|
|
#31 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Lato- za co lubicie / nie lubicie?
Cytat:
Fajnie piszesz ![]() Ja tam pogodę oglądam na swój region, a i nie zawsze i czasem jestem zaskoczona ![]() Takie zimno macie? Podobno pod koniec lipca mają być znowu upały. Teraz mi się wyjątkowo trafiło, że pogoda w miarę, bo zawsze na 2 zmianach miałam po ponad 30*. A pracuję na hali produkcyjnej. Nic nie dają nawet pootwierane magazyny ![]() Mnie nasz klimat zaczyna przypominać tropikalny: albo gorąc/zimno, słońce/deszcz. Przesyłam trochę słońca
|
|
|
#32 | |||||||
|
|
Cytat:
![]() Pochmurno, wietrznie, deszczowo. Jeszcze niedawno (parę lat wstecz) pamiętam takie upały, że trawa i wszystko usychało Rzeki, jeziora, stawy oblegane, że nie szło się dopchać do wody. Deptało się po cudzych ręcznikach ![]() Jestem zauroczona moim trawnikiem na ogródku ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
Byłaś na Śnieżce? Ja się wybieram- jak pogoda dopisze Magicznie jest nad zaporą Pilchowicką ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() Na dobrą sprawę, coś niewiele robali w tych latach Nie, żebym tęskniła ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- [1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;3537282 0]Lato lubię za to, że jest ciepło (acz kolwiek tak skrajnych upałów i duchot jakie były ostatnio to znieść nie mogę) za taki wakacyjny beztroski klimat, za owoce i inne letnie rarytasy długie dnie i ciepłe wieczory, Natomiast drażni mnie ta pora roku pod względem robali, os, komarów, pającórów i innych uprzykszaczy Zdecydowanie wolę wczesne lato, a właściwie tak końcówkę wiosny a początek lata (maj/czerwiec)[/QUOTE] Nie, duchoty to masakra ![]() A ja wolę końcówkę: żniwa itd... ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kiedyś w taki upał, w nocy ok. 12-1, pojechaliśmy sobie (rodzice, ja, brat) na górę szybowcową, bo nie szło usiedzieć w chacie. Pootwieraliśmy okna, poszliśmy podziwiać widok na miasto. Dużo ludzi wpadło na ten sam pomysł ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Choinki małe też poprzesadzałyśmy.Ciepło jest w kwietniu i maju. ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() O, ja lubię lato za turystów Nie mam nic wspólnego z hotelami itd, tzn: mieszkam w okolicach kilkunastu pałaców , zamków i dworów, więc sporo ludzi się przewija. I zawsze można zawrzeć nowe znajomości.Oooo, lubię lato za to, że nie ma mojego brata w domu Nocuje pod namiotami z kolegami
|
|
|
#33 | |
|
|
Cytat:
Fakt... Kaszanka z grilla
|
|
|
#34 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Lubię lato za:
- pyszne, kolorowe i świeże owoce i warzywa -stoliki na zewnątrz w lokalach -spotykanie starych znajomych, którzy rozjechali się po PL -ogniska do rana i grillowanie -częstsze spacery po lesie i piękne zachody słońca Nienawidzę lata za: -upały -pot na moim ciele.... fuj! -komary i końskie muchy -dodatkową pracę wakacyjną pt "wyzyskiwanie studentów" -ból głowy, osłabienie i w ogóle... (okropnie znoszę temp pow 22stopni) -brak mi zajęć na studiach i uczenia się, bo nie mam czasu na 2 etatach ![]() w lato cierpię, że nie ma jesieni/zimy po prostu lubię marznąć i ogrzewać się gorącą czekoladą kocham słuchać zimowych/świątecznych piosenek kocham kupować zeszyty i długopisy jesienią ![]() kocham jesienne kolorowe długaśne spacery lubię takie klimatyczne ciemne, szare wieczory przy świecach, lampce wina i filmie/książce kocham chodzić w swetrach z długaśnymi rękawami uwielbiam grubaśne skarpety lubię długą noc lubię łyżwy lubię szarlotkę na ciepło i lubię Boże Narodzenie! czyli wolne od pracy! wiem, że nie o tym wątek, ale.... nie lubię lata bo nie jest zimą! |
|
|
|
|
#36 | ||
|
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() Z powyższym się zgadzam
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2012-07-20 o 12:20 |
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#39 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
To zapraszam tu ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post29578881 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=587140 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=580590 - Boże Narodzenie
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Lubię za to, że:
*są wysokie temperatury *dopiero o późnej porze robi się ciemno *są wakacje *można w sumie robić co się chce Nie lubię za: *komary (ale jeden środek pomaga mi, więc nawet to już nie jest takim problemem ) |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Lato lubię za to słodkie lenistwo i ciepłe słonko. I kiedy można sobie wyjść i poleżeć na leżaczku. Za długie dni i ciepłe noce. I, że nie muszę zakładać kozaków, szalika, rękawiczek, kurtki, czapki tylko sobie wychodzę i już!
Jedyne co mnie denerwuje to wszędobylskie owady, wstrętne osy, komary, jakieś muszki upierdliwe, BŁE!
|
|
#43 | |
|
|
![]() Pisz, kobito, pisz ![]() My na świątecznym od czerwca piszemy ![]() A pogodę mam jesienną, więc odkopałam zeszłoroczny wątek ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
To też wyłuszczę za co lubię lato jak już czasami jest. W tym roku nie lubię bo nie ma.
Mam takiego focha przez to , ze strach sie do mnie odzywać. - bo jest ciepło i słońce - jak jest ciepło i słońce, to cały mój organizm lepiej funkcjonuje i: - nie choruję, mam piękną cerę, szczupleję. - z racji ze mam w lato piękną cerę, mogę się ograniczyć do tuszu do rzęs a i tak wygladam lepiej niż w zimę - są truskawki, czereśnie, sałata, brzoskwinie, arbuzy, ogórki , pomidorki, szczaw i szpinak itp, itd i ja to wszystko zjadam na tony i jestem od tego szczęśliwa. ![]() - urlop jest (teoretycznie )- można po pracy pójść na plażę i się wyleżeć zanim się ochłodzi na wieczór - można nosić śliczne kolorowe sukienki i wyglądać w nich jak milion dolarów - jak się jeżdzi na rowerze to skutecznie, bo trzeba jechać szybko zeby komary nie dogoniły (a w mieszkaniu nie mam komarów bo mieszkam na górce i one tam nie dolatują bo je chyba zwiewa , albo za wysoko- nie wiem, w każdym bądż razie- nie ma ich tam nawet w lato)
|
|
#45 |
|
Różowy Jednorożec
|
Ja lato lubię za:
- słońce gorące ![]() - owoce najpyszniejsze - urlop (podróże, kąpiele, ciepłe wieczory) - świetliki ![]() - ogniska i grill-e - sukienki, spódnice, gołe stopy ![]() - długie leśno-łąkowe spacery bez kurtek i parasoli - jezdżenie rowerem do pracy gdy słońce grzeje w plecy ![]() A nie lubię lata za: - upał w MPK - problemy z make-upem w 35cio stopniowej temperaturze (a bez "tapety" z domu nie wyjdę) - osy, komary i inne latające i gryzace obiekty
|
|
#46 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Ulubiona pora roku.
Długie dni, w sam raz na dłuuugie wycieczki w górach. Jest przyzwoicie ciepło, nie jakieś tam mrozy po 20 stopni. Odpoczynek od szkoły / uczelni. Ubranie się do wyjścia oznacza tylko założenie butów. Więcej wolnego czasu na czytanie / nicnierobienie. No i brak chorych ludzi w autobusach / tramwajach. Nienawidzę gdy ktoś jest chory, że ledwie stoi, kaszle na cały autobus i zaraża innych. |
|
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Za jagodzianki w cukierniach!!!
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
BAN stały
|
Uwielbiam za:
Cytat:
No i ładnie pachnie, skutecznie odstrasza niepożądanych gości, wygląda dobrze
|
|
|
|
|
|
#51 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Myślałam ostatnio nad opaską, piszesz, że jest skuteczna? Może wypróbuję
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Lato lubię za:
-wakacje -owoce Nie lubię: -wszystko inne. Preferuję zimę. |
|
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
Lubię lato za:
-wakacje, czas wolny ![]() -owocki - to chyba największy pluuus ![]() Nie lubię za: -upały - prażące słońce, przed którym muszę chronić swoją wrażliwą, bardzo jasną skórę - owady
A z kolei najnieszczęśliwsze życie ma swoje słoneczne godziny i swoje ubożuchne kwiatki szczęśliwości, rozsiane wśród piasku i kamieni. Hermann Hesse Edytowane przez tosiajola Czas edycji: 2012-07-28 o 15:14 |
|
|
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam kocham lato ZA WSZYSTKO. Tak nienawidzę zimy, że latem mi nie przeszkadzają ani duchoty, ani palące słońce, czy inne rzeczy, które można by wymienić jako minusy tej pory roku. Zimą to się dopiero żyć odechciewa :/ Dlatego moim marzeniem jest zamieszkanie gdzieś, gdzie lato i piękna pogoda panują przez cały rok. Amen
|
|
|
|
|
#55 |
|
|
Jesteś pewna : 1,2 i 3 fota
![]() Fota 4: masz coś do owadów ![]()
|
|
#56 | |
|
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#57 |
|
|
To ja jeszcze dodam za co ja lubię lato:
|
|
#58 |
|
|
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-09-09 o 05:18 |
|
|
|
|
#59 |
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Odkopuje wątek. Podczytałam wątek nielubiących upałów. Trochę mnie dziwi aż taki ogrom narzekania na temperatury 20+. Rozumiem że ktoś przy 30 źle się czuje, ma bóle głowy i duszności, ale narzekanie na 20 parę stopni i słońce to dla mnie przesada. Ale tam nie napisze bo niektóre osoby mają niezłego agresora (mam nadzieję że tylko przez tą temperaturę a nie tak ogólnie w życiu). Napisze za to tu.
Lato lubię za długie dni kiedy można naprawdę wiele rzeczy zrobić "za widoku". Lubię czytać książkę w parku lub na balkonie (niekoniecznie w pełnym słońcu, bo w parku i wielu innych miejscach można znaleźć cień nawet w najgorętsze dni, to uwaga dla tych którzy upałów nie znoszą ). Lubię wieczory po upalnym dniu kiedy robi się trochę chłodniej i można wyjść na spacer. Lubię zanurzyć się w chłodnej wodzie kiedy dookoła skwar. Lubię lato za to że przed wyjściem nie trzeba zakładać na siebie miliona rzeczy. Lubie kiedy słońce grzeje od samego rana, bo lepiej mi się wtedy wstaje. Uwielbiam plażę latem, znajdujemy wtedy bardziej odludne miejsca, gdzie można leżeć, słuchać szumu fal, czytać książki i cieszyć się wolnym czasem bez pośpiechu . Uwielbiam długie, letnie spacery brzegiem morza.Ogólnie staram się w każdej porze roku znaleźć coś dla siebie i nie lubię tego ciągłego narzekania w zimie za zimno, w lecie za ciepło itp. Lubię jak pory roku są takie jak powinny być czyli zimą mroźno i śnieżno, latem upalnie i słonecznie. Jak ktoś lubi narzekać to zawsze znajdzie powód. Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2014-06-05 o 13:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

, grubą dżinsowa spódniocę, kryte skórzane baleriny, bawełnianą bluzkę z długim rękawem i długi sweter i jest mi zimno bo ubrałam się za lekko, więc dołożyłam na grzbiet co miałam w biurze schowane w szafie od zimy- futrzany bezrękawnik.

Rzeki, jeziora, stawy oblegane, że nie szło się dopchać do wody. Deptało się po cudzych ręcznikach

(Wito, 22.01.2020