Ja się pogubiłam..... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-13, 19:01   #31
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: Ja się pogubiłam.....

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Też tak przypuszczam. Jednak takie sytuacje się zdarzają. Dlatego nie mówiłabym, że każdy, lecz prawie każdy ma w tym wieku jakąś przeszłość

każdy ma jakąś przeszłość z milością,nawet tą nieszczęśliwą i niespełnioną ,nie każdy ma za sobą związek
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-13, 19:22   #32
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
a na dłuższą metę to tak przy okazji

ja cały czas wierzę w ludzi

w tym wieku każdy ma jakąś przeszłość,niekoniecznie małżeństwo i piątka dzieci
Ja nie mam luźnego spojrzenia na seks.Może szkoda chociaż wątpię,bo jak już wielokrotnie powtarzałam i może powiem po raz ostatni , to nie powinien być chleb powszedni skierowany do byle kogo.
Potem są tragedie przez to.
Moje zdanie,co kto sobie robi, nie będę nikomu zaglądała pod kołdrę.

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-13, 21:02   #33
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość
Ja nie mam luźnego spojrzenia na seks.Może szkoda chociaż wątpię,bo jak już wielokrotnie powtarzałam i może powiem po raz ostatni , to nie powinien być chleb powszedni skierowany do byle kogo.
Potem są tragedie przez to.
a to seks to jakaś świętość?
jesli ktoś bawi się z głową to nie ma tragedii. nie każdy jest jednak mądry i świadomy swoich wyborów

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2012-10-13 o 21:03
Stary 2012-10-13, 21:25   #34
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Dla niektórych tak.
Stary 2012-10-13, 21:36   #35
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:

każdy ma jakąś przeszłość z milością,nawet tą nieszczęśliwą i niespełnioną ,nie każdy ma za sobą związek
Nie zgadzam się z tym. Są 25-letnie osoby, które nigdy nie były w nikim zauroczone. Nie są to częste przypadki, ale są
Stary 2012-10-13, 23:53   #36
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

w tym wieku każdy ma jakąś przeszłość,niekoniecznie małżeństwo i piątka dzieci
Żartujesz prawda? Dwutygodniowy noworodek także ma już przeszłość
W każdym razie autorka nie wspomniała o jakiejkolwiek przeszłości swojego adoratora, która ewentualnie wpływałaby na strach przed zaangażowaniem. Czyli ta jego przeszłość nie musiała być utkana nieszczęśliwymi związkami, to już nadinterpretacja.
Cytat:
jesli ktoś bawi się z głową to nie ma tragedii. nie każdy jest jednak mądry i świadomy swoich wyborów
W te klocki trudno o zachowanie zdrowego rozsądku osobom powiedzmy przeciętnie ukształtowanym emocjonalnie. To znaczy trudno oddzielić rozum od emocji i bawić się dobrze jedynie opierając związek na seksie. Są tacy zapewne, jednak większość śmiertelników wcześniej czy później kończy na nieprzespanych nocach i analizach czy to przeobrazi się w coś więcej. Co ja mam Tobie zresztą mówić, sama czytasz dziesiątki wątków zawiedzionych i wykorzystanych osób, które myślały, że czerpią z życia garściami. Do czasu. A tak jakoś nie przypominam sobie wielu (ani jednego) w którym opisano by sytuację, w której obie strony radośnie przystają na związek oparty jedynie na łóżku.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-10-13 o 23:59
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 09:37   #37
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez donisia72 Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Jeśli możecie to pomóżcie. Spotykam się z facetem 25 letnim, poznanym w necie jakiegoś1,5 miesiąca. Na 3 lub 4 randce poszliśmy na całość- dodam, że na początku nie robiliśmy dosłownie nic tylko gadaliśmy. Od tego czasu spotykamy się kilka razy w tygodniu. Ale nie do tego zmierzam. Ja jestem w trakcie rozwodu o czym nowy wybranek wie doskonale. Ze względu że moje uczucia i w ogóle stan duchowy został mocno podburzony przez byłego męża zastanawiam się co druga strona ma na celu spotykanie się ze mną. I tu właśnie prośba do Was żebyście pomogły mi zinterpretować czy mam się ulatniać żeby znów nie zostać wykiwaną czy jednak coś z tego będzie bo zaczyna mi zależeć.
Facet ogólnie jest dla mnie miły, fajnie mi się z nim rozmawia a nawet potrafimy siedzieć oglądać film i pomilczeć co nie sprawia nam kłopotu. Poznał mnie ze sporą grupa swoich znajomych, nawet z jednym wujkiem . Ale dzwoni lub piszę bardzo rzadko i w zasadzie tylko wtedy kiedy chce się ze mną umówić, ale ot tak bez powodu to już nie koniecznie. Jak ja coś napiszę to owszem odpisuję ale krótko zwięźle i na temat. Nie żebym znów miała otrzymywać poematy, zresztą wiem że faceci do gaduł nie należą . Ale czasem potrafi nie odzywać się totalnie 2 dni. Nie przedstawił mnie nikomu inaczej jak po imieniu. Jak chciałam żeby poszedł ze mną do moich znajomych to skrzętnie się wykręcił. Dodam że jest osobą bardzo towarzyską i ciągle jest z kimś umówiony.
Jestem trochę zacofana w relacjach z nowo poznanym facetem bo nie robiłam tego ponad 7 lat, i czuję się czasami jak dzikus. Zapomniałam jak to jest na początku znajomości. No więc ze względu na to że nie chciałabym się znów okazać "damą do jednego" proszę o pomoc w rozszyfrowaniu jego intencji . Pewnie będziecie bardziej zorientowane niż ja.
A mnie dziwi troche Twoje "ciśnienie" na to żeby związek nabrał tempa. Na to, że już ma Cie przedstawiać jako swoją dziewczynę? chodzić po Twoich znajomych , rodzinie...? przecież znacie sie DOPIERO 1,5 miesiąca wrzuć na luz, dajcie sobie czas na poznanie. A ty już go chcesz rzucać na głęboką wodę , ciągać po swoich znajomych i nie wiadomo co , możesz Go tym wystrzaszyć...
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 12:49   #38
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
W każdym razie autorka nie wspomniała o jakiejkolwiek przeszłości swojego adoratora, która ewentualnie wpływałaby na strach przed zaangażowaniem. Czyli ta jego przeszłość nie musiała być utkana nieszczęśliwymi związkami, to już nadinterpretacja.

