Plenerowe czy Studyjne? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-01, 23:22   #31
strangelove
Raczkowanie

Angry Dot.: Plenerowe czy Studyjne?

Cytat:
Napisane przez koko-szanel
Witam Was serdecznie

Własnie odkryłam to forum i przejrzałam watki slubne. Sama planuje slub i tez zastanawiałam sie,jakie zrobic zdjecia ślubne. Oczywiscie,plener jest bardzo modny ostatnio.Nie jest jednak łatwo zrobic dobre zdjecia plenerowe,gdzie ludzie nie krzywia sie od zbyt silnego słońca i na których pary wygladaja naturalnie.
Tez sądzilam,ze zdjecia studyjne sa takie kiczowate i banalne ( sztuczne tła,wiezyczki i parasolki ) .Znalazłam jedna stronke,gdzie fotograf zupełnie inaczej fotografuje,gdzie wszyscy sa tacy naturalni i pieknie oswietleni. Zachwyciłam sie .Popatrzcie http://www.darekstawski.com/slubne.html

Plener tez robi ten chłopakbardzo ładnie

Pozdrawiam Was cieplutko
Panie Darku, wydaje mi się, że nieco samokrytyki by się Panu przydało. Na wielu forach gdzie tylko się pojawiam podobne posty widuję z reklamą Pańskiej strony. Jeśli robi Pan naprawdę tak piękne zdjęcia to nie będzie potrzeby tak na siłę się reklamować a jeśli nie to i tak nic nie pomoże. A ten tekst w całości gdzieś na innym forum już czytałam
O zdjęciach się nie wypowiadam bo to rzecz gustu.
strangelove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 10:28   #32
koko-szanel
Przyczajenie

Dot.: Plenerowe czy Studyjne?

Witam ponownie

Ja nie jestem panem Darkiem tylko Karoliną.Postanowilam wypowiedziec sie w tym watku,bo akurat mnie to interesuje.Widze,ze dziewczyny podaja sobie rozne linki i pytaja o rade i opinie.Żeby nie byc posądzona o stronniczosc (wszak nie mam interesu promowac kogokolwiek) moge napisac tez,ze piekne zdjecia robi pan Kruk http://www.zbigniewkruk.com/slubphp/04_07_24/?pic=2

Sama dotarłam do tych dwóch fotografów przez inne forum gdzie ktos tez chwalil ich prace. Jak ktos jest dobry to czemu nie pisac o tym?Przeciez po to jest to forum
koko-szanel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 10:36   #33
gosiqa
Rozeznanie

GG do gosiqa

Plener i tylko plener!!!!
My umówiliśmy sie z fotografem na 9. rano na zdjęcia na Starówce. O pogodę się nie martwię. Każda dobra za wyjątkiem deszczu )))))
gosiqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 12:28   #34
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiqa
Plener i tylko plener!!!!
My umówiliśmy sie z fotografem na 9. rano na zdjęcia na Starówce. O pogodę się nie martwię. Każda dobra za wyjątkiem deszczu )))))
to podziwiam, ze się zdecydowaliście na taki "wczesny" poranek ja pewnie bym nie dała rady się przygotowac ze wszystkim.
po ósmym sierpnia mam się skontaktowa z kobietką, która chyba będzie nas pstrykac. ale ja tak sobie myślę koło 14, 15 w dzień ślubu to załatwic, zobaczymy co nam doradzi i jak się wszystko ułoży.

a deszczu na pewno nie będzie trzymam kciuki
sohf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 15:10   #35
AgataT
Przyczajenie

Witajcie;
to ja podrzcę jeszcze jedną stronę ze zdjęciami plenerowymi. Firma nazywa się Fabryka Ślubów, a zdjęcia robione przez nich miałam okazję widzieć "na żywo", bo fotografowały się u nich dwie znajome pary. Moim zdaniem super. Wygodne jest też to, że na sesje umawiają się w inny dzień niż ślub, a w cenie sesji (no fakt, niemałej...) jest też fryzjer i stylista, więc nie trzeba się już o to martwić. Ja w każdym razie chyba skorzystam z ich usług. Zresztą ciekawa będę bardzo efektu, bo ślub mam w styczniu, ale firma zapewnia, że na tę porę roku też mają propozycje.
Pozdrawiam
Agata
http://www.fabrykaslubow.webpark.pl/
AgataT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-02, 16:59   #36
koko-szanel
Przyczajenie

Agata,a ile wynosi ta "niemała cena" z wizazystką i stylistką? I co wchodzi w taka sesje,ile zdjęć?
Stary 2005-08-02, 18:31   #37
sohf
Wtajemniczenie

AgataT to faktycznie "fabryka ślubów" ofertę maja dość szeroką. ceny faktycznie niezłe, ale za taki full wypas to może się opłaca a fotki naprawdę ciekawe, gdyby nie to że to tak daleko odemnie...
Stary 2005-08-03, 09:52   #38
AgataT
Przyczajenie

Cześć, cena sesji zdjęciowej to 1.800,00 zł. Obejmuje ona 30 szt. zdjęć 15x21 oprawionych w album, fryzjera, stylistę, makijaż, transport na miejsca sesji, videoklip. Przy zamawianiu wpłaca się 30% zaliczki, reszta ceny przy odbiorze zdjęć. A firma jest z Łodzi.
Pozdrawiam
Agata
AgataT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-03, 12:08   #39
gosiqa
Rozeznanie

GG do gosiqa

O matko, jaka drożyzna!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Ja "dogadalam się" ze znajomym fotoreporterem- pracuje w gazecie.
Weżmie od nas gór 300zł- w zależności od ilości czasu, który nam poświęci

Co do pory tak wczesnej- najlepsza, bo jak będzie gorąco i mocno słonecznie, będzie za duży kontrast na zdjęciach. Chcemy fotki typowo reportażowe, czyli wybitnie nieustawiane )
gosiqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-05, 09:14   #40
koko-szanel
Przyczajenie

Ja tez uwazam,ze to "PRZESADYZM". Za sesje 1800zł???Zwłaszcza,ze zdjęcia tej firmy "Fabryka ślubów" sa...małoatrakcyjne a nawet powiedziałabym,ze nie chciałabym miec takich w swoim albumie. Przerost formy nad trescią. W zdjeciach ślubnych nie chodzi przecież oo aby szokowac czy zadziwiac. Najwazniejsze jest aby młodzi ładnie wygladali,aby było widac uczucie,bliskość.

AgataT - sorrki ! Moze innym podobaja sie tak wystylizowane zdjecia..Ja preferuję naturalnosć w fotografii
Stary 2005-08-05, 10:30   #41
akira
Raczkowanie

1800 zł o rany trochę drogo...a w jakich cenach przeciętnie kształtuje się taka sesja plenerowa?
akira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-05, 10:34   #42
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez akira
1800 zł o rany trochę drogo...a w jakich cenach przeciętnie kształtuje się taka sesja plenerowa?
na stronie fotografa którego wybrałam ceny w porównaniu z tym są niesamowicie niskie bo w granicach 500 zł, za kościół i plener i całkiem sporo odbitek. tylko jeszcze nie wiem czy czasem tej strony po prostu dawno nie aktualnizowano w przyszłym tygodniu mam się z nimi spotkac to będę wiedziec coś więcej
Stary 2005-08-13, 09:58   #43
koko-szanel
Przyczajenie

Zapytałam fotografa,o którym juz wczesniej pisałam,ile sobie liczy za sesje plenerową. W dniu slubu 800 zł a w innym dniu 850 i wtedy (jesli to nie jest dzień slubu) proponuje wizażystkę w tej cenie,która przygotowuje młodych do sesji. Mysle,ze nie jest to drogo.Zwłaszcza,ze zdjecia są piękne

http://www.darekstawski.jon.pl/slubn...plenerowe.html
Stary 2005-08-13, 11:52   #44
monyczkaaa
Zakorzenienie

jestem za plenerem!
moja chrzestna miała w sobote ślub i miała wlasnie fotki w plenerze. wyszły po prostu boskie. jak już będe miała przegraną płytkę to jakieś załączę
Stary 2005-08-25, 23:59   #45
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Tychy to chyba blisko Sosnowca... wiec znalazam takie stronki - niestety nie wiem czy sa godni polecenia - sama sie musze wypytac
http://www.afflash.com/
http://www.fotokolor.tychy.pl/
www.bmfoto.pl
U tej ostatniej - kolezanka robila studyjne - ale no coooz ja nie przepadam za studiem.........

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 08:51   #46
akira
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koko-szanel
Zapytałam fotografa,o którym juz wczesniej pisałam,ile sobie liczy za sesje plenerową. W dniu slubu 800 zł a w innym dniu 850 i wtedy (jesli to nie jest dzień slubu) proponuje wizażystkę w tej cenie,która przygotowuje młodych do sesji. Mysle,ze nie jest to drogo.Zwłaszcza,ze zdjecia są piękne
rzeczywiście ładne..szkoda że na terenie Warszawy a ja spod Radomia
akira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 02:55   #47
Mona74_a
Przyczajenie

Mi pasował http://infero-group.com/info.php?id=180

Dobry i niedrogi

Pozdrawiam

Monika
Mona74_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 20:25   #48
bezsenność
Zadomowienie

Dziewczyny kochane!
3majcie za mnie w sobotę kciuki!!
Bedzie mój wielki dzień,
Pierwszy raz będę dla kogos fotografem ślubnym- tak strasznie sie boję że fotki nie wyjdą- ohhh
Robie to oczywiście za friko- dla mojej psiapsiółki
uhhh- to będzie wielki dzień..

