![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża a nadwaga?
Ja jestem po wizycie u lakarza. Moja lekark zadowolona z wyników cukru i TSH, morfologia też cacy
![]() No ale przytyłam i Pani doktor delikatnie mi zwróciła uwagę że mam tego pilnować. No ale znów muszę zrobić badania, za 4 tygodnie następna wizyta. A 25 października USG z oceną ryzyka, może poznam płeć! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że badania ok! ![]() Mój mąż zaczął się przejmować staraniami, wyobraźcie sobie że przechodzi ze mną na dietę ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie. Ja również należe do grona ciężarnych z nadwagą. Jestem właśnie w 4 miesiącu, wyniki książkowe, jedynie wyszło mi jakies zapalenie w pęchęrzu. Lekarz nic na temat wagi mi nie mówi, nie krytykuje,że za wysoka, a jest jej jakies 25 kg. Póki co nie tyje, co mnie bardzo dziwi, poniewaz pierwsze 2,5 miesiąca praktycznie na zmiane jadłam niemożliwe ilości i spałam. Mam pytanie do tych z Was, którym sadełko zawiązało się głównie na brzuchu, kiedy wam wybił ten właściwy brzuch ciążowy? I jak z ruchami dziecka? Czy są one wyczuwalne przez warstwe tłuszczyku na brzuchu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to mam taki duży brzuch (nie ciążowy, tylko tłuszczowy)... Nogi, tyłek, ramiona dość OK, ale ten brzuch... Wrrr... Jak mój mąż mówi do brzucha to śmiejemy się, że musi mówić głośno i wyraźnie bo Glutek ma zamontowany ekran wygłuszający ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie ze tak!! Bedziesz czula ruchy , a jak polozysz reke do bedzie Ci podbijalo do gory ![]() ![]() Ja mam nagrany filmik jak moj syncio wariowal w brzuszku - http://www.youtube.com/watch?v=ZIhoXpPeMc0
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-10-08 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Żabcia, filmik niesamowity
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mały piłkarz ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Spokojnie Dziewczyny, wszystko czuć i z powodu tłuszczyku na brzuchu nie czuje się tego jakoś mniej, czy o wiele później, tylko normalnie
![]() Też mam zamiar nagrać poruszającego się w brzuchu maluszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Przed ciążą ważyłam 102 kg, dużo wcześniej wielokrotnie chudłam i tyłam (po 35kg). Jutro pełne 14 tygodni. W chwili obecnej ważę 94 kg. Ze względu na ciągłe nudności i wymioty jedzenie mogłoby dla mnie nie istnieć, moją jedyną zachcianką jest przestać wreszcie wymiotować.
Mam pytanko do dziewczyn w ciąży, które też tyły i chudły jak ja. Jak sytuacja z rozstępami? Ja nie mam żadnych poza drobnymi jasnymi z boku piersi, na brzuchu nic. Robią się? Czy skóra większych kobit bardziej zahartowana jest? Największy problem jednak (poza dolegliwościami) mam z garderobą. Zakup miękkiego stanika dla ciężarnych okazał się niemożliwością - w większości firm w ogóle nie ma takiej rozmiarówki, w jedynej firmie, w której znalazłam taki z miękkimi nieco za małymi miseczkami okazało się, że w ogóle nie trzyma piersi. Po długich poszukiwaniach ostatecznie udało mi się kupić wygodny, podobny do tych, które zazwyczaj noszę, ale z fiszbinami, które w ciąży robią się coraz bardziej dokuczliwe. Ciążowe ciuchy to też dramat - wbrew różnym internetowym i gazetkowym pomysłom nie mogę sobie kupić nic w sieciówkach o 2 rozmiary większe, bo przed ciążą nosząc 46-48 nie ma już takich dużych. Z kolei w większość dostępnych ciuchów ciążowych z moim biustem 75HH właśnie w biuście się nie mieszczę.... Chyba tylko krawcowa mnie uratuje...
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Ja z ciuchów ciążowych, jak już pisałam mam tylko 2 pary spodni kupionych w sklepie dla ciężarnych i w rozmiarze większym, niż Twój. W Twoim rozmiarze było pełno akurat u mnie i sukienek i spódnic i spodni. Bluzek nie kupowałam, bo w swetry mieszczę się stare, a 2 bluzki kupiłam na zwykłym targu. Biustu małego też nie mam, bo G i staniki w naszym rozmiarze w cenie ok 25 zł dostępne były u mnie w sklepie stacjonarnym, ale ja nie kupuję specjalnych (może po porodzie zmienię zdanie i dokupię). Mam 2 w stylu sportowym, wygodne, więc na razie wystarczy.
Co do rozstępów, to niestety u mnie mimo codziennej pielęgnacji pojawiły się na brzuchu 6 m-cu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do ciuchowciazowych to polecam te z H&M ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
No ja mam nadzieję! Wytrenowana ;-)
Ja liczę że to będzie jakiś wyjątkowy plus tej nadwagi ;-) Moja mama nie była przed ciążą "większa", urodziła dwoje dzieci po 4,8 kg i nie miała żadnych rozstępów. Mam nadzieję że i mnie ta dobra kondycja skóry się dostała w genach. Bo jak na razie całe moje tycie i chudnięcie znosiła dzielnie i żadnego rozstępu nie mam. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Dziodzio naprawdę polecam przejść się po sklepach. Skoro ja nosząc rozmiar 50 znalazłam ciuchy dla siebie, to i ty znajdziesz, a uwierz mi nie wydałam na nie majątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Co do ciuszków, ja wyszukuje tylko i wyłącznie w lumpeksach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam natomiast pytanie dotyczące karmienia piersią. Robiąc jakiś czas temu usg piersi, lekarz mi powiedział,że niestety nie wykarmie dziecka bo mam piersi o typowej budowie tłuszczowej. Gruczoły mlekowe są u mnie malutkie, w górnym kwadracie mniej wiecej pod pachami. Czy któraś z Was również tak miała? Czy rzeczywiście nie bedę w stanie karmić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
O, ciekawe rzeczy piszesz! Ja mam napisane w opisie USG piersi, że są o utkaniu gruczołowo- tłuszczowym ze zrazikami tłuszczowymi. Muszę się zainteresować jak to wpływa na karmienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Myślę, że przede wszystkim musisz próbować i się nie zniechęcać z góry wbijając sobie, że nie dasz rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
U mnie nie ma takiego sklepu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
I
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2012-10-19 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Piersi gruczołowo-tłuszczowe mają jednak inna budowę niż piersi tłuszczowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Ehhh nasze starania o dzidziusia musimy przełożyć
![]() Firma w której pracowałam zaledwie msc nie przedłużyła mi umowy, i do tego wszystkim "nowym". Podobno robią tak z większością, mają szanse tylko ludziki "po znajomości". A już myślałam że znalazłam coś stabilnego, coś na dłużej :'(
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Nie znalazłam takiego wątku, więc pomyślałam że podepnę się pod wasz.
Ja nie miałam nadwagi na początku ciąży (choć do super-szczupłych też nie należałam), ale później strasznie zaczęłam tyć. Po badaniach przeprowadzonych dość późno (chyba 24 tyg) wyszło, że mam niedoczynność tarczycy i przez to tyję i puchnę. Teraz jestem w 28 tyg i od początku ciąży przytyłam dobre 22kg. To bardzo dużo zważywszy na to, że jestem dość niska i to że do końca pozostało mi wiele tygodni. Obecnie nie czuję się komfortowo, ledwo co się mogę poruszać. Badania, cukier wszystko wychodzi dobrze, ale samopoczucie jest do niczego. Moje krótkie nogi ledwo co dźwigają mój ciężar. Czasem wstyd mi nawet wyjść z domu bo często słyszę 'docinki' typu: przyturlała się, rośniesz w oczach. Nawet mój gin przed badaniem hormonów powiedział 'proszę odstawić ciasteczka'. Jak widzę w poczekalni te 'chude ciężarne' to mi się łzy do oczu cisną, jestem taka zazdrosna. One są takie szczuplutkie i mają piękne okrągłe brzuszki, a ja mam piękny okrągły brzuszek, ale do tego mam i piękny ogromniasty tyłek z mega celulitem i piersi w takim rozmiarze, że nie mogę kupić normalnego stanika (tzn tańszej firmy, muszę zazwyczaj nabywać te droższe bo one mają większy wybór miseczek, a inwestycja taka jest zbędna bo to i tak na kilka miesięcy). Czy któraś miała podobne problemy, natury psychologicznej?
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ledwo się turlam z bólu - jeśli nawet wyjdę z domu to mam problem z chodzeniem - czuję jak rozluźniły mi się stawy krzyżowo - biodrowe i po przejściu jakiś 100m mam wrażenie, że kość krzyżowa po prostu wbija mi się w miednicę. Przejście jakiegoś większego sklepu typu Ikea to kilka godzin ogromnego bólu po, nawet jak w trakcie robię sobie odpoczynek. Na skutek bardzo uporczywych wymiotów (których przyczyny nie udało się ustalić mimo wielu badań) schudłam już 9kg w ciąży, ale przed nią ważyłam 102kg. Brzuch miałam jak w ciąży (no, może nie aż tak piłkowaty) od początku (teraz mi się bardziej upiłkowuje) - bo po prostu dotyk czegoś jak zamek od spodni, mimo, że po drodze są gatki, to był ból ogromny, więc praktycznie będąc chyba w 6 tyg kupiłam sobie spodnie ciążowe - przestałam zgniatać brzuch dżinsami i tyle - myślę sądząc po ciuchach, że w obwodzie mam tyle co przed ciążą, bo mi kg głównie z tyłka spadły. Zresztą co się przejmujesz tą piłką i chudymi ciężarnymi - olej ten ich wygląd, masz dziecko w środku tak samo jak one, nie chciałaś chyba być modelką w jakiejś ciężarówkowej gazetce. Nie powiedziane, że po unormowaniu tarczycy nie schudniesz jeszcze w samej ciąży, a jeśli nie objadałaś się, a kg wynikają z samej niedoczynności, to łatwo zrzucisz później.
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
misiakpysiak, ja też wolałabym być szczupła. Tak ogólnie ;-) Ale nie jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
misiakpysiak nie chcę Cię dołować, ale skoro masz problemy z tarczycą, to powinnaś trochę oswoić się z myślą, ze ta zmiana w twoim ciele może być na trochę dłużej, niż kilka ciążowych miesięcy.
Co do opisanych nieudogodnień, to hmm każda osoba z nadwago się z podobnymi problemami zmaga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, odebrałam wczoraj z poczty spodnie ciążowe które kupiłam na allegro. Kupiłam je już dawno, jakieś 3 tygodnie temu, ale nie miałam czasu ich odebrać. Skusiła mnie cena- bo kosztowały tylko 35 zł. Takie rurki dżinsowe, rozciągliwe. Dobrze, że ostatecznie wzięłam mniejsze niż początkowo chciałam. Fajnie leżą, w brzuszku wygodnie, dobra długość. Jeszcze kupię na pewno jedną inną parę od tego sprzedającego. Mam na oku jeszcze jedne, od innego sprzedającego, ale się boję że będą za obcisłe.
Teraz muszę upolować jakieś tuniki, swetry i getry oraz ze dwie dzianinowe sukienki. Po sklepach też pochodzę, po lumpeksach też. Ale ogólnie to nie ma pośpiechu. Na razie jeszcze nie mam ciążowego brzucha. Trochę tyję, ale mieszczę się w stare ubrania. Te spodnie ciążowe co kupiłam to odłożę na razie na półkę. I jeszcze Wam napiszę, że skończyłam I trymestr! Przez cały I trymestr czułam jeszcze ogromną niepewność. Co chwila biegałam do łazienki sprawdzić czy nie ma krwawienia. A dziś, już po zakończeniu I trymestru śniło mi się, że zaczęłam krwawić. Brrr... Strasznie nie przyjemny sen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Dziodzio gratulacje rozpoczęcia II etapu ciąży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.