![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start!
Witam przy okazji nowe koleżanki
![]() Jak Wam dziś idzie? ![]() Ja potem pokażę zdjęcia posiłków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dziś wyjątkowo troszkę mniej na siłowni bo wpadłam na godzinę przed zamknięciem
![]() ![]() ![]() Nie umiem zrezygnować ze słodkich grzeszków ale już wielokrotnie przekonałam się że nie warto sobie całkiem wszystkiego odmawaić bo to nie przynosi nic dobrego. Kcal nie liczę - 10lat temu liczyłam ![]() Jutro muszę stanąć na głowie i zdążyć na siłownię przed południem bo później bardzo zapakowany pracą dzień. Tyle dobrego, że to dzień w terenie i przemieszczać się bedę na rowerze ![]()
![]() |
#33 | |||
Zakorzenienie
|
Witam nowe dziewczyny!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli miałabym Ci doradzić to pierś z kurczaka lepiej gotować na parze lub upiec w folii, w piekarniku (w ziołach) jest pyszna! ![]() Na podwieczorek kawa? ![]() ![]() ![]() ![]() Na poprawę trawienia polecam płatki owsiane, otręby, błonnik granulowany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35936248]Takie podstawy, których nie miałam w domu - rodzinka lubi tłusto ![]() Chleb i makaron pełnoziarnisty, brązowy ryż, jogurty, twarożek na chleb, tuńczyka w puszce (bo mam w diecie), dżem niskosłodzony itd. Pierdółki, a zostawiłam w sklepi 50zł ![]() Ty masz dietę przepisaną przez dietetyka? Ile kcal dziennie spożywasz? Mogłabyś wkleić swój przykładowy jadłospis? ![]() No, teraz wszystko tak podrożało ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35936292] Jak Wam dziś idzie? ![]() Ja potem pokażę zdjęcia posiłków ![]() Mi nawet całkiem całkiem ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
O, ja jutro robię gulasz z piersi kurczaka, w woreczku w piekarniku, mniam!
![]() A dziś jadłam pyszną rybkę, choć normalnie nie lubię ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() Nie trzymam się ściśle, zmieniam coś często, bo jednak ona nieco inne rzeczy lubi ![]() ![]() Dlatego pokazanie tego jadłospisu nie miałoby większego sensu, ale po kolacji (za godzinkę, może półtorej) opiszę dokładnie co dziś jadłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Orlica, okej
![]() Ja wstawię swoje dzisiejsze: ś: niecałe pół pizzy Dukana; 2 wafle ryżowe 2 śn: mała activia śliwkowa; 4 wasy chrupkie o: miseczka zupy czystej zupy pomidorowej z piersią z kurczaka; kromka razowca z szynką i pomidorem p: kiść winogron k: 2 jajka na miękko; 4 wasy chrupkie; mizeria z jogurtem Trochę średnio... no ale ![]() Dziewuszki mogę liczyć na Wasze głosy w konkursie? W baner w moim podpisie trzeba kliknąć ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się ważę codziennie. Chciałabym móc ważyć się rzadziej, ale niestety mam tendencję do bardzo szybkiego tycia, także kilka dni nie uwagi i kilka kilogramów od razu na plusie, dlatego muszę bardzo uważać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35936292] Jak Wam dziś idzie? ![]() [/QUOTE] Mi dziś poszło bardzo dobrze ![]() I. (śn.): 2 kromki chleba ciemnego żytniego, pełnoziarnistego z żółtym serem, pasztetem, ogórkiem i pomidorem+ kawa parzona bez cukru II. (obiad): mięsko- gulasz, 50 dag ryżu brązowego (naturalnego)+ kawa parzona bez cukru III. (podwieczorek): jogurt naturalny z 4 suszonymi morelami i łyżką orzechów nerkowca IV. (kolacja): liście sałaty lodowej z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewkami, plaster sera żółtego, wszystko polane łyżką oliwy z oliwek. + 30 min aqua zumba i 20 min. intensywnego pływania Nie zjadłam dziś piątego posiłku, bo nie mam nic białkowego w lodówce (jutro będę robić zakupy) ![]() Edytowane przez gwiazdka93 Czas edycji: 2012-08-16 o 20:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Właśnie wszamałam kolacyjkę, więc zaraz Wam zaraportuję
![]() A mierzyć się zamierzam do 2 tygodnie - na wagę pewnie z ciekawości będę wchodzić częściej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
gwiazdka, wydaje mi się, że za mało dzisiaj zjadłaś
![]() Orlica, ciekawy blog prowadzisz ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
No to mój dzisiejszy jadłospis:
- Śniadanie - 2 kromki macy z chudą szynką konserwową i pomidorem - Drugie śniadanie (Zdjęcie nr 1) - mały jogurt 'owoce leśne' + nektarynka - Obiad (Zdjęcie nr 2) - 100g mintaja + 50g kaszy gryczanej (50g to przed ugotowaniem) + 100g surówki Coleslaw - Podwieczorek (Zdjęcie nr 3) - 200ml soku wyciśniętego z marchwi i jabłka + nektarynka - Kolacja - 3 kromki żytniego chlebka Wasa z jajkiem na twardo + 100g surówki Coleslaw Do tego 7-8 szklanek zielonej herbaty ze słodzikiem zamiast cukru - piję ją zamiast wody. Jestem sierotą i usunęłam zdjęcie kolacji, zamiast zgrać je na kompa ![]() I jeszcze czwarte zdjęcie - część moich dietowych zakupów ![]() Co myślicie o dniu? ![]() Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 Czas edycji: 2012-08-16 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35940129]No to mój dzisiejszy jadłospis:
- Śniadanie - 2 kromki macy z chudą szynką konserwową i pomidorem - Drugie śniadanie (Zdjęcie nr 1) - mały jogurt 'owoce leśne' + nektarynka - Obiad (Zdjęcie nr 2) - 100g mintaja + 50g kaszy gryczanej (50g to przed ugotowaniem) + 100g surówki Coleslaw - Podwieczorek (Zdjęcie nr 3) - 200ml soku wyciśniętego z marchwi i jabłka + nektarynka - Kolacja - 3 kromki żytniego chlebka Wasa z jajkiem na twardo + 100g surówki Coleslaw Do tego 7-8 szklanek zielonej herbaty ze słodzikiem zamiast cukru - piję ją zamiast wody. Jestem sierotą i usunęłam zdjęcie kolacji, zamiast zgrać je na kompa ![]() I jeszcze czwarte zdjęcie - część moich dietowych zakupów ![]() Co myślicie o dniu? ![]() Ładnie, aczkolwiek śniadanie wg mnie powinno byś obfitsze ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35940517]Nie zdążyłam jeszcze kupić ciemnego chleba, a pszennym już nie chciałam się zapychać
![]() Aha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;35940164]
I Gwiazdko, też mi się tak wydaje, zwłaszcza, że ćwiczyłaś sporo ![]() Wiem, że powinien być jeszcze posiłek białkowy, ale tak jak mówię, nie miała co zjeść, a węgli nie chciałam na noc spożywać ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
No właśnie, musze skończyć z przekąskami! Faktycznie, jeden banan to prawie 100kcl ;/ a tak je lubie
![]() ![]() ![]() ![]() Jak tak patrze na Wasze jadłospisy Dziewczyny to zazdroszcze ![]() ![]()
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Przemyślałam to niejedzenie po 17 i postawiłam przesunąć na godzinę 20. Będzie mi łatwiej, gdy będę miała jakąś zasadę, której muszę się trzymać, w szczególności wieczorem, gdy ciągnie do podjadania. Choć i tak mniej myślę o słodyczach od czasu gdy łykam chrom.
Więc moim pierwszy posiłkiem była sałatka z sałaty lodowej,ogórka i pomidora polana sosem z kefiru i gotowej saszetki knorra. Potem robiłam mojej mamie takie domowe zapiekanki (mama bulimiczka, wiec gdy tylko napomknęła o tych zapiekankach momentalnie je zrobiłam, w szczególności, że od jakiegoś czasu nie wymiotuje, ale wiem, że i tak pilnuje wagi i nie raz robię jej awantury o jedzenie i notorycznie jej pilnuje). Z łakomstwa zjadłam jedną ( nic specjalnego, kromka zwykłego pszennego chleba, posmarowana majonezem i keczupem, plasterek szynki i trochę sera i zapieczone). Zjadłam jeszcze jabłko i trochę galatu drobiowego skropionego octem. Staram się pić dużo i unikać kawy bo wypłukuje chrom. Jeszcze dziś poćwiczę tak ok. godziny "ćwicz i chudnij". Najważniejsze, że mam dobre samopoczucie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() w ogóle strasznie mało dziś zjadłaś ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jadłospis na dzis: "Śniadanie: -2 kromki żytniego chleba, jedna z szynką i plastrem żółtego sera, druga z pasztetem drobiowym, pomidor z cebulą - kawa z mlekiem" *Polecam chleb specjalny ja kupiłam taki w żabce żytni SONKO jest bardzo smaczny i ma 20kcal a kawy nie pijam ale nie pasi mi ta smietanka "Obiad -spaghetti z mięsem mielonym (mała porcja ![]() ![]() ![]() Podwieczorek -kawa mrożona, bez śmietany i cukru Kolacja -jogurt naturalny zmiksowany z świeżymi borówkami i mięta oraz z lodem na noc biore Colon C bo mam problemy z zaparciami ![]() Spagetti odpada nawet mała porcja(sam makaron to cukier) polecam tylko zupy, kawa mrożona to cukier nawet bez cukru ![]() Bierze pani COLON C bo źle pani jada i pani organizm źle to trawi Do kanapek dobra jest sałata, plaster serka, pomidor, ogórek, szcypiorek lub pasztet. W Pani wieku polecałabym wieksze spacery, brzuszki, przysiady i wypady. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Myślicie, że to za mało? (miska sałatki,zapiekanka,jabłko i galacik drobiowy) Jadłam jak byłam głodna, to znaczy burczało mi w brzuchu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() śniadanie: rzodkiewka z jogurtem naturalnym, pół bulki grahamki z twarożkiem chudym a drugie pół z szynką. II śniadanie: nektarynka i pół grejfruta obiad: makaron pełnoziarnisty z sosem pieczarkowym z piersią kurczaka podwieczorek: arbuz kolacja: serek wiejski do tego oczywiscie woda i herbata zielona ![]()
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Przez te dwa dni diety zeszło mi 0,6kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już w pracy od 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() eewelinaa92 witaj ![]() ![]() ![]() ![]() patunia1 dołączasz do nas? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kawa mrożona bez cukru to cukier? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chleb specjalny? typu wafle ryżowe? ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry...Mogę do Was dołączyć? Mam 168 cm i wagę juz 76 kg ...wrrrrrrrrrr. Byłam u dietetyczki i stosowałam sie do tych jej zalecen i przez 2 tygodnie schudłam jakies 2 kg. Tak sie starałąm , a tu tak mało. Dieta była 1300 kcal. Obawiam się, ze tabletki na tarczycę nie daja mi schudnąć. Ostatnio brak mi motywacji i słabo u mnie z silna wolą. Może tu znajdę te motywację czytając ile to Wam się udało już zgubić? A teraz wsiadam na swojego rumaka i mknę do lasu.... Bardzo lubię rower i nie rozstaje się z nim.... Pozdrawiam ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Ja nie lubie weekendów, bo wtedy jest wiecej pokus na drodze ;/ wrrrr Hej Lili40 damy rade wszystkie ![]() ![]()
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 2 kg w 2 tygodnie to całkiem nieźle, chudnięcie w zdrowym tempie, powiedziałabym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Trzymajcie kciuki, bo wieczorem będę wystawiona na próbę - idę ze znajomymi do miasta, oni na pizzę, a potem piwko, a ja będę grzecznie siedzieć i patrzeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.