![]() |
#31 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
hej, ja tez dolaczam do III czesci! Mam urwanie glowy w pracy, a dodatkowo moj szef-palant tak kazal ustawic moje biurko, ze praktycznie non stop obserwuje kazdy moj ruch i to co mam na ekranie.
![]() Cuciola - widzialam Twoja liste ![]() Romanaccia - ale masz przygodne zycie ![]() ![]() paulinka 1128 - gdzie mieszkasz/pracujesz dokladnie? region Alto Adige? |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Pomiedzy Trento i Bolzano, ale po uniwerku mam zamiar wrocic gdzie mieszkalam wczesniej tj. Val di Sole
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
U mnie spowrotem goraco!
![]() Princi i Marcepan - my takie ksiezniczkowe stopki mamy ze powinnysmy tylko w atlasach chodzic po dywanach. ![]() Romanaccia - wlasnie milosc! Bedziesz sie wsciekac na TZ-ta to i potluc troche szklanek mozesz. Szczegolnie jak kupisz cos taniego ![]() Zaciekawilyscie mnie ta odzywka 8 w 1 - musze jej poszukac. Gdzie sie ja kupuje? Mam od tescia male gruszeczki. Dobre! Tylko ze znowu ja je bede musiala sama zjesc. Zastanawiam sie coby cos z nich zrobic. Ale nigdy nie dodawalam gruszek do ciast. ![]() A dzisiaj na obiadek sobie leczo z ryzem zrobilam. Zrobilam wiecej wiec jak bedziemy mieli ochote to na sobote po plazy starczy. ![]()
#34 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
nie wiem,byc moze .... moze to sie kiedys okaze
![]() sjoanna - jak sie bede wsciekac na TZa to bede tlukla jego a nie szklanki ![]() bambi1980 - oooo! chyba jedna wloska wizazanke tu przegapilam ![]() witam ![]() allora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ehhhh.... i teraz znwu mnie gdzies gna.... ![]() cuciola - a te kapsulki z witamina A+E ,o ktorych pisalas ,to mi mama z polski przyslala ![]() ![]()
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez Romanaccia Czas edycji: 2012-07-26 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | ||||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
hej dzoewoje
![]() Wczoraj, gdy wysiadalam z autobusu, zaczela sie przepiekna burza, i naprawde zmoklam "do ostaniej nitki" bo lacznie z bielizna ![]() Cytat:
![]() Tez slyszalam ze bedzel z ecotools super jest do bronzera z chanel, problem w tym ze nie udalo mi sie dorwac tego bronzera ![]() ![]() Ja jestem nadal w fazie zaawansowanego wlosomaniactwa i ostatnio interesjua mnie tylko kosmetyki do wlosow i juz kombinuje co sobie przywiezc z Pl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do porownania ![]() Cytat:
![]() ![]() Odzywke eveline 8 w 1 kupisz w rossmanie Co do gruszek to moja mama robi czesto takie ciasto z gruszkami i budyniem, ja tez robie takie jedno, nazywam je pieszczotliwie "gniotem" ![]() ![]()
![]() |
#36 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie wlasnie czytam opinie o Organique na KWC.
Same zachwyty nad maslem do ciala i maska do wlosow. Reszty jeszcze nie przeczytalam. ![]() A ten dermogal to faktycznie tak smierdzi jak napisane? Bo gdybym zastosowala to by mnie maz z lozka wygonil. ![]() Marcepan - masz przepis? Albo chociaz nazwe? ![]()
#38 |
Rozeznanie
|
sjoanna, zalezy na ktore - to ktore robie ja to takie szybkie ciasto do herbaty, jesli chodzi o to co robi moja mama to sie zaraz spytam
![]()
#39 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Ciao Bellezze!
![]() ![]() Ale macie listy zakupów ![]() Jestem fank± Iwostina seria Lipidia... albo Physiogelu. ale ja mam skórê alergiczn± wiêc nie eksperymentuje za du¿o. W³osy myjê szamponem dla dzieci Hipp, a jako balsamu u¿ywam oliwki dla dzieci ![]() Romanaccia... Genua to fajne miejsce...hheheh... mo¿esz zacz±æ pisaæ ksi±¿kê ![]() Tutaj w Roth.gu by³ taki ch³opak z pd It, Paolo, który prowadzi³ podobne ¿ycie... pracowa³ jako kelner, wiêc problemu z prac± nie mia³... By³ w Panamie, w DE, w FR, teraz wraca³ na trochê do It, a pó¼niej chcia³ lecieæ do Brazylii... pomieszka tu i tam...
#40 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Witam w swoj urodzinowo-imieninowy dzien 30 lat minelo jak jeden dzien
![]() ![]() tylko cucciola79 i evelinarav zlozyly mi zyczenia wredzioszki pozostale ![]() ![]() dostalam piekne kwiaty, torebusie, a wieczorem bedzie torcik mniam ![]() ![]() ![]()
#41 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() a tak odnosnie wieku, to dzisiaj kupowalam 2 piwka dla TZ i kasjerka sie mnie zapytala ile mam lat ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja poki co szwedam sie po Italii,ale chodza mi po glowie rozne pomysly .... Wenezuela (na zaproszenie przyjaciol) ,Argentyna - rodzina i ogromny sentyment do tego kraju ,Hiszpania - znam,bylam ,a w zylach krew hiszpanska plynie po przodkach i ciagnie wilka do lasu ![]() ![]() a mnie tak w swiet ciagnie ![]() ![]() sjoanna - a ja polecam "kosmetyki w kapsulkach" - odzywka keratynowa do twarzy ,super !!!! bardzo podobne i nie smierdoli !! smierdola te do paznokci i brwi ![]() evelinarav - no to kiedy znajde moje miejsce na ziemi ![]() ![]() mmarcepan - nio ![]() a co do lezenia i pachnienia ,wlasnie wrocilam z zakupow kosmetycznych ,szybko poszlo,tak sie sklada,ze niedaleko mam super sklep kosmetyczny ![]() ![]()
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez Romanaccia Czas edycji: 2012-07-26 o 17:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
evelinarav nic nie pisze na fb, a czemu gdzie to sie ustawia? ide sie szykowac pozniej napisze
#45 |
Zakorzenienie
|
Princi - wszystkiego najlepszego
![]()
![]() |
#46 | |||
Konto usuniête
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() bylam na balkonie po pranie i komary mnie zagryzly do krwi. dwa zabilam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Princi Wszystkiego Najlepszego!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#48 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3553105 4]to juz nie lubisz lososiowego koloru ?
![]() nadal lubie ![]() ![]() ah jaka ja jestem niestala w ... kolorach,miastach .... ![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3553105 4]bylam na balkonie po pranie i komary mnie zagryzly do krwi. dwa zabilam ![]() morderczyni ,biedne komary ![]() ![]()
#50 |
Zakorzenienie
|
Princi - Wszystkiego naj...naj...
![]() ![]() ![]() Ja na FB weszlam na chwilke wieczorkiem. Moglam przeoczyc urodzinko-imieninki. ![]() Pochwal sie torebeczka. ![]() Marmotta - dawaj wszystkie jakie masz. Zastanawiam sie nad drozdzowym z gruszkami. Nigdy nie jadlam. ![]() Ciekawe jakie by wyszlo. Romanaccia - a jakiej to firmy te kapsulki? ![]() Dobry pomysl z ta ksiazka albo a blogiem - pisz o swoim zyciu - bardzo ciekawe mialas do tej pory i jak widac plany na przyszlosc tez fajne. Alcon - moze trzeba by nasza Romanaccie spiknac z tym Paolo? Dwoje wiercioszkow by sobie po swiecie podrozowalo. ![]()
#51 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3552912 8]pewnie nie zlozyly, bo na FB nic nie pisze. nie chcesz sie tam chwalic ile masz lat? ![]() a tak odnosnie wieku, to dzisiaj kupowalam 2 piwka dla TZ i kasjerka sie mnie zapytala ile mam lat ![]() ![]() ![]() Ale fajnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Zatesknilam za ciastem drozdzowym i co?
Zagniotlam drozdzowe z kruszonka i owocami - z gruszkami i do smaczku i koloru z kilkoma sliwkami. ![]() Teraz ucieklam z kuchni bo sie piecze. I goraco. ![]() Ale jaki zapach! ![]()
#53 |
Zakorzenienie
|
Witam pourodzinowo, dziekuje za zyczenia
![]() ![]() Romanaccia w Genui z tego co pamietam jest troche brzydka pogoda w zime i na wiosne non stop powodzie, moze jakies inne miasto? ![]() co do paznokci to odzywki sally hansen tez sa b. dobre ![]() paulinka bardzo fajnie gdybys zrobila patentino na guida alpina! bambi zwsze mozecie uderzyc do kantonu wloskiego w Szwajcarii ![]() sjoanna pochwale sie torebusia a jak pozniej zrobie fotosa ![]() chyba we wrzesniu polecimy z synkiem do Polski patrzylam w 2 str 250 euro moze moze...
![]() |
#54 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co ??? jaki Paolo ? ja nie chce ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Dzis o 22 zaczyna sie olimpiada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Czesc dziewczynki, pozdrawiam z obozu pracy (biura) bo i dzisiaj musze pracowac a juz padam! za tydzien urlop a ja czekam na wakacje i na morze jak diabel na dusze!
Paulinka- piekne sobie miejsce wybralas! Pracujesz teraz w sektorze restauracyjnym/hotelowym? Jakos tak kiedys zrozumialam. Ja pracowalam jeden sezon za czasow studenckich w Corvara. Mieszkalam wtedy w schronisku na wysokosci ok. 2040m - widoki byly cudowne, prawie jak w tym filmie o Heidi ![]() A co do tej firmy Organique: balsamu do wlosow nie znam - ale balsam do ciala na bazie karite jest rewelacyjny i widac naprawde rezultaty! Jedyny szkopul - jest bardzo tlusty wiec klei sie do ubran/pizamy. Do wloso-maniaczek moge tylko dodac, ze kosmetyki ktore mozna dostac we wloszech tez sa swietne, nie trzeba sie zaopatrzac w Polsce. Znacie firme Lush? Sa dwie super rzeczy do wlosow: szampon w kostce na wypadanie (jedyny ktory dziala na mnie i na moje kudly) i maska "impacco" przed myciem "Capelli d'angelo". Acha - i firma Framesi - sprawdzcie sobie na opiniach - jest odzywka ktora nazywa sie Rigenol albo Ricrema (jedno i to samo) - ja bez niej nie wyobrazam sobie pielegnacji. Dodam tylko ze mam krecone wlosy, i wszystko byloby fajnie gdyby nie wypadaly, praktycznie zostala mi polowa z tego co kiedys (kiedy mialam "- nascie" lat ![]() No dobra - musze wracac do przygotowywania rysunkow do produkci paneli metalowych ![]() principessina - z ta Szwjacaria, to szczegolow nie znam, ale przypuszczam, ze nawet w kantonie wloskim dobrze by bylo znac niemiecki. Wlochow dojezdzajacych jest juz tam mnostwo i ostatnio jak slyszalam, zaczynaja sie problemy. Wiem, ze nawet w Trentino aby miec prace biurowa nalezy znac dobrze 2 jezyki (tzn. miec egzamin panstwowy z niemieckiego plus ocz. wloski). No nic - na razie spogladalam na oferty pracy i wydaje sie, ze jest wiele mozliwosci. Ale chyba az takiego ducha vagabondy(jak nasza Romanaccia) aby ciagle zmieniac w sobie nie mam ![]() ![]() Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2012-07-28 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Konto usuniête
|
bambi, a gdzie sie wybieracie nad morze ?
ja tam o emeryturze nawet nie mysle. zanim my sie zestarzejemy, to pewnie bede ja dawac jak sie ukonczy 80 lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
hej Dziewczynki cala sie gotuje,musze sie tu wyzyc, to tylko taka bzdura, ale zdenerwowalam sie, mianowicie znajomi juz 2 tyg temu zapraszali nas na niedziele na grilla, wiec zarezerwowalismy sobie ta niedziele wolna, w sensie nic nie planowalismy, dzwoni dzis kolezanka i mowi zeby byc na...21.30 hmm mowie jej, ze dla nas to troche pozno, bo Flavio chodzi o 22giej spac, no i pozniej budzic go, przekladac z wozka do auta i znowu bez sensu, w ogole zeby go uspac to godzina sie schodzi, no i od niedawna zaczal lepiej spac, jak go nie poloze o regularnej porze to pozniej cala noc sie budzi, no i to jest dla nas meczarnia, zaznacze ze znajomi i drudzy tez maja malutkie dzieci, dziwne tu maja zwyczaje, ona mowi ze swoja o 24tej kladzie w lato a nawet po...ladnie jej podziekowalam, ale powiedzialam ze dla nas to jest za pozno, wziela mnie za dziwaka! eh szkoda gadac, nic ja chce zeby synek od poczatku mial jakies regole a nie hulaj dusza wiatru w polu, rozumiem na 20sta ok, bo tu wszystko poznow lato, no ale na 21.30 i do stolu poda na 23, dobra juz sie nie zale psia kosc, Waszym zdaniem wyszlam na wariatke??
![]() ![]() evelinarav ja to nie wiem w ogole czy emeryture bede miala, bo narazie skladek nie place ![]() ![]() bambi pomysl sobie, ze na pld normlanie biura w sobote sa otwarte, moj maz normlanie pracue 6/7 dni w tyg, oczywiscie mowie o prywaciarzach, a teraz w lato konczy sie strasznie pozno, bo ludzie wszystko wieczprem wychodza zalatwiac i czasem nawet po 23ciej maz wraca tragedyja ![]() ![]() slyszalyscie o tej hucie stali w Taranto, to niedaleko mnie, oj nieciekawie sie robi!
#59 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
u Was to faktycznie pozno te imprezki robia ![]() ![]() ![]() ![]() jakie plany na dzis wieczor?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj jestem taka senna,ze polprzytomna chodze.... nie wiem o co chodzi
![]() Bambi - przyvagabonduj sie do Salerno fajnie tutaj jest ![]() sjoanna - firma od kapsulek nazywa sie GAL ![]() Princi - to prawda na poludniu pracuje sie czasem nawet w niedziele ,ale glownie od poniedzialku do soboty ... ![]() Ja na twoim miejscu tez nie poszlabym na tego grilla, co prawda dziecka nie mam ,ale wiem co znaczy brak snu i zarywanie nocy ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.