Tom Ford Tobacco Vanille - 6,38zł/ml, do oddania 55ml - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-27, 11:25   #31
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Dot.: Tom Ford Tobacco Vanille - 6,38zł/ml, do oddania 55ml

to samo dzieje się z flaszką Daff więc trzeba uzbroić się w cierpliwość - ten gość tak ma

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 11:58   #32
Magdama1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
to samo dzieje się z flaszką Daff więc trzeba uzbroić się w cierpliwość - ten gość tak ma
Dzięki za słowa pocieszenia uzbrajam się w cierpliwość, ja, orędowniczka wszystkiego "na już, natychmiast"
Magdama1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:11   #33
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdama1 Pokaż wiadomość
Dzięki za słowa pocieszenia uzbrajam się w cierpliwość, ja, orędowniczka wszystkiego "na już, natychmiast"

skąd ja to znam ale u zdrowieapteka kiedyś czekałam prawie dwa tyg. na przesyłkę więc wiem co mówię

Stary 2012-09-27, 12:16   #34
Magdama1
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
skąd ja to znam ale u zdrowieapteka kiedyś czekałam prawie dwa tyg. na przesyłkę więc wiem co mówię
W sumie wszystko zgodnie z regulaminem All. Kupujący ma 2 tyg na wpłatę, a sprzedający potem 2 tyg na wysyłkę, ale mogłby chociż odpisać....
Stary 2012-09-27, 12:38   #35
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
W sumie wszystko zgodnie z regulaminem All. Kupujący ma 2 tyg na wpłatę, a sprzedający potem 2 tyg na wysyłkę, ale mogłby chociż odpisać....
a gdzie jest zapis o dwóch tygodniach na wpłatę? Nie czepiam się, tylko to jakby sprzeczne z tym, że po tygodniu można już wysłać formularz zwrotu prowizji.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-27, 12:59   #36
Magdama1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
a gdzie jest zapis o dwóch tygodniach na wpłatę? Nie czepiam się, tylko to jakby sprzeczne z tym, że po tygodniu można już wysłać formularz zwrotu prowizji.
7.6."Sprzedający i Kupujący powinni nawiązać kontakt nie później niż w terminie siedmiu dni od przybicia albo potwierdzenia przez Kupującego skorzystania z opcji Kup Teraz."

nawiązać kontakt, ale nie wpłacić pieniądze. Powiem Ci, że ja nie pamiętam gdzie widziałam zapis o 14 dniach, konto mam od bardzo dawna, więc nie wiem czy były zmiany. W każdym razie ja prawie zawsze płacę od razu (bo potem zapominam) a czekam do 2 tyg.

Edytowane przez Magdama1
Czas edycji: 2012-09-27 o 13:00
Stary 2012-09-27, 13:05   #37
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
7.6."Sprzedający i Kupujący powinni nawiązać kontakt nie później niż w terminie siedmiu dni od przybicia albo potwierdzenia przez Kupującego skorzystania z opcji Kup Teraz."

nawiązać kontakt, ale nie wpłacić pieniądze. Powiem Ci, że ja nie pamiętam gdzie widziałam zapis o 14 dniach, konto mam od bardzo dawna, więc nie wiem czy były zmiany. W każdym razie ja prawie zawsze płacę od razu (bo potem zapominam) a czekam do 2 tyg.
ja też płacę od razu - czasem następnego dni, a jeśli zamierzam zapłacić później (max trzy dni od kliknięcia) - informuję o tym sprzedawcę. A jeśli na czymś mi bardzo zależy, a nie mam kasy w ciągu tych trzech dni - najpierw pytam, czy sprzedający zgodzi się poczekać na wpłatę dłużej - i tego oczekuję od kupującego; sprzedawca to nie spółka kredytująca czyjeś chciejstwo...

edit - tak samo w drugą stronę - staram się wysyłać w ciagu max dwóch dni po otrzymaniu kasy - nie po to ktoś zapłacił, żeby czekać na towar Bóg wie ile...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-27, 13:10   #38
Magdama1
Zakorzenienie

Cytat:
ja też płacę od razu - czasem następnego dni, a jeśli zamierzam zapłacić później (max trzy dni od kliknięcia) - informuję o tym sprzedawcę. A jeśli na czymś mi bardzo zależy, a nie mam kasy w ciągu tych trzech dni - najpierw pytam, czy sprzedający zgodzi się poczekać na wpłatę dłużej - i tego oczekuję od kupującego; sprzedawca to nie spółka kredytująca czyjeś chciejstwo...

edit - tak samo w drugą stronę - staram się wysyłać w ciagu max dwóch dni po otrzymaniu kasy - nie po to ktoś zapłacił, żeby czekać na towar Bóg wie ile...
Zgadzam sie w pełnej rozciagłości też tak robię. Sama należę do bardzo niecierpliwych więc od razu zakładam, że ktos tak samo niecierpliwie czeka, aż ja mu wyślę przedmiot
Stary 2012-09-30, 09:11   #39
Magdama1
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak widzicie na zdjęciu ubytek we flaszcze wynosi nie 20ml a 33ml! zmierzyłam linijką i brakuje 2,3cm z 7 cm płynu. To oznacza, że dla mnie zostanie we flaszce 12ml a zapłacę za 25ml. To byłaby najdroższa flaszka w moim życiu. Nie bardzo wiem, co mam zrobić w tej sytuacji, chcę być w porządku wobec WAs ale sama została oszukana. Napisałam już do sprzedajacego, żeby zwrócił kase za brakujące ml, ale z tego co wiem to marne szanse.

Nie wiem co mam zrobić, bo kwota za 1 ml powinna być teraz 510/67 = 7,61zł, nie mówiąc już o tym, że dla mnie i tak zostanie 12ml zamiast 25. Napiszcie proszę co o tym myślicie?

Mam jeszcze takie rozwiązanie: zamiast 10ml wleję 9ml, zamiast 5ml wleję 4,5ml, wtedy kwota za 1 ml bedzie 7,08 dla Was (10*6,38 /9 = 7,08) , po tej operacji delikatnego zmiejszenia dla mnie zostanie wtedy 5,5ml co razem z tymi 12ml da 17,5 czyli 9,11zł/ml (25*6,38/17,5 = 9,11). Będzie i tak drożej dla mnie, ale przynajmniej coś mi z tej rozbiórki zostanie...

Kurcze, to chyba będzie moja ostatnia rozbiórka. Taka wtopa...a przed sprzedającym ostrzegam, jest nieuczciwy.
Stary 2012-09-30, 09:42   #40
gibikrudawy
Wtajemniczenie

magdo, ja optuję za druga opcją - odlej nam proporcjonalnie mniej. Przykre to bardzo, tak samo zdarzyło się w rozbiórce u cbr, też kupiła u zdrowieapteka. To oznacza więcej przeliczania dla Ciebie, ale tak wydaje mi się, że będzie najlepiej.
Stary 2012-09-30, 09:43   #41
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Magdamo - ciebie (albo kogoś innego, mam pamięć dobrą, tylko krótką) dziewczyny ostrzegały, żeby w przypadku zdrowieapteka uważać ja też miałam z nim ostatnio przypał, jeśli chodzi o Illuminum Wild Tobacco - "ubytek" oszacował na 6ml, a w rzeczywistości nie było 20ml :/ pisałam, dzwoniłam, ale z jego strony zero odpowiedzi
ja problem u siebie rozwiązałam (oczywiście za zgodą współzakupujących) określając przelicznik mililitrażowy: czyli miało być 94ml, było 80ml, co daje ok. 0,85 i przez to mnożyłam każdą ilość mililitrów, czyli odlewka 10ml miała 8,5ml, odlewka 5ml - 4,25ml, odlewka 2,5ml - ok. 2,1ml (ciężko, co prawda, było odmierzyć strzykawką, ale jak ciutek więcej wlałam, to nie było problemu )... oczywiście dla mnie też zostało proporcjonalnie mniej mililitrów (0,85 x deklarowana pierwotnie ilość)
tak na marginesie - nie wiem, czy nawet jeszcze większego ubytku nie ma w twoim flachonie, bo zauważ, że ścianki flachonika schodzą się w dół w kierunku dna, czyli objętość się zmniejsza :/

na przyszłość ja się już nauczyłam - jeśli nie załącza w aukcji prawdziwego zdjęcia flakonu, to na pewno jakiś wałek odpiernicza i nie można mu wierzyć, jeśil idzie o ocenę ubytku mililitrażowego (fotek też przed zakupem nie przyśle, ale można próbować, może kiedyś zmięknie)

*edit - o właśnie, gibik pisze o powyższym
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 10:04   #42
Magdama1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gibikrudawy Pokaż wiadomość
magdo, ja optuję za druga opcją - odlej nam proporcjonalnie mniej. Przykre to bardzo, tak samo zdarzyło się w rozbiórce u cbr, też kupiła u zdrowieapteka. To oznacza więcej przeliczania dla Ciebie, ale tak wydaje mi się, że będzie najlepiej.
Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
Magdamo - ciebie (albo kogoś innego, mam pamięć dobrą, tylko krótką) dziewczyny ostrzegały, żeby w przypadku zdrowieapteka uważać ja też miałam z nim ostatnio przypał, jeśli chodzi o Illuminum Wild Tobacco - "ubytek" oszacował na 6ml, a w rzeczywistości nie było 20ml :/ pisałam, dzwoniłam, ale z jego strony zero odpowiedzi
ja problem u siebie rozwiązałam (oczywiście za zgodą współzakupujących) określając przelicznik mililitrażowy: czyli miało być 94ml, było 80ml, co daje ok. 0,85 i przez to mnożyłam każdą ilość mililitrów, czyli odlewka 10ml miała 8,5ml, odlewka 5ml - 4,25ml, odlewka 2,5ml - ok. 2,1ml (ciężko, co prawda, było odmierzyć strzykawką, ale jak ciutek więcej wlałam, to nie było problemu )... oczywiście dla mnie też zostało proporcjonalnie mniej mililitrów (0,85 x deklarowana pierwotnie ilość)
tak na marginesie - nie wiem, czy nawet jeszcze większego ubytku nie ma w twoim flachonie, bo zauważ, że ścianki flachonika schodzą się w dół w kierunku dna, czyli objętość się zmniejsza :/

na przyszłość ja się już nauczyłam - jeśli nie załącza w aukcji prawdziwego zdjęcia flakonu, to na pewno jakiś wałek odpiernicza i nie można mu wierzyć, jeśil idzie o ocenę ubytku mililitrażowego (fotek też przed zakupem nie przyśle, ale można próbować, może kiedyś zmięknie)

*edit - o właśnie, gibik pisze o powyższym
Dzięwczyny dziękuję za dobre rady i pomoc. Wściekłam się niesamowicie, chciałam dobrze, a wyszło tak, że wstyd. Negatywa na 100% mu wystawię. Choćbym miała dostać za to negatywa w odwecie, co pewnie się stanie. Zaraz opiszę jak to wyjdzie proporcjonalnie. Tego, że flakon się zwęża to już nie biorę pod uwagę, bo zupełnie nie wiem jak miałabym to wyliczyć. Z wymiarów wysokości wychodzi, że brakuje 2,3cm z 7cm, czyli 33ml. Jeszcze raz dziękuję za Waszą pomoc.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Dziewczyny, mam nauczkę, żeby dobrze weryfikować aprzedawcę przed zakupem, wiem oferta była na tyle kusząca, że zaryzykowałam, ale nie spodziewałam się, że przegięcie będzie aż takie.

Za radą bardziej doświadczonych Wizażanek proszę Was o rozważenie opcji proporcjonalnego zmiejszenia ilości ml w odlewkach do tego co jest we flakonie. Czyli 67ml/80ml = 0,84, czyli dla 10ml - 8,4ml, dla 5ml - 4,2ml. I dla mnie wiadomo zostanie proporcjonalnie mniej. Proszę o Waszą opinię.
Stary 2012-09-30, 10:59   #43
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Za radą bardziej doświadczonych Wizażanek proszę Was o rozważenie opcji proporcjonalnego zmiejszenia ilości ml w odlewkach do tego co jest we flakonie. Czyli 67ml/80ml = 0,84, czyli dla 10ml - 8,4ml, dla 5ml - 4,2ml. I dla mnie wiadomo zostanie proporcjonalnie mniej. Proszę o Waszą opinię.

Magdo ja oczywiście zgadzam się na powyższą propozycję.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 11:09   #44
Magdama1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Dziękuję pięknie
Stary 2012-09-30, 12:23   #45
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Ja oczywiście też A co do wysyłki aktualnie przerabiam z tym panem to samo. Na Durgę czekam już prawie 2 tygodnie, a zapłaciłam zaraz po aukcji. Podobno wysłał w czwartek- pożyjemy zobaczymy
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 12:27   #46
maja_02
Wtajemniczenie

ja sie zgadzam na proporcjonalnie i generalnie tak zebys nie byla jednak stratna...
nauczka zeby jednak domagac sie zdjecia flakonu i chyba jednak nie ryzykowac juz u tego sprzedajacego zakupow uzywek bez zdjecia

wymienię Yankee i Kringle

przygarnę puste słoje po tumblerach odwdzięczę się czym chata bogata
maja_02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 12:28   #47
Magdama1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Ja oczywiście też A co do wysyłki aktualnie przerabiam z tym panem to samo. Na Durgę czekam już prawie 2 tygodnie, a zapłaciłam zaraz po aukcji. Podobno wysłał w czwartek- pożyjemy zobaczymy
Dziękuję bardzo za zrozumienie przykro mi, że również masz kłopoty z tym Panem, mam nadzieję, że będzie w porządku, trzymam kciuki, M.
Stary 2012-09-30, 15:32   #48
niepoprawna10
Raczkowanie

Osobiście zgadzam się na wszystko, a jak istnieje szansa dostania odlewki do czwartkowego południa, mogę nawet dopłacić

Przykro mi z powodu zaistniałej sytuacji. Mam jednak nadzieję, że nie zniechęcisz się do następnych rozbiórek
niepoprawna10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 15:36   #49
Magdama1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepoprawna10 Pokaż wiadomość
Osobiście zgadzam się na wszystko, a jak istnieje szansa dostania odlewki do czwartkowego południa, mogę nawet dopłacić

Przykro mi z powodu zaistniałej sytuacji. Mam jednak nadzieję, że nie zniechęcisz się do następnych rozbiórek
Dziękuję serdecznie, na pewno dotrze do czwartku a co do rozbiórek to zapał mi pewnie minie na jakiś czas. Albo zostanę przy perfumeriach sprawdzonych.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-30, 17:18   #50
maja_02
Wtajemniczenie

a jak sam zapach? podoba Ci się?

wymienię Yankee i Kringle

przygarnę puste słoje po tumblerach odwdzięczę się czym chata bogata
maja_02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 17:24   #51
Magdama1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja_02 Pokaż wiadomość
a jak sam zapach? podoba Ci się?
Jest boski

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez maja_02 Pokaż wiadomość
ja sie zgadzam na proporcjonalnie i generalnie tak zebys nie byla jednak stratna...
nauczka zeby jednak domagac sie zdjecia flakonu i chyba jednak nie ryzykowac juz u tego sprzedajacego zakupow uzywek bez zdjecia
Dziękuję i już obiecałam sobie, żadnych zakupów bez zdjęcia, a na razie tylko w perfumeriach albo od Wizażanek
Stary 2012-09-30, 20:01   #52
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Zmniejszaj, to najlepsze wyjście.

A tego sprzedającego obsmarowałabym w wątku "nieuczciwi sprzedawcy" - bo tak przekłamywać ubytek to po prostu karygodne, pomijając czas wysyłki.
Stary 2012-10-01, 07:21   #53
Magdama1
Zakorzenienie

Cytat:
Zmniejszaj, to najlepsze wyjście.

A tego sprzedającego obsmarowałabym w wątku "nieuczciwi sprzedawcy" - bo tak przekłamywać ubytek to po prostu karygodne, pomijając czas wysyłki.
Dzięki, na pewno napiszę. Jeszcze żeby flakon był jakiś fikuśny, trudny do oszacowania, ale on jest po prostu prostopadłościanem.
Stary 2012-10-01, 09:04   #54
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, na pewno napiszę. Jeszcze żeby flakon był jakiś fikuśny, trudny do oszacowania, ale on jest po prostu prostopadłościanem.
Wiesz, nie chcę Cię martwić, ale na moje oko tam może być jeszcze większy ubytek, niż oszacowałaś. Wnętrze flakonika zwęża się do dołu, więc nie da się 1/3 z góry porównać do 1/3 od dołu . Tak, że facet naprawdę przegiął
Stary 2012-10-01, 09:21   #55
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Magdo, a jakbyś położyła go na boku? Rurka pokaże środek czyli 50ml i to chyba byłby dobry punkt odniesienia...
Cholera, też od niego kupowałam flachę ale opis się zgadzał z zawartością:/

Stary 2012-10-01, 09:39   #56
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Magdo, a jakbyś położyła go na boku? Rurka pokaże środek czyli 50ml i to chyba byłby dobry punkt odniesienia...
Cholera, też od niego kupowałam flachę ale opis się zgadzał z zawartością:/
Też myślałam o położeniu na boku, ale pewnie Magda już odlewki zrobiła
Stary 2012-10-01, 10:58   #57
Magdama1
Zakorzenienie

Zgadza się odlewki zrobione, bo przeciez wszystkie na nie długo czekałyśmy. Dzięki za wszystkie podpowiedzi, mam nadzieje, że bedę mądrzejsza na przyszłość. Za gapowe sie płaci
Stary 2012-10-01, 11:18   #58
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Położenie na boku też nie jest bardzo dokładne bo w każdym pełnym flakonie po położeniu poziom wody jest poniżej rurki, mniej lub więcej pod ale zawsze pod .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 14:42   #59
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Położenie na boku też nie jest bardzo dokładne bo w każdym pełnym flakonie po położeniu poziom wody jest poniżej rurki, mniej lub więcej pod ale zawsze pod .
nie zgodzę się z Tobą Asiu nie jest to fizycznie możliwe aby pełen flakon po położeniu na boku miał mniej niż połowę płynu i poziom cieczy był poniżej rurki chyba, że czegoś nie kumam

Edytowane przez kriss_de_valnor
Czas edycji: 2012-10-01 o 14:43
Stary 2012-10-01, 14:43   #60
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
nie zgodzę się z Tobą Asiu nie jest to fizycznie możliwe aby pełen flakon po położeniu na boku miał mniej niż połowę płynu i poziom cieczy był poniżej rurki
ZAWSZE tak jest z perfumami, butelki NIGDY nie sa napełniane do końca . Jakby na full zapełnić flakon to i owszem
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości