![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Obsesje związane z ciążą.
Oj naprawde też mam nieraz "schizy". Choć biorę tabletki to zawsze zostaje ta nutka niepewności...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale zawsze tez taj jest ze jak sie nie chce to sie zajdzie i na odwrot,kurcze zeby mozna tak bylo psychike przestawic na inne myslenie..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
pomijając to, że chciałabym mieć już dziecko... kiedyś jak byłam duużo młodsza panicznie bałam się zajść w ciążę, bo kojarzyło mi się to z filmem alien i wydobywającym sie z ludzi potworem. powtarzałam wciąż: ja nie chcę aliena
![]() a tak w ogóle to to, że dostajesz okres wcale nie znaczy ze nie jesteś w ciąży |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Mojej kolezance tydzień się spóźniało i ... uswiadomiła sobie ze może być w ciązy... Kupili test. Zrobiła i się popłakała bo wynik był negatywny a ona przyzwyczajała się juz do myśli że jest mamą. Podejrzewam, ze gdy zdarza się ta nazwijmy to: nieplanowana sytuacja, kobieta potrafi stanąć na wysokości zadania. Zaczyna inaczej myśleć. Uświadamia sobie, że jest/ będzie matką i choćby niewiem co musi być silna . Oczywiście nie jest tak zawsze niestety. Niektóre "młode"mamy szybko dorośleją i sa naprawde świetne, inne...
![]() Pamiętam będąc w klasie maturalnej, moja kolezanka z klasy zaszła w ciążę ( w wakacje przed maturka). Niegdy specjalnie się nie wyróźniała intelektualnie czy jakoś inaczej. Taka szara myszka. O ciąży powiadomili jej rodziców lekarze gdy ona była w szpitalu (chorowała na nerki). Powiem Wam, że na poczatku cięzko jej było bo te mdłości itd... wybiegała z lekcji często pędem do ubikacji. Ale do szkoły chodziła twardo. Z dnia na dzień... poprawiła swoje wyniki w nauce. Zaczęła być piatkową uczennicą. Gdy była już w zaawansowanej ciaży i brzuszek stał sie ciężkawy, dostała indywidualne nauczanie. Żaden nauczyciel nie robił problemów a my jako klasa chcieliśmy jej pomóc. 2 miesiące przed maturką urodziła synka. Przyszła nam się nim pochwalić ![]() podziwiam ją do dziś
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie masz wiedzy na temat dziecka ,porodu,połogu dlatego wyglada to u ciebie na koszmar. no i raczej nie dojrzalas do dziecka dlatego antykoncepcja twoim przyjacielem. jak dojrzejesz to spojrzysz na to inaczej. nie pisze tego złosliwie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nie jestem pewna, czy na 100% jest to niedojrzałość. Może po prostu jest mi wygodnie tak żyć? Dopiero co skończyłam studia, pracuję od 2 lat i chcę na razie zająć się sobą. A zresztą żeby zdecydować się na dziecko, trzeba mieć odpowiedzialnego mężczyznę, którego ja jakoś nie mam szczęścia spotkać ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
A co poradzić jeśli chłopak ma obsesje związane z tym że zajdę w ciążę ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
jezeli ktorekolwiek ma "schizy" dotyczace zajscia w ciaze, to oznacza, ze ta osoba wlasnie nie jest gotowa do wspolzycia. Kazdy stosunek obarczony jest ryzykiem i nic na to nie da sie poradzic
![]()
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Mój chłopak jest gotowy do współżycia , jedynie boi się że mi jako uczącej się osobie zmarnuje życie - wiem , że gdybym jednak zaszła w ciążę to na pewno by mnie nie opóśćił . Jednak teraz kiedy okres spóźnia mi się parę dni on po prostu wariuje doszukująć się gdzie popełnił błąd ... :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Oj witajcie kochane w klubie, też mam nie raz takie schizy, ze ło Matko!Jak zbliżają Mi sie dni okresowe, zawsze potrafie wynaleźc u siebie jakieś objawy ciążowe
![]() ![]() To jest chyba jakaś obsesejszyn ![]() ![]()
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
moj chłopak zawsze używa gumki a na dodatek nigdy nie kończy w środku a ja i tak sie boję.wszystko dlatego że mi kiedyś wróżka powiedziała że widzi synka w kartach :-/
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio myślałam, że jestem w ciąży...bóle piersi(okazało się, że przed okresem poprostu) i mdłości(okazało się, że przez "gorący kubek"
![]() i pare innych syndromów sobie znalazłam ![]() największą obesesje jednak chyba będę miała jak zaczne brać pigułki...stres ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Przylanczam do tych ktorzy sie schizuja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
tez mam takie obsesje jak jeden dzien spoznia mi sie @ ale z cakiem innego powodu niz Wy po prostu nie moge w ta ciaze zajsc...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Haha - ja mam taka obsesje ze przed kazdyjm okresem, po kazdym seksie mysle a moze jestem w ciazy. Z tym ze ja akurat chcialabym zebys wpadli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, bez nerwów.
Po pierwsze, prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w jednym cyklu jest niewielkie - chyba kilkanaście procent. Po drugie - wpadki zdarzają się w filmach albo nastolatkom, które mają "ostrych rodziców" ![]() Czasami żałuję, że nie jestem taką nastolatką - moje dziecko miałoby w takim wypadku prawie dwa latka ![]() Pozdrawiam ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
BAN stały
|
Uważam, że jeżeli ktoś ma obsesyjny lęk przed ciążą, to powinien w ogóle darować sobie współżycie. Po co się stresować? Poza tym to wg mnie oznacza, że jest niegotowy do seksu. Albo ma niewłaściwego partnera, który nie daje poczucia bezpieczeństwa, że JAKBY CO...to byłby, nie odszedłby.
Dlatego bawi mnie to, jak słyszę, że jakiś facet - zwłaszcza nieco starszy, w tzw. powaznym związku - obsesyjnie boi się potencjalnej ciąży dziewczyny. Bo to raczej źle o nim świadczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
też się stresuje,ale jestem świadoma do czego może dojść,kiedyś bardziej to przeżywałam,ale teraz już tylko troszkę,jak będę w ciąży to będę szczęśliwa
![]()
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ja tez kiedys przezywałam bardziej, ale nadal czasami sie martwie. Z tym ze moj lek czesto jest naprawde niepotrzebny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
i ja się właśnie troszkę stresuje, rzadko mi się to zdarza, ale tym razem wydaje mi się to poważniejsze od tych wszyskich wcześniejszych (nawet miałam takie przeczucie w tamten dzień). Ale co będzie to będzie, niedługo się sprawa wyjaśni i cokolwiek by nie było wiem, że wszystko się ułoży
![]()
wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. (...) Konstanty Ildefons Gałczyński Prośba o wyspy szczęśliwe |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Cnnect i jak sie to wyjasnilo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Obsesje ciążowe
![]() ![]() ![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
chyba wszystko dobrze
![]()
wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. (...) Konstanty Ildefons Gałczyński Prośba o wyspy szczęśliwe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
hihi ja wlasnie wpadam z mała obsesje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
xxyy
|
oj, ja ostatnio mialam tez mala obsesje ,mialam 'objawy ciazowe;, caly czas wydawalo mi sie ze jestem w ciazy. a moze tak wplynela na mnie nerwowa atmosfera, TŻ mnie podpuszczal ze skoro spoznia mi sie okres to napewno bedzie dzidzius, cieszyl sie ze bedzie tata. kolezanka ciagle mowila mi ze ma pewne przeczucie co do mojego spozniajacego sie okresu. no i dalam sie zwariowac, obserwowalam moj brzuszek, mialam nawet wrazenie ze troszke urosl
![]() po 2 tygodniach od daty kiedy powinnam okres zrobic zrobilam test- wynik negatywny, ale zrobilam test wieczorem wiec przyjelismy z TŻ-tem ze wynik nie jest prawdziwy. niestety test zrobiony w zeszly piatek rano rozwial wszystkie watpliwosci - nie bede mama ![]() ![]() szkoda ze okresu dalej nie ma.. 7 tydzien spoznienia.
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Asik_ pewnie znowu niepotrzebnie
![]() Atram to chyba lepiej iść do lekarza? mi narazie przeszło, ale jeszcze kilka dni i znowu się zacznie (chociaż mam nadzieje, że nie)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.