|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Źle mi
Cytat:
Tu na razie mamy faceta, który przez całą ciążę kobietę olał, a po urodzeniu kontaktuje się sporadycznie, nie łożąc przy tym na dziecko. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- - cóż, zbyt długo żyję na świecie, aby w to uwierzyć, nie wierzę, że wcześniej nie miałaś sygnałów, że to mało odpowiedzialny człowiek, skoro po byciu z tobą,czyli niby będąc cudownym facetem, nagle po zajściu w ciążę przez ciebie,zmienił się o 180 stopni, |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
ograniczenia praw nie zrobilabym na zlosc ojcu czy zeby mu utrudnic kontakty ale jak juz to z tego wzgledu ze mieszkamy w roznych miastach, ja ja wychowuje itd
sensowne wydaje sie pozwalanie na kontakty kiedy ojciec chce i dac zadecydowac dziecku, dlugi proces ale nie bedzie miala do mnie pretensji ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
zaszlam w ciaze po 3 miesiacach bycia z nim, nie mielismy duzo czasu by sie poznac a przez te 3 miesiace wszystko bylo ok.
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
3 miesiące to nic. Początki przeważnie są piękne. Prawdziwy charakter wychodzi po czasie, nie da się kogoś dobrze poznać w ciągu kilku tygodni, gdy to jeszcze motylki w brzuchu, jest się sobą zafascynowanym etc.
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Ashaai dziekuje w szczegolnosci
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Powtarzaj sobie, że przecież nie w takim nim się zakochałaś, no bo jak można czuć coś do faceta, który tak potraktował ciebie i dziecko. Nie myśl o tych cudownych początkach, bo to nic nie znaczy.
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma tu złotej rady, po prostu obserwuj. W razie co reaguj. Natomiast jeśli będzie chciał być ojcem, czy to teraz czy za jakiś czas- daj im szanse na stworzenie więzi. Powodzenia
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zdziw się,że jesteś odsunięta od niego. Nie jesteście razem,facet się zachowuje nieodpowiedzialnie,więc dlaczego miałabyś piać na jego widok ? Dziecko powinno kochać oboje rodziców,nie ma lepiej czy gorzej. Rodzic powinien dziecku uzmysłowić te i owe sprawy,że przecież rodzicem się jest cały czas a nie na miesiąc dwa,lub bo daje drogie prezenty a drugi nie. Ale to jeszcze jeszcze..
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoniąc do niego dałaś mu sygnał,że chcesz jego kontaktu z dzieckiem.nadając dziecku nazwisko ojca i wpisując go w papiery dajesz mu automatycznie prawa rodzicielskie.zastanów się,czy chcesz,aby bawił sie twoim kosztem i kosztem dziecka,bo jeśli bedzie chciał być prawdziwym ojcem to sam zawalczy o swoje prawa.na razie to ty podtykasz mu ten przywilej pod nos
|
|
|
|
|
#40 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawda. Zgłoś się do jakies organizacji kobiecej, często o ile nie zawsze mają adwokatów, którzy pomagają w takich sprawach. I robią to za darmo. Nie widze tez nic złego w tym, że matka (czy rodzic, który mieszka z dzieckiem) dzwoni do drugiego rodzica i zabiega o jego kontakt z ich dzieckiem. Robi się to dla dobra dziecka a jak dziecko dorośnie to samo zadecyduje czy nadal chce takiego trochę na siłe kontaktu. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
O to o to mi chodzi, takie świństwo od osoby najbliższej jest mega bardziej demolujące głowe niż tatus, który przychodzi w kratke na odwiedziny do dziecka. Szczególnie, że matka może sama sobie świetnie radzić i budować wartość dziecka lub może mieć inne partnera, który świetnie będzie zastępował ojca biologicznego. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...