Depilator-tak czy nie?? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 15:39   #31
Avarice
Raczkowanie

Dot.: Depilator-tak czy nie??

Ema - ja mam dokładnie tak samo! I dlatego nienawidzę używać maszynki, bo musiałabym to chyba robić dwa razy dziennie. Jak ktoś mi mówi, że ma ciemne włosy na nogach, bo goli co 3-4 dni, to go wyśmiewam...
Mam teraz problem właśnie z depilacją, bo moje nogi wyglądają jak pobojowisko;/ Ale to chyba wina depilatora, bo urywa włoski zamiast je wyrywać i w efekcie nie dość że wrastają to jeszcze odrastają po 3 dniach. Ale zaczynam regularny peeling, zbieram na coś nowego i zobaczymy co będzie. A jak nie to próbuje z woskiem, chociaż wtedy opalenizna z nóg schodzi mi plamami;/

Jaki polecałabyś depilator, ema? Bo ja mam bardzo starego Brauna i jest o niebo lepszy od nowego Philipsa satinelle ice, który tylko urywa, ale pasuje kupić coś nowego, bo już ledwo zipie.

Edytowane przez Avarice
Czas edycji: 2012-08-03 o 15:41
Avarice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 15:44   #32
FireWire
Raczkowanie

GG do FireWire

Używanie depilatora zależy od skóry.. Ja używałam długo maszynki zwykłej. Później plastry. Ale nie sprawdziło się to. Chciałam się skupić na okolicach bikinii itd. Dodam, że jestem brunetką więc mam problem i z grubymi włosami jak i ich ciemnym kolorem. Postanowiłam kupić depilator. Braun silk-epil 3.
Bałam się, że mogą być problemy z wrastaniem,. ranami itp. Zanim kupiłam, wypróbowałam wyrywanie włosów, za pomocą pincety. To samo co depilator, tylko 40 razy mniej ; P
użyłam kremu po depilacji firmy Ziaja, wszystko było ok. Ból bólem.. ale to wtedy śpiewam bądź staram się nie myśleć.
FireWire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 16:40   #33
Mahdab
Zakorzenienie

Dla mnie depilator jest idealny. Pierwsze 2 razy boli, za 3 razem nie czuję nic. Na udach mnie boli, ponieważ mam malutkie włoski, które latem jaśnieją i nie depiluję ich regularnie, bo mi się nie chce. Rok temu próbowałam pod pachami, bolało jak diabli, ale za 4 razem już zajęło mi to z 5 minut na obie pachy i bolało tylko troszkę, żałuję, że zaczęłam znów golić. Robię często peelingi i nie mam problemu z wrastającymi włoskami.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 19:12   #34
gosia_9508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
za: dlugi czas gladkich nog
Ja bym chciala by u mnie było tak różowo. Używam depilatora brauna(zwykły, najprostszy, bez zadnych nakładek) od 2 lat(od 15 roku zycia) i muszę depilować nogi co 2-3 dni, bo odrastaja, uzywam do nog, pach(pachy raz na jakiś czas, bo tam pomagam sobie czasami pęsetą i do 2 tygodni potrafi trzymać), i do skrawków bikini. Pilling kawowy raz na jakiś czas, raz na miesiąc, na początku wrastały, teraz już nie.
Zaletą napewno jest to, ze jak zapomnisz ogolić, i przejedziesz ręka po nogach, to nie czuć włosków, ale jak przybliżysz twarz, to jednak widać. No i ogolone ladnie się błyszczą;p
Ja mam chyba wysoki próg bólu, bo mnie nic nie bolało, a nawet przyjemnie masowało od pierwszego razu
No i na depilacje całych nóg trzeba poświęcić sporo czasu, jak się zapomni ;-]

Edytowane przez gosia_9508
Czas edycji: 2012-08-03 o 19:14
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 19:18   #35
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Od kilku miesięcy stosuje depilator i nie narzekam, ból jak dla mnie do zniesienia, trochę czasochłonne ale ogólnie włoski dłużej odrastają. A na wrastanie włosków też mam już sposób, po prostu raz gole depilatorem później maszynką normalną dopiero po raz kolejny znowu depilatorem.
Stary 2012-08-03, 20:02   #36
zapalniczka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zapalniczka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny- jak Wam zazdroszczę. Kupiłam jakieś 1.5 roku temy Brauna- tego najbardziej wypasionego wet&dry i urywa mi włoski. :'( :'( Efekt gorszy niż bo maszynce bo od razu czuć kujące włoski. Próbowałam już na milion sposobów i nic, a Wy mi tu o idealnej gładkości przez 2 tyg... Macie jakieś pomysły??
up!
zapalniczka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-04, 15:22   #37
FireWire
Raczkowanie

GG do FireWire

Ważne, aby przy wyborze depilatora patrzyć na parametry. Ważne, aby to były pęsety, a nie głowice. Ktoś, kto jest zielony w choć lekkich sprawach elektroniki, bądź po prostu nie miał styczności z depilatorami choćby nawet, nie rozróżni głowicy od pęsety, bo pomyśli, że to o to chodzi, że to te głowice są głównym narzędziem depilatora. Głowice są tylko w maszynkach, a gdy występują w depilatorach, a w zasadzie 'depilatorach', to wyrywają. Ale tuż przy nasadzie. Więc konkretnie: urywają.
Nie zawsze to co najdroższe i reklamowane, jest najlepsze ; ))
FireWire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-04, 22:48   #38
zapalniczka89
Raczkowanie

Tyle, że mój ma pęsety...http://www.braun.com/pl/female-groom...lk-epil-7.html Chyba każdy ma głowicę. Nie pomyliłaś głowicy z dyskami?
Stary 2012-08-04, 23:22   #39
Malgos_12
Zakorzenienie

A ja lubię depilator, na poczętku trochę boli, ale polecam albo taki specjalny spray przed depilacją firmy Veet albo chusteczki Olay zmiękczają skórę i depilacja jest przyjemniejsza. Nie odrastają tak szybko, ale każdy ma swoje własne doświadczenia z tym związane ja jestem bardzo zadowolona i nawet pachy depiluję. Mam depilator firmy Braun od 6 -7 lat. Oczywiście kilka razy trochę zaniedbywałam depilowanie i goliłam nogi, ale po zwykłym goleniu włoski wyrastają już na drugi dzień, a tutaj masz spokój na 2-3 tygodnie a jak depilujesz systematycznie to i na dłużej.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Ja bym jednak kupiła taki który można podłączyć do stałego zasilania bo są dużo mocniejsze.... nawet jeśli używasz tylko golarki....
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-04, 23:23   #40
Ssylwka3
Raczkowanie

Mam depilator Brauna. Na początku efekt super. Jednak po jakimś czasie tak zaczęły wrastać mi włoski na łydkach, że przestałam go używać. I pomimo, że nie używam od dobrych paru miesięcy, włoski nadal wrastają... Szoruję się codziennie gąbką, peeling robię często, nawilżam skórę i NIC. Nadal to samo
Ssylwka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-04, 23:46   #41
Malgos_12
Zakorzenienie

W sumie dziwne, ale mi włoski nie wrastają, może czasem pojedyncze ale ogólnie nie mam tego problemu.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-05, 00:49   #42
201611241302
Konto usunięte

Dla mnie to rzecz zbędna bo jadę maszynką cały rok. Raz na tydzień. Ale ja z blondynek, owłosienie jasne, wolno odrastające. Nie wiem jak u brunetek.
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-05, 08:01   #43
Paula SHIN
Zakorzenienie

A co myslicie o tym?
http://allegro.pl/depilator-braun-77...518428036.html
Zaciekawila mnie reklama, tylko ta cena...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-05, 13:38   #44
zapalniczka89
Raczkowanie

Mnie się to w nim nie podoba, że nie wyrwane włoski są golone...
Stary 2012-08-06, 07:59   #45
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
Dla mnie to rzecz zbędna bo jadę maszynką cały rok. Raz na tydzień. Ale ja z blondynek, owłosienie jasne, wolno odrastające. Nie wiem jak u brunetek.
Pozazdrościć... ja z roku na rok używałam maszynki coraz częściej, tak naprawdę doszło do tego, że codziennie musiałam nią przejechać po nogach, żeby były gładkie... A i tak nie były podobnie gładkie co przy depilatorze.

Co do bólu - jak się ma dłuższe włoski, boli. Ale przy krótkich nie ma tego problemu i da się to przeżyć.
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 21:19   #46
belzebubka
Raczkowanie

Dużo zależy od skóry, od wrażliwości.

Mam zwykły depilator brauna, sprzęt dobrze działa. Niestety, włoski wrastają, potem tworzą się plamy, blizny mam do teraz. Chwilowo zawiesiłam depilację, używam maszynki, ale do depilatora wrócę. Jest wygodniejszy, bo nie trzeba codziennie maszynką machać.
belzebubka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 11:08   #47
Te amo
Raczkowanie

Zdecydowałam się na zakup brauna 3270. Tylko troche szybko go kupilam i nie zobaczylam, ze ma tylko 20 peset a nie 40 tak jakbym chciala. A wlasciwie jaka jest roznica miedzy 20 a 40 pesetami?? Ten 40 lepeij wyrywa, szybciej czy jak?? a ma ktos moze ten sam depilator co ja??Moze jakies wasze opinie??
Te amo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 11:12   #48
ama4
High Quality Since 2007

Siłą rzeczy, skoro ma więcej pęset to usuwa więcej włosów na raz. Co może być trudne gdy się dopiero zaczyna przygodę z depilacją Ja mam dość podobny model, nie pamiętam numeru, ale trochę więcej funkcji ma, włącznie z lampką. Jestem zadowolona.
Cytat:
Stary 2012-08-08, 11:17   #49
Te amo
Raczkowanie

Czyli roznica jest tylko taka ze wiecej usuwa wloskow na raz, a co za tym idzie wiekszy bol? Ja mam z lampka, z rolkami masujacymi i golarka. Szczerze mowiac kolezanka poradzila mi aby naciagac skore wtedy tak nie boli. Miala racje ale w pierwsze sekundy glos depilatora przeraza az mi sie nie chce, ale jak zaczne to jest do zniesienia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-08, 11:20   #50
ama4
High Quality Since 2007

Tak. Idzie to wtedy szybciej.

Naciąganie jest w porządku i pomaga, ja ściągnęłam zaraz na początku rolki - dzięki temu można wyrywać już bardzo krótkie włoski i bólu prawie nie ma. Też mi ciężko było na początku, ale ja nie jadę po całej nodze od razu, tylko po kawałeczkach.
Cytat:
Stary 2012-08-08, 11:27   #51
Te amo
Raczkowanie

Ciekawy ten pomysl z sciagnieciem rolek. A probowalas depilowac pachy?? Mi udaje sie tylko wydepilowac czesc pachy dalej ciala, bo ta czesc blizej jakos mi nie idzie. nic mi depilator tam nie daje. Czy dlatego ze to jest w lekim wglebieniu??
Stary 2012-08-08, 11:29   #52
ama4
High Quality Since 2007

Nie, na razie tego nie robiłam Ale spróbuj unieść rękę nad głowę i mieć łokieć pod kątem prostym, tak żeby przedramię było równolegle do podłogi. Wtedy chyba jest najmniej wgłębień.
Cytat:
Stary 2012-08-08, 11:36   #53
Te amo
Raczkowanie

Ok dzieki wielkie za rady

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-08, 13:43   #54
miranela
Przyczajenie

Jakiś miesiąc temu kupiłam sobie depilator BRAUN 5180 Silk-epil Xelle U mnie w sklepie kosztował niecałe 200zł. Mam świadomość że na allegro jest taniej, nawet są mało używane a w super stanie więc warto. Ma masujące nasadki i lampkę, która fajnie podświetla depilowane miejsca i widać włoski.
Jestem bardzo zadowolona, bo mój poprzedni to już przeżytek.
Na pewno na początku będzie bardzo bolało, ale potem z każdym razem mniej. Ja już używam od ok 4 lat i nie wróciłabym nigdy do maszynki do golenia.
miranela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 14:12   #55
lilka_vanilka
Zakorzenienie

ja kupiłam na allegro niby uzywany, ale nowy depilator Braun za 60zł! http://www.nokaut.pl/depilatory/depi...xpressive.html jestem baaardzo zadowolona! Cudo!
W lecie włoski mi szybciej odrastają, więc używam raz na tydzień.

Myslałam nad wersją wet, ale ona jest raczej dla nowicjuszek, bojących się bólu. A wystarczy tylko 2 razy pocierpieć, a potem skóra się przyzwyczaja
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 19:30   #56
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

.

Myslałam nad wersją wet, ale ona jest raczej dla nowicjuszek, bojących się bólu. A wystarczy tylko 2 razy pocierpieć, a potem skóra się przyzwyczaja [/QUOTE]

dokladnie tak, na poczatku boli ale pozniej sie przyzwyczaja.
martorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-08, 19:53   #57
Glodomorek
Zakorzenienie

Mam depilator i zbiera kurz. Używam plastrów na zimno, choć najlepiej jest u kosmetyczki ciepłym woskiem (niestety trochę drogo wychodzi jakbym chciała regularnie). Albo pokombinuję z pastą cukrową. Jestem dość "ciemna", włoski szybko odrastają, po kilku dniach od depilacji trzeba robić poprawki. Efekt 2-3 tygodni nieosiągalny dla mnie. A na co dzień szybkie poprawki robię zwykłą maszynką z 3 ostrzami.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-24, 18:26   #58
BlackWhiteAtelier
Przyczajenie

Kazda z nas jest inna!!!
Wiec:
1) odczuwamy bol inaczej (mocniej lub slabiej), to zalezy od naszego ciala i nie da sie tego zmienic zaciskajac zeby, chociaz kolezanka twierdzi ze dla niej depilacja to pestka,
2) mamy inny rodzaj wlosow: grubsze, ciemniejsze sa najbardziej bolesne do usuniecia wiec nie przejmujcie sie triumfujacym usmiechem zlosliwej kolezanki, ze ona bikini moze depilowac na zawolanie, poniewaz jej wloski moga byc znacznie slabsze niz wasze
3) problem wrastajacych wlosow nie kazdego dotyczy, rowniez to zalezy od waszej skory i wlosow.
Dlatego tez:
Decyzja o wyborze powinna nalezec tylko i wylacznie do ciebie. Najlepiej jest wyprobowac kilka metod (woskowanie, golenie, IPL,depilacja) i znalezc ta najlepsza i odpowiednia do twojej skory. Wszystkie jestesmy dzielne ze nawet myslimy o takich torturach i poswieceniach. Brawo dla nas dziewczyny za odwage.
BlackWhiteAtelier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 14:59   #59
Navika
Raczkowanie

Ja też jakieś 5 lat temu pokusiłam się o kupno depilatora, używałam go z wielkim samozaparciem ok. roku. Depilowałam nim tylko łydki i kolana, na udach ból był zbyt duży, innych miejsc (pachy, bikini) nawet nie próbowałam tak depilować.
Co do bólu- kilka pierwszych podejść boli strasznie, mi łzy leciały, ale zaciskałam zęby, jak nie klnę, tak wtedy musiałam sobie rzucić mięsem. Później jest już dużo lepiej pod tym wzgledem, bo włsoki się osłabiają.
Co do czasu- nie jest tak, że nogi są gładkie, bo krótszych włosów depilator nie złapie i anwet jeśli ich nie widać, to czuć jak się przejedzie ręką, na to dziewczyny opisywały różne sposoby, mój był taki że po 2-3 dniach depilowałam znowu, żeby usunąć te włoski które poprzednim razem były za krótkie.
Zrezygnowałam z depilatora ze względu na wrastające włosy, w moim przypadku nie pomagały ani codzienne peelingi, i kupne i robione własnoręcznie wg. różnych przepisów (najlepszy był kawowy z cukrem i cynamonem), ani maści, ani balsamy, przy czym u mnie nie były to pojedyncze wrastające włoski tylko jedna czerwona krosta przy drugiej. Walczyłam z tym rok, używając róznych peelingów, masaży różnymi gąbkami, szczotkami itp., w końcu dałam sobie spokój... Wolę nawet codziennie pośwęcić 10 minut na golenie niż się katować, denerwować i nie móc założyć spódnicy czy wyjść na basen przez pworastane włoski.
Czego żałuję najbardziej to tego, że kupiłam jeden z droższych depilatorów, moja koleżnaka w tym samym czasie kupiła sobie taki za 70zł najtańszy jaki był z myślą, że jak się sprawdzi na jej skórze to kupi jakiś porządniejszy i u niej po jakimś czasie wrastających włosków było coraz mniej. Także moja rada - na początek jeśli masz taką możliwość to wypróbuj depilator od jakiejś koleżanki czy siostry, a jak nie masz to kup najtańszy, wszystkie te bajery niby zmniejszające ból i tak nie działają, a największym problemem jest wrastaie włosów i niektóre osoby mają do tego większe skłonności niż inne.
Navika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 12:48   #60
nusia114
Zadomowienie

Dziewczyny, a któraś ma może depilator Rowenty EP5344 silence?

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości