![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.IV
haha
![]() no własnie gdzie? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
jak pomyślę, że został miesiąc do slubu to już sama nie wiem za co się zabrać, żeby ze wszystkim zdążyć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero idę w sobotę na próbny makijaż i doczekać się nie mogę. No i fajnie bo później mam małą imprezkę więc będę widziała reakcję innych ludzi. Wczoraj dokupiłam jeszcze 2 kartony alkoholu bo stwierdziliśmy, że może za mało ( na 80 osób mieliśmy 120 butelek). Jeszcze tortu nie zamówiliśmy :/ Wczoraj dowiadywaliśmy się i spotkaliśmy się z dziwnym przelicznikiem, że za tort płaci się 6 zł od osoby... zawsze kg były. A jak u was z tym ?
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przyjmiecie jeszcze jedną sierpniową PMkę?
Sporo z was kojarzę z wątku PMek 2012 ![]() ![]()
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mam się w co ubrać na wieczór ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam z teściówką nie najlepsze relacje :/ denerwująca jest strasznie i te jej głupie gadki, głównie porównywanie do wesela jej syna, które było rok temu np. "miał orkiestrę pod domem i było dużo bram we wsi bo ludzie wiedzieli, że jest wesele, a tu jak nie będzie orkiestry to nie wiem, nie wiem..." albo zamówiła sobie w innej cukierni paczki z ciastem na nasze wesele, bo stwierdziła, że na tamtym weselu dużo poszło i ona musi do pracy zawieźć i obdarować pół świata plackami pseudo weselnymi. Nie wiem dlaczego założyła, że za mało zamówiliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym ciągle powtarza, że w rodzinie powinno się dużo rozmawiać, a sama ma taki kontakt z synem, że nic nie wie co się w jego życiu dzieje i nie zachęca go do rozmów i dzielenia się sukcesami, czy też porażkami. Do dzisiaj nie wie, że chłopak zdał egzamin magisterski tydzień temu. Eh... dużo by tu opowiadać, ale powiem szczerze, że z moich obserwacji wynika, że teściowa z zięciem ma lepsze relacje niż teściowa z synową!!! my to mamy przerąbane z mamuśkami ![]() My płacimy za tort 9zł od osoby. Dość drogo, bo będzie w stylu angielskim. Nie mam pojęcia jak to wychodzi wagowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||
Zakorzenienie
|
U mnie stresu jak na razie brak
![]() ![]() Cytat:
![]() Ostatnio jednak udało mi sie znaleźć babeczkę, która powiedziała, ze na 120 osób sa 4 patery i cena 350 zł. Ile kg? nie pytałam. Umówiłam sie na sobotę na próbny torcik, jak bedzie nam smakował to biore i wtedy sie wszystkiego dopytam. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Czy mogę dołączyć do wątku sierpniówek ? ![]() ślub 18.08. Widzę tu same "znajome twrze" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Witaj tusia_m
![]() ![]() Jasne ze możesz dołączyć ![]() ![]() Opowiadaj co już masz i co Ci jeszcze zostało do zrobienia ![]() ![]() Ja dziś na próbnej fryzurze byłam....w sumie to juz u drugiej fryzjerki....no i tym razem może być....eh...
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie najważniejsza była degustacja i sprawdzenie, czy mi smakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-sala -samochód -zespół (I dzień) , Dj (II dzień) - fotograf, kamerzysta - kościół - dekoracja kościoła - suknia, podwiązka, bielizna, pończochy, buty - sukienka na poprawiny, bielizna, buty, - biżuteria na wykupiny, -obrączki - zamówiony kołocz (dzielimy sąsiadów i bliskich ciastem) - wybraną piosenkę na I taniec - Elton John "Can you feel the love tonight" - częściowo prezenty na podziękowanie dla rodziców - garnitur dla TŻ, skarpetki, koszula - garnitur na II dzień - organista - wódka, kolorowe alkohole - fryzjer i makijażystka (na póbne dopiero pójdę) Co musimy jeszcze załatwić: -ustalić czytanie i osobe, która je przeczyta - welon (jeden już jest, ale nie bardzo mi się widzi ![]() - koszula na II dzien dla TŻ - krawat, skarpetki na II dzień - spinki do koszuli na I dzień, kamizelkę i musznik - prezenty na podziękowanie dla dziadków, świadków i chrzestnych - winietki - zawieszki na wódkę - czekolady dla dzieci To tyle co pamiętam ![]() Widzę, że sporo rzeczy mamy już załatwionych ![]() A to moja suknia: http://www.sarah.com.pl/oferta_szcze...idp=94&start=0 Pochwal się fryzura próbną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest 6 zł na osobę i byłam bardzo zdziwiona bo liczyłam kg sobie i wtedy wyszło mi 100 zł mniej niż właśnie jak jest teraz za porcję :/ Wszystko zrobią aby z człowieka pieniądze zedrzeć :/
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Do ślubu zostały nam 2 tygodnie. Jutro idę na przymiarkę sukienki już z butami, a w środę już ją biorę do domu. TŻ nie ma jeszcze garnituru, ale w sobotę mamy jechać juz kupić.
