![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kliknęłam na all... "Język..." Może lektura pomoże. Na domiar złego złamał mi się uchwyt w okularach i muszę sprawić sobie nowe. Tylko kiedy mam pójść do optyka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
#34 |
Zakorzenienie
|
Tacca w hipermarketach są do wieczora czynne to niech mąż zostanie z Małym, a Ty sobie załatwisz nowe okulary
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Vivik witaj
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzimy na spacerki. Dziś chyba nie pójdziemy, bo jakoś nie czuję się na siłach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
czy usypiacie dzieci według książki język niemowląt na jakiej zasadzie to wygląda?
#39 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dostałam od pracodawcy druk ZUS P ZUA nan którym mam moje panieńskie nazwisko stary adres !! I dostałam też druk ZUS P ZIUA na którym jest moje panieńskie i nowe nazwisko, bez adresu. Czy druk ZUS P ZIUA jest korektą tego pierwszego ?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Vivik witaj
Tacca słodki synek Ja nie wyparzam butelki, jedynie co jakis czas przelewam wrzątkiem. Używany butli tylko do herbatki i wody. Dziec spi. A co do zabaw to ja lapie mala za nóżki i rączki i obracamy sie na boczki, czadem z pleckow na brzuszek i odwrotnie. Gadam, śpiewam, pokazuje zabawki. W bujaki sie sama bawi. Nie doczytałam jeszcze usypiania. Ale u nas wygląda to tak, ze jak przysypia to lozeczka, kolysanka, smoczek. Jak smok wypadmnie to siup z powrotem, mala glaszcze, czasem ponuce. A czasem tulamy w rękach lub leżymy i usypiamy Pisze z tel. |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Hej!
Witam się w nowym wątku! ![]() anulka ![]() ![]() Słodziak! ![]() różowa podawałam Ci link w tamtym wątku ale proszę jeszcze raz. ![]() http://www.edukateria.pl/praca/jezyk-niemowlat/ Co do usypiania to moja niunia często usypia przy cycu. Wtedy ją po prostu odkładam. Jak nie chce spać po karmieniu to się z nią bawię a potem usypiam zgodnie z "Językiem niemowląt". Właśnie się obudziła po karmieniu, tzn. czkawka ją obudziła. Idę się z nią pobawić. ![]() vivyk witamy!!! Im nas więcej tym weselej, zwłaszcza że część pouciekała na fb. ![]() Wczoraj byłyśmy na USG bioderek, wszystko ok.
#42 | |
Zadomowienie
|
Melduję się
![]() Cytat:
blue jak ci pomaga ketonal to mozesz wziac, bo mnie w szpitalu dawali, tak samo laski po cesarkach dostają. mnie połamało od noszenia wózka albo od klimy , nie brałam nic, poćwiczyłam i starałam sie jak najmniej nosic Borysa i dużo leżeć ![]() ![]() Tacca niech Ci mąż przywiezie gotowy obiad, w barach mlecznych albo jadłodajniach spokojnie znajdzie coś co pasuje do diety karmiącej , mamy, bajlzem sie nie przejmuj, aj mysle ze te polozne są przyzwyczajone do tego, ja juz sie nie przejmuje w kazdym razie, a mialam hopla. Sprobuj oddać mezowi dzieciaka na chociaż 3 godziny po powrocie, odciagnij pokarm zeby mogl go nakarmić i prześpij sie. Nakrecacie sie oboje z dzieckiem. Mowie z własnego doświadczenia. Musisz sie wyspać, chodzi o 3-4 godziny ciągłego snu. Zalóz sobie stopery, słuchawki lub jesli meiszkasz w domu idz na jego drugi koniec, tak zebys nie słyszała płaczu synka. gratuluje miesiąca ! śliczny chłopczyk ![]() ![]() ![]() ![]() vivik witaj ![]() co do zabaw - robię z siebie idiotę , ale Borysowi to sie podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja w nowym odchowalnianym wątku
![]() Byłyśmy dzisiaj z Tosieńką na szczepieniu, trzy strzały dostała biedaczka ![]() ![]() pani pediatra stwierdziła, że Antosia za mało przybrała na wadze, niecałe 600g przez 6 tyg... ![]() a te kuleczki, o których kiedyś pisałam z tyłu główki po obu stronach to węzły chłonne i pediatra powiedziała, że to normalne, że się pojawiły ale nie oznaczają żadnej infekcji i same się "wchłoną" i teraz mam do Was pytanie: Tosia robi nadal rzadkie kupki, po prostu pływają w pieluszce i są z takimi białymi cząsteczkami czegoś jakby porozrywanymi ... powiedziałam o tym doktorce a ona kazała kupić Delicol na lepsze trawienie mojego mleka, czy Delicol nie działa podobnie jak Bobotic ( ten mam) bo czytam w internecie, że jest na kolki , w aptece powiedzieli mi, że Bobotic też na kolki, ale moja Tosia nie ma kolek tylko po prostu ma rzadkie kupki z tym "czymś", czy Delicol spowoduje, że będą one gęstsze...? poza tym na rączce w którą była szczepiona w szpitalu zrobiła się taka podskórna gulka, czy wiecie co potem kolejno będzie się z tym działo i czy trzeba coś z tym robić i czy to boli dzieciaczka? |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Po tym szczepieniu na rączce u mojego Olka zrobił sie wrzód z ropą, ale podobno sie tego nie wyciska więc nie ruszałam. Po pewnym czasie odpadło samo i teraz sie goi
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Muszę się pochwalić że chyba znalazłam mleko odpowiednie dla mojego dziecka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#45 | ||
Zadomowienie
|
Anulka super sobie poradziłaś z nowym wątkiem
![]() a więc najlepsze życzenia ![]() słodki syneczek ![]() głownie to się wygłupiam nad małą, śpiewam ona to lubi, potrząsam grzechotkami ( choć wtedy i tak patrzy na mnie a nie na zabawkę) puszczam melodyjkę z karuzeli, ona najbardziej lubi jak ją przewijam i patrzy się wtedy na kabel od lampki i gada do niego coś ![]() Cytat:
![]() to super ![]() my idziemy dopiero 31 lipca Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- zaraz pewnie nawiedzi mnie teściowa ... niechże ten tydzień się już kończy bo inaczej ja się wykończę psychicznie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
To witamy w odchowalni
![]() dziewczyny, moja cora ma 4,5 miesiaca a nadal zdarza sie ze becze z bezsilnosci wiec glowa do gory ![]() ![]() ![]() pozdrawiam i duzo radosci Wam zycze ![]() mama marcowa 2012 ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i ona nie chce leżeć na lewym boku, ani nawet główki w lewą stronę nie chce skłonić. Kładłam ją na nim ale teraz jak ją muszę pieluchować to nie mam szans ![]() I ciągle patrzy w tył, główkę daje w bok i wychyla ją do tyłu, a z tyłu nie ma nic na co mogłaby patrzeć. Wczoraj zrobiła zeza, ale mialam stracha, i zasłoniłam jej oczka żeby przestała.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-07-18 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#49 | |
Wtajemniczenie
|
Anulka -
![]() ![]() Tacca - super maluch!! ![]() Vivik - witaj! ![]() Po raz pierwszy znalazłam się w pierwszej piątce gaduł ![]() zezuje prawie kazde dziecko, to normalne! jeszcze nie kontroluje oczu, tak jak raczek czy nozek ![]() Cytat:
Zaleciła delicol, bo pewnie przypuszcza, że dziecko nie trawi mleka - nie ma enzymu (laktazy), który rozkłada laktozę zawartą w mleku, więc zaleciła delicol - czyli ten enzym. Tosia słabo przybrała, bo nie trawi mleczka, z delicolem będzie trawić i przybierac. ![]() ![]() Bobotic, esputicon, espumisan itp sa na gazy w jelitach, a delicol to enzym laktaza, umozliwiajacy trawienie mleczka ![]() z gulka na raczce nic sie wolno robic.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-18 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jednakże dziękujemy za słowa otuchy ![]() my też pozdrawiamy ![]() Cytat:
Antosia też wykręca dziwnie tą swoją głowkę i sztywno trzyma i też na jedną stronę, muszę odwracać jej uwagę, żeby w drugą się patrzyła bo potem będzie jakaś krzywa biedne moje dziecko spi i spi....musi odreagować pewnie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wróciliśmy właśnie ze spaceru, moje dziecko wszczyna potworny alarm, kiedy nasika w pieluchę ![]() Kończymy dziś trzy tygodnie ![]() Vivik, witam nową koleżankę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Noooo widzę, że jest tak samo wypasiony jak Miki. ![]() ![]() Cytat:
Co do grudki to normalne. Musieliście gdzieś przemoczyć ramię, ponoć jak się nie zamoczy mocno to nawet to ropą nie podchodzi. To jest szczepionka na gruźlicę i ona tak się zmienia. Nic nie ruszać samo wyschnie i odpadnie. Każda z nas ma na ramieniu po tym bliznę. Cytat:
Miki wypił na raz 120ml mm. Padłam normalnie. Dzielny mój chłopak. Wszystko dlatego, że tato go lekarzem postraszył. ![]()
MIKOŁAJ ![]() Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2012-07-18 o 13:32 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czas leci... teraz dopiero ogarnelam ze wcale Was nie pocieszylam ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czyli można dawać i bobotic i dalicol bo to nie to samo tak? a kiedy w końcu organizm zaczyna produkować tę laktazę? na razie mam dawać delicol przez 2 tygodnie i zobaczymy jak z wagą będzie dziękuję kochana ![]() ![]() o moje dziecię się odezwało w ogóle przez te ostatnie deszczowe zimne dni Tosia strasznie marznie... ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Fonn za 3 tyg ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- dziwne jest to co dzieje się z moim dzieckiem po tym szczepieniu... co jakiś czas wrzaśnie ja idę do niej patrzę a ta śpi jak zabita... mogę ją przekładać zaczepiać i nic... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Macie przepisy na jakieś ciasta bez użycia miksera? Żeby nie budzić dziecka, czasem ładnie prześpi 3godz, to bym coś upiekła w tym czasie, ale jak włączę mikser, to się obudzi.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Begie, mozesz dawac i bobotic i delicol, oczywiscie! Z produkcja laktazy to zalezy od dziecka, bo kazde inaczej
![]() ![]() ![]()
#57 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z tesciową siły życzę ![]()
![]() |
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój od kilku dni już 170ml wcina, ale co 3-4 godziny więc mam więcej luzu bo jak jadł co 2h to było ciężej.
||
![]() ![]() |
![]() |
#59 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też szczepiłam na nfz... jeny przecież już to pisałam ![]() ![]() millena wiem, że chyba byłaś u gina tak? i co tam Ci "robił" i powiedział? ciekawa jestem, bo mniej więcej w tym samym czasie rodziłyśmy ...czekaj Ty miałaś duże szycie/nacięcie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() ![]() Cieszę się,że anulka przejęła za mnie prowadzenie wątku ![]() Dzisiaj wysiedziałam 1,5godziny czekając na chirurga,bo spanikowałam,że Antosiowi się coś dzieje... Ale wszystko jest cacy !! Można powiedzieć,że mam zdrowego synka ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.