|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wanna czy prysznic?
przez 20 lat miałam dwie wanny. Podczas remontu zamieniliśmy to na dwa prysznice- jeden z płaskim brodzikiem, a drugi z wysokim, że można spokojnie usiąść ( dobry dla małych dzieci, taka mini wanna) . Nie żałuje że nie mam wanny. I tak nikt z niej nie korzystał.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam wannę z parawanem szklanym, jednoramiennym, składanym na krótszy bok wanny
90% moich myć to prysznic, ale pomoczenie się w ciepłej wodzie z pianą np. po 75km pedałowania rowerkiem jest potwierdzeniem tego, że to super rozwiązanie taki parawan nie wygląda tandetnie (jak gumowa zasłonka czy plastikowe akwarium nawannowe) jest łatwy w utrzymaniu czystości (nie ma zakamarków, prowadnic, ramek itp.) |
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
pomyłeczka
Edytowane przez phideaux Czas edycji: 2017-04-22 o 14:09 |
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
Najpierw przez większość swojego życia miałam wannę, potem miałam tylko prysznic i teraz znowu mam prysznic, ale doszlam do wniosku, ze jednak chcę wanne - jak sobię przypomnę te długie kąpiele w gorącej wodzie, coś niesamowitego
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze miałam wannę po prostu ze słuchawką prysznicową.
Nie rozumiem argumentów ,,bo branie kapieli dłużej trwa". Ja wanny do kąpieli uzywam może raz w miesiacu, a na co dzień biorę szybki prysznic. I tyle. Osobiście zraziłam się do szklanych parawanów. Miałam taki duży 3-częsciowy składany. Po pierwsze - trudne do idealnego wyczyszczenia. Po drugie - w pewnym momencie się zerwał i zrobił dziurę w wannie
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Wanna ! Zawsze można połączyć wannę z prysznicem !
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Zależy co kto woli. Ale kompromisowym rozwiązaniem jest wanna z zasłoną prysznicową
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Najlepiej mieć to i to. Ja niedawno zmieniłam na prysznic, bo to jednak szybciej zawsze, zwłaszcza rano się przydaje, ale czasem mi wanny brać, zwłaszcza w piątki po pracy.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
ja z tych co wanne uwielbiają
na szybkiego tez robię w niej prysznic, wiec nie ma problemu My mamy takie rozwiązanie, że póki młodzi i dajemy radę to wanna, ale przy jakims tam remoncie pewnie zmienimy na kabinę, bo wydaje mi się, że będzie nam lżej
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
mieliśmy podobny dylemat, ale nasza łazienka pomieściła i to i to.
Duży prysznic bez brodzika i kabiny. (po prostu odpływ liniowy za wielką szybą ) Malutka wanna 120 cm na wszelki wypadek Po 2 latach mieszkania, wychodzi że z kąpieli korzysta się raz na rok. Wanna przydaje się do umycia włosów, bo jest szybciej niż wziąć prysznic. Bez niej też dalibyśmy radę |
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
A co myslicie o kabinach walk-in? Jak to się sprawdza, czy jest wygodne?
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Wanna z prysznicem. Nie potrafilabym sobie odmowic lezenia w wannie co piatek :P
|
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
U nas każdy właśnie prysznic woli
Nawet dzieci .
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Dla wielbicieli prysznica są też natryski ogrodowe - wiedzieliście o tym? Warto zamontować taki panel, by schłodzić się w upalne dni lub zamontować go obok basenu w ogrodzie.
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Remontując łazienkę warto jest wybrać nowoczesny odpływ prysznicowy. Jest płaski, na równi kafli brodzika i bardzo nowoczesny. Każdy taki odpływ prezentuje się znakomicie
Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2019-03-21 o 13:16 Powód: link reklamowy |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Ja osobiście też wolę wannę. Jednak dobrym rozwiązaniem jest wanna z taką ścianką ze szkła i deszczownicą - woda nie wylewa się na boki i gdy masz ochotę bierzesz prysznic lub kąpiel w wannie. Praktycznie.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Taką właśnie mam. Nie wyobrażam sobie już innej opcji.
|
|
#49 |
|
BAN stały
|
Z własnego doświadczenia powiem i jedno i drugie. Na początku miałam wannę i brakowało mi strasznie tego, że wchodzę sobie do kabiny rachu ciachu i na szybko można się odświeżyć. Zaś jak teraz mam prysznic to brakuje mi długich gorących kąpieli
(Zdjęcie z Home Concept jako przykład aranżacji)
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
Też polecam wannę z drzwiczkami albo zasłonką. Prysznic jest niby praktyczniejszy, ale kąpiel w wannie to jednak miły relaksik. Jak miałam tylko prysznic to po jakimś czasie zaczynało mi tego brakować.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Prysznic. Bez dwóch zdań. Tylko odwiedzając rodzinę biorę długą kąpiel w wannie (tam mają). Ja przez całe życie studenckie + postudenckie mam prysznic i jestem zadowolona
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko fajnie póki człowiek zdrowy.
Jakiś czas temu złamałam nogę - nie wyobrażam sobie jak miałabym wejść do wanny - sama na pewno nie dałabym rady... Ponadto różnie w życiu bywa - mam świadomość, że być może kiedyś będzie trzeba zająć się rodzicem/ teściem. Wówczas duży prysznic jest koniecznością. Oczywiście ideałem byłoby mieć miejsce na to i na to ![]() Ale że miejsca nie ma stawiam na prysznic. |
|
|
|
|
#53 |
|
BAN stały
|
Też myślę, że najlepiej mieć i jedno i drugie
ale wiadomo niekiedy metraż łazienki jest zbyt mały. Wybierając między dwiema opcjami postawiłabym na prysznic. Znacznie praktyczniejszy i funkcjonalniejszy. Moi rodzice są po remoncie łazienki i właśnie mieli ten dylemat. Ale koniec końców zamówili kabinę prysznicową na wymiar mocowaną na kościach montażowych xxx Całkiem spoko opcja
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2019-06-04 o 11:47 Powód: link |
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli masz tyle miejsca to wybierz wanne. Bo w wannie też da się wziąć prysznic a kąpiele są takie przyjemne.
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Miałam dokładnie tak samo. Najlepiej kupić wannę z drzwiczkami
![]() |
|
|
|
|
#56 |
|
zielony stworek
|
Kupiłam w końcu taki stołeczek pod prysznic ( są też siedziska na wannę ), bo z wiekiem coraz mniej siły mam na stanie po całym dniu pod prysznicem.
Wanny nadal jednak nie potrzebuję, bo chyba miałabym problem z wchodzeniem i wychodzeniem. |
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
Mam wanne i prysznci uwielbiam oba ale częściej korzystam z prysznca, wanna tylko w zimę aby sie ogrzać i odpocząć.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Wanna. Całe życie uwielbiałam relaks i opcje po prostu poleżenia w gorącej wodzie, na nowym mieszkaniu mam tylko prysznic i mnie to mega męczy ;/
|
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Razem z mężem staliśmy przed podobnym wyborem kilkanaście lat temu kiedy remontowaliśmy dom. Ja wtedy bardzo naciskałam na wannę i nie żałuję. Fakt, zajmuje więcej miejsca niż brodzik, ale wieczorami po pracy nic mnie tak nie relaksuje jak gorąca kąpiel.
My mamy wannę raczej nietypową, bo to wanna wolnostojąca, umieściłam ją pod ścianą okienną, około metra od niej. Wygląda to mniej więcej jak tu na zdjęciach: xxx Jeżeli macie wybór, to zawsze wybierajcie wannę, a potem podziękujecie mi w gorącej wodzie z kieliszkiem wina i lawendową solą do kąpieli
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2025-05-08 o 10:02 Powód: link |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.
(Zdjęcie z Home Concept jako przykład aranżacji)