|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV
Cytat:
![]() ![]() Ale powiem Wam, bo mogłabym Was tak trzymać w niepewnosci do czwartku, bo pewnie jutro ciężko będzie mi zaglądnąć z ..................... naszą.................... Aniczką! ![]() ![]() wczoraj widziały się na karuzelch, a dzisiaj szalały na plaży z Natką i Tomem ![]() Dziewczynki! Odpoczywajcie i ładujcie akumulatory!
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
juz to widze jak ide sobie plaza i ktos do mnie wola "samba"
tz bylby chyba posikany mieli ze mnie taki polew jak moja mama tu byla
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Sambuś co do tego jak się tam razem znalazły to nie wiem
Dziewczyny utrzymują ze sobą kontakt, to się pewnie zgadały i są w jednej miejscowości
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec wyjazd raczej zaplanowany
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
chciałam napisać że na milion procent z aniką! ale już po wszystkim
dupa a bym wygrała buuuuCytat:
i serducho zawsze! czasem dostaje za to po dupie ale w gruncie rzeczy spadam na 4 łapy
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Obecna
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laski!!!
Ania - jak jeszcze będziesz w zoo prześlij królowi moje uszanowania! Cytat:
Cytat:
nie narzekaj na remont w kuchni tylko sie dziewczyno ciesz, że stać w garach nie musisz![]() Cytat:
Samba - sprawdź sobie czy w ciąży chodzisz do gina czy tak jak u mnie do położnej. I myślę, że lekarka ma rację - lepiej dmuchać na zimne Cytat:
Samba - ale dużo wyciągnęliście, pamiętam jeszcze gołe mury! Mona - kiedyś się bawiłam w przegotowaną wodę, teraz mi się nie chce więc zatykam zlew, leję wodę z kranu ledwo ledwo letnią, wstawiam doniczki bez osłonek, jak coś "wypłynie" z doniczki czyli to lekkie podłoże to wyławiam, czekam z 0.5 do 1 godziny aż korzenie zmienią kolor, spuszczam wodę, dorzucam do doniczek wyłowione barachło, czekam aż obciekną i wsio. Ponieważ zalewam powyżej doniczki to dociążam je tym co mam akurat pod ręką żeby się nie przewróciły i nie połamały. Gucia - bardzo lubię Bunkier, choćby ze względu na ludzi, bo niesamowity jest ich przekrój. Za to byłam załamana jak się okazało, że zamknęli moją ulubioną cukiernię prawie że na rogu małego rynku - taką starą, wyglądała jak z PRL, ale za to jakie mieli pyszności, ciasto drożdżowe z owocami, rogaliki z konfiturą ... gdzie ja to dostanę teraz!!!! Wszystko przez podnoszone czynsze, takie miejsca nie mają możliwości ich opłacania. To samo z antykwariatem na Szpitalnej czy sklepem ogrodniczym. Takie miejsca tworzą miasto, a nie kolejne banki.
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2012-08-14 o 19:00 |
||||
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam kuchnię 2 częściową część brudna i jadalnia. W jadalni od lat była tapeta, która mnie już znudziła. Jak 3 lata temu robiliśmy cześć brudną, to tapeta została, bo kasy zabrakło. Teraz jakoś tak razem z salonem poszło, że nareszcie odnowiliśmy. Jeszcze tylko maznę te 2 ściany na kolor i odmaluje na nowo cz. brudną i będzie ładnie... prawie, bo brakuje 1 mebla. Podświetlanej witryny na alkohol ale mi zaśpiewali 3tyś za nic więc zbieram. Remont salonu taniej wyszedł, to dostał priorytet ![]() Co do długotrwałych remontów, to mam 30letnią łazienkę, cały czas w planach i pokój biurowy chcę z powrotem zaadaptować na sypialnie, tak żeby dziecko miało swój własny pokoik. Jak tylko pomaluję kolorki i ekipa się wreszcie wyniesie to wrzucę foty.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka pytałaś o srebrne korzenie, one są na górze doniczki to je też zalać,całą doniczkę?
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliweńka - zanurzasz całą doniczkę razem w tymi korzeniami (wszystkie mają być pokryte wodą), bo inaczej te górne się nie napiją. jak masz luźne podłoże w doniczce (czyli korzenie nie rozrosły się na tyle aby je trzymać) to możesz obwiązać doniczkę od góry gazą (przykrywając korzenie i podłoże) i przytrzymać jakąś gumką recepturką albo nitką. Wtedy nic Ci nie ucieknie
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Gosia - pięknie Ci rośnie, u mnie to nie przeszło, jak nie odsączę to mi korzenie zagniwają i jednego przez to musiałam już wyrzucić.
|
#43 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie zacytowało mi wszystkich wiadomości :/ Guciu dzięki za cynka co do ampułek, będę próbować
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2012-08-14 o 20:21 |
||||||
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
witam, i ja melduje sie w kolejnej części
choć rzadko sie odzywam niestety ale bywam w miare regularnie ![]() Cytat:
![]() też wiedziałam że to Aniczka
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Tez chciałam napisać z Aniką, ale za późno ![]() Gosia witaj, ja ciebie pamiętam ![]() Gold oj mamy się z szefową, mamy ![]() Samba śliczny domek. Mój mąż w czwartek składa wypowiedzenie. Ma miesięczny okres wypowiedzenia więc będzie wolny od 1 października. Ale ma tak dużo urlopu ( z nadgodzin głównie) , ze od piatku może iśc na wolne już. O ile mu szefowa da. Jak nie to potem za niewykorzystany urlop będzie musiała mu dac ekwiwalent sesese
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kase za aktywizacyjny?
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się i ja
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki aktywizacyjny??
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja się melduję
|
#50 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie musze popytac znajomych, moze jakis lekarz polak sie znajdzie to by bylo latwiej nie wiem wlasnie czy chodzi sie do poloznej czy ginekologa ale slyszalam juz od kilku osob ze tu jest super sluzba zdrowia i znam pare polek co tutaj rodzily i mowia ze super... wiem ze zaraz na poczatku ciazy robia ci wszystkie badania i tarczyca jest badaniem podstawowym... mnie tego nikt nie sprawdzil i dupa... musze powoli wywiad zaczac ![]() Cytat:
dziekuje za komplementy odnosnie domku kurcze laski mam pytanko... ile kwh pradu zuzywacie miesiecznie? my sie tym zainteresowalismy bo dostalismy jakies pisemko, ze mamy sie okreslic ile bedziemy zuzywac.... nio i zakladane bylo ze powinnismy zuzywac 2500 kwh na rok... niemcy nam poradzili ze tak bedzie ok... a tu sie okazuje ze przez miesiac zuzylismy 380 kwh... szczena mi opadla i do teraz zbieram ja z podlogi fakt... wszystko mamy w domu na prad: kuchenke, piekarnik, czajnik, przeplywowy ogrzewacz wody (to cholerstwo duzo zuzywa juz wyczytalam) ale i tak wydaje mi sie to duuuuzo... tz za okres od stycznia do konca czerwca zuzyl niecaly 1000 kwh... wiec nie wiem czy jest mozliwe zuzyc tyle za miesiac... fakt tz nie gotowal codziennie obiadow, ale cos tam sobie pichcil... pare razy upieklam ciasto, ale znowu bez przesady... kapac tez sie godzinami nie kapiemy... a przeciez jak tz mieszkal tu sam to tez przyjezdzalam na weekendy i sie kapalam... nio i teraz sie zastanawiam czy ktoregos pieknego dnia nie dostaniemy np. 1000 euro do doplaty ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Samba każdy dzień jest dobry
A tak na poważnie, to ma tyle urlopu do wybrania, ze od piątku by mógł już iść na urlop. zaraz sprawdze ile prądu nam idzie.---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- dokładnie. I od 1 października jest wolny. Tak nam w księgowości powiedzieli. Ze obojętnie kiedy się złoży aby do końca miesiąca to i tak ważne jest od 1-go dopiero. |
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie wiedziałam że to się liczy od pełnego miesiaca ;D a my mamy na 2 mce ok 265 kwh o fuck sprawdziłam że przed zmianą lodówki mięliśmy 380!!!! na 2 mce... ale nam ciągnęła.... więc jeszcze zmienić tv, pozbyć się czajnika i będzie pięknie..
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2012-08-14 o 22:32 |
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
ja ciebie też
![]() chyba kliwia też była z naszego sierpniowego wątku ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- A mój mąż na początku września bierze tacierzyński :P jeszcze nie brał bo nowa praca, a do października musi, bo przepadnie. Cały urlop mu na grudzień i przyszły rok zostanie
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Marta kurcze to w porownaniu do nas macie malutko... moj tz nie sprawdzal wczesniej zuzycia bo nie wiedzial gdzie sa liczniki... dopiero poczatkiem lipca dostalismy jakies pismo, ze mamy sobie ustalic taryfe i wtedy tz zapytal sasiadow gdzie sa liczniki (w piwnicy sasiedniego domu ) i spisal... wyszlo ze za pol roku zuzyl ok. 1000 kwh... wczoraj sprawdzilismy znow i jest o 380 kwh wiecej... tutaj jest tak ze przez caly rok placisz jakas zaliczke, a na koniec roku oni to sprawdzaja i albo doplacasz albo ci oddaja... nio i kurde nie mam pojecia jakim cudem tak polecielismy z tym pradem w tym miesiacu... fakt ze teraz jest nas 2, wiecej gotujemy i tak dalej ale bez przesady... wczoraj skrecilismy juz na maksa przeplywowy ogrzewacz wody i bedziemy patrzec... jak nie to trzeba zmieniac mieszkanie chyba bo w sprzety bardziej energooszczedne nie mamy nawet jak inwestowac bo lodowka, piec itd sa wlasciciela... najgorsze jest to ze nawet czajnika elektrycznego sie nie pozbedziemy bo musielibysmy gotowac na kuchence ktora tez jest na prad juz sobie z tego wszystkiego zrobilam rano hurtowo 2 herbaty bo ja duzo pije, a nie moge juz tyle uzywac czajnika
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję ze jakoś pooszczędzacie.. ![]() ale miałam fajny wieczór wczoraj moje dziecie jak za niepamiętnych czasów poszło o 19.30 spać, wiec mieliśmy wieczorek we dwoje i już wszystako wybrane policzone i zaplanowane na remont u Pata, powoli ruszamy... kurde ponad tysiąc złotych w plecy... ale cóż pokoik zrobić tzreba..
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Marta fajnie z tym remontem, macie juz mebelki wybrane?? Mąz sprząta, ja właśnie skończyłam śniadanko i też dołączę do niego. Na 14 zaprosiliśmy moich rodziców na obiad
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy stolik niebieski z Krittera http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...702/#/40153703 z krzesełkam http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00153700/ do tego 2 regały na zabawki już też mamy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40068154/ tylko że też niebieskie jak mebelki teraz mąż je pomaluje, jedną prostą półkę nad drzwi niebieską taką tylko prostą deskę na te wielkie auta, i koło okna kilka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...178/#/80099177 no i zamawiamy w tym tygodni to łóżeczko też niebieskie http://allegro.pl/lozko-parterowe-dl...545774819.html do tego dywanik koło łóżka, albo okrągły z kótkim włosiem albo prostokątny z długim, ale chyba oba, bo bym prostokątny z długim dała mu pod nogi koło łóżeczka a okrągły z krótkim koło regałów żeby usiadł jak się bawi lampa też z ikeii słońce, http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00072884/ a na ścianę gwiazdką (jest na fotce z łóżkiem) meble będą wszytskie niebieskie, ściany będą migdałowe, no i nad łóżeczkiem narysuję mu Tomka z bajki Tomek i przyjaciele chyba mamy wszystko wybrane
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2012-08-15 o 11:09 |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
martucha fajne łóżko, jest ładne i praktyczne, przez te szuflady. Bardzo ładny pokój się szykuje, tylko szkoda tych malunków na ścianie gosia witaj ![]() Jutro idę na dyżur do innego p-la, ale mi się nie chce
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
spoko spoko malunki sie opatrzyły teraz będzie tylko Tomek
w końcu ma 2 lata toż to poważny mężczyzna jest co tam małka miś zajączek..
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ukladam plan wycieczki zaraz musze sie brac za obiadek ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Martucha pisalas kiedys ze segregujesz smieci i masz kosze z ikei... takie masz? http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/00157411/ te wymiary 34x17x29 to wymiary 1 kosza czy calego zestawu? bo jesli jednego to mi sie nie zmieszcza, a jesli wszystkich 3 to chyba to strasznie male jest? ![]() przymierzam sie do sortowania
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.

tz bylby chyba posikany
a Ty mi z kurczakiem wyskakujesz
nie mam takiego luzu
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

) i spisal... wyszlo ze za pol roku zuzyl ok. 1000 kwh... wczoraj sprawdzilismy znow i jest o 380 kwh wiecej... tutaj jest tak ze przez caly rok placisz jakas zaliczke, a na koniec roku oni to sprawdzaja i albo doplacasz albo ci oddaja... nio i kurde nie mam pojecia jakim cudem tak polecielismy z tym pradem w tym miesiacu... fakt ze teraz jest nas 2, wiecej gotujemy i tak dalej ale bez przesady... wczoraj skrecilismy juz na maksa przeplywowy ogrzewacz wody i bedziemy patrzec... jak nie to trzeba zmieniac mieszkanie chyba