|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak wyczyścić zamsz?
Skórka od chleba jest genialna! Kupiłam sobie blado różowe szpilki, które tanie nie były, więc mleka spróbować się boję, ale skórka od chleba sprawdziła się
Bałam się jak cholera, bo o buty za tą cenę dbam jak o własne dziecko, ale coś musiałam zrobić. Nie tarłam mocno, tylko lekko przecierałam całe buty, nie zeszły tylko te ciemniejsze zabrudzenia, a bałam się mocniej trzeć. Cóż, trudno, ale zdecydowanie polecam wszystkim.
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki, pomocy!
Kupiłam zamszowe czerwone szpilki; w tą sobotę byłam w nich na weselu, przetańczyłam całą noc a dopiero rano zauważyłam że całe są takie 'pozaciągane' na czarno. Fakt że parę razy mnie ktoś w tańcu a to nadepnął, a to trącił-jak to w tańcu. Proszę, pomóżcie mi uratować te butki. Pozdrawiam, M. |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Spróbuj chlebem
Weź skórkę od chleba i trochę poszoruj, tylko uważaj, żeby nie zetrzeć zamszu. A nuż się uda, a na pewno nie zepsuje
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Skórka od chleba nie pomogła, pomogła natomiast taka miękka szczoteczka do czyszczenia twarzy kupiona w rossmanie za grosze
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zdrapać, ale zostają nieestetyczne ślady... jest jakiś inny sposób? Boję się, że czerwony może stracić kolor... |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Moim problemem są różowe Timberlandy.
Kupiłam w obuwniczym jakiś środek, niestety efekt żaden, czytałam, czytałam, i dopadłam to nieszczęsne mleko z sodą oczyszczoną. Sprawa wygląda tak że zabrudzenia zeszły, jednak już jest kilka godzin po czyszczeniu butów i widzę dużo zacieków, chociaż suszą się w temperaturze pokojowej. Macie na to jakąś rade? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

Bałam się jak cholera, bo o buty za tą cenę dbam jak o własne dziecko, ale coś musiałam zrobić. Nie tarłam mocno, tylko lekko przecierałam całe buty, nie zeszły tylko te ciemniejsze zabrudzenia, a bałam się mocniej trzeć. Cóż, trudno, ale zdecydowanie polecam wszystkim.