|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O zdjęciach się nie wypowiadam bo to rzecz gustu. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Plenerowe czy Studyjne?
Witam ponownie
Ja nie jestem panem Darkiem tylko Karoliną.Postanowilam wypowiedziec sie w tym watku,bo akurat mnie to interesuje.Widze,ze dziewczyny podaja sobie rozne linki i pytaja o rade i opinie.Żeby nie byc posądzona o stronniczosc (wszak nie mam interesu promowac kogokolwiek) moge napisac tez,ze piekne zdjecia robi pan Kruk http://www.zbigniewkruk.com/slubphp/04_07_24/?pic=2Sama dotarłam do tych dwóch fotografów przez inne forum gdzie ktos tez chwalil ich prace. Jak ktos jest dobry to czemu nie pisac o tym?Przeciez po to jest to forum
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Plener i tylko plener!!!!
My umówiliśmy sie z fotografem na 9. rano na zdjęcia na Starówce. O pogodę się nie martwię. Każda dobra za wyjątkiem deszczu )))))
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja pewnie bym nie dała rady się przygotowac ze wszystkim. po ósmym sierpnia mam się skontaktowa z kobietką, która chyba będzie nas pstrykac. ale ja tak sobie myślę koło 14, 15 w dzień ślubu to załatwic, zobaczymy co nam doradzi i jak się wszystko ułoży. a deszczu na pewno nie będzie trzymam kciuki
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie;
to ja podrzcę jeszcze jedną stronę ze zdjęciami plenerowymi. Firma nazywa się Fabryka Ślubów, a zdjęcia robione przez nich miałam okazję widzieć "na żywo", bo fotografowały się u nich dwie znajome pary. Moim zdaniem super. Wygodne jest też to, że na sesje umawiają się w inny dzień niż ślub, a w cenie sesji (no fakt, niemałej...) jest też fryzjer i stylista, więc nie trzeba się już o to martwić. Ja w każdym razie chyba skorzystam z ich usług. Zresztą ciekawa będę bardzo efektu, bo ślub mam w styczniu, ale firma zapewnia, że na tę porę roku też mają propozycje. Pozdrawiam Agata http://www.fabrykaslubow.webpark.pl/ |
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Agata,a ile wynosi ta "niemała cena" z wizazystką i stylistką? I co wchodzi w taka sesje,ile zdjęć?
|
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
AgataT to faktycznie "fabryka ślubów"
ofertę maja dość szeroką. ceny faktycznie niezłe, ale za taki full wypas to może się opłaca a fotki naprawdę ciekawe, gdyby nie to że to tak daleko odemnie...
|
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, cena sesji zdjęciowej to 1.800,00 zł. Obejmuje ona 30 szt. zdjęć 15x21 oprawionych w album, fryzjera, stylistę, makijaż, transport na miejsca sesji, videoklip. Przy zamawianiu wpłaca się 30% zaliczki, reszta ceny przy odbiorze zdjęć. A firma jest z Łodzi.
Pozdrawiam Agata |
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
O matko, jaka drożyzna!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Ja "dogadalam się" ze znajomym fotoreporterem- pracuje w gazecie. Weżmie od nas gór 300zł- w zależności od ilości czasu, który nam poświęci ![]() Co do pory tak wczesnej- najlepsza, bo jak będzie gorąco i mocno słonecznie, będzie za duży kontrast na zdjęciach. Chcemy fotki typowo reportażowe, czyli wybitnie nieustawiane )
|
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez uwazam,ze to "PRZESADYZM". Za sesje 1800zł???Zwłaszcza,ze zdjęcia tej firmy "Fabryka ślubów" sa...małoatrakcyjne a nawet powiedziałabym,ze nie chciałabym miec takich w swoim albumie. Przerost formy nad trescią. W zdjeciach ślubnych nie chodzi przecież oo aby szokowac czy zadziwiac. Najwazniejsze jest aby młodzi ładnie wygladali,aby było widac uczucie,bliskość.
AgataT - sorrki ! Moze innym podobaja sie tak wystylizowane zdjecia..Ja preferuję naturalnosć w fotografii
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
1800 zł o rany trochę drogo...a w jakich cenach przeciętnie kształtuje się taka sesja plenerowa?
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w przyszłym tygodniu mam się z nimi spotkac to będę wiedziec coś więcej
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
Zapytałam fotografa,o którym juz wczesniej pisałam,ile sobie liczy za sesje plenerową. W dniu slubu 800 zł a w innym dniu 850 i wtedy (jesli to nie jest dzień slubu) proponuje wizażystkę w tej cenie,która przygotowuje młodych do sesji. Mysle,ze nie jest to drogo.Zwłaszcza,ze zdjecia są piękne
http://www.darekstawski.jon.pl/slubn...plenerowe.html |
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Tychy to chyba blisko Sosnowca... wiec znalazam takie stronki - niestety nie wiem czy sa godni polecenia - sama sie musze wypytac
![]() http://www.afflash.com/ http://www.fotokolor.tychy.pl/ www.bmfoto.pl U tej ostatniej - kolezanka robila studyjne - ale no coooz ja nie przepadam za studiem.........
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Mi pasował http://infero-group.com/info.php?id=180
Dobry i niedrogi Pozdrawiam Monika |
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kochane!
3majcie za mnie w sobotę kciuki!! Bedzie mój wielki dzień, ![]() Pierwszy raz będę dla kogos fotografem ślubnym- tak strasznie sie boję że fotki nie wyjdą- ohhh Robie to oczywiście za friko- dla mojej psiapsiółki ![]() uhhh- to będzie wielki dzień.. ![]() Ps. robie oczywiscie plener |
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
zazwyczaj zdjęcia przed fototapetami w studiu wychodzą dość "sztucznie"
może nie jestem obiektywna, bo sama wykonuje zdjęcia i nie mam studia... ale wiem, że jak ktoś bardzo chce, to zdjęcia plenerowe można obrobić w Photoshopie... zmieniając tło ...najfajniej wychodzą zdjęcia w parkach, nad stawami, przy zabytkach , w zabytkowych wnętrzach, na mostkach ... itp tylko pogoda musi być w miarę dobra
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
klo1 reklama na wizaz.pl jest platna.
podane przez nas meile nie sluza, zeby rozsylac nam swoja oferte. |
|
|
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
u
u
Edytowane przez agnes997 Czas edycji: 2005-10-29 o 17:17 |
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
czy ktoś ma jakieś fotki ślubne zrobione w okresie zimowym (tj. grudzień, styczeń)?
z góry dzięki
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Magi ja nie mam, ale moja przyjaciolka brala slub w grudniu i zdjecia byly przepiekne - robione o zmierzchu, w parku i na runku wsrod dekracji bozonarodzeniowych.... cudo.... zakochalam sie dlatego tez chce kilka zdjec o zmierzchu (moj slub w styczniu)
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
a ja miałam studyjne .... nie wierzyłam do konca ze 22 pazdziernika bedzie słoneczko - dziś bylismy wybierać fotki i miałam problem bo wszystkie były super - no moze kilka nie bardzo bo oczka zamknięte PozDraWiaM |
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
Choc miałam na oku fotografa,o którym juz pisałam,wahałam sie jakie fotki zrobic. Z jednej strony chciałam plenerowe z drugiej,podobały mi sie jego studyjne.Wlasnie dlatego,ze nie sa takie jak u innych fotografów,którzy proponują w tle fototapety i sztuczne pozy. No i postanowilismy z moim lubym,ze zrobimy zarówno plener jak i studio.Z tym,ze te studyjne połaczymy sobie tak,abysmy mieli zarówno w strojach slubnych jak i w prywatnych.To fajny pomysł,bo np. takie prywatne zdjecia dam mamie oprawione w ramki na jej urodziny. Mysle,ze fajnie to sobie wymysliłam.
Acha,cała sesje postanowilismy zrobic po slubie,aby nie miec stresu ,ze cos sie z suknią zdarzy albo,ze czasu zabraknie.Wymysliłam sobie,ze plener zrobimy w lesie
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
A My z moim TZ bedziemy mieli plener + studyjne (chyba ze pogoda nie dopisze wtedy mamy uzgdnione z fotografem ze robimy tylko studyjne bez dodatkowych opłat). Ale bardzo, bardzo liczymy na plener.
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
plener,plener i raz jeszcze plener.my na swój ślub wynajeliśmy fotografa, który robił nam zdjęcia w kościele,natomiast na przyjęciu weselnym nasz znajomy fotograf sam zaproponował,że zrobi nam sesję zdjęciową w plenerze.wesele nasze było w domu weselnym blisko jeziora,więc zdjęcia wyszły super. moje zdanie na temat zdjęć w studio jest takie,że te zdjęcia są naprawdę sztuczne i w dodatku taka przyjemność jest droga,myślę,że pieniążki można zainwestować w coś innego.
|
|
|
|
|
#58 |
|
BAN stały
|
Ja zdecydowanie za plenerem, tylko módlmy się wszyscy o śliczną pogódkę dla naszej koleżanki Sohf.
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wsparcie nie zaszkodzi )
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

tylko Karoliną.Postanowilam wypowiedziec sie w tym watku,bo akurat mnie to interesuje.Widze,ze dziewczyny podaja sobie rozne linki i pytaja o rade i opinie.Żeby nie byc posądzona o stronniczosc (wszak nie mam interesu promowac kogokolwiek) moge napisac tez,ze piekne zdjecia robi pan Kruk 

w przyszłym tygodniu mam się z nimi spotkac to będę wiedziec coś więcej