdiagnozowałam u mojej mamy dnę moczanową, ale po jakim czasie ten sok pomaga? i czy można zastąpić ten sok z wyciskanej cytryny, tym takim w małych butelkach? czy to nie to samo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Jestem trzeci dzień na tej diecie i muszę powiedzieć ,że mój apetyt na jedzenie jakby trochę zmalał,zobaczymy jak będzie dalej i czy waga coś drgnie w odpowiednia stronę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Mam wrażenie, że chudnięcie jest spowodowane tym, że zwyczajnie nie mamy już apetytu po wypiciu takiej ilości cytryny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
chyba też muszę spróbować, może w weekend zacznę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.