|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Klub Pijaczek Żelatyny
Ja bym mogła pić, jeśli pomaga na stawy, ale chciałabym to móc przełknąć, w jakiejs łagodnej formie, co polecacie?
|
|
#32 |
|
Kuźnia inspiracji
|
szkoda, że powstał watek, w którym właściwie informacji rzetelnej brak. Bo można dojść do wniosku, że pije się to ot tak.
chciałabym spróbować, ale proszę o info. |
|
|
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie będę w siebie ładować takich rzeczy, skoro nie mam pewności, że mnie to tylko nie zaśmieci Może i pomaga - bo widzę, że dużo ludzi pisze, że poleca galaretki, ale jak pomyślę ile w tych galaretkach chemii to wolę sypnąć żelatyny do herbaty, chociaż i tego się boję
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Postanowiłam wtrącić swoje trzy grosze ![]() Na pewno żelatyna nie jest cudownym środkiem na chore stawy czy na porost włosów. Jest źródłem białka, ale niepełnowartościowego (tzn. nie zawiera wszystkich aminokwasów potrzebnych do budowy komórek). Mimo to warto ją jeść, bo może być dobrym uzupelnieniem diety (zwłaszcza wegetariańskiej). Na pewno spożywana w rozsądnych ilosciach nie zaszkodzi ani nie zaśmieci ![]() Ja uwielbiam galaretki, ale te ze sklepu sa rzeczywiscie niezdrowe - pełno w nich sztucznych barwników. Niektóre wcale nie zawierają żelatyny, tylko guar albo agar-agar Ja mam zamiar poeksperymentować z żelatyną i zrobić galaretkę na bazie soku albo herbaty owocowej. Zobaczymy co mi wyjdzie |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#37 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Przede wszystkim żadna wegetarianka tego nie tknie. A skoro twierdzisz, że białko z żelatyny jest niepełnowartościowe, to jak ma uzupełniać dietę? (Zakładam, że chodzi ci o aminokwasy egzogenne, o których deficyt podejrzewana jest dieta wegetariańska. Bezpodstawnie zresztą.) |
||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
Ohh... To ja już nie wiem czy się bać tej żelatyny czy nie
![]()
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35511655]Do budowy białek, nie komórek.
Przede wszystkim żadna wegetarianka tego nie tknie. A skoro twierdzisz, że białko z żelatyny jest niepełnowartościowe, to jak ma uzupełniać dietę? (Zakładam, że chodzi ci o aminokwasy egzogenne, o których deficyt podejrzewana jest dieta wegetariańska. Bezpodstawnie zresztą.)[/QUOTE] Aminokwasy budują białka a białka są podstawowym składnikiem budulcowym komórek. Czepiasz się Istnieją różne typy wegetarianizmu np. laktoowowegetarianizm. Poczytaj sobie na ten temat ![]() Zelatyna uzupelnia diete w tym sensie, ze dostarcza aminokwasów, których nie zawieraja rosliny
|
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35511655]Do budowy białek, nie komórek.
Przede wszystkim żadna wegetarianka tego nie tknie. A skoro twierdzisz, że białko z żelatyny jest niepełnowartościowe, to jak ma uzupełniać dietę? (Zakładam, że chodzi ci o aminokwasy egzogenne, o których deficyt podejrzewana jest dieta wegetariańska. Bezpodstawnie zresztą.)[/QUOTE] Aminokwasy budują białka a białka są podstawowym budulcem komórek. Czepiasz się Myślę, że niejedna np. laktoowowegetarianka wcina jogurt z żelatyną nawet o tym nie wiedząc ![]() Białko z żelatyny uzupełnia dietę w podobny sposób jak białko roślinne
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Jakie?
![]() Tzn pytam o nazwę tabletek, a nie efekty.
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM Edytowane przez ksantypa7 Czas edycji: 2012-07-25 o 22:06 |
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
W 1 dniu "rozpuszczone" w jogurcie z ziarenkami lnu plus czekolada , pycha! Ale nie wiem czy taka forma żelatyny dobrze się wchłania. Dziś 2 łyżki żelatyny rozpuszczone w herbacie. Zero innego smaku.
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Hihi ooo już wątek nawet powstał
Ale ja się chyba nie skuszę, choć kto wie Poczekam miesiąc na Wasze efekty.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj mam wypić już 3 kubek, ale po przeczytaniu tego wątku zaczynam mieć wątpliwości, może zrobię jak syla929 i poczekam na Wasze efekty
