![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rzucam tabletki...aaale się boję :(
Ja rzucilam diane jakos w maju, od razu co dało sie zauważyc to w końcu mogłam schudnac- bo wczesniej mimo treningu tyłam, a teraz moge jesc ile chce a wogle nie tyje. Bałam sie okresu bo przed braniem pigułek moj okres przychodził kiedy mu sie chciało z reguły ok 40 - 50 dni przerwy miał. Pierwszy okres miałam ok, terminowo ale drugi po 48 dniach, i dzis moj pierwszy dzien i myślałam rano ze umre z bólu ale juz mi przeszło. Chciałam wrócic do tabletek ale boje sie ze znow przytyje, narazie sie wstrzymam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
odświeżam watek,ponieważ też coraz częściej myślę o ty,żeby przestać brać tabletki...
coś w tym jest,że tak trudno je odstawić-może to rzeczywiście małe "uzależnienie".Najbardzie j się boję tego braku komfortu,że biorę tabletki,robię przerwe i dokładnie wiem,kiedy dostane okres,nie musze niczego obliczac,przewidywac,kied y mam okres płodny. Boję się długich,obfitych,bolesnyc h okresów,rozregulowania cyklu,strachu przed ciążą... Chciałabym przestać brać ze względu na niskie libido i ogólne uczucie zmęczenia,ociężałości,że nic mi się nie chce... Niewiem czy się zdecyduje w końcu,a jak tak to kiedy..są wakacje i jakoś mi się nie uśmiecha mieć do końca lata plamienia z powodu rozregulowania cyklu.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Również podbijam wątek, bo wydaje mi się, że odstawienie tabletek wiele zmieni w moim życiu.
Tabletki anty biorę już od ładnych paru lat. Zaczęłam Diane-35, potem byl Marvelon, potem jakieś trójfazowe, po których czułam się okropnie i teraz od 3 lat Regulon. Odstawiam je, bo mam już dość nieregularnych plameń, brałam już luteinę i różne cuda, ale nic nie pomagały i chyba najzwyczajniej w świecie pigułki nie są dla mnie ![]() ![]() Nie wiem jaką formę antykoncepcji wybrać. Na początku to będą prezerwatywy, ale ileż można być ograniczonym gumkami?? No nic, jeszcze 2 tyg."brania" a co potem, to sie okaze.
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
ja biore tabletki od 3 lat a brałam już diane 35,microgynon 21 i teraz cilest,bym chciała sobie przerwe zrobić bo już mam siebie samej dość takie mam humorki,ale się boję ciąży jeszcze mam czas,ale musze to jeszcze przemyśleć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
ja już prawie na 100% rzucam tabletki,tylko zanim to zrobię muszę sprawdzić z TŻ-tem,czy nie jestm przypadkiem uczulona na globulki-bo z samą prezerwatywą boję się...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Ja odstawiłam już dość dawno temu, brałam najpierw Dianę (od 18 roku życia, przepisaną bez żadnych badań
![]() ![]() ![]() Niestety, cera pogorszyła się okropnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Asieq polecam Ci odstawienie tabletek, poczujesz się na pewno lepiej, ja jeśli nie będę musiała już do nich nie wrócę. A co do dziecka, wiesz jeśli w ogóle myślisz żeby je mieć, to powiem Ci tylko tyle, że na dziecko to mało kto decyduje się z premedytacją i dobrze bo większość nigdy by się nie zdecydowała ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
odstawilam tabletki we wrzesniu,na poczatku bylo ok ale teraz..:/ pojawilo sie to czego balam sie najbardziej-pryszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Ja podbijam, bo od dluzszego czasu nosze sie z tym zamiarem.
Biore tabletki od 3lat. Najpierw Tri-Minulet, po jego wycofaniu Tri-Regol, a po wycofaniu Tri-Regolu przepisano mi Microgynon 21. Wczoraj kupilam ten Micrognon, jest 2 razy tanszy od Tri Regolu (wiem, ze to glupie, ale jednak to tez budzi pewne moje watpliwosci), sklad ma prawie identyczny, ale sa to tabletki starsznej generacji, no i ogolnie boje sie ze beda jakies skturki uboczne, ze zaczne znowu tyc, spadnie libido itd... I sie teraz zastanawiam, czy zaczynac je brac, czy moze wlasnie teraz jest czas na te przerwe... Tylko oczywiscie musi byc jakies ALE, a mianowicie, nie wiem, czy to najlepsza pora na przerwe, bo we wrzesniu wyjezdzam na caly miesiac do wloch i boje sie, ze zmiana klimatu doszczetnie rozreguluje mi organizm. Za 2 lata chcialabym zajsc w ciaze. Pewnie gdyby nie wycofali mi Tri-Regolu to nie mialabym tego typu watpliwosci, ale jakos obawiam sie troche tych tabletek.
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
nie polecam
![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.