Ps. robie oczywiscie plener
Stary 2005-09-15, 13:27   #49
martynaa
Raczkowanie

zazwyczaj zdjęcia przed fototapetami w studiu wychodzą dość "sztucznie"
może nie jestem obiektywna, bo sama wykonuje zdjęcia i nie mam studia...
ale wiem, że jak ktoś bardzo chce, to zdjęcia plenerowe można obrobić w Photoshopie... zmieniając tło ...
najfajniej wychodzą zdjęcia w parkach, nad stawami, przy zabytkach , w zabytkowych wnętrzach, na mostkach ... itp tylko pogoda musi być w miarę dobra
martynaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-16, 10:11   #50
mskladaczek
Zakorzenienie

klo1 reklama na wizaz.pl jest platna.
podane przez nas meile nie sluza, zeby rozsylac nam swoja oferte.
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-27, 14:13   #51
agnes997
BAN stały

u

u

Edytowane przez agnes997
Czas edycji: 2005-10-29 o 17:17
agnes997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-27, 15:16   #52
Magi7878
Przyczajenie

czy ktoś ma jakieś fotki ślubne zrobione w okresie zimowym (tj. grudzień, styczeń)?
z góry dzięki
Magi7878 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-27, 15:27   #53
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Magi ja nie mam, ale moja przyjaciolka brala slub w grudniu i zdjecia byly przepiekne - robione o zmierzchu, w parku i na runku wsrod dekracji bozonarodzeniowych.... cudo.... zakochalam sie dlatego tez chce kilka zdjec o zmierzchu (moj slub w styczniu)

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-27, 17:25   #54
Naja84
Rozeznanie

a ja miałam studyjne .... nie wierzyłam do konca ze 22 pazdziernika bedzie słoneczko - dziś bylismy wybierać fotki i miałam problem bo wszystkie były super - no moze kilka nie bardzo bo oczka zamknięte

PozDraWiaM
Naja84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-06, 09:15   #55
koko-szanel
Przyczajenie

Choc miałam na oku fotografa,o którym juz pisałam,wahałam sie jakie fotki zrobic. Z jednej strony chciałam plenerowe z drugiej,podobały mi sie jego studyjne.Wlasnie dlatego,ze nie sa takie jak u innych fotografów,którzy proponują w tle fototapety i sztuczne pozy. No i postanowilismy z moim lubym,ze zrobimy zarówno plener jak i studio.Z tym,ze te studyjne połaczymy sobie tak,abysmy mieli zarówno w strojach slubnych jak i w prywatnych.To fajny pomysł,bo np. takie prywatne zdjecia dam mamie oprawione w ramki na jej urodziny. Mysle,ze fajnie to sobie wymysliłam.

Acha,cała sesje postanowilismy zrobic po slubie,aby nie miec stresu ,ze cos sie z suknią zdarzy albo,ze czasu zabraknie.Wymysliłam sobie,ze plener zrobimy w lesie
Stary 2005-11-08, 13:23   #56
nusia127
Raczkowanie

A My z moim TZ bedziemy mieli plener + studyjne (chyba ze pogoda nie dopisze wtedy mamy uzgdnione z fotografem ze robimy tylko studyjne bez dodatkowych opłat). Ale bardzo, bardzo liczymy na plener.
Stary 2005-11-08, 14:44   #57
aromatyzowana
Raczkowanie

plener,plener i raz jeszcze plener.my na swój ślub wynajeliśmy fotografa, który robił nam zdjęcia w kościele,natomiast na przyjęciu weselnym nasz znajomy fotograf sam zaproponował,że zrobi nam sesję zdjęciową w plenerze.wesele nasze było w domu weselnym blisko jeziora,więc zdjęcia wyszły super. moje zdanie na temat zdjęć w studio jest takie,że te zdjęcia są naprawdę sztuczne i w dodatku taka przyjemność jest droga,myślę,że pieniążki można zainwestować w coś innego.
aromatyzowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 22:21   #58
effcia_32
BAN stały

Ja zdecydowanie za plenerem, tylko módlmy się wszyscy o śliczną pogódkę dla naszej koleżanki Sohf.
effcia_32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-14, 07:59   #59
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez effcia_32
Ja zdecydowanie za plenerem, tylko módlmy się wszyscy o śliczną pogódkę dla naszej koleżanki Sohf.
hihi, dzięki wsparcie nie zaszkodzi )
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości