Beata Kempa przeciwna adopcji dzieci przez pary homoseksualne. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 12:53   #31
suszarka
Buc

Dot.: Beata Kempa przeciwna adopcji dzieci przez pary homoseksualne.

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Bo bezpłodność to defekt na ogół fizyczny, choroba / niedorozwój narządów, a nie kwestią psychiki. Jeśli wolisz, jest też określenie dewiacja. I nie ja przyjmuję i nie ja robię, tylko medycyna.

a wskażesz mi współczesne badania na temat homoseksualizmu gdzie jest on określany jako dewiacja?
Stary 2012-09-06, 13:06   #32
Nuk_Nulla
Raczkowanie

GG do Nuk_Nulla

Cytat:
Bo bezpłodność to defekt na ogół fizyczny, choroba / niedorozwój narządów, a nie kwestią psychiki. Jeśli wolisz, jest też określenie dewiacja. I nie ja przyjmuję i nie ja robię, tylko medycyna.

Z czystej ciekawości - poza oklepanym argumentem o dzieciach w domu dziecka (tak jakby nie ubiegały się o nie tysiące par małżeńskich...), są jakieś przesłanki opiewania wychowywania dzieci przez gejów?
Powiem inaczej - nie ma żadnych przesłanek do twierdzenia, że nie nadają się oni do wychowywania dzieci. Proszę was, naprawdę twierdzicie, że osoba będąca fetyszystą zagrzybionych paznokci nie może wychować porządnego człowieka? Czym w tym przypadku różni się fakt, że mężczyzna woli mężczyzn od kobiet? Nie potrafi przekazać co jest dobre, co złe? Jest z gruntu zły i pozbawiony moralności bo nie kręcą go kobiety? Wpaja złe wzorce? Naprawdę uważam, że kochająca się para homoseksualna daje lepsze wzorce od rodziny gdzie ojciec bije matkę lub odwrotnie. Jak wspomniałam - nie ma oburzenia gdy facet samotnie wychowuje dzieciaka. Zakładamy, że nie jest aspołeczny i przez dom przewija się więcej mężczyzn niż kobiet, czym to się różni? W najgorszym wypadku takie dziecko może zostać wyśmiane wśród rówieśników, ale to też tylko i wyłącznie dlatego, że normalni rodzice powiedzieli im, że homo to zło.

Cytat:
Gdyby politycy mieli się zając sprawami mniejszości dopiero jak rozwiążą sprawy większości to nigdy by do tego nie doszło. Zawsze znajdą się jakieś "większe" problemy do rozwiązania.
I efekt jest taki, że za nic się nie biorą bo tak źle i tak niedobrze

A powinni choćby właśnie usprawnić system adopcji. Coby wspomniane pary małżeńskie bezdzietne miały większe szanse na zaadoptowanie dziecka. Bo teraz normalnym ludziom wszędzie rzucają kłody pod nogi i jakoś zapomina się w tym wszystkim o dzieciach...
Stary 2012-09-06, 13:20   #33
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuk_Nulla Pokaż wiadomość
Powiem inaczej - nie ma żadnych przesłanek do twierdzenia, że nie nadają się oni do wychowywania dzieci. Proszę was, naprawdę twierdzicie, że osoba będąca fetyszystą zagrzybionych paznokci nie może wychować porządnego człowieka? Czym w tym przypadku różni się fakt, że mężczyzna woli mężczyzn od kobiet? Nie potrafi przekazać co jest dobre, co złe? Jest z gruntu zły i pozbawiony moralności bo nie kręcą go kobiety? Wpaja złe wzorce? Naprawdę uważam, że kochająca się para homoseksualna daje lepsze wzorce od rodziny gdzie ojciec bije matkę lub odwrotnie. Jak wspomniałam - nie ma oburzenia gdy facet samotnie wychowuje dzieciaka. Zakładamy, że nie jest aspołeczny i przez dom przewija się więcej mężczyzn niż kobiet, czym to się różni? W najgorszym wypadku takie dziecko może zostać wyśmiane wśród rówieśników, ale to też tylko i wyłącznie dlatego, że normalni rodzice powiedzieli im, że homo to zło.
Ale dlaczego z góry założenie, że dziecko tłuczone przez pijanych rodziców ma od razu trafiać do pary homo?

Nic nie wiem o oburzaniu się, ale faktem jest, że dziewczynki wychowywane bez ojców o wiele częściej miewają problemy z nawiązywaniem prawidłowych relacji z płcią przeciwną oraz budowaniem związku niż te wychowywane w pełnej (i pozbawionej patologii typu alkoholizm itd) rodzinie. Skoro taka sytuacja ma często wpływ, to jak przyjąć założenie, że dwóch tatusiów / mamusie będzie bez wpływu? Odwracając - skąd wiadomo, że owa para gejów będzie właśnie zbiorem wszelkich cnót, a nie bijących ojców z twojego przykładu?

I pytam jeszcze raz, już nie do Ciebie - jakie są argumenty za wychowywaniem dziecka przez homo? Poza patologicznymi rodzicami
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 13:28   #34
suszarka
Buc

Cytat:
Nic nie wiem o oburzaniu się, ale faktem jest, że dziewczynki wychowywane bez ojców o wiele częściej miewają problemy z nawiązywaniem prawidłowych relacji z płcią przeciwną oraz budowaniem związku niż te wychowywane w pełnej (i pozbawionej patologii typu alkoholizm itd) rodzinie. Skoro taka sytuacja ma często wpływ, to jak przyjąć założenie, że dwóch tatusiów / mamusie będzie bez wpływu? Odwracając - skąd wiadomo, że owa para gejów będzie właśnie zbiorem wszelkich cnót, a nie bijących ojców z twojego przykładu?

I pytam jeszcze raz, już nie do Ciebie - jakie są argumenty za wychowywaniem dziecka przez homo? Poza patologicznymi rodzicami
może wystarczy to, że takie dziecko może być równie szczęśliwe jak w normalniej (nie lubię tego określenia) rodzinie?

i jasne nigdy nie wiesz, czy para gejów czy lesbijek nie będzie maltretowała tego dziecka tak samo jak nie wiesz czy para znów normalnych heteroseksualnych rodziców nie będzie tego robiła.

i zgodzę się z tym, że to przez kogo jesteśmy wychowywani ma wpływ na nas i skłamałabym mówiąc, że wychowanie bez ojca na mnie nie wpłynęło natomiast nie nazwałabym się nieszczęśliwą osobą przez to a to chyba jest najważniejsze. i tak samo nie wiemy, czy dziecko wychowane przez takową parę nie powie tego samego.
Stary 2012-09-06, 13:34   #35
Nuk_Nulla
Raczkowanie

GG do Nuk_Nulla

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
może wystarczy to, że takie dziecko może być równie szczęśliwe jak w normalniej (nie lubię tego określenia) rodzinie?

i jasne nigdy nie wiesz, czy para gejów czy lesbijek nie będzie maltretowała tego dziecka tak samo jak nie wiesz czy para znów normalnych heteroseksualnych rodziców nie będzie tego robiła.

i zgodzę się z tym, że to przez kogo jesteśmy wychowywani ma wpływ na nas i skłamałabym mówiąc, że wychowanie bez ojca na mnie nie wpłynęło natomiast nie nazwałabym się nieszczęśliwą osobą przez to a to chyba jest najważniejsze. i tak samo nie wiemy, czy dziecko wychowane przez takową parę nie powie tego samego.
I podpisuję się pod tym rękami i nogami! Właśnie o to mi chodzi! Nikt nie da pewności, że dana rodzina będzie idealna, ale też nie możemy z góry zakładać, że dziecko będzie nieszczęśliwe, bo tak się nam wydaje.

Cytat:
Ale dlaczego z góry założenie, że dziecko tłuczone przez pijanych rodziców ma od razu trafiać do pary homo?
A gdzie takie założenie? Nikt nie mówi, że para homo ma mieć łatwiejszy dostęp do adopcji. Powinni przejść dokładnie taką samą drogę jak zwykła para. Inaczej sama zacznę protestować, bo powinni mieć możliwość adopcji, a nie przywileje związane z przynależnością do mniejszości. Dzieci maltretowane mają szczególne obostrzenia przy adopcji i tak powinno zostać.

Edytowane przez Nuk_Nulla
Czas edycji: 2012-09-06 o 13:38
Nuk_Nulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 17:29   #36
Agnieszka987
Zakorzenienie

Dla mnie pelna rodzina to kobieta i mezczyzna. Zeby sie rozmnazac jest potrzebna i on i ona, wsrod zwierzat rowniez. Dlatego nie popieram pomyslu co do tego zeby kobieta+ kobieta czy mezcz. i mezcz. mogli adoptowac dzieci. To jest swiadome zabranie dziecku szansy na posiadanie mamy i taty- co jest prawem dziecka. I nie przemawia do mnie argument ze takie dziecko w takim zwiazku wychowane bedzie tez kochane, przeciez moze byc takze kochane w zwiazku malzenskim i bedzie mialo i mame i tate, co jest pragnieniem kazdego samotnego dziecka.
Ps. przepraszam ze nie pisze pl znakami ale klawiatura cos szwankuje...
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 17:53   #37
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem, co w tym takiego szokującego. Też jestem przeciwna, bo jest to przekazywanie wzorca, który nie jest normalny. Tolerowany tak, ale z normą nie ma nic wspólnego.
Gdyby tak było, to:
- w parach heteroseksualnych nie było by dzieci homoseksualnych

Nie trzeba mieć rodziców homoseksualnych, by homoseksualizm widzieć Równie dobrze można założyć, że nastolatek, zbuntowany i olewający rodziców, stanie się homo na przekór im - a jest to bzdura, bo homoseksualnym nie jest się z wyboru.

Cytat:
Z punktu widzenia biologii każde połączenie, które, nie prowadzi do potomstwa, jest zboczeniem (no chyba, że ktoś jest bezpłodny), i nie ma co się tak bulwersować i pienić Jeśli dwóch facetów fizycznie nie jest w stanie mieć dziecka, to nie powinno się brać za wychowywanie.
Gdyby umiejętność wychowania dzieci była uzależniona od tego, czy fizycznie jest się w stanie te dzieci spłodzić - to każde dziecko byłoby wychowane idealnie

Cytat:

Z czystej ciekawości - poza oklepanym argumentem o dzieciach w domu dziecka (tak jakby nie ubiegały się o nie tysiące par małżeńskich...), są jakieś przesłanki opiewania wychowywania dzieci przez gejów?
No właśnie rzecz w tym, że... NIE

Ogrom kobiet nie zachodzi w ciążę z powodu tzw. blokady psychicznej - tak bardzo chce, że mimo fizycznej możliwości nie zajdzie.

Ale jakiego opiewania? Po prostu nam nie przeszkadza taka opcja i tyle. Traktuję potencjalnych rodziców homo jak potencjalnych rodziców hetero. Tyle. Ani lepsi, ani gorsi - każda para winna być dobrze sprawdzona.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Dla mnie pelna rodzina to kobieta i mezczyzna. Zeby sie rozmnazac jest potrzebna i on i ona, wsrod zwierzat rowniez. Dlatego nie popieram pomyslu co do tego zeby kobieta+ kobieta czy mezcz. i mezcz. mogli adoptowac dzieci. To jest swiadome zabranie dziecku szansy na posiadanie mamy i taty- co jest prawem dziecka. I nie przemawia do mnie argument ze takie dziecko w takim zwiazku wychowane bedzie tez kochane, przeciez moze byc takze kochane w zwiazku malzenskim i bedzie mialo i mame i tate, co jest pragnieniem kazdego samotnego dziecka.
I znów - niekoniecznie poczytaj o partenogenezie, która wcale rzadkością u zwierząt nie jest.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 18:14   #38
Agnieszka987
Zakorzenienie

szajajaba partenogeneza to rozmnażanie bezpłciowe, bez udziału plemnika, a jak wiadomo człowiek i wiele zwierząt rozmnaza się płciowo
Stary 2012-09-06, 18:22   #39
suszarka
Buc

Cytat:

no dobrze a mając do wyboru adopcję dziecka tylko przez parę homoseksualną albo jego pobyt w domu dziecka bez możliwości na adopcję przez parę heteroseksualną co wybierzesz?
Stary 2012-09-06, 18:22   #40
Konto usunięte

Agnieszko,
No i? ale ty piszesz, że aby się rozmnażać potzebna jest ONA i ON - to ci udowodniłam, że to bzdury

Suszarko - zapewne te niemające dziecka zaprą się, że DD
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 18:35   #41
suszarka
Buc

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36365905]
Suszarko - zapewne te niemające dziecka zaprą się, że DD [/QUOTE]

no właśnie ciekawa jestem odpowiedzi.
Stary 2012-09-06, 18:44   #42
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
no dobrze a mając do wyboru adopcję dziecka tylko przez parę homoseksualną albo jego pobyt w domu dziecka bez możliwości na adopcję przez parę heteroseksualną co wybierzesz?
Robiłabym wszystko żeby dziecko znalazło rodziców tj. mamę i tatę.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36365905]Agnieszko,
No i? ale ty piszesz, że aby się rozmnażać potzebna jest ONA i ON - to ci udowodniłam, że to bzdury

Suszarko - zapewne te niemające dziecka zaprą się, że DD [/QUOTE]

No, ok. Ale ludzie rozmnazają się płciowo
Stary 2012-09-06, 18:46   #43
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

No, ok. Ale ludzie rozmnazają się płciowo
Jakbyś nie żyła, a chodziłoby o twoje dziecko, to guzik miałabyś do gadania

No tak. Ale nie mówimy o tym, czy umożliwić parze homoseksualnej rozmnażanie, tylko o adopcji
Stary 2012-09-06, 18:47   #44
suszarka
Buc

Cytat:
ale w tej teoretycznej sytuacji nie masz takiej możliwości - albo para homoseksualna albo dom dziecka. więc?
Stary 2012-09-06, 18:51   #45
invisible_01
Zakorzeniona

Ja mam pytanie do przeciwniczek - całkowicie abstrakcyjne - w przypadku Waszej śmierci wolałybyście, aby Wasze dziecko zostało zaadoptowane przez parę homoseksualną czy wylądowało w domu dziecka? Zakładając, że tylko te dwie opcje wchodzą w grę.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 18:52   #46
WhiteCherry
Zakorzenienie

jest też inna kwestia - dziecko wychowywane przez parę homoseksualną nie miałoby życia w szkole. Dzieci są okrutne i potrafią wyśmiewać błahostki w stylu zbyt duży brzuch czy krzywy nos, co by było, gdyby Staś miał dwóch tatusiów na przykład...
nie każde dziecko sobie z tym poradzi i kto wie, czy w przypływie złości im nie wypomni kiedyś podczas kłótni, dlaczego nie wzięli go ''normalni'' rodzice.
mój kolega popełnił samobójstwo w wieku 13 lat z powodu braku akceptacji rówieśników.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-09-06 o 18:55
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 18:55   #47
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
jest też inna kwestia - dziecko wychowywane przez parę homoseksualną nie miałoby życia w szkole. Dzieci są okrutne i potrafią wyśmiewać błahostki w stylu zbyt duży brzuch czy krzywy nos, co by było, gdyby Staś miał dwóch tatusiów na przykład...
nie każde dziecko sobie z tym poradzi.
mój kolega popełnił samobójstwo w wieku 13 lat z powodu braku akceptacji rówieśników.
tym bardziej będą zachowywały się tak w stosunku do dziecka z domu dziecka, które dodatkowo nie będzie miało wsparcia ze strony rodziców ( nawet homoseksualnych).
Stary 2012-09-06, 18:58   #48
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
tym bardziej będą zachowywały się tak w stosunku do dziecka z domu dziecka, które dodatkowo nie będzie miało wsparcia ze strony rodziców ( nawet homoseksualnych).
nie zgodzę się, no ale możesz tak uważać.
Stary 2012-09-06, 19:00   #49
suszarka
Buc

