|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak i ile podawać posiłki 9 miesięcznemu niemowlakowi?
Cytat:
![]() z budyniem na mm moze byc problem,bo nie da sie go zagotować,ale mozna zrobić kisiel mleczny - ugotować bardzo gęsty z owocami i pozniej doac mm ryż tez
|
|
|
#32 |
|
Gang Iren
|
Ja bym zaczela dawac to co jedza dorosli,ale bez soli i nie ciezkostrawne potrawy.Moj ma pol roku i zaczynam mu dawac warzywka poduszone,ale sa kawalki wieksze w nich,owoce tak samo,makaron je,chlebka odrobinke tez.Jogurt dalabym naturalny bez dodatku cukru wymieszany z owocami.Ogorka kiszonego bym sprobowala dac,pobudza apetyt.
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
zielona_cebulka ja bym z kaszek na mm nie rezygnowała
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Cebulko przypomniał mi sie inny Twój wątk sprzed paru miesięcy i uwazam,ze powinnaś poszukac dobrego lekarza.
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
Zielona, mnie jedno dziwi - to już któryś wątek o tych samych problemach i nadal w sumie nic nie wiesz? Byłaś u alergologa i gastrologa? Masz naprawdę objawy nietolerancji jakiś pokarmowych, zresztą w czerwcu pisałaś o tym:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=622224 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37090673]Zielona, mnie jedno dziwi - to już któryś wątek o tych samych problemach i nadal w sumie nic nie wiesz? Byłaś u alergologa i gastrologa? Masz naprawdę objawy nietolerancji jakiś pokarmowych, zresztą w czerwcu pisałaś o tym:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=622224[/QUOTE] tez mi sie ten watek wczoraj skojarzył.... Wedlug mnie zmiany w diecie tutaj niewiele pomogą,bo cos chyba jest na rzeczy.... Moze problem z glutenem? moze z laktozą? moze z białkiem?
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
no ja bym od razu dziecko przebadała. Lekarz nie może Ci zabronić, jak nie chcę pomóc to idz do innego. Szukaj w internecie lekarzy, pytaj ludzi.
A jeśli dziecko toleruje białko to dlaczego twarożek nie? Ja bym dała ale nie całą miskę, pewnie weszłaby jedna - dwie łyżeczki
Edytowane przez julka910 Czas edycji: 2012-10-16 o 10:27 |
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej córki tak się właśnie objawiła nietolerancja mleka - co wieczór/noc były wymioty a ja nie mogłam dojść od czego (jogurty/serki/ser mogła jeść i nic jej nie było)---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- teraz dopiero skojarzyłam oba wątki... Mała ma skazę a ty jej dajesz 2 razy dziennie kaszkę mleczno-ryżową(wnioskuję,z e taką zwyczajną np.Nestle a nie na Pepti albo Nutramigenie? ).... się nie dziw, że wymiotuje...- |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
ALe w końcu nie wiadomo, czy skazę ma, bo dziewczyna chyba w ogóle nie zdiagnozowała
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój syn, dwa lata i 5 mcy nie je tyle co Twoja córka! Po co ją karmisz przez sen? I jak nie chce pić mleka? Przecież wciąga dwie kasze! A do tego jogurt, budyń... Ona ma mleka po uszy.
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

)

(jogurty/serki/ser mogła jeść i nic jej nie było)
).... się nie dziw, że wymiotuje...