|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: spóźniający się okres po pierwszym razie.
Przede wszystkim strasznie się stresujesz, a to może mieć wpływ na okres. Zrób jeszcze jeden test, jak znów Ci wyjdzie negatywny, to raczej nie ma się o co martwić. Jeśli będą 2 kreski - leć do lekarza i potwierdź to. Przy stosunku bez zabezpieczenia, nawet przerywanym, dzieją się różne rzeczy i trzeba mieć tego świadomość.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Możesz być w ciąży. Pamietaj żeby robić test tym pierwszym siku z rana.Pamiętam że ja robiłam test jak spóźniał mi sie okres kilka dni, może 4-5, ale to nie było pierwsze juz siku i wynik był raz negatywny, a raz ta druga kreska była taka blada, że prawie niewidoczna, wtedy pomyślałam ze pewnie nie jestem w ciąży. 3 test zrobiłam tak jak nalezy za następne 3 dni i były juz 2 czerwone krechy.
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
Test i do ginekologa jeśli już
![]() Nie można się bać wizyty bo to lekarz, którego zadaniem jest Ci pomóc i wyjaśnić każdą niejasność. W ciąży mozesz być ZAWSZE skoro uprawiasz seks- ja np zaszłam w ciążę przy hormonach więc wszystko jest możliwe Nie warto się stresować tylko odwiedzić ginekologa. |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierwszy test zrobiłam jakieś 2 tygodnie po stosunku, który - jak podejrzewam - stworzył Oliwkę.
I ten test mi wyszedł negatywny właśnie, jak Tobie, Bijkora. Dopiero 7 dni później zrobiłam z samego rana drugi i tam były 2 wyraźne, czerwone kreski. Także dopiero po prawie 3 tygodniach od stosunku i tym samym jakieś 10 dni po terminie miesiączki, moja ciąża się ujawniła. Testy się czasem mylą i - jak widać - wcale nie jest to takie rzadkie zjawisko. ![]() Także, Naagini, dla pewności zrób jeszcze jeden test, albo idź od razu do lekarza - to już zależy od Ciebie. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-04 o 15:18 |
|
|
|
|
#35 |
|
Gang Iren
|
Mozesz byc,kazdy stosunek bez zabiezpieczenia (a nawet i z zabezpieczeniem) daje taka szanse.Mi test nie wykazal ciazy w 4 tygodniu,a byl to dobry test,elektroniczny.Czasem testy sie myla.
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
dostałam okres na drugi dzień,
jednak w ciążę nie tak łatwo zajść |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;37432055]dostałam okres na drugi dzień,
jednak w ciążę nie tak łatwo zajść[/QUOTE] Wręcz przeciwnie - masz szczęście, że tak się to skończyło, ale jeśli nie chcesz ciąży, to dbajcie o zabezpieczenie, bo następnym razem może się to skończyć inaczej.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;37432055]dostałam okres na drugi dzień,
jednak w ciążę nie tak łatwo zajść[/QUOTE] My tylko raz się nie zabezpieczyliśmy i mamy teraz takie małe cudo |
|
|
|
|
#39 |
|
Gang Iren
|
A my sie zabezpieczalismy i moja corka ma juz 9 lat...
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
hura !! oby to Cię czegoś nauczyło zawsze sie zabezpieczaj! chronisz się nie tylko przed ciążą ale i chorobami
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę zajśc w ciąże?
Ciąża jest mozliwa
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
To powiedzcie mi drogie koleżanki, dlaczego od roku nie zaszlam w ciaze w ogole sie nie zabezpieczajac?
|
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
Zajść w ciążę wcale nie jest tak łatwo. Dużo zależy od diety (zarówno kobiety, jak i mężczyzny), podłoża genetycznego, przebytych chorób. Powodów jest mnóstwo, najwięcej wątpliwości rozwieje ginekolog
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nastawienie też jest bardzo ważne w takim przypadku. Ogólnie ciąża to kwestia szczęścia lub (w niektórych przypadkach, jak ktoś nie chce dzieci) pecha. Ja jednak jestem zdania, że - jeśli ma się całkowicie zdrowy organizm, ale czasem wystarczy jakaś drobna zmiana hormonalna, by to utrudnić - to zajście w ciążę jest bardzo, bardzo proste i wystarczy raz się zatracić , że tak powiem, by ciąża powstała. Znam mnóstwo takich przypadków, no i sama jestem przykładem.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-07 o 07:02 |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także to pytanie nie do wizażanek tylko do ginekologa należy skierować - przyczyny mogą być różne, od chorób jak np. chlamydie po problemy hormonalne.
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Mam mały problem, ponieważ spóźnia mi się już 10 dni okres ;/. 16 września dostałam okres ale przed tym byłam z chłopakiem tylko niestety po imprezie i urwał mi się film i nie wiem " co robiliśmy" a nie zapytam go o to bo nie jesteśmy parą. Kilka godz po tym incydencie dostałam okres, który trwał do 7 dni następny dostałam dokładnie 28 dni później i w między czasie robiłam test i wyszedł negatywny. Ale teraz jestem niecierpliwa, bo jeszcze nie mam okresu. Zazwyczaj jak się spóźniał to góra 2 dni. Nie mogę sobie wybić tego z głowy. W między czasie miałam trochę stresu związanego ze szkołą i mega dużo pracy i zmieniałam na kilka dni klimat. Wkręciłam sobie że mogę być w ciąży. Wszyscy mi mówią że nie jestem ale jak się coś wkręci do głowy to masakra. Wiem że trochę inny temat ale pomóżcie. BO już odchodzę od zmysłów
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Jak możesz być w ciąży, skoro nawet nie wiesz, czy coś robiłaś z chłopakiem? To raz. A dwa, już miałaś po tych ewentualnych wydarzeniach okres... Test negatywny... No więc w czym problem?
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Ciąża
Jestem tu pierwszy raz i nie wiem czy dobrze założyłam ten wątek :/ Ostatnio kochałam się z chłopakiem. Miał prezerwatywę, nie doszedł we mnie, a ja nie miałam dni płodnych. Nie mam zwiększonego apetytu, nie jestem senna, ale moja miesiączka była krótsza i bardziej skąpa. Czy mogę być w ciąży? Proszę was o odpowiedź...
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ciąża
A wiesz skąd się biorą dzieci i jak dochodzi do zapłodnienia?
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie możesz...
|
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
BTW, pierwsza bytnośc na forum nie zwalnia z poszukania odpowiedniego wątku.
Dziewczyny, a jakby tak wprowadzić płatność dla nowych? powiedzmy - pierwsze 10 postów po złotówce? akurat wyszedłby koszt testu ciążowego, od razu wątki by się skończyły
|
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40023992]BTW, pierwsza bytnośc na forum nie zwalnia z poszukania odpowiedniego wątku.
Dziewczyny, a jakby tak wprowadzić płatność dla nowych? powiedzmy - pierwsze 10 postów po złotówce? akurat wyszedłby koszt testu ciążowego, od razu wątki by się skończyły [/QUOTE]Jestem za
|
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj nie bądźcie takie
![]() Wiesz czy masz dni płodne czy nie a nie wiesz jak powstaje nowe życie? Weź wolne od dorosłych zabaw i poczytaj troszkę, wiedzy nigdy dość ![]() Obstawiam że nie jesteś
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak wyliczyla dni plodne
pewnie na kalkulatorze
|
|
|
|
|
#55 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;4002460 8]eee tam za pomocą twierdzenia Pitagorasa się teraz oblicza
[/QUOTE]mówisz??? teraz wiem gdzie tkwił błąd w mych obliczeniach, a wynik taki że brzuch już na kolanach zalega
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
oj wredoty, nieładnie hihihi. A dziewczyna się zadręcza, czy mimo zabezpieczania, braku dni płodnych i braku jakichkolwiek objawów może być w ciąży
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, dobra idea.
Naprawdę dobra! Bo głupota, jak widzę, się szerzy i to w zastraszającym tempie. Teraz seks uprawiają ludzie, którzy nie wiedzą najwyraźniej, jak dochodzi do zapłodnienia - może zdaniem autorki wystarczy to, że jej TŻ w niej był? Nieważne, że w gumie i bez dni płodnych, itp itd.
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
A można zajść w ciążę z preejakulatu, bez wytrysku? Wiem, że takie pytanie na forum już było, ale wole zapytać się kobiet, które już w ciąży były, bo mam wrażenie, ze tak naprawde nikt tego nie wie..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

6 5 4 3 2 1

I ten test mi wyszedł negatywny właśnie, jak Tobie, Bijkora. Dopiero 7 dni później zrobiłam z samego rana drugi i tam były 2 wyraźne, czerwone kreski. Także dopiero po prawie 3 tygodniach od stosunku i tym samym jakieś 10 dni po terminie miesiączki, moja ciąża się ujawniła. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
hihihi. A dziewczyna się zadręcza, czy mimo zabezpieczania, braku dni płodnych i braku jakichkolwiek objawów może być w ciąży
Nieważne, że w gumie i bez dni płodnych, itp itd.