Cytat:
nie zgodzę się, no ale możesz tak uważać.

czyli uważasz, że dzieci nie są szykanowane przez swoich rówieśników z powodu tego, że są z domu dziecka i nie mają rodziców?
Stary 2012-09-06, 19:02   #50
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
nie każde dziecko sobie z tym poradzi i kto wie, czy w przypływie złości im nie wypomni kiedyś podczas kłótni, dlaczego nie wzięli go ''normalni'' rodzice.
No to niestety racja, ale winą jest to, jak się te dzieci wychowuje. Gdyby w domu nie panował pogląd, że homoseksualiści to zboczeńcy albo że to jest nienormalne, to nikt by takich dzieci nie wyzywał. Dzieci z DD też mają przerąbane - wiem, co mówię, bo moje gimnazjum było niedaleko domu dziecka i wszystkie dzieci stamtąd w tym wieku uczyły się u nas. Dzieci z DD ubrane są biedne, nie mają kasy, na zebrania przychodzi pani stamtąd a nie rodzic, strasznie się z nich wyśmiewano, a raz jednemu chłopakowi inny powiedział: "Jesteś takim debilem, że nic dziwnego, że Cię własna matka nie chciała".
Stary 2012-09-06, 19:05   #51
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
czyli uważasz, że dzieci nie są szykanowane przez swoich rówieśników z powodu tego, że są z domu dziecka i nie mają rodziców?
tak właśnie uważam, ponieważ znałam takie osoby
zazwyczaj były to chłopaczki w stylu ''szacun na dzielni mam'', takie dresiki, co to palą na przerwach za szkołą i lubią robić pewne rzeczy niekonieczne legalnie. To w gimnazjum.

w podstawówce miałam kolegę, który był sierotą. Był lubiany.
Stary 2012-09-06, 19:08   #52
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
ale w tej teoretycznej sytuacji nie masz takiej możliwości - albo para homoseksualna albo dom dziecka. więc?
Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie do przeciwniczek - całkowicie abstrakcyjne - w przypadku Waszej śmierci wolałybyście, aby Wasze dziecko zostało zaadoptowane przez parę homoseksualną czy wylądowało w domu dziecka? Zakładając, że tylko te dwie opcje wchodzą w grę.

A dlaczego jesteście takie skrajne? To jakby zadać pytanie: albo bezdomność albo pobyt w więzieniu... Sa także pogotowia opiekuńcze, rodzinne domy dziecka- dzieci mają możliwości wychowania się z mamą i tatą i to wg mnie powinno być priorytetem.
Stary 2012-09-06, 19:10   #53
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
A dlaczego jesteście takie skrajne? To jakby zadać pytanie: albo bezdomność albo pobyt w więzieniu... Sa także pogotowia opiekuńcze, rodzinne domy dziecka- dzieci mają możliwości wychowania się z mamą i tatą i to wg mnie powinno być priorytetem.
Nie no racja, że przykłady są skrajne. Chodzi po prostu o to, że według niektórych lepszy byłby dom dziecka od wychowywania przez parę homoseksualną.
Stary 2012-09-06, 19:18   #54
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Nie no racja, że przykłady są skrajne. Chodzi po prostu o to, że według niektórych lepszy byłby dom dziecka od wychowywania przez parę homoseksualną.
Jak napisałam priorytet to powinno być wychowanie w pełnej rodzinie.

Edytowane przez Agnieszka987
Czas edycji: 2012-12-14 o 10:29
Stary 2012-09-06, 22:04   #55
Hultaj
BAN stały

W sumie to mam wrażenie, że same nie umiecie mieć spójnego stanowiska. Albo zakładamy, że para homoseksulana to tacy sami dobrzy rodzice jak para heteroseksualna, no albo, że nie, co przeczy idei tolerancji. Bo nie rozumiem tych wywodów, ''lepiej geje niż domy dziecka, skoro nie każdy mógłby mieć rodziców: mama, tata''.
Temat jest kontrowersyjny, rodzice - bywa - przytulają się, całują, i teraz pytanie, czy taki kilkulatek oglądający 2 całujących się (tak zwyczajnie, bez podtekstów i ciężkiej erotyki), ściskających, mężczyzn przy śniadaniu w kuchni, powinien móc czy nie. Poza tym zdarza się, że dzieciak przyłapuje rodzicow na seksie ;-), czy słyszy odgłosy z sypialni, no i znowu, czy przyłapanie 2 kobiet, 2 facetów, to dla psychiki to samo co kobiety i mężczyzny. ;-)
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 11:29   #56
amg88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez antek07 Pokaż wiadomość
moim zdaniem pary homoseksualne nie powinny mieć dzieci kochają się inaczej ok niech się kochają ale niech sobie dadzą spokój z wychowywaniem dzieci.
Dziecko powinno wychowywać się w normalnej rodzinie mieć mamę i tatę.dla mnie jest nie do pomyślenia żeby było inaczej nie wyobrażam sobie siebie jakby mnie taka para zaadoptowała. Jak takie dzieci mają rozwijać się prawidłowo skoro wpajane są im jakieś chore wartości

popieram jak najbardziej, tez mam takie zdanie
amg88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 12:18   #57
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:

a ja mam takie zdanie jak Ty, suszarko. szkoda tylko, że nawet niektóre z nas kobiet, nas które tak ciężko walczymy o równość w traktowaniu, nie chcą dać prawa do szczęścia innym kierując się zaściankowymi stereotypami..
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 12:24   #58
isabelka00
Wtajemniczenie

wypowiedzi, ze lepsza rodzina homo jet lepsza niż pijacka to zwykła bzdura, to jak pytanie czy chcesz zginąc spadając z mostu czy lecąc samolotem. Obie rodziny są złe bo obie zaburzają widzenie świata. Pierwsza nie buduje prawidłowych relacji społecznych i międzyludzkich no bo niby jak dziecko może jako archetyp matki przyjąć kobietę skoro jego "matka" ma małego między nogami. Druga niszczy naturalną potrzebę bezpiczeństwa. Żadna z takich rodzin nie powinna zajmować się wychowywaniem dzieci i tyle. Jest wiele normalnych par czekających na adopcję i to im trzeba pomóc a nie tworzyć dziwne precedensy.
Miałam do czynienia z parą, która już 2 lata czeka na adopcję... dlaczego tym ludziom nikt nie chce pomóc w wirze biurokratycznych przepisów ?
bo to mało interesujące, lepiej o gejach i lesbijkach pisać..
Stary 2012-09-07, 13:06   #59
kepop
Przyczajenie

To bardzo kontrowersyjny temat. Znam przypadki, ale nie w Polsce oczywiście, gdzie pary homoseksualne z powodzeniem prowadzą nawet rodzinne domy dziecka, jednak nie są to typowe adopcje. Przeciwnicy uważają, że pary homoseksualne o wiele częściej się rozwodzą, na szkodę adoptowanych dzieci. Sama mam mieszane uczucia
kepop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-07, 13:58   #60
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
bo to mało interesujące, lepiej o gejach i lesbijkach pisać..
nie no bo geje i lesbijki to podgatunek człowiek, po co się zajmować nimi i ich prawami. treeeeeeeeeeeu dat.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości