![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania z PCOs
z tego co można poczytać na wizażu to można tak stwierdzić
![]() mężą badaliśmy, szału nie było, ale tragedii też nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Scio no jak widać.... sporo mamy punktów stycznych
![]() Passion czemu mdlejesz? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- ![]() to się okaże...za jakieś 20 lat ![]()
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w sumie najdłużej nei miałam w tamtym roku 7 miesięcy, ale sporo czasu brałam anty, więc to nie miarodajne ![]() mój mąż na początku i w sumie jeszcze czasem Mu się zdarzy powiedzieć, że ma ideał, kobieta bez okresu ![]() ![]() czasem trzeba pożartować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście tego Wam nie życzę ![]() Cytat:
To nawet nie wiesz czy clostilbegyt na Ciebie działa? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gdyby nie wizaż ![]() ![]() jak sprawdzałam na kalkulatorach internetowych ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
W poradni na nfz warunki lokalowe koszmarne, M. oddawał nasienie w toalecie, no ale koszt iui w prywatnej klinice jest duży, a szanse niewielkie.
Udało się nam chyba w 14 czy 15 cyklu zaczęliśmy się starać we wrzesniu2009 a zaszłam w listopadzie 2010. Mi lekarz nie chciał przepisać nic na stymulacje dopóki nie zobaczy wyników męża. Przy clo tez nie miałam monitoringu tylko usg w 13 dc zeby zobaczyc co i jak. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak dla mnie było strasznie, bolało okropnie, to chyba był największy fizyczny ból jaki miałam w życiu, ale wiem, że nie wszystkie dziewczyny tak to przechodzą Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Witam Was
![]() Mogę się przyłączyć? ![]() ![]() Ogólnie moja historia przedstawia się następująco: mam za sobą 2 ciąże. Pierwsza ciąża, poronienie w 22 tygodniu - rozwarcie szyjki macicy. Druga ciąża - starania rok, zaszłam w cyklu drugim brania clo, obumarła jednak w 6 tygodniu ![]() Jestem też świeżo po badaniu HSG. Obecnie biorę Duphaston, a jak @ przyjdzie od 2 do 6 d.c. clo . Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2012-09-25 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() bardzo prawdopodobne, że również masz to obrzydlistwo ![]() JA dziewczynki na dziś spadam ![]() ![]() idziemy się miziać ![]() do juterka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Wtam wszystkich
![]() Miałam już laparoskopię, byłam stymulowana CLO, po którym niestety robiły mi się torbiele. Dlatego, Passion, tak ważne sa monitoringi podczas stymulacji. Ja też kiedyś (jak leczyłam się u innego gina) nie miałam monitorowania i to był okropny błąd, bo nawet nie wiedziałam, że tak reaguję na ten lek. Armia mojego tż-a jak najbardziej sprawna, czyli problem leży po mojej stronie. Mieliśmy już jedną inseminację na gonadotropinach, niestety nieudaną i w tym momencie szykujemy się do drugiej, więc póki co walka trwa. Mam nadzieję, że ta historia w końcu zakończy się szczęśliwie ![]() ![]() Scio, nie wiem czy czegoś nie pokręciłam, ale czy nie udzielałaś się kiedyś na wątku "Planujemy..."? albo "Walczymy"?
#43 |
Rozeznanie
|
Ameliar myzianie ?
![]() ![]() Cherubinka, eh najgorsze to te chyba długie cykle, człowiek już liczy, a może się udało, nakręca się i w ogóle, a tam nic ;p , normalnie trzeba mieć stalowe nerwy ![]() Stokrotka24 ![]() Duphaston zaproponował mi nowy ginekolog, (zmieniłam już 2óch), miałam zacząć brać od tej konkretnej wizyty, u mnie to wypadło na jakiś 26 d.c. , mam brać go przez 10 dni po 2 tabletki dziennie. Eh, musimy dać rade Wszystkie tutaj ![]() ![]() Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2012-09-26 o 05:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
to i ja dołącze
![]() Mam PCOs i 2 dzieci, w pierwsza ciaze zaszlam po ponad 2latach staran bez zadnych wspomagaczy, w druga ciaze zaszlam w pierwszym cyklu staran. Obecnie staram sie o trzecie dziecko 15 cykl... |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj to też już wiele przeżyłaś... Ja miałam monitoring u mnie w przychodni ale jedyne co wykazalo to to, że do owulacji nie dochodzi. Nasienia nie badaliśmy bo do tej pory nikt nie zalecał... choć sami chcemy ale niestety narazie nie ma możliwości żeby mąż dostał wolne na tą okolicznośc bo już caly urlop wybral na wesele ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, ze ja nie będę musiała mieć tego HSG bo ja strasznie nie lubie i boje sie bólu ![]() Mi to nawet żaden lekarz jeszcze CLO nie przepisał ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale moja walka z PCO też nie trwa od teraz, w tamtym roku zaczelismy starania i nic....CHodziłam na monitoring owu nie było, raz, drugi, trzeci, w końcu lekarka powiedziała, zebym przyszła za tydzien, bo cykle długie to i owu moze być później i przyszlam tydzien po planowanej owu i był pęcherzyk, co mnie niepokoiło to od ostaniej miesiączki do momentu usg ciągle plamiłam...Dostałam duphaston, ale ciaza sie nie utrzymała, pecherzyk sie nie powiekszał i w 6 tygodniu zabieg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
a czemu się zastanawiasz? czyzby to nie bylo zalecenie lekarza? czy poprostu masz dość faszerowania sie lekami?
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Ameliar boje się ciąży mnogiej a clo mam oczywiscie od lekarza przepisane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
5 lat temu stwierdzono u mnie PCO jednakże wszelkie zalecane kuracje powodowały fatalne samopoczucie (mdłości, zawroty głowy, koszmarne zaparcia, zatrzymywanie wody w organizmie itd) postanowiłam odstawić wszystkie leki i dać sobie spokój z leczeniem.
Lekarze grzmieli że będzie problem z zajściem w ciążę jednak nie mieliśmy z mężem tak silnego parcia na dziecko aby cokolwiek z tym robić, nadal miałam miesiączki mocno nieregularne, problemy z nadwagą i trądzikiem. Jakieś dwa lata temu koleżanka dała mi namiar na gabinet medycyny naturalnej gdzie przeszłam kilka zabiegów akupunktury, które trochę poprawiły regularność miesiączek oraz stan skóry i na tym stanęło. A teraz w marcu zobaczyłam na teście dwie kreseczki - to był zupełny przypadek ponieważ nie planowaliśmy ciąży - jednakże niesamowicie się cieszymy z tej niespodzianki która spadla nam prosto z nieba i właśnie wesoło mnie kopie ![]() Czasem warto posłuchać swojego organizmu nie wierzyć ślepo lekarzom - u mnie do tej pory kiwają głowiami z niedowierzaniem - nie dość że PCO to jeszcze pierwsza ciąża w późnym wieku ![]()
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | ||
Zadomowienie
|
Na początek witam wszystkie dziewczyny serdecznie, również dopisuję się do wątku! Faktycznie brakowało mi takiej tematyki starań przy naszej przypadłości. Wszystkie wątki bardzo konkretne o samej chorobie, ale nie o staraniach;D także trzymam za nas.
Czytając wasze wypowiedzi z jednej strony mi bardzo smutno, a z drugiej strony przynajmniej będziemy trzymać się razem i wierzę, że każda z nas doczeka się pozytywnego testu;D Na szybko o mnie, Mam 25 lat i jestem klasyczną przedstawicielką PCO;-);P Mam bardzo nieregularne cykle, jajniki wielopęcherzykowe (ostatnio 12 niepękniętych pęcherzyków), trądzik, hirusytyzm, tycie i chudnięcie jednocześnie, napady gorąca. Przez taką ilość pęcherzyków już trzykrotnie moja @ trwała dokładnie miesiąc. Teraz zaczynam drugi cykl bez antyków i póki co naturalnie staramy się o dzidzię;D Cytat:
Cytat:
wytrzymie, nic się nie martw;-* Stokrotko, ciebie również witam serdecznie i gorąco ![]() Edytowane przez malamaluczka87 Czas edycji: 2012-09-26 o 16:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Cherubinku udzielałam się na walczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
dla dobra populacji nie będzie miała innego wyboru
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() kurcze zazdroszcze Wam tych nieregularnych cykli. Ja nawet takich nie mam ![]() a była przed chwilą u mnie kuzynka z dzidziolkami i teraz mam dola i plakać mi się chce ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Kochana, jak dzieci budzą w tobie zamiast rozczulenia w pozytywną stronę to żal, że nie masz jeszcze własnych to jest niedobrze
![]() ![]() ![]() Nie przejmuj się też tak tym brakiem okresu. Ja raz nie miałam przez pół roku. Potem raz na 90 dni. Potem doszło do etapu tych pęcherzyków i przez to, że np. zachciało się im pękać naraz w jednym miesiącu- ja non-stop krwawiłam- więc to też nie była strikte @. Teraz po tabsach okres mi się spóźnił niewiele, ale to pierwszy nie z odstawienia tylko normalny więc kto wie co będzie dalej, Liczyłam na wzmożone jajeczkowanie po tabsach a tu nic;P nie trafiłam;D a jadłam Cilest- jego akurat dość dobrze tolerowałam. Tak, staraliśmy się wcześniej, ale albo nie miałam okresu, albo trwał 30 dni i popadłam w anemię. Musiałam z niej wyjść przed planami dzidziusiowymi, więc wyrównałam sobie cykl na pół roku tabsami. A wogóle kochana, rozbroiłaś mnie- hasło przegląd podwozia, albo przegląd piczki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Aha, i to było jakieś 10 miesięcy temu to pierwsze planowanie, więc nie uciekaliśmy jeszcze do wspomagania farmakologicznego. Teraz bez monitorowania cyklu szalejemy z tż-em bez ciśnienia do świąt. A potem jeśli nic, to dopiero działam dalej;-) Organizm też musi teraz wskoczyć na swój tor. Tak na prawdę jedne kobiety mają cykl owulacyjny po antykach odrazu, inne po trzech miesiącach, a inne po pół roku więc ciężka sprawa;-) Martwi mnie tylko że nie czuję teraz żadnych objawów @. Ja zawsze umierałam.w trakcie, nawet na tabsach je czułam, ale wiedziałam że w tedy wszystko pracuje u mnie jak trzeba. A teraz ani bólu brzucha, ani powiększenia biustu, ani wysypu na buzię. No po prostu nic. Więc nie wiem czy po prostu pęcherzyki znów mi nie pękają. |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Scio, jak miło,właśnie stamtąd Cię pamiętam ![]()
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, nie wiecie jak bardzo się cieszę, że powstał tego typu wątek
![]() ![]()
#59 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiem, Ci szczerze, że tylko po pobycie z dziećmi mam taką rozklejkę. Ale w tym roku to poprostu za dużo się ich porodzilo/porodzi. Nawet moja 40 letnia kuzynka ![]() ![]() Ale jak Mężuś atakuje mnie w wiadomym celu i zaczyna miziać... to zapominał o całym świecie i myśle tylko przyjemnościach ![]() A ja brałam Naraye i Teraz ostatnie 17 dni ![]() ![]() A jeśli nie czujesz nic na okres to może a nóż coś tam się lęgnie w środku...? ![]() A nie możesz skoczyć do gina na podglądniecie wewnętrzonści? Bo widzę, że też miałaś przeboje z tym cholerstwem... ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() Razem napewno nam się uda ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Każdy ma jakiś taki punkt u siebie, który włącza mu rozklejkę
![]() ![]() No to super, starajcie się kochana, starajcie, co by owocnie było;D na pewno pójdę do lekarza sprawdzić co się dzieje, ale dam sobie na to tak z trzy cykle, bo u nnie jest wielce prawdopodobne, że pęcherzyki po tabsach teraz popękają samoczynnie, a jajniki ładnie się obkurczą. A nie chcę przez ciągłe łażenie do niego robić sobie nie to nastawienie co trzeba ![]() Witaj Kalwi serdecznie ![]() a przez ten czas zabezpieczaliście się z mężem czy nie? Wskakuj do nas i staraj się razem z nami ![]() A o długich cyklach nawet mi nie mówcie dziewczyny, już się tego boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.