![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trochę żalu, trochę prośby o pomoc...
Nie mogłam się do internetu dorwać ostatnio
![]() Doszłam do wniosku, że mam wszystko gdzieś. Jem 6 - 7 posiłków dziennie, co 3 godziny, śpię do upadłego. Wczoraj zżarłam nawet racuchy ![]() ![]() Tylko jest jeden problem - cały czas mam okropne mdłości. Nie wiem, czy to kwestia rozruszania żołądka, czy czego, ale od trzech dni co chwilę mam ochotę całować się z sedesem. Dziś na obiad barszcz niezabielany, a do tego bigos z nietłustym mięchem. Wmuszę w siebie pewnie z pół talerza, ale zjem. Jakiś pomysł, o co chodzi z tymi mdłościami? Od dwóch dni zapuszczam sobie fitness (z Vity, jeżeli pamiętacie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
jedzenie 6-7 posiłków wydaje mi się dość dziwne, bez sensu
inni domownicy też tak jedzą? a musli nie jest ani zdrowe, ani dietetyczne, wręcz przeciwnie pod oboma względami
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Za posiłek też uważam marchewę, którą pogryzam gdy czytam książkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
to po co to ciągłe podjadanie?
czemu nie zjesz normalnie sytych posiłków głównych i nie uregulujesz organizmu do jakiegoś rozsądnego rytmu? trochę dobrej woli, ciało się przyzwyczaja do regularności i wychodzi mu to na dobre a takie rozregulowanie to cóż dobrego może wnieść? ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- dodatek suszonych owoców w tych płatkach sprawia, że są b.kaloryczne a spora ilość cukru-że będą sycić na krótko w porównaniu z energią jaką dostarczają zarówno odchudzaniu jak i równowadze psychicznej służy stabilny poziom insuliny, a więc raczej unikanie słodkich smaków i skoków cukru słodki smak to taki "świąteczny" a pakowanie go w siebie na co dzień prowadzi do uzależnienia i często właśnie pogłębia problemy metaboliczne, jeśli już są uniemożliwia lub b.utrudnia odchudzanie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.