![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: bol u wejscia do pochwy
Ten krem to OVESTIN !!
ale musze przyznac, ze jeszcze czasem boli ![]() ![]() ![]() a co do vulwodynii, to cos czytalam, ale wole nie myslec o tym, bo wpadne w paranoje!! zauwazylam ze boli mnie po seksie, tak max dwa dni i spokoj, i znow... nie wiem juz sama ![]() ale jak napisalam wczesniej pojade do Polski i zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny i dowiedzialam sie co mam..... Bylam w polsce, juz wrocilam z powrotem do anglii... Bylam u lekarza i sie okazalo, ze mam delikatne pekniecia przy wejsciu do pochwy, (nie jak czytalam kilka razy w necie pochwa-odbyt, ale po obu bokach u wejscia do pochwy).... przepisala mi kwas hialuronowy , dodatkowo mialam wstrzykniety ten kwas.Lekarz powiedzial, by po ok dwoch dniach sprobowac jak jest
![]() Wiec teraz jestesmy na obowiazkowym poscie i stosuje dodatkowo clotrimazolum... zobaczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
![]() Któregos razu w trakcie seksu, zaczęłam odczuwać mocniejszy bol przy wejsciu do pochwy, jakbym sie obtarła. Pomimo przerwy w seksie, bol nie znikał wiec wybrałam sie do ginekologa. On powiedział mi, że to lekki stan zapalny na wejsciu i przepisał mi Macmiror (z antybiotykiem to jest). Po tym jednak mi nie przeszło. Ginekolog powiedział, ze jest nieco lepiej, wiec dostałam Gynalgin do brania tylko 5 dni. Ale to tez nie pomogło :/ Nie mam zadnych objawów zakażeń ani grzybicą (brak: pieczenia, swedzenia, serowatych upławów, bolu przy siakniu) ani bakteriami (brak: dziwnych upławów, nieprzyjemnego zapachu). Bol jest kłujący, występuje tylko przy wprowadzaniu penisa do pochwy, po czym znika i przez cały stosunek nic mnie nie boli. W tej chwili dostałam okres, po nim wybieram sie do gin znowu, ale w tym czasie chcialam sie zapytac czy macie jakies pomysły co to moze byc? :O Moze to cos nietypowego, czego sam ginekolog nie moze zidentyfikowac :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Ja wlasnie bylam ostatnio i ginekolog z podobnym problemem piekacego bolu podczas stosunku. Myslalam ze to zapalenie ale doktor powiedziala ze zapalenia nie ma, przepisala mi trivagin i gynoflor. Ze wzgledu na okres bralam tylko trivagin doustny, ale nie widze wielkiej poprawy, od dzisiaj zaczynam gynoflor i zobaczymy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Witam wizażanki u mnie wyjaśniło sie. Ja mam malutka ranke przy wejścu do pochwy, ranka, która odnawia się po kazdym stosunku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, wiem gupiutkie, ale moze sprobujcie uzyc lusterka, moze za male nawilzenie?? Ja mam kwas hialuronowy, linomag i clotrimazolum i uzywam tego, probowalam tez wypalic spirytusem salicylowym i nic, czytalam ze pomaga, ale nie mi ![]() dajcie znak jak u Was pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
od czasu kuracji albothylem 4 miesiace temu regularnie uzywam lubrykantu z kwasem mlekowym, ostatnio nawet uzywam go mniej, bo po odbudowie flory mojej pochwy, było az za mokro ![]() jesli chodzi o lusterko to nic nie widze niestety :/ po stosunku i na noc uzywam Provag Żel, również odrobine w środku, bo dobrze łagodzi. nie wiem o co w tym chodzi wszystkim :/ Edytowane przez Maninja Czas edycji: 2013-04-16 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
u mnie boli przy wprowadzeniu czlonka i po. wiem, ze mam ranke malutka i nie chce sie goic, celibat obowiazkowy, poczekamy az sie zagoi.... moze i Ty sprobuj?? wiem malo przyjemne(raczej wcale), ale moze cos na rzeczy jest??
a moze jakies wymazy?? moze inny lekarz?? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam.
Od miesiąca mam problem, przy prowadzaniu penisa odczuwam ból.. później jest już ok. Jednak po stosunku (bez prezerwatywy, zażywam tabletki anty) ide do wc i odczuwam straszne pieczenie. 2tyg temu bylam u ginekologa przpisal mi tabletki dopochwowe Clotrimazolum 6szt.(mowil ze mam zapalenie) oraz masc Clotrimazolum no i stosowalam te tabletki i pozniej zaczal mi sie okres.. wczoraj sie skonczyl i doszlo do zblizenia z chlopakiem (bylam mega zestresowana wiec bylam strasznie sucha i uzylismy zelu intymnego) no i ten sam problem przy wprowadzeniu odczulam bol, po stosunku tez mnie piekło ale nie az tak duzo jak tydzien wczesniej... dziś rano dotykam się w okolicy pochwy i czuje ból, posmarowałam maścią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
bol u wejscia do pochwy
Cytat:
Jeśli odczuwasz bol w trakcie i pieczenie po ,szczególnie w trakcie sikania, a lekarz przepisał ci clotrimazolum to możesz miec grzybice. Powinnaś ponownie dostać leki, twój facet tez powinien i celibat do końca leczenia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Maninja Czas edycji: 2014-06-15 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Po zastosowaniu tych tabletek dopochwowych pieczenie mi przeszło. Teraz nie odczuwam żadnego pieczenia, swędzenia. Jednak mam problem przy wprowadzaniu członka w pochwę początek wchodzi a później zaczynam odczuwać ból od strony odbytu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.