![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: On ma nadal konto na portalu randkowym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Prawdą jest, że i realnie i w internecie można spotkać nieciekawych typów.
![]() |
#33 | |||
High Quality Since 2007
|
Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Jak sie loguje na portalu randkowym, a jest z Tobą, to znaczy, ze jak juz pisały Wizażanki, nie bierze Cię na poważnie i jest z Tobą na postoju a w międzyczasie szuka nowej. Sama mam kolegów co tak robią, mają dziewczyne a siedzą na portalach randkowych, albo nawet erotycznych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trafili się różni, jedni warci uwagi, drudzy całkowicie beznadziejni. Kwesta szczęścia i nieszczęścia ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Czyli wychodzi po prostu, że jestem głupia i naiwna, że po prostu za bardzo chcę wierzyć w jego uczciwość i w to, że dla kogoś mogę być tą jedyną naj.
A wyszło jak zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama musisz to wyczuć i podjąć decyzję. Niemniej jednak dla mnie to niepokojące.
![]() |
![]() |
#38 | ||
High Quality Since 2007
|
Zadałabym mu dwa podstawowe pytania - na jakie wiadomości czekasz, skoro masz mnie? Co jest na tym portalu i na tym koncie takiego wyjątkowego, że jeśli nam nie wyjdzie, to problemem będzie założenie drugiego takiego samego?
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
mi się ten koleś nie do końca podoba. ale ok, przyjmijmy, że mówi prawdę. poprosiłabym go w takim razie o zaznaczenie gdzieś w profilu, że nie szuka nikogo, bo jest obecnie w związku. jeśli tego nie wpisze, to nie dość, że wprowadza w błąd inne dziewczyny z potralu, a na dodatek kłamie w profilu, w którym zapewne jest napisane, że szuka kobiety.
a jeśli by odmówił - cóż, wszystko bym już wiedziała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Tylko, że to nie jest typ faceta któremu można postawić ultimatum. Zasłoni się zaufaniem, kontrolowaniem, itp., to ja wyjdę na tą złą. Więc w zasadzie mogłabym zerwać już teraz, bo na jedno by wyszło.
Podsumowując mam do wyboru: udać, że nie było tematu, dalej cieszyć się związkiem, zaufać. Albo drugie wyjście: postawić mu ultimatum, skasuj albo napisz, że masz dziewczynę, zebrać burę za to, że go kontroluję, nie ufam, że on nie jest pantoflem. Swoją drogą, ja swoje konto skasowałam mimo wszystko a to chociażby dlatego, że głupio mi było wobec tych chłopaków, co ciągle pisali a poza tym nie podchodzę do związku na zasadzie: i tak się skończy, tylko liczę na związek na być może zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||
High Quality Since 2007
|
Jaka to kontrola i jaki brak zaufania? Żaden. Zadajesz proste pytania i chcesz prostych rzeczy.
Wątpię, że po tym wszystkim będziesz umiała beztrosko cieszyć się związkiem... Ale to Twoje życie i Twoje decyzje.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc wątpię, że będę umiała cieszyć się nim i związkiem. Odkąd już to zobaczyłam, to już nie myślę o niczym innym, tylko zastanawiam się czy on nie siedzi na sympatii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Przemyśl sprawę w spokoju, doskonale Ciebie rozumiem.
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
inna sprawa jeśli odmówi albo zrobi awanturę - jeśli padnie na to drugie, to wiej, bo koleś ma nierówno pod kopułą i prawdopodobnie lubi manipulować dziewczynami właśnie za pomocą słów typu "zaufanie". a jak odmówi to też wiej, nie będziesz przecież w związku z oszustem i kłamcą. wiesz, to tak jak być np. zapytała go czy on chce mieć dzieci w przyszłości, bo Ty byś bardzo chciała. on mówi nie i to się nie zmieni. a Ty "ok, to w takim razie musimy się rozstać". to też nie jest ultimatum. źle na to wszystko patrzysz. edit: czyli chodzi o sympatię? też tam miałam kiedyś konto (może nadal mam, kto wie). tam nie ma przypadkiem opcji ukrycia profilu albo uśpienia go i wtedy nikt Cię nie widzi? poza tym czy on płaci za ten profil? no i pytałaś go w końcu na czyje wiadomości on tak czeka? bo chyba nie obcych kobiet? na co mu teraz poznawanie obcych bab? Edytowane przez motyla Czas edycji: 2012-09-19 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Otóż tak- nie wiem jaki jest Twoj facet ale może podobny- mój był fajny, wartościowy, raczej szczery i dobry dla mnie, byłam z nim doobrych kilka lat a na portalu zaczął bywać już po dłuższym naszym byciu ze sobą (3 lata?4 może), szukając aprobaty i tanich komplementów od blond pustaków które tam w większości zaczepiał... Nie wiem jak to działa u Twojego ale może podobnie- pisze tam z babami jakieś bzdury, jakie to są "seksi" czy fajne i ach i och, one mu piszą taką samą wazelinę... wymienią się zdjęciami na @ ![]() Ja np jedną z jego szanownych rozmówczyń rozpoznałam kiedyś na ulicy ![]() Ja nie ufam tym portalom. To jest porąbane towarzystwo wzajemnej adoracji... Tam rzadko kiedy można normalną osobę spotkać, piszę "rzadko" a nie że nie ma, bo wiem że są też wyjątki. Sama kiedyś na tym portalu miałam konto ![]() Wiesz co- tu taki perfidny pomysł- a gdyby tak jakaś Twoja koleżanka założyła konto anonimowe i zagadała do niego? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Można zawiesić konto na 6 m-cy, po 6 m-cach nie korzystania konto się z automatu kasuje.
Twierdzi, że nie opłaca tam konta, tym samym na sympatii jak się nie zapłaci to pisać wiadomości nie można, tylko oglądać kogoś. Ale oczywiście tego czy płaci to nie wiem. Jeśli o wiadomości chodzi, nie czeka na konkretne wiadomości. Najgorsze jest to, że on twierdzi, że wszedł może ze 3 razy na to. A ja nie jestem w stanie sprawdzić czy mówi prawdę. Raczej w to nie wierzę, ale... nieraz mi się zdarzyło, że ktoś mi nie wierzył w coś, a mówiłam prawdę. Może macie rację, może źle to nazwałam, określając 'ultimatum'. Gdybym była z nim dłużej w związku pewnie bym się nie wahała i od razu bym inaczej zareagowała, ale że związek dopiero raczkuję, to trochę mi głupio. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Ale jak nie odpisze- to czy to da mi spokój, zacznę sobie gadać, że może akurat ta dziewczyna mu się nie podobała, itp. i może tylko trochę się uspokoję. A z drugiej strony dołożę sobie, że mu nie ufałam. I tak źle i tak niedobrze. Ale generalnie teraz musiałabym odczekać, on się może czegoś takiego spodziewać i być może nie będzie odpisywał nikomu myśląc, że to mogę być ja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
to niech zawiesi to konto. wydaje mi się, że przed upływem tych 6 miesięcy sympatia wysyła maila przypominającego o fakcie skasowania. jak mu tak go będzie nadal szkoda - odwiesi na jeden dzień i znowu zawiesi.
albo tak jak mówię niech napisze, że nikogo nie szuka, bo znalazł. ja bym tak zrobiła przynajmniej, na Twoim miejscu. a, i niech Ci nie mówi, że masz mu tak bezgranicznie ufać, bo na zaufanie to trzeba sobie zapracować na początku znajomości. za dużo sobie chyba koleś wyobraża. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Powiedziałam mu dokładnie to samo, że również zostałam w życiu skrzywdzona i już nie będę ufała z założenia, że tak trzeba i że po 4 miesiącach nie mogę ufać tak, że dałabym się pochlastać za niego.
Na to usłyszałam: nie daję Ci powodów, żebyś nie ufała, spotykam się z Tobą codziennie, jestem pod telefonem w każdej minucie A po jakim czasie związku uważacie, że powinno się kasować konto na portalu? Czy 4 m-ce to aż nadto czy może już dawno powinniśmy byli to zrobić? Oficjalnie zostaliśmy parą po 1 m-cu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
High Quality Since 2007
|
Nie ma określonego czasu. Ja usunęłam konto po jakimś miesiącu bycia ze sobą? Nie pamiętam. Zamykałam wszystkie nawiązane znajomości z innymi facetami, a potem przestałam się logować. Potem zawiesiłam konto, a potem usunęłam. Mój partner zrobił to prawie od razu jak zaczęliśmy być ze sobą - a konto miał kilka lat.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak tam jest ,ale może jest funkcja statusu.zawsze można wpisac ,że jest "zajęty i nie szuka nikogo " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Ja Ci powiem co on tam robi
![]() Otóż tak- nie wiem jaki jest Twoj facet ale może podobny- mój był fajny, wartościowy, raczej szczery i dobry dla mnie, byłam z nim doobrych kilka lat a na portalu zaczął bywać już po dłuższym naszym byciu ze sobą (3 lata?4 może), szukając aprobaty i tanich komplementów od blond pustaków które tam w większości zaczepiał... Nie wiem jak to działa u Twojego ale może podobnie- pisze tam z babami jakieś bzdury, jakie to są "seksi" czy fajne i ach i och, one mu piszą taką samą wazelinę... wymienią się zdjęciami na @ ![]() Ja np jedną z jego szanownych rozmówczyń rozpoznałam kiedyś na ulicy ![]() Ja nie ufam tym portalom. To jest porąbane towarzystwo wzajemnej adoracji... Tam rzadko kiedy można normalną osobę spotkać, piszę "rzadko" a nie że nie ma, bo wiem że są też wyjątki. Sama kiedyś na tym portalu miałam konto ![]() Wiesz co- tu taki perfidny pomysł- a gdyby tak jakaś Twoja koleżanka założyła konto anonimowe i zagadała do niego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz mi się zdarzyło, że facet skasował konto szybciej ode mnie, ale mi było szkoda kasować swojego, bo miałam tam całą korespondencję z tym facetem (porobiłam więc screeny i skasowałam profil ![]() o ile się nie mylę, to na sympatii można podglądać, czy ktoś jest online bez logowania się na swoje konto - zmieniło się coś pod tym względem? o ile jeśli rzecz jasna ktoś nie ustawił sobie "ukrycia". popodglądaj go trochę, zobacz, czy się często loguje, czy może wcale. jest też taka aplikacja do przeglądarki (na pewno do firefoxa, o innych przeglądarkach nic nie wiem), która Cię powiadamia, jeśli jakaś strona się zmieniła. być może będzie w stanie wyłapać nawet ten jeden wyraz "online". jak Ci się chce, to jej poszukaj w necie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Właśnie oblukałam faceta z konta koleżanki.
Zmienił w profilu taką rzecz co tam się wybiera: miał: czego szukasz: miłości, kobiet teraz: nie ma nic wybranego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli rzeczywiście jest mu to konto już niepotrzebne w celach "podrywowych" to i tak wcześniej czy później chyba sam skasuje czy zawiesi... Głupia sprawa, niby ma się ufać, niby nie robić cyrków (bo niby to taka "głupota", przecież "spotykam się z Tobą codziennie, zawsze jestem pod telefonem"), trochę głupio robić awanturę i stawiać ultimatum ja albo Sympatia ![]() Wyobraź sobie jaka była moja mina jak będąc z facetem pare lat, coś mnie tknęło i weszłam na Symp. i po ustawieniu kryterów wyszukiwania facetów z Warszawy (kolor oczu,włosów etc) znalazłam mojego... ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Ja mu nic nie mówiłam. Sam z siebie zmienił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-09-19 o 14:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Wolność i zaufanie w związku jest świetną sprawą ale nie można się nimi zasłaniać w każdej sytuacji.
Próbuję postawić się w twojej sytuacji i odpowiedzieć na pytanie - co by było gdyby mój facet miał konto na portalu randkowym, logował się na nim od czasu do czasu, itd. Niestety nie wspięłabym się na wyżyny własnej tolerancji, akceptacji, zaufania. To jest szukanie okazji, może nie czynne ale bierne. To jest brak szacunku do osoby z która jestem - pokazuje, że jestem otwarta na inne możliwości, nie traktuję całkiem serio związku. To tak jakby mimo, że ktoś ma dziewczynę co miesiąc odbywał jedną randkę - ot tak, bez celu. Bo kiedyś tak robił i głupio mu przestać, wyjść z wprawy ![]() Nie wiem też dlaczego cieszy cię brak jego jasnego stanowiska - opcja z pustym polem w statusie oznacza dla mnie "nie potwierdzam nie zaprzeczam" a nie, że mam kogoś z kim jestem szczęśliwy i nie szukam wrażeń. Jedynym powodem dla którego koleś nie chce zamknąć konta, jaki przychodzi mi do głowy jest możliwość utraty kontaktów nawiązanych i utrzymywanych dzięki temu portalowi, bo konto można skasować i założyć nowe. Inaczej zniknięcie jednego z tysięcy kont nikogo by nie obeszło. No ale takie są "uroki" związków zawartych na portalach randkowych... Nie wiem co z tym zrobisz, ale cokolwiek nie zdecydujesz nie daj sobie wciskać głupot ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.