![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CIĄŻA - mówić, czy nie mówić???
Dziewczyny, dzięki za wszystkie posty. Jestem w 8 tygodniu, 2 dni temu byłam na wizycie, dziecko żyje, poza głową, 4 kończynami i bijącym sercem to za wcześnie mówić czy zdrowe i czy będzie dobrze. TŻ dał mi wolną rękę odnośnie mówienia, wie, że dla mnie to problem - powiedział, że nikomu nie powiemy, aż sama będę chciała. Poza pracą, bo jestem wciąż na zwolnieniu, nie wie nikt, nawet nasi Rodzice. Myślimy, żeby powiedzieć w Święta, ew. wcześniej, jeśli ukrywanie ciąży stanie się bardzo problematyczne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Wiesz co, rodzicom jednak bym wcześniej powiedziała. W święta to będziesz prawie w 6 miesiącu - no jakbyś im w pysk wg mnie dała wówczas.
Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36372433]Wiesz co, rodzicom jednak bym wcześniej powiedziała. W święta to będziesz prawie w 6 miesiącu - no jakbyś im w pysk wg mnie dała wówczas.
Powodzenia ![]() Nie rozumiem dlaczego - w sumie to nasze dziecko i tylko nasza sprawa, a już wtedy to będzie i po 12 tygodniu to będzie wiadomo, że raczej nie poronię i po połówkowym usg - przynajmniej w zarysie będzie wiadomo, czy jest zdrowe czy nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Może być im zwyczajnie przykro, że tyle czasu w balona robieni byli.
JA sobie nie wyobrażam, że do prawie 6mca nic rodzicom nie mówię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36374306]Może być im zwyczajnie przykro, że tyle czasu w balona robieni byli.
JA sobie nie wyobrażam, że do prawie 6mca nic rodzicom nie mówię ![]() EEE, a żadnego balona nie są robieni - nigdy nie było mowy, że się staramy, ja zawsze mówiłam, że nie chcę. Pewnie też zależy jaki masz kontakt z Rodzicami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, że to napisałaś. Ja bym chciała powiedzieć jak najpóźniej - tym bardziej, że po wizycie u gina wiem, że mogą być w sumie całkiem poważne komplikacje. Aż do porodu to czekać nie będziemy raczej, ale chciałabym jak najdłużej spędzać czas zajmując się sobą, TŻtem, ciążą; bez miliona dobrych rad, ciągłych pytań, pouczania i wcinania się we wszystko. Tym bardziej, że wiem, że powiedzieć powinniśmy i jednym i drugim rodzicom, a w jednym przypadku to będzie jak dać ogłoszenie w gazecie...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz poprosić rodziców o to, żeby nikomu o tym póki co nie mówili, też tak mogłam zrobić, ale nie pomyślałam, że tak rozwinie się sytuacja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Tak bym zrobiła, ale wiem, że jedni to uszanują, a drudzy nie... Bardzo mnie to wszystko stresuje, najlepiej by było żeby się wszyscy dowiedzieli dopiero po porodzie, a najlepiej jeszcze później. Wkurza mnie jak ciąża staje się "własnością publiczną", każdy rości sobie prawa do instruowania co robić, a czego nie, opowieści jak to można urodzić w polu i jeszcze porabotać potem, a dobre rady na temat dziecka to już osobna historia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
bede wredna ale idac takim tokiem myslenia, ze "moze sie cos stac" w ogole ukrywajcie ciaze i zróbcie porod z zaskoczenia "ojej, ja bylam w ciazy? niemozliwe!"
wybaczcie, ale czesto w 6 m-cu widac brzuch, czasem wczesniej... a czasem od poczatku trzeba na siebie uwazac w zwiazku z czym trzeba informowac "nie moge, jestem w ciazy i musze uwazac". jesli rodzice sa wurozumiali to powinni uszanowac jesli powie sie im "jestem w ciazy, ale ciaza jest zagroona, prosze nie mowcie nikomu".
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Ja również nie wyobrażam sobie nie powiedzieć rodzicom. Ale ja mam z rodzicami dobry kontakt i ufam im, dlatego tym bardziej trudno mi zrozumieć ukrywanie ciąży przed tak bliskimi osobami.
Ale to jest Wasza sprawa i zróbcie tak, abyście to Wy dobrze się czuli. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z proszeniem żeby nie mówić o czymś już się kilka razy przejechałam niestety... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spostrzegawcze oko od razu wyłapie o co chodzi. Ja nic nie mówiłam rodzicom a mama wiedziała zanim zrobiłam test ciążowy. I wcale nie trzeba mieszkać razem ![]() Zrobisz jak uważasz, jakby moja córka oznajmiła mi o ciązy tak późno byłoby mi przykro. Życzę spokojnej ciąży i zdrowego maluszka. ![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
a mysmy mowili dosc wczesnie,bylam wniebowzieta ze beda bliżniaki,potem jeszcze bardziej ze dziewczynki....jak minal 26 tydz odetchenelam z ulgą bo bylam w ciazy jednojajowej i kazdy bal sie ze wystapi podkradanie....urodzilam w 29 tyg i przez niedopatrzenie lekarzy jedna z coreczek umarla po 1,5 godz a druga walczy o zycie drugi tydzien...nigdy nie mozna myslec ze teraz juz wszytsko bedzie ok...do samego dnia porodu ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady. Obecnie jestem w 9. t.c. i się wkopałam przez telefon z mamą kiedy pracuję, kiedy mam dyżury itp. Zestresowałam się tym strasznie, stwierdziliśmy z Mężem, że nie ma co tego tak ciągnąć, bo tylko przyprawia o ból głowy. Udawanie, że się chodzi do pracy jak się siedzi w domu stało się nieco skomplikowane. Wczoraj powiedzieliśmy, co ma być to będzie. Naczytałam się opowieści w internecie jak babki mówiły o ciąży, a zaraz potem musiały wszystko odkręcać i mówić o poronieniu i mam pietra (poprzednio poroniłam jak nikt poza TŻtem nie wiedział jeszcze o ciąży). Oby tym razem było dobrze.
Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Ja od razu wszystkim powiedziałam o ciąży i w 11 tygodniu poroniłam.W drugiej ciąży też od razu powiedziałam,na szczęście ciąża przebiegała prawidłowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.