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
A już miałam kupować żelatynkę :<
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Ja pije z herbatą i nie czuje nic, chyba mi kubki smakowe uciekły po akcji drożdżowej
D Mi też strzyka w stawach ale dosłownie wszystko, palce, kolana, kręgosłup, kostki u nóg, w łokciach też haha ;D
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
mi tez, wszystko trzeszczy i strzela
i dumam nad tą żelatyną, pic czy nie pic...
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim żadna wegetarianka tego nie tknie. A skoro twierdzisz, że białko z żelatyny jest niepełnowartościowe, to jak ma uzupełniać dietę? (Zakładam, że chodzi ci o aminokwasy egzogenne, o których deficyt podejrzewana jest dieta wegetariańska. Bezpodstawnie zresztą.)[/QUOTE] To Ty nie masz racji. Żadna WEGANKA tego nie tknie, nie wegetarianka.
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakos nie mam ochoty na tego gluta wczoraj skosztowalam i bleee....
|
|
#52 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiedziałam, że tak będzieWegetarianizm - niespożywanie produktów, przy produkcji których zostało zabite zwierzę. Weganizm - niespożywanie produktów, przy produkcji których zostało w jakikolwiek sposób wykorzystane zwierzę. Wegetarianizm wyklucza spożywanie żelatyny, bo robi się ją z chrząstek i kości zwierzęcych, a te części ciała jak wiadomo pozyskuje się pośmiertnie. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam z Holland & Barrett ale ja je kupiłam w Irlandii bo tu tez mieszkam . Mega paka 180 tabletek 1000mg. Jesli chodzi ci wylacznie o ujedrnienie ciała ,zmarszczki cellulit i wlosy to polecam ten : http://allegro.pl/kolagen-noble-heal...496762764.html bralam przez 2 miesiace i efekty były super . Niestety nie oplaca mi sie tego wysylac z Polski bo przesylka mnie zje
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
Biore to na siebie, będę królikiem doświadczalnym i spróbuje przez miesiąc. Zobaczymy czy jest to warte świeczki
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brawa za odwage
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
A co
jak za miesiąc nie odpiszę, to znaczy że nie warto , haha
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Ja walczę z wypadaniem więc każdy nowy sposób jest dla mnie ciekawy. Tabletki, wcierki, maski niewiele dają również jak i drożdże, pokrzywa czy skrzyp. Teraz nadzieja w żelatynce
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Jako nowa włosomaniaczka i zagorzała czytelniczka Anwen, przyłączam się do akcji
Ale bardziej przekonało mnie to, że może pomóc na strzelające stawy, z którymi mam problem odkąd pamiętam..
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Ja piję od wczoraj : ) Zachęcona na blogu Anwen
Pierwszy raz próbowałam z jogurtem, ale ... była masakra. Ledwo przełknęłam ;( Teraz piję z herbatką wsypuję dwie łyżeczki do kubka, zalewam wrzącą wodą, mniej więcej 1/4 kubka, w drugim kubku robię sobie normalnie herbatkę, słodzę tyle ile zawsze, tylko wlewam mniej wody, gdy już wycisnę torebeczkę, wyrzucam ją i do herbaty dolewam żelatynę. Mieszam i już ![]() Narazie będę stosowała miesiąc. Zależy mi na włosach i na strzelających kolanach ![]() Zapraszam na bloga o włosach i nie tylko sensitiveblonde.blogspot. pl
"You don’t expect stuff to happen. You can’t control it.. You can’t control anything. We were all lonely, and all we want is for someone to.. you know? "pay attention", and tell us that we’re beautiful and cute..." |
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do zobaczenia za miesiąc
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

Może i pomaga - bo widzę, że dużo ludzi pisze, że poleca galaretki, ale jak pomyślę ile w tych galaretkach chemii to wolę sypnąć żelatyny do herbaty, chociaż i tego się boję

32-34-✄-31-...-37-✄-30-32-34-36-38-40-42-44-46-48-50 

brawa za odwage