Ile pamietacie z wlasnego wesela? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-03, 07:55   #31
lilitha
Raczkowanie

Dot.: Ile pamietacie z wlasnego wesela?

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
No może i coś w tym jest. Jak ja nie chciałam wódki, to mówiłam że nie chcę i tak, jak pisałam popijałam soczek i raczej nikt nie czuł się urażony tym faktem. Ale ja ogólnie nie piję dużo.
Ja na imprezach piję normalnie alkohol, tak samo mój mąż, więc nie będę się wygłupiać i na własnym weselu strugać abstynentki. Na weselach są osoby, które mają za cel spicie np. pana młodego, bo to ich kumpel z wojska itp.itd. i opcja "ze mną się nie napijesz?!", a w ten sposób wilk syty i owca cała.
lilitha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 11:39   #32
roxyroxy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilitha Pokaż wiadomość
Ja w dzień wesela byłam tak zdenerwowana (nie samym ślubem czy przygotowaniami, ale tym, że zawiedli świadkowie), że w domu walnęłam kieliszek orzechówki podczas czesania ;p

Nie wyobrażam sobie odmówić wypicia toastu z gośćmi, którzy przyszli z nami świętować tak ważny dzień, więc piliśmy z panem młodym z gośćmi przy stole. Później mój małż wznosił toasty z panami, ale wodą, którą dyskretnie lał do kieliszka, jego mama była przerażona, że się spije ;p

Ja pamiętam chyba wszystko ze swojego ślubu i wesela, ba...krok po kroku jak to było...chociaż z kościoła mam te wspomnienia jakby mniej wyraźne, ale to powaga chwili przytłacza.

jesli moge zapytac to sie sie dokladnei stalo?

U mnei w sumie tez srednio swiadkowie sie spisali, ale tez to byla nasza wina bo nie okreslilismy jasno obowiazkow. Jakos tak zalozylam ,ze moja druchna bedzie wiedziec, ze ma mi np przypomniec o torcie jak widzi ,ze mnie nie ma na sali czy poprawic sukienke itd. Ale moja druchna przjela sie obowiazkiem zabawiania gosci wiec ja robilam co chcialam moze z tego tez mi wszystko z glowy wylecialo, bo jeszcz ena wlasnym weselu goscmi sie martwilam
Trudno, wazne ze bawilam sie dobrze i wszyscy wydawali sie byc zadowoleni na drugi dzien

Cytat:
Napisane przez lilitha Pokaż wiadomość
Ja na imprezach piję normalnie alkohol, tak samo mój mąż, więc nie będę się wygłupiać i na własnym weselu strugać abstynentki. Na weselach są osoby, które mają za cel spicie np. pana młodego, bo to ich kumpel z wojska itp.itd. i opcja "ze mną się nie napijesz?!", a w ten sposób wilk syty i owca cała.
u nas jest tak samo, wrecz byloby to dziwne gdybysmy nic w ogole nie pili. A wesle jakby nie patrzac to duza impreza
Ale rozumiem,z e ktos w ogole nie pije i nie chce. Nie rozumiem tylko, tego przymus ,ze panstwo mlodzi nie powinni pic i jeszcze powinni zachowywac w okrealony sposob. My tam sie bawilismy na weselu i w sumie bylo nam wszystko jedno czy sie zachowujemy tak jak wypada

ps. ta orzechowka to moje nowe odkrycie, najlepsza wodeczka jaka kiedykolwiek smakowalam

Edytowane przez roxyroxy
Czas edycji: 2012-09-05 o 11:40
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 12:03   #33
Magiusa
Zakorzenienie

Ja nie pamiętam prawie nic. A przynajmniej nie dokładnie.

W nocy po imprezie pamiętałam jeszcze wszystko dokładnie bo leżąc w łóżku z TŻ rozmawialiśmy o różnych szczegółach z wesela. Kilka dni później już nic nie pamiętałam.

Tzn. pamiętam, że biegałam po sali i staraliśmy się rozmawiać z ludźmi, pamiętam, że był tort i udziec, że był pierwszy taniec, podziękowania dla rodziców, że prawie nic nie zjadłam.
Ale o czym i z kim rozmawiałam, ile czasu już w ogóle. Przy jakich piosenkach tańczyłam? Nawet nie pamiętam o czym rozmawiałam z TŻ.

Ewidentnie działałam w dość stresowej sytuacji Pamiętam jeszcze, że wyjątkowo szybko mi minęło tak wiele godzin

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 13:54   #34
roxyroxy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja nie pamiętam prawie nic. A przynajmniej nie dokładnie.

W nocy po imprezie pamiętałam jeszcze wszystko dokładnie bo leżąc w łóżku z TŻ rozmawialiśmy o różnych szczegółach z wesela. Kilka dni później już nic nie pamiętałam.

Tzn. pamiętam, że biegałam po sali i staraliśmy się rozmawiać z ludźmi, pamiętam, że był tort i udziec, że był pierwszy taniec, podziękowania dla rodziców, że prawie nic nie zjadłam.
Ale o czym i z kim rozmawiałam, ile czasu już w ogóle. Przy jakich piosenkach tańczyłam? Nawet nie pamiętam o czym rozmawiałam z TŻ.

Ewidentnie działałam w dość stresowej sytuacji Pamiętam jeszcze, że wyjątkowo szybko mi minęło tak wiele godzin
o wlasnie tak mam. Pamietam takie wazniejsze momenty, wejscie na sale, obiad, pierwszy taniec, tort ( bez szczegolow albo pamietam), pamietam niektore rozmowy. No i wlasnie reszta to jest latanie po sali i zagadywanie ale kogo gdzie i o czym to juz nie pamietam i wlasnie dziwne jest to,ze cala noc minela a ja nie jestem w stanie powiedziec co robilam ;-)
Stary 2012-10-03, 11:29   #35
lenka_forum
Przyczajenie

A ja pamiętam wszystko
lenka_forum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-06, 22:13   #36
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Ja pamiętam chyba wszystko
ja pamiętam prawie wszystko (oprócz mowy pani Urzędnik bo myślałam o czymś innym, mianowicie o tym aby nie zapomnieć i nie przekręcić słów przysięgi ) tylko na niektóre rzeczy nie zwróciłam uwagi np że orkiestra grała przy życzeniach - myślałam że tylko grają w Urzędzie bo tam ich słyszałam, widocznie jak ludzie składali życzenia to zagłuszyli muzyków

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-27, 12:40   #37
madziuchna86
Raczkowanie

Ponoć mało się pamięta ze swojego ślubu i wesela tak przynajmniej słyszałam od wszystkich moich znajomych.
Ciekawe ile ja ze swojego zamapiętam, hehehehe
madziuchna86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-02, 13:10   #38
lilitha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxyroxy Pokaż wiadomość
jesli moge zapytac to sie sie dokladnei stalo?

U mnei w sumie tez srednio swiadkowie sie spisali, ale tez to byla nasza wina bo nie okreslilismy jasno obowiazkow. Jakos tak zalozylam ,ze moja druchna bedzie wiedziec, ze ma mi np przypomniec o torcie jak widzi ,ze mnie nie ma na sali czy poprawic sukienke itd. Ale moja druchna przjela sie obowiazkiem zabawiania gosci wiec ja robilam co chcialam moze z tego tez mi wszystko z glowy wylecialo, bo jeszcz ena wlasnym weselu goscmi sie martwilam
Trudno, wazne ze bawilam sie dobrze i wszyscy wydawali sie byc zadowoleni na drugi dzien

u nas jest tak samo, wrecz byloby to dziwne gdybysmy nic w ogole nie pili. A wesle jakby nie patrzac to duza impreza
Ale rozumiem,z e ktos w ogole nie pije i nie chce. Nie rozumiem tylko, tego przymus ,ze panstwo mlodzi nie powinni pic i jeszcze powinni zachowywac w okrealony sposob. My tam sie bawilismy na weselu i w sumie bylo nam wszystko jedno czy sie zachowujemy tak jak wypada

ps. ta orzechowka to moje nowe odkrycie, najlepsza wodeczka jaka kiedykolwiek smakowalam
Orzechówka to ulubiona wódka mojej mamy i męża - piją ją razem Ja aktualnie już nie piję, bo nam się rodzinka powiększy za jakiś czas

My też się dobrze bawiliśmy i nam się podobało. 90 % gości podziela nasze zdanie, a skoro są tacy, którym się nie podobało to znaczy, że to nie nasza wina. My z czasem pamiętamy tylko te fajne rzeczy Większości tego co nam nie podpasowało po prostu staramy się nie wspominać.

Co do świadków - mieli jasno określone zadania - nie wykonali żadnego po za pojawieniem się w kościele i ładnym wyglądem ( też kwestia gustu). O ile świadek nadrobił później na weselu, zabawianiem gości i odwożeniem ich do domu. Za to na poprawinach znowu dał tyłka. Podsumowując - nigdy bym drugi raz nie zdecydowała się na siostrę męża i mojego przyjaciela. Co ciekawsze od świadków nie dostaliśmy nawet kartek z życzeniami (o niczym innym nawet nie wspominając) - uznali, chyba, że nie potrzebna nam pamiątka.
No cóż, ale odpłaciliśmy im przy podziękowaniu - miały być dla nich dobre wina przy podziękowaniu dla rodziców - dostali je goście, którzy ich zastąpili przed weselem - zawozili wódkę, zajmowali się kwiatami, strojami i pomagali nam jak tylko mogli, mimo, że jechali 11 godzin autobusem, żeby z nami być.
lilitha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 13:38   #39
Jamee
Zakorzenienie

To i ja się podzielę swoimi wrażeniami po weselu.

Pamiętam wszystko co się działo przed godziną "W"- fryzjera, makijaż rozmowy z foto i kam kiedy przyjechali do mnie i ubieranie. Ale w momencie gdy wyszliśmy z domu szczegóły już mi umykały. Z wesela pamiętam I taniec, tort, podziękowania i oczepiny. Oraz osoby z którymi rozmawiałam. Bawiliśmy się super ale teraz czekamy na film żeby móc sobie poprzypominać te szczegóły

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 15:32   #40
marie89
Raczkowanie

Prawda jest taka, że dzień ślubu bardzo szybo mija. Do tego dochodzi jeszcze stres, więc człowiek nie jest w stanie zapamiętać wszystkiego. Ja pamiętam, że obudziłam sie o 3 nad ranem, potem fryzjerka, kosmetyczka, przyjazd fotografa... najmniej pamiętam z mszy, gdyż wtedy ogarnęło mnie największe zdenerwowanie

Nienarodzone dziecko nie umiera...Ono zmienia tylko datę przyjścia na świat (26.08.2013)
marie89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-11, 22:08   #41
manima
Zadomowienie

Ja pamietam wszystko i to mozna powiedziec ze szczegółami Nie tylko sam dzien slubu ale pamietam tez doskonale caly tydzien przed Tego sie nie zapomina
manima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 16:57   #42
roxyroxy
Zadomowienie

dziewczyny, film jest zdjecia sa a pamiec nadal szwankuje! ja tu przepraszalam znajomych ,ze nie rozmawialam z nimi w ciagu nocy a tu na filmie, ewidentie sobie z nimi ucinam pogawedke Chyba zle mi organizm reaguje na stres hehehe

Ale chcialabym przezyc to jeszcze raz!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości