|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Na pewno wszystko będzie w porządku.Witam w nowym wątku Dzastin mnie dopiszesz w czwartek jak @ NIE przyjdzie Wyślę Ci później wiadomość na priv ![]() Dzisiaj rano nie wytrzymałam i zatestowałam. Wiem, wiem... Za wcześnie... Po prostu wyczytałam, że w 12 dniu po owu testy wykazują ciążę już w 60% więc łudziłam się że coś zobaczę, ale oczywiście nic z tego Teraz spokojnie czekam do czwartku i jeśli tempka nie spadnie to zatestuję.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Kejthx zanim dołączyłam w I części to najpierw przeczytałam cały wątek, także pamiętam Cię pamiętam ![]() A co do wynajmu mieszkania to nie znam sytuacji Twojej ale z własnego doświadczenia wiem,że co u siebie to u siebie a z rodzinką to się wychodzi najlepiej na zdjęciach Ale fakt w stolicy koszt wynajmu to kosmos jak dla mnie niestety. Ja pochodze z małego miasteczka na dolnym śląsku i wynajmuję mieszkanie 85 metrów za 550zł. Prócz tego płace jedynie prąd,śmieci,butla gazu jak się skończy.Lunao trzymam kciuki za wizyte! tym razem musi być dobrze i nie ma innej opcji!!! Szejda hej Anteria to zdawaj relacje z przebiegu sytuacji Monini u mnie jak patrzeć na długość ostatniego cyklu ( bardzo krótkiego swoją drogą) to u mnie @ ma też termin na niedziele Także jakby co to testujemy razemU nas piękna pogoda!!! Ja narazie poleguje z lapkiem w łóżku i dopijam kawe z mlekiem. Kurcze m zrobił mi zanim do pracy wyszedł bo prosiłam a mi się film urwał i teraz zimna pije Na obiadek mam w planach barszczyk czerwony,który bardzo lubię Pszczoua trzymam kciuki za II tłuste kreseczki!!!
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-08-20 o 09:22 |
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Kejthx - zawsze lepiej na swoim, lub chociaż samemu i mam nadzieję, że wyjdzie Wam to na dobre, a jak już poczujecie trochę "wolności", to szybko zafasolkujesz. A z problemami tak już jest - one nie chodzą parami, one zwalają się całym stadem. Życzę wytrwałości, żeby to stado problemów przegonić.
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się w nowym wątku
Dżastin : po wizycie wyślę ci wiadomość który tydzień i tak dalej ![]() Jeśli chodzi o to w którym cyklu mi się udało to dokładnie nie wiem ale po około 2 latach starań i 8 miesięcy po #. |
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powiedzcie mi proszę, jak cytować kilka wypowiedzi jednocześnie, bo coś mi to nie wychodzi
Edytowane przez zaraz_a Czas edycji: 2012-08-20 o 09:34 |
|
|
|
|
#36 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się okaże za 2 tyg.Cytat:
Ale wiadomo jak to jest, tu kredyt, tu remont, teraz okna ... Już nawet nie myślę o wczasach jakichkolwiek. Może za parę lat ![]() Cytat:
![]() A co do mieszkania - nie lepiej wziąć kredyt? Nie wiem jak w Wawie z cenami teraz, ale w Łodzi ceny wynajmu są takie same jak raty kredytu na 30 lat ![]() Cytat:
Ale za to dziś rano szyja już zamknięta i mega twarda .. nigdy tak nie miałam. Dziwne no. W każdym razie, wczoraj nie mieliśmy mocy, ale dziś o 5 obudziliśmy się i dawaj ...Także jeśli wczoraj była owu to chyba się załapaliśmy jakby co
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=colorblue;35995673]Witam się z rana
![]() Kejthx zanim dołączyłam w I części to najpierw przeczytałam cały wątek, także pamiętam Cię pamiętam ![]() A co do wynajmu mieszkania to nie znam sytuacji Twojej ale z własnego doświadczenia wiem,że co u siebie to u siebie a z rodzinką to się wychodzi najlepiej na zdjęciach Ale fakt w stolicy koszt wynajmu to kosmos jak dla mnie niestety. Ja pochodze z małego miasteczka na dolnym śląsku i wynajmuję mieszkanie 85 metrów za 550zł. Prócz tego płace jedynie prąd,śmieci,butla gazu jak się skończy.QUOTE] Fajnie, witam Cię. Kurcze, miło, że pamiętacie ![]() Zaraz_a dzięki za miłe słowa... oby ![]() MarudexuS z kredytem raczej nie wyjdzie, a nawet i nie ma potrzeby... mieszkanie w którym mieszka moja rodzina bedzie moje, tzn. Nasze ale póki co właśnie ze względu na pewne rodzinne kwestie wyprowadziliśmy się z niego, bo obecnie nie ma tam warunków do mieszkania. Gdyby się uprzeć to są, na ścisk ale jesteśmy mlodym małżeństwem (hmmm zaraz bedzie 1,5 roku... na pobycie razem, by nie spędzać całego czasu w atmosferze problemów rodzinnych... Ot cały problem z tym wynajmem... a jak póki co jesteśmy we dwójkę z meżem, pracujemy, nie narzekamy raczej finansowo (odpukać) to trudno, sytuacja nas zmusiła, może damy radę....
Żona Edytowane przez Kejthx Czas edycji: 2012-08-20 o 10:02 |
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio myślę, czy by nie wziąć z TŻtem drugiego kredytu na mieszkanie, właśnie na wynajem. A za 30 lat byłoby dla dziecka albo jeśli dziecka nie będzie to zamienilibyśmy na starość oba na domek czy coś
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lunka 3 mam kciukasy- WIEM, ZE BEDZIE DOBRZE! Ja Was nadrobiłam i gratuluje nowym mamusią!!! Ja włąsnie sobie po cichutku czekam na @ chcociaz sama nie wiem kiedy ma byc a moje odczucua są mega dziwne..ale po # niestety chyba może tak być... p.s. KOMU ICE COFFEE? |
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
to i ja w nowym wątku się melduję
![]() powiedzcie kiedy mogę zrobić test,dzis 27dc....a mam 32-35 a czasem i 40 dni.... kiedy sie pojawia ta kreska na brzuchu?to takie pytanie dodatkowe
|
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale w jego branży nie ma ścieżek rozwoju, a jak są to trzeba mieć albo za☠☠☠...e szczeście albo mnóstwo kasy na rozwój... a to wiąże się z kredytem ewentualnym. Czyli kredyciory by się skumulowały
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Ja włąsnie sobie po cichutku czekam na @ chcociaz sama nie wiem kiedy ma byc a moje odczucua są mega dziwne..ale po # niestety chyba może tak być...
p.s. KOMU ICE COFFEE? Trzymam kciuki,żeby wredota nie przyszła, a zamiast tego pojawiły się II kreseczki Co do dalszej części postu: jaaaaaaaa chceeeeeeeeeee ![]() Bo zaraz się rozstopię normalnie..ufff jak mi goracooooo ![]() Idę zaraz ten barszczyk gotować , ale jak sobie pomyślę o staniu nad garnkiem w taki upał to mi się odechciewa
|
|
#43 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześśśćććć!!!! Test zrobić możesz, ale może jeszcze nie wyjsc P.s. kreska sie robi ok 4-5 miesiaca?? Cytat:
Co do dalszej części postu: jaaaaaaaa chceeeeeeeeeee ![]() Bo zaraz się rozstopię normalnie..ufff jak mi goracooooo ![]() Idę zaraz ten barszczyk gotować , ale jak sobie pomyślę o staniu nad garnkiem w taki upał to mi się odechciewa[/QUOTE]To już ide robic dla Ciebie kawke...
|
||
|
|
|
#44 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na to liczę, że z Wami się uda![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
miałam na myśli, że leczenie dostałam tabletkami antykoncepcyjnymi które obniżają poziom androgenów też niestety mam hirsutyzm, więc Cię rozumiem. Ja diany nie brałam i nie mam zamiaru bo też dużo złego na jej temat słyszałam. Są teraz nowocześniejsze leki. A TSH mam 1,5 czyli idealne do zaciążenia bo też moja endokrynolog mówi, że ta norma do 4 jest za wysoka bo z takim TSH ciężko zajść w ciąże
|
|
|
#45 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hmm. dziewczyny u mnie w małym mieście wynajem mieszkania wychodzi nas +/- 1000 zł (z opłatami) gdzie mieszkanie, stare i średnie ze tak powiem
No niestety takie życie...Moja siostra co kupiła mieszkanie klatke obok mojego wynajmowanego, mieści się tak samo w 1000 zł tylko że nie płaci komuś a spłaca kredyt i ma swoje.. fajnie. Niestety mój TŻ w tym roku pracuje na czarno a ja nie pracuje wogole, wiec szans na kredyt nie ma, ale w następnym roku myślimy nad tym bo TŻ będzie miał umowe a to naprawde bez sensu płacić komuś... Tylko ten kredyt jeszcze trzeba dostać Co do mojej sytuacji "życiowej" to się własnie zastanawiam... Tak ogólnie to mam technika kosmetycznego i skończyłam I rok studiów pedagogicznych. Kierunek tych studiów jest beznadziejny bo pracy po nim u mnie w mieście nie znajde... jedyne po co to zaczełam to nuda i ewentualnie chciałam mieć tytul magistra. Poprostu u nas nie ma kierunku który mnie interesuje. Teraz sobie tak myśle co by tu zrobić bo zaraz październik... Mogłabym teraz iść na jeszcze jeden semestr i wziąść potem dziekanke, tylko że ta uczelnia jest strasznie ciężka i w ciąży bym chyba nie dała rady, nie przyjmują zwolnień od lekarza, jest strasznie duszno, ławki są mega ciasne no i stres, stres, stres który na mnie się odbija niestety po stokroć bardziej niż na innych. Chyba nie ma sensu, bo różnie się moge czuć a później będę płakać że muszę iść chociaz nie daje rady itd. TŻ mi zabronił zna mnie i wie jaka by to była meczarnia. No i tak sobie myśle czy by wziąśc dziekanke no i iść np za rok, ale wtedy musialabym na zaoczne bo nie bede zostawiać dzidziusia po domach byle robić studia które nie sa mi do niczego potrzebne a już napewno nie są moją ambicją. Na zaoczne znów też troche bez sensu bo dużo kasy idzie... to już chyba lepiej wziąść się do pracy... bo też na tej uczelni obecność jest zawsze obowiązkowa a zajęcia są co tydzień w piątek i co 2 tyg sob i niedz. więc troche dużo,.. najgorsze jest to że tak naciskają na obecność a wiadomo ze w ciąży lub z dzieckiem przez cały semestr zdarzy się nie być na zajęciach więcej niż jeden raz Więc myśle że albo np. za rok czy dwa pójdę zaocznie na studia tylko ze na innej uczelni.. albo to co zawsze chciałam robić czyli zrobię 2letnie studium farmacji. Co o tym wszystkim myślicie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam Cie za słowo ![]() Uwielbiam kawe mrożoną, ale kupiłam sobie ostatnio jakąś niedobrą ![]() Cytat:
jeśli Ci nie wyjdzie w 32 dniu to wtedy będziesz najwyżej próbować później zresztą często wcześniej pojawia się cień cienia a to już wiadomo, ja nigdy nie miałam porządnych dwóch kresek bo zawsze za wcześnie testowałam ale jak już byl cień to miałam pewnośćDziewczyny bo wy chodzicie na zakupy a ja tylko to allegro jakby któraś gdzieś zobaczyła płaszczyk w tym stylu to dajcie znać, bo mi się taki marzy, a w ciazy też by ładnie wyglądał chodzi o taki żeby był luźny i na dole taki jak nietoperz a nie ucięty prosto. No i nei na guziki tylko pasek
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-08-20 o 11:52 |
|||||
|
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
owszem to już w sobotę właśnie sprzątam w domku no i niestety na tydzień po ślubie Was opuszczę prawdopodobnie aż się boję ile trzeba będzie nadrobić![]()
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
Witam w nowym wątku
![]() Też proszę o dopisanie do listy staraczek, później podam wszystko co trzeba, bo piszę na szybko - w pracy jestem :/ Robiłam test niedawno za namową koleżanki no i.. negatywny.. Bardzo się rozczarowałam, aż się prawie popłakałam, ale cóż zrobić.. Jedynie czekać na okres i zacząć kolejny cykl starań. |
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam studia skonczone i powiem Ci, ze nie sa mi do niczego potrzebne..niestety robiłam je zaocznie i pracowałam wtedy juz na stałe. Dzieki temu, ze pracowałam iz dobyłam doiadczenie pod koniec 5 roku otworzyłam swoja firme. Czasu juz nie cofne papier mam i moge sobie nim d** podetrzec. Na koniec 3 roku poszłam na studium i zrobiłam technika obslugi turystyczneij. Dzieki temu dostałam dofinansowanie prawie 3 lata temu![]() Także jak Ci studia nie leża to nic na siłe.. Lunka wiesz co?? DZIŚ PRZEZYJESZ NAJPIEKNIEKSZY DZIŃ NA ŚWIECIE!! ZOBACZYSZ SERCE SWOJEGO DZIECKA..będzie bić tylko dla Was... |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chyba koniec nadziei po woli bardzo powoli @ się rozkręca.
Taki upał że normalnie mam ochotę wskoczyć do wanny albo basenu zimnej wody My wynajmujemy mieszkanie w Austrii tutaj może w porównaniu do polski po przeliczeniu jeszcze to w ogóle mieszkania są dużo droższe, ale porównując do zarobków to jest w porządku. Obecnie mieszkamy w dwie pary na jednym mieszkaniu to i tak jest dużo taniej ale to tak przejściowo dopóki nie znajdą czegoś swojego.
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurek dzięks za kawke, pyszna była
Lunao co do studiów to nic na siłę, jeśli wiesz,że pragniesz teraz maluszka, stres w Twoim przypadku to samobójstwo to ja bym odpuściła. Ty masz dopiero 22-23 lata jak dobrze kojarze. Kobieto pojdziesz sobie za 2-3 lata i zrobisz 2 letnie studium takie jak Ci się marzy. A teraz wrzuć na luz i zajmij się sobą i brzuszkiem. Tobie teraz jest potrzebny spokój Ameliar Wszystkiego co najlepsze na Nowej Drodze Życia!!! Ruda a może za szybko na test? Jak za szybko to poczekaj i nie przekreślaj odrazu wszystkiego
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Luncia
Jeżeli u Was w mieście są takie możliwosci, nawet bym sie nie zastanawiała, fajnie, że myślicie o przyszłości i o Waszym wspólnym gniazdku Co do studiów - myslę, że w twoim wypadku, gdzie nie interesuje Cię kierunek który studiujesz to nie ma sensu ciągnąć dalej. Papier to papier niby, ale zawsze możesz studiować coś co lubisz a i miec z tego papier, masz technika kosmetycznego, może studia z tym zwiazane? O ile Cię to kręci. Jeżeli by Cię interesowalo, to zawsze nawet przy dzidzi inaczej by Ci się uczyło (łatwiej) i radoscią byś podchodziła do zajeć ![]() Nie denerwuj się wynikami Będzie git! Dzidzia jest i rośnie zdrowo Podstawową przesłanką do wynajmu i wyprowadzki, było to abysmy z mężem przez problemy innych nie zburzyli własnego małżeństwa niby jest ok, trzymamy się razem i wspieramy, ale wiadomo, że sytuacja czasami bywa nerwowa, a to odbijało się na Nas. Teraz dalej jesteśmy rodziną razem, pomagamy, odwiedzamy, ale my staramy na codzien troszeczkę wyluzoować... cieżko, ale dla dobra mojego i meża warto
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do studium to nie zawsze jest gorsze o studiów. Ja jestem po studium masażu. Nie ma typowych studiów masażu jedynie fizjoterapia w której masażu jest tyle co kot napłakał. W studium masaż mam non stop przez dwa lata, zajęcia teoretyczne, praktyczne plus praktyki. Jestem bardzo zadowolona że zrobiłam studium a nie męczyłam się z fizjoterapią ![]() Co do podjętej przez was decyzji to bardzo dobrze zrobiliście Czasami problemy innych mogą nam sporo nabruździć. Sama wiem jak jest U nas problemem była osoba która wcześniej z nami mieszkała. Okazało się że rozsiewała przeróżne plotki o nas a później dowiadywaliśmy się o sobie różnych rzeczy i przez to kłótnie były. Bardzo nie fajnie ale jednak pożegnaliśmy się z panią i mamy teraz spokój i jest dobrze, ale trochę trwało zanim powyjaśnialiśmy sobie różne rzeczy
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
Heej
Ale dzisiaj żar z nieba daje No i w ten piękny,słoneczny dzień zgarnęłam mandat 50 zł i 5 pkt ![]() Ale wy się rozpisałyście,hoho.. przeczytałam tylko "po łebkach" wiec później nadrobie bo zaraz kuzynka wpadnie na ploty ![]() Dziewczyny od których dostałam PW dopisałam do listy.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-20 o 13:13 |
|
|
|
#55 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki kocurku ![]() Cytat:
Mam 22 lata i tak sobie myśle że na studia nigdy nie jest za późno, a nuż otworzą kierunek który mnie interesuje ![]() Kejthx Własnie w moim mieście się nie da tak wybierać, kosmetycznych studiów oczywiście nie ma bo odrazu bym na nie poszła, a skoro mam technika to i tak mi już nie potrzebne (częsciej zatrudniają po studium bo jest wiecej praktyki), a z farmacją to jest tak że w aptece musi być jeden magister i zarabia on o ok 1000 zł więcej niż technicy (po studium) i kazda apteka ktora ma jednego magistra nie chce już drugiego bo musi mu więcej płacić, woli technika któremu płaci mniej. Dlatego po takim studium ma się technika i można w aptece pracować. Mnie wogole interesują kosmetyki-lekarstwa te dwa tematy połączone razem, może po tych dwóch technikach będę pracować tam gdzie chcę Poszłabym na studia farmaceutyczne ale u nas nie ma szans na takie. Tylko ekonomia (nie moja bajka), pedagogika..., techniczne-mechanika itp. no i administracja. ewentualną bajką jest pedagogika na której jestem ale ta uczelnia jest jak szkoła podstawowa gdzie nie liczy się co robisz tylko to że musisz być na wszystkich zajęciach |
||
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Luncia
Ja nie mam mgr przed nazwiskiem i wcale nie czuje się gorsza od innych!!! Owszem skończyłam LO, zdałam mature, zrobiłam 2 letnia szkołe Tech. Administracji. Poszłam na studia ale zrezygnowałam. Szkoły kończyłam mając już dzieci. ![]() Uważam,że na nauke zawsze jest czas i jeszcze zdąrzymy to nadrobić obie A jak patrze na tych wszystkich ludzi,którzy nerwy i kase zostawili na uczelni, a teraz Państwo ma ich w dupiu i pracy nie ma, to już wogóle się zastanawiam nad tym wszystkim A tak wogóle to za chwile 14sta i ważne wydarzenie przed Tobą. Ściskam kciuki,aż mnie paluchy bolą i czekam na wieści od Ciebie po powrocie od gina. Zobaczysz serduszko będzie biło jak dzwon a kropek pomacha rączką do mamusi
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Masz racje
Moja siostra mgr na 5 i teraz z dzieciakami w domu siedzi i szlak ją trafia Bo teraz wszyscy mają mgr wiec wypada mieć ale też mało kto ma coś z tego mgr chyba że prace w sklepie. Może w dużych miastach gdzie można mieć prze różne kierunki to prędzej-chociaż sama nie wiem, ale u nas w małych to bez znaczenia...Dzięki dziewczyny za te słowa... i tak najchętniej zwiałabym no ale czas się podmalować iiii... ojeju aż mi słabo. ale ja to przezywam głupia |
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dodam, ze ja nawet mam skończone dwa kierunki i tak pracuje w innym zawodzie Zalezy co kto lubi, co chce robić i co komu jest potrzebne do szczęścia! Zresztą trzeba też "oblukać" jakie się ma mozliwości pracy w danym mieście, miejscowości itp. czy się opłaca itp. Wiele czynników się na to składa. Także Luna myślę, że spokojnie z czasem znajdziesz coś dla siebie. Póki co najwazniejszy egzamin przed Tobą - bycie Mamuśką Czekamy na relację
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
A ja skończyłam studia, ale nie napisałam mgr, bo już na 5 roku jak szukałam pracy zorientowałam się, że w zawodzie nie mam czego szukać (typowo męska branża) i to mi g... da.
No i nie pracuję w zawodzie i jakoś daję radę. Ale mam ochotę na inne studia albo właśnie studium - tylko problem jest, bo te studia teraz są tylko dziennie, a nawet jak otworzą zaocznie to jets trochę kasy, a w szkołach policealnych raczej kierunek nie powstaje ![]() Ale ja poczekam
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam w planach doszkolić się, ale w kierunku w którym pracuje, tyle, że nie mogę się zdecydować, więc w miedzyczasie robię kursy i kursiki i się only doszkalam. Aaaa i muszę w końcu zacząć szkolić i szlifować angielski (nie używam w pracy, więc nie mam praktyki i zapominam ) i chcę nauczyc się hiszpańskiego bo kocham Hiszpanię ![]() Dzastin prześlę swoje dane do listy...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

Na pewno wszystko będzie w porządku.
Teraz spokojnie czekam do czwartku i jeśli tempka nie spadnie to zatestuję.

Ale fakt w stolicy koszt wynajmu to kosmos jak dla mnie niestety. Ja pochodze z małego miasteczka na dolnym śląsku i wynajmuję mieszkanie 85 metrów za 550zł. Prócz tego płace jedynie prąd,śmieci,butla gazu jak się skończy.
Także jakby co to testujemy razem

, ale jak sobie pomyślę o staniu nad garnkiem w taki upał to mi się odechciewa

ten urlop bezpłatny skróciłam. W sumie ten mój urlop to nie urlop, a raczej załatwianie spraw, pomoc rodzinie, przeprowadzka... taki life... 

dzięki kocurku