W te klocki trudno o zachowanie zdrowego rozsądku osobom powiedzmy przeciętnie ukształtowanym emocjonalnie. To znaczy trudno oddzielić rozum od emocji i bawić się dobrze jedynie opierając związek na seksie. Są tacy zapewne, jednak większość śmiertelników wcześniej czy później kończy na nieprzespanych nocach i analizach czy to przeobrazi się w coś więcej. Co ja mam Tobie zresztą mówić, sama czytasz dziesiątki wątków zawiedzionych i wykorzystanych osób, które myślały, że czerpią z życia garściami. Do czasu. A tak jakoś nie przypominam sobie wielu (ani jednego) w którym opisano by sytuację, w której obie strony radośnie przystają na związek oparty jedynie na łóżku.
Dokładnie.
Ja sobie przypominam,ale szybko to się kończy i zazwyczaj potem każdy wychodzi skulony z takich "związków".
Dla mnie nie da się iść do łóżka z byle kim.. Jakoś nie potrafiłabym otworzyć w sobie takich drzwi,które by mnie zaprowadziły do seksu z osobą X. Nieznaną mi, do której owszem,czuję koleżeństwo ale to za mało ,żeby jednak udawać,że spoko fajny seks, wszystko super..ale jednak brakuje tego mianownika.
W sumie od małego wszyscy są przystosowani do kierowania się w stronę związku opierającym się na miłości względem drugiej osoby, zarówno to ma wpływ na to co się dzieje w nas jak i to ,że chyba nie da się oddzielić emocji od wielu rzeczy,które robimy.

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 15:36   #39
donisia72
Przyczajenie

Widzę, że największą dyskusję poruszył wątek łóżkowy .
Co do przeszłości lubego dodam, że dość długo z nikim się nie spotykał ani nie sypiał (co najmniej pół roku). To, że było małe co nieco to był mój suwerenny wybór czego akurat nie żałuję i kontynuję dalej. Ale chodziło mi o zupełnie co innego- czy sądząc po zachowaniu -tak ja je opisałam a przynajmniej częściowo no bo w danej chwili nie wszystko da się ująć w słowa- mam wziąć na luz i poczekać na coś konkretniejszego z Jego strony czy od razu nastawić się na nic. Wiem, że to krótki okres czasu ( mój rozwód akurat tu nie ma nic do rzeczy- bo dla mnie to jak rozstanie się z TŻ z formalnościami i całkowicie się już z tym faktem pogodziłam).
A ja nigdy nie byłam typem co skakał z kwiatka na kwiatek.
donisia72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 22:12   #40
meniusia
Raczkowanie

chyba lepiej nie anstawiac sie na cos wiecej aby sie nie rozczarowac... zawsze potem mozna byc milo zaskoczoną .
On jest mlodszy od Ciebie?
meniusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-17, 22:24   #41
donisia72
Przyczajenie

Ano jest młodszy ale tylko o rok to znowu nie tak dużo. Ehh z całym tym moim pytaniem to bardziej mi chodziło o to czy z całokoształtu wynika że jest zainteresowany moją osobą w pozytywnej kwestii niż tylko sex. A huk co ma być to będzie a co ma wisieć nie utonie....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 22:26   #42
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
wątpię,czy zdrowy facet nie miał już jakiejś przeszłości emocjonalnej.być może przeżył traumę z niespełniona miłocią,o której nie wie autorka.dla mnie byłby robotem,gdyby nie odczuwał emocji,uczuc,czy podniecenia

Cytat:
autorka nie prosi o rady,czy się z nim przespać,czy nie.ona to już zrobiła,więc nie oceniajmy jej dojrzałości emocjonalno-seksualnej.skoro zdecydowała się na seks to widocznie czuła sie gotowa
Stary 2012-10-17, 22:31   #43
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
wątpię,czy zdrowy facet nie miał już jakiejś przeszłości emocjonalnej.być może przeżył traumę z niespełniona miłocią,o której nie wie autorka.dla mnie byłby robotem,gdyby nie odczuwał emocji,uczuc,czy podniecenia
Nie o to mi chodziło. Miałam na myśli sytuacje gdy przykre miłosne doświadczenia (rozczarowania) sprawiają, że ludzie unikają deklaracji i wiązania się na stałe. Mógł takie mieć ale nic o nich nie wiemy.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
autorka nie prosi o rady,czy się z nim przespać,czy nie.ona to już zrobiła,więc nie oceniajmy jej dojrzałości emocjonalno-seksualnej.skoro zdecydowała się na seks to widocznie czuła sie gotowa
Ano nie pyta czy ma się z nim przespać, mam wrażenie, że chce jednak poznać naszą opinię czy ma dalej w to brnąć bez względu na poziom jego zaangażowania i dalszych perspektyw na przyszłość ich związku.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 15:34   #44
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Nie o to mi chodziło. Miałam na myśli sytuacje gdy przykre miłosne doświadczenia (rozczarowania) sprawiają, że ludzie unikają deklaracji i wiązania się na stałe. Mógł takie mieć ale nic o nich nie wiemy.
nie wiemy o nich to prawda,ale nie oznacza,że nie boi sie zaangażować.
widocznie coś jest na rzeczy skoro facet bez "zobowiązań"obawia się tworzyć powazny związek.
albo to nie ta partnerka,albo skaza z przeszłości.

Cytat:
Ano nie pyta czy ma się z nim przespać, mam wrażenie, że chce jednak poznać naszą opinię czy ma dalej w to brnąć bez względu na poziom jego zaangażowania i dalszych perspektyw na przyszłość ich związku.
dlatego skupiłabym się na całokształcie ,a nie tylko na wczesnym seksie
Stary 2012-10-19, 09:38   #45
donisia72
Przyczajenie

O tak skupmy się na całokształcie. Jak do rozwiania jakiś kwestii to pytajcie bo mogłam o czymś zapomnieć napisać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-19, 10:05   #46
eos50
BAN stały

Cytat:
Napisane przez donisia72 Pokaż wiadomość
To, że było małe co nieco to był mój suwerenny wybór czego akurat nie żałuję i kontynuję dalej. Ale chodziło mi o zupełnie co innego- czy sądząc po zachowaniu -tak ja je opisałam a przynajmniej częściowo no bo w danej chwili nie wszystko da się ująć w słowa- mam wziąć na luz i poczekać na coś konkretniejszego z Jego strony czy od razu nastawić się na nic.
Nastawić się na nic! Ale przecież nie żałujesz, to w czym rzecz?
eos50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości