![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: doradzicie w sprawie studiów? :)
Cytat:
![]() Rady fajne, ale niekoniecznie się z nimi zgadzam. Nie trzeba za wszelką cenę iśc na studia zaraz po maturze, rok nikogo nie zbawi ![]() Jasne, gdyby ktoś siedział na d.upie przez cały następny rok to byłby to rok zmarnowany. Ale jest tyle możliwości kreatywnego wypełnienia tego czasu, jak szkoła policealna, studium, praca, że chyba nie trzeba rwać na pierwszy lepszy z brzegu kierunek, bo "jakie to straszne nie być studentem" ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Widzę, że większość z Was radzi zrobić rok przerwy i iść na wymarzone studia. Czyli mamy podobne zdanie.
![]() Po długich rozmowach z rodzicami, koleżanką.. Stwierdziłam, że pójdę na geografie lub tą archiwistykę. Mam dużo wątpliwości co do tego czy w przyszłym roku napiszę z dobrym wynikiem maturę z biologii (rozszerzenie) i najlepiej chemię chociaż na podstawie. Obawiam się, że coś pójdzie nie tak i i tak się nie dostanę. I czy w ogóle poradziłabym sobie w razie czeego na takich studiach. Bo słyszałam, że nie jest łatwo.. Także pójdę na jeden z tych kierunków i tak jak któraś z Was mi poradziła - idę do cosinusa na 2 lata zaocznie na kosmetykę. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
studiując kierunek "doczepkę" i ucząc się w szkole policealnej (szkoła to akurat dobry pomysł) - czyli cały tydzień zajęty - nie zdziwie się jak nie będziesz mieć wystarczająco czasu (i chęci) na naukę do matury, czyli stanie się właśnie to, o czym napisałaś.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dlatego tak właśnie zdecydowałam. Może spodoba mi się na innych studiach. Jak nie, to będę się martwić później. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
ja bym radzila Ci iść na to studium
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
i co, zostajesz przy geografii? jak nauka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Więc.. Jestem na archiwistyce, jakoś ją ciągnę ale kompletnie mnie to nie interesuje i męczę się na każdych zajęciach. Mogłam nie słuchać rodziców co do pójścia na studia w zeszłym roku i zrobić tak jak chciałam, czyli napisać mature jeszcze raz. Może wtedy byłabym bardziej zadowolona z wyboru.. Ale wolałam iśc na łatwizne.. No i teraz mam tego skutki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
hej ,
Ja może z inne perspektywy. Mam kilku znajomych, którzy wyjechali za granice po liecum. I co?Oczywiscie radza sobie lepiej, tzn. zarabiaja o wiele wiecej niz w Polsce. A kiedy byli tutaj, ledwo umieli przedstawic sie po angielsku. Sama jak wyjezdzalam, przekonalam sie jak wazny jest jezyk obcy(oczywiscie zalezy w jakiej dziedzinie chcesz sie ksztalcic- nie doczytalam postow od poczatku, sorry). W kazdym badz razie- bez studiow tez mozna, ale raczej nie u nas. Sama troche zaluje,ze nie zostalam na au-pair dluzej. Ale poszlam na studia, ktore daly mi mozliwosc wyjazdu do Francji - tez swietna sprawa. To tak cos o emigracji ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.