|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Dot.: Matki, żony i kochanki - podkarpackie koleżanki (czyli podkarpackie PM cz.3)
Hehe Talk masz mnie :P ciekawość mnie zżera
![]() ![]() Z nami też dłużej został ![]() ![]() A więc tak ![]() Parę dni wcześniej zjechaliśmy do domu, żeby sobie wszystko dopiąć samemu, dokończyć dekoracje (robiliśmy sami pudełeczka dla gości, winietki, menu, lampeczki na stołach, numery stołów i tablicę gdzie usadzeni są goście), przygotować domek na przyjazd gości, spowiedź :/, ksiądz, itp ![]() Dobrze, że w domku byliśmy już we wtorek bo szczerze mówiąc nie wyrobilibyśmy się z tym wszystkim, a większość dekoracji mieliśmy już gotowych bo wcześniej w wolnych chwilach robiliśmy je sobie na bieżąco. Jak wiecie wesele mieliśmy w Pawilonie Ogrodowym. Dlatego bardzo ważne dla nas było, aby firany wiszące pod sufitem były podpięte i tak też zaznaczyliśmy rok wcześniej kiedy to przy ich praniu nie powiesili ich jak należy. My widzieliśmy jak te firany mają być powieszone ponieważ byliśmy w pawilonie w pierwszym roku jego istnienia i wyglądało to cudownie. Ale już w następnym sezonie weselnym były pomiędzy nimi ogromne przerwy, widać było stelaże i wyglądało to nieestetycznie. Jeździliśmy tam co jakiś czas przypominając się, ale szefowa powiedziała nam, że na pewno będą powieszone dobrze, a jak nie to nie zapłacimy im ![]() ![]() ![]() W piątek rano załatwiliśmy spowiedź - było całkiem miło ![]() ![]() Ciasta miały być przywiezione w piątek do pawilonu, ale zepsuły się chłodnie w pawilonie i musieliśmy dzwonić i prosić cukiernię, aby przywieźli ciasto w sobotę rano. W piątek już zawieźliśmy wszystkie dekoracje na salę i czekałam na pierwszych gości ![]() Nasz Wielki Dzień wyglądał następująco: Myślałam, że będą nerwy ogromne, ale nie czułam żadnych... czułam się jakbym miała iść na kogoś wesele, a nie na swoje :P Ponieważ wesele mieliśmy w pawilonie bardzo ważna dla nas była pogoda, ale dopisała wyśmienicie. W piątek (dzień przed weselem) i w poniedziałek padał deszcz, a w sobotę (w dzień wesela) i niedzielę (dzień poprawin) była super pogoda - 28 stopni i słoneczko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wesele: Wesele było genialne! Najlepsze na jakim byłam!!!! Sala zrobiła ogromne wrażenie. Wyszło naprawdę bajecznie... Wszyscy byli zachwyceni miejscem. Każdy myślał, że w namiocie będzie raczej lipa, a tutaj miłe zaskoczenie. Boczne ściany były podwieszone, a więc siedziało się tak jak na ogrodzie. Dzieci huśtały się na huśtawkach, a rodzice pili kawkę przy stołach. Orkiestra no po prostu brak słów... naprawdę świetnie grali, wszyscy byli pod wrażeniem. Mamy w rodzinie osoby, które zajmują się muzyką i były pod wrażeniem ![]() ![]() ![]() Wszystko ze strony Artisu było w jak najlepszym porządku. Jedzenie bardzo smaczne, obsługa ok. My mieliśmy również wieczorne grillowanie, co było strzałem w 10ke, bo wszyscy byli zachwyceni i również bardzo smakowało (zwłaszcza karkówka i oscypki). Mieliśmy wiejski stół i stół alkoholowy (alkohole sami kupowaliśmy - też super się sprawdził, dużo ludzi korzystało). Ludzi podchodzili i gratulowali genialnego wesela, organizacji, dbałości o szczegóły, dekoracji, kwiatów, obsługi, jedzenia i tego jak pięknie wyglądamy. Około 23:00 podziękowaliśmy rodzicom, wręczyliśmy kwiaty i prezent. Kupiliśmy im grupona do Zakopanego na 3 dni do hotelu Belvedere. A także ponieważ 23go jest dzień ojca to jeszcze złożyliśmy życzenia wszystkim ojcom i daliśmy naszym po whisky ![]() Wszyscy bawili się świetnie włącznie z nami. Mieliśmy o północy puścić lampiony szczęścia, ale zaaferowanie genialna zabawą, gośćmi itp zapomnieliśmy o nich całkowicie :P O północy zaczęły się oczepiny w formie krzesełek. Panny musiały siadać na krzesełka, ale wcześniej musiały zabrać jakiegoś fanta, np. pasek, buta, koszulę, krawat, marynarkę itp. Śmiechu było co niemiara ![]() ![]() ![]() Poprawiny: Poprawiny robiliśmy w niedzielę, ale już w innej restauracji w Jaśle, żeby nie było problemu z dowozami ludzi. Dlatego też rano musieliśmy zwieźć całe jedzenie i kwiaty z Artisa do Perły. Na poprawinach mieliśmy DJ. Również było bardzooo fajnie ![]() ![]() Po poprawinach wróciliśmy do mieszkania mojego M. i w końcu otworzyliśmy nasze prezenty. Posiedzieliśmy do 5 rano:P W poniedziałek rano musieliśmy pozapłacać i po dogrywać wszystkie sprawy związane ze ślubem, odwieźć przyjaciółkę na busa i dokończyć pakowanie bo wieczorem o 23 jechaliśmy do Katowic na lotnisko i w podróż poślubną na Gran Canarie ![]() ![]() ![]() Ale się spisałam, ahh myślę że z grubsza :P napisałam wszystko co pamiętam. Link do strony ze zdjęciami i jeszcze parę zdjęć wrzucę za chwile na pocztę ![]() Hehe troszkę zaniedbałam, ale myślę że dzisiaj troszkę się odkupiłam :P |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |||
Zakorzenienie
|
Masz czas, nie ma się co śpieszyć. Ale dobrze, że te najważniejsze rzeczy już są
![]() A że na końcu - będziemy Cię dopingować ![]() Cytat:
![]() Jak wolisz ![]() Coś o nim słyszałam, ale raczej tylko słyszałam - do czynienia z nim nie miałam, więc nie pomogę ![]() ps. mój fotograf był spod Jasła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak wrzuciłaś już zdjęcia z wesela i z podróży poślubnej to niech Ci będzie, że się odkupiłaś ![]() ![]() Idę zaraz obczajać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Oliwka - ja już widziałam foty !
![]() ![]() ![]() Paula - ja właśnie nie mam paszportu a nowego nie opłaca mi się na razie wyrabiać :/ ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- aaaa mam tez mini mini filmik, który może jakoś niebawem mi przegrają - dosłownie przysięga, pierwszy taniec i podziękowania dla rodziców ![]() ![]() ![]() ![]()
#36 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Oli - wiesz, że my mamy do tyłu spotkanie ?
![]()
#38 |
Raczkowanie
|
Witaj nunny!
Ja byłam u fryzjerki w Studio04, u Weroniki. Byłam bardzo zadowolona, fryzurka trzymała mi się do rana, a nawet ciężko było mi ją rozwalić. A u kosmetyczki byłam w salonie Vivien u pani Ewy Kuchty. 2 dni przed ślubem doczepiałam sobie rzęsy z norek i byłam bardzo zadowolona, trzymały mi się extra. Makijaż robiony w dniu ślubu był piękny, ale co do jego trwałości to pozostawia wiele do życzenia.... Było dość gorąco, także cień na powiekach trochę mi się zrolował i po pierwszym tańcu musiałam sobie go troszkę sama poprawić. Ale makijaż wyglądał naprawdę pięknie. Dopasowany był do sukni i urody. Może gdyby nie było takiego gorąca trzymałby się dobrze... Fotografa mieliśmy z Rzeszowa - Marka Wolana. Genialny fotograf, robi piękne zdjęcia i w ogóle fajny facet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
olifcia relacja świetna! czekamy na zdjęcia. super pomysł z tym pawilonem ogrodowym
![]() talk Wyspy Kanaryjskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
ja nie muszę widzieć zdjęć, żeby polecić
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Aga - ale Wyspy chyba jeszcze do UE nie weszły ![]() ![]() ![]()
#41 |
Raczkowanie
|
Talk, wiem właśnie
![]() Wstawiaj szybko ten filmik, chętnie zobaczę ![]() Agniecha, to super! Też chcieliśmy jechać na Teneryfę bo tam jest ten piękny LoroPark, ale mieliśmy do wyboru Gran Canarie (piękny hotel położony na skale i pod nim duża, piaszczystą plażę) i Teneryfę (gorsze widoczki z hotelu i maleńka plaża z ciemnym piaskiem). Dlatego też zdecydowaliśmy się na Gran Canarie ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Talk, wyspy to jest Hiszpania także są w UE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Adres to : Rynek 11. Wiesz może gdzie w Jaśle jest Pub Legenda? To jest zaraz po drugiej stronie ulicy tego Pubu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Że jest ![]() U nas był Paweł Kędziora ( został przysłany niejako przez Grzegorza Datę, który pierwotnie miał nam fotki strzelać). Miał małą wpadkę, ale generalnie z tych zdjęć, które dostaliśmy jesteśmy zadowoleni. Tylko szkoda, że nie dostaliśmy wszystkich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Agniecha, widok z balkonu na Gran Canari
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Talk Jak jedziesz na Wyspy Kanaryjskie to nie musisz miec paszportu. Kanary należą do Hiszpanii, a Hiszpania do UE
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Nowy wątek!!
![]() ![]() Olifcia, super relacja ![]() Wy tu o Gran Canari, a wakacje machają na pożegnanie ![]()
#50 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczynki
![]() ![]() Nunny, wiadomo że im wcześniej tym lepiej bo będziesz miała pełen wachlarz możliwości, tzn. godziny i fryzjerki. Ale najwcześniej, z tego co pamiętam, będziesz mogła się zapisać od stycznia bo na razie mają kalendarz na 2012 rok ![]() ![]() Załączam zdjęcie mojej fryzurki czesanej jeszcze raz na sesję przez Weronikę. |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładne włoski Olifcia
![]() Pamiętacie, jak wrzucałam Wam zdjęcie sukni Eddy K? (która za bardzo się Wam nie spodobała) ![]() Dziewczyna chciała wówczas 2 500 zł. Napisała, że mogę zaproponować swoją cenę. Nie wiem, ile jest warta, ile rozsądnie zaproponować?
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
pawie oczko widziałam projekt twojego domku bardzo ładny i taki przestronny
wlasnie nastawiam sie na to ze z formalnosciami moze być długa i kreta droga :/ czekam na foteczki;p |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
No ceny mają dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
hej Oliffcia - no w końcu wróciłaś
![]() Nunny - hej ![]() Choji a gdzie ten lokal jest? bo nazwa nic mi nie mówi.... Talk - z wrześniowych europejskich kierunków to kanary są najlepszym rozwiązaniem z najpewniejszą pogodą do tego również Madera, jak dla mnie w tym terminie wchodzą w rachubę przede wszystkim 3 wyspy: Gran Canaria, Teneryfa lub Madera. Mimo, że należą do Hiszpanii na Kanarach jest prawdziwa strefa wolnocłowa na alkohol i papierosy, ale pewnie i tak w PL będzie taniej ![]() W przypadku Gran Canarii i teneryfy polecam południe wyspy. Mogłabyś wybrac również Cypr, ale w tym okresie możesz spodziewać się jakiś opadów, niewielkich, nie długich, ale wystąpić mogą, co na Kanarach raczej się nie wydarzy. Jak wiadomo żeby uniknąć jakichkolwiek niedogodności paszport za granicą jest częściej honorowany, a twój już zupełnie nie ważny? ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Talk a ile chcecie wydać na was dwoje i na jak długo lecicie? bo jak coś to mogę czegoś poszukać... co do Cypru to mi się jeszcze przypomniało, że tam raczej może być drogo, a i jeszcze chcecie lecieć przez biuro czy sami? |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Mamy wstępną rezerwację na Fuerteventurę i właściwie tylko to i Teneryfę nam proponowano, ale Teneryfa była duuużo droższa. W ogóle był mały wybór i wysokie ceny.. nic z Last Minute :/ Za tę Fuertę wyjdzie nam niecałe ok 6 tys (niecałe chyba) all incl.
Wszędzie proponowali głównie Rodos, Fuertę i Teneryfę. W jednym biurze Portugalię. Bieda... :/ ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- aha - miejscowość Morro Jable - południe wyspy... ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- co do kasy - planowałam do 5 tys się zmieścić na 2 osoby na tydzień, ale się nie udało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- PS. ale się z tymi Wyspami wybłaźniłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- jeszcze co do paszportu... Ja miałam ostatni już nie wiem kiedy.. Nie był mi potrzebny bo wakacje spędzałam albo w PL albo w ramach UE.. Myślałam, żeby teraz wyrobić, ale nie chce nam się czekać tyle.. My chcemy JUŻ ![]()
#57 |
Zakorzenienie
|
Talk - na prawdziwe lasty to zdecydowanie za wcześnie, prawdziwe są jak dostajesz wiadomośc na dwa dni przed wylotem...
no patrz zapomniałam o Fuercie, też fajnie ![]() te 6 tys to na tydzień??? ale ceny w PL mnie przerażają bo ja tyle to mam zamiar wydać na Tajlandię oczywiście na osobę, ale będę tam dwa tygodnie i ciągle w podróży... zresztą ja np nigdy nie wybieram all incl bo często taniej mnie wychodzi kupowanie na mieście niż dopłacanie do all, poza tym większość posiłków bym ominęła, ale z drugiej strony to odpoczniecie i trochę pozwolicie się rozpieszczać ![]() Tak z ciekawości na tydzien na Fuertę na szybciutko znalazłam za 2400 tys na dwie osoby, w hotelu o świetniej opinii, więc drugie 2-3 tys było by na wydanie... a sprawdziłaś tą sama ofertę na stronce? bo może się okazać że tam jest taniej... ja w ten sposób zaoszczędziłam chyba 150 euro na biletach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Małgoś - sęk w tym, że my pytaliśmy czy coś ewent. byłoby na za dwa dni, to nam zaproponowali tylko jedne wczasy :/ a inne były , owszem, ale było miejsce tylko dla jednej osoby na przykład ... :/
6 tys na tydzień dla 2 osób
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2012-09-13 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
no tak, prawdziwe lasty nie zawsze sa dostępne, a w jakim biurze byliście?
a może warto zrobić ten paszport i np do egiptu za połowę ceny polecieć?? Egipt, Turcja Tunezja - chyba są najtańsze... no chyba że wam taka opcja pasuje... wiesz ja tylko próbuję doradzić. Paszport przeważnie gotowy w 3 tyg jak nie szybciej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.