![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebuje zmiany...włosy, makijaż
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedna fryzurka i moje propozycje makijażu: w każdym podstawą jest: wyregulowane i lekko przyciemnione brwi, lekkie wyrównanie koloru cery, delikatna korekta cieni pod oczami, różowy róż na policzkach. Zmodyfikowałam (rozjaśniłam i skorygowałam leciutko ciepłą pomarańczową poświatę) na fotce kolor twojej cery, podglądając ostatnie zdjęcie - mam nadzieję, że jest jak najbardziej zbliżony do twojego naturalnego?
Makijaż 1: Beżowo-złoty cień na całą powiekę górną, wzdłuż linii rzęs kreska brązową kredką lub cieniem, delikatnie roztarta. Czarny tusz do rzęs. Delikatny błyszczyk w naturalnym kolorze. Makijaż 2: Morelowo-różowy cień na cała powiekę i pod łukiem brwiowym, złociste rozświetlenie w wewnętrznych kącikach, delikatna brązowa kreska wzdłuż linii rzęs. W zewnętrznym kąciku śliwkowy cień, lekko wyciągnięty do góry. Czarny tusz, błyszczyk. Makijaż 3: Morelowo-różowy cień na cała powiekę i pod łukiem brwiowym, delikatny brązowy ołówek. Czarny tusz, błyszczyk. Makijaż 4: Morelowo-różowy cień j.w., mocniej narysowana ciemnobrązowa lub czarna kreska wzdłuż linii rzęs (np. eyelinerem), czarny tusz. Więcej różu na policzki, jasnoróżowa szminka. I poproszę więcej uśmiechu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Przyznam szczerze, że jak mi laś takie dłuższ, kręcone włosy to według mnie wyglądałaś lepiej i młodziej. Moim zdaniem taka długość włosów dodaje Ci lat. Może zapuść je troszkę i lekko przyciemnij, np. orzechowy blond? No i powtórzę po porzedniczkach - brwi! Biegiem marsz znimi do kosmetyczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
na początku też brałam pod uwagę zrobić sobie trwałą na włosach, a potem musiałabym użyć dużo lakieru do włosów (a nie o to mi chodzi żeby jeszcze obciążać włosy, które są słabe) , bo wystarczy troszkę wiaterku i mam włosy proste
wredna baba: wszystkie są ładne, jeżeli już miałabym wybrać to fot.1 lub 2 i starałabym się nie używać tak bardzo kredki tylko użyć więcej cieni, bo gdy robię kreskę, to oko łzawi i trzeba na nowo, a ja się zaraz denerwuje że mi nie wychodzi, i zostawiam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
IMG_5230.jpg
IMG_5231.jpg O to moja nowa fryzura. Oceńcie sami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
![]()
Podoba mi się, chociaż bardziej przód niż tył, możnaby było go nieco wyżej podnieść, zrobić taką "kopkę", dobry fryzjer da sobie radę. (A wiesz, że mi się identycznie zawijają włosy z tyłu? Raz na dziesieć strzyżeń fryzjerom udaje się to poskromić i włoży przez pierwszy tydzień po strzyżeniu układają się tam prosto, bez wywijania na boki
![]() Masz bardzo ładny kolor włosów, wiesz? Pisałam Ci to już? Jakiegoś kolczyka mi tam teraz brakuje, delikatnego, ale dłuższego ![]() Przy makijażu, to może kluczem jest miękkość kredki? Taką mięciutką, satynową maluje się (przynajmniej mnie) łatwiej, nie trzeba dociskać i drażni się oka. Ale w zasadzie cieniami też można osiągnąć bardzo fajne efekty, więc sama wybierzesz, co Ci najbardziej odpowiada ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.