Moi rodzice również kupili sobie kreacje specjalnie na tą okazję ![]() Mówiąc jednak szczerze- wcale nie czuję weselnej ekscytacji, tego radosnego dreszczyku. Wiele z Was aż kipi szczęściem... Mi zaś nakłada się tyle spraw, tyle problemów i stresów, że nie potrafię w tym wszystkim jeszcze się cieszyć, a mam wrażenie, że tylko ja się interesuję i męczę się by ogarnąć wszystko. Z nerwów na to wszystko, lub z innego powodu, okres spóźnia mi się już tydzień... ![]()
![]() |
![]() |
#49 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ładna suknia ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj przyszły nam tuby do strzelenia płatkami
![]() tz zamówił az 4 sztuki 80-tki ![]() oczywiscie fioletowe ![]()
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś byliśmy w pierwszej spowiedzi przedślubnej i.... było bardzo fajnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
A ja? Zmieszcze się jeszcze do waszego grona? Także mam ślub 18.08
![]()
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Skąd jesteś ? O której ślubujecie ? Co już macie albo czego brakuje ? ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- ![]() Cytat:
![]() My mieliśmy tylko 1 spowiedź - dzień przed ślubem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
heejo ![]() ![]() pokaz suknie ![]() ![]() ![]() poka wszystko !! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() witam wszystkie nowe PMki co ślubują też 18 ![]() ![]() ![]() a poza tym to muszę Wam powiedzieć dziewczyny, że wrzuciłam na luz i to maksymalnie.. stwierdziłam, że przestaję się stresować duperelami bo tylko zniszczę sobie ten dzień ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też idziemy jutro po garnitur i całą resztę stroju dla Pana Młodego. Nie mam wogóle wizji jak ma wyglądać :/ Tak to już jest, że my kobiety musimy cały ten bajzel ogarnąć. Ja też mam wszystko na głowie i wszystkiego muszę pilnować. Czasem Młody wychodzi z inicjatywą, ale listy spraw i kalendarza to ja pilnuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Wiesz co nie ma się czym chwalić..mam krótkie włosy i będzie to upięcie asymetryczne........mam nadzieję że w dniu ślubu będzie mi się bardziej podobać
![]() Ps. Śliczną masz sukienkę ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bloguję sobie ![]() http://agadidesign.blogspot.com/ Zajrzyj też proszę tutaj ![]() https://www.facebook.com/agaczesze Edytowane przez przytulanka87 Czas edycji: 2012-07-20 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
a ja mam tyle do załatwiania
![]() -Tż nie ma jeszcze garnituru i nie wiem na co czeka -muszę zrobić próbny makijaż i fryzurę -zrobić próbne bukiety dla mnie i dla druhny -znaleźć sukienkę dla córci -ustalić jaki w końcu samochód będzie do slubu -zrobić dekoracje przed dom -znaleźć sukienkę i buty na poprawiny -umówić się na paznokcie -kupić naklejki na wódkę i na pudełka na ciasto -kupić kotyliony -kupić biustonosz do sukni bo 30 lipca mam przymiarkę ![]() i pewnie masa innych rzeczy których nie pamiętam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie też to samo ![]() ![]() ![]() ![]() Zaczynają mnie też goście powoli denerwować bo częśc osób z Warszawy będzie jechało do miejscowości, w której jest slub i wesele ok 50 km i na poczatku każdy krzyczał, że daleko, że problem z dojazdem, że transport jakiś może. Więc załatwiłam busa a teraz te osoby co najgłośniej gadały mi mówią, że one samochodem w końcu pojadą ![]() ![]()
11.08.2012 godz 18:00 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.