![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
![]()
Rewelacyjny wątek
![]() Ja będąc małą dziewczynką z wielką dumą śpiewałam w kościele: "Królowej Angielskiej śpiewajmy..." zamiast "Królowej Anielskiej śpiewajmy...". A po mszy zastanawiałam się, po co w kościele są pieśni o Elżbiecie II? ![]() Mój kuzyn natomiast strasznie wczuwał się w piosenkę "Come My Lady" Crazy Town i śpiewał: "kommalele kom kommalele" ![]() I całkiem nowy hit z repertuaru Blue Cafe - moja wersja: "kochamy siebie w sambie a rozstajemy w mambie..." zamiast "kochamy siebie w Sunday a rozstajemy w Monday..." Tu mnie uświadomił program "Szansa na sukces" i tekst piosenki wyświetlany na monitorze ![]() Edytowane przez cypressangel Czas edycji: 2009-09-23 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Babushka = papużka
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nieźle się uśmiałam jak oglądałam "Szanse..." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny! Aleście mnie uświadomiły z Blue Cafe! Byłam święcie przekonana, ze tam jest mamba i samba. I jeszcze złorzeczyłam, że takie banalne i beznadziejne rymy wyśpiewują...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
....
I całkiem nowy hit z repertuaru Blue Cafe - moja wersja: "kochamy siebie w sambie a rozstajemy w mambie..." zamiast "kochamy siebie w Sunday a rozstajemy w Monday..." Tu mnie uświadomił program "Szansa na sukces" i tekst piosenki wyświetlany na monitorze;) Cypressangel -to samo miałam.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Moja siostra śpiewała kiedyś w piosence Kayah zamiast
"Racja brachu, wypijmy za to , kto z nami nie wypije tego we dwa kije. Prawy do lewego.." "Raz na dachu, wypijmy za to..." ![]() Kiedyś w przedszkolu śpiewaliśmy taką piosenkę w której było że świerszczyk "nastroił skrzypce maleńkie, gra zielone piosenki" a ja śpiewałam "na stroju skrzypce maleńkie..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
na dyskach puszczali "rudy sie żeni" a ja wielce radosnie wykrzykiwalam "lubi się żelki"
![]() z sambą i mambą zamiast sunday i monday to mam to samo. Właśnie doswiadczylam iluminacji. Poza tym mam problem z piesniami w kosciele. Do tej pory nie wiem co ludzi mowia jak ksiadz konczy kazanie slowem Amen. Cos belkocza, ale co ? ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a w zwiazku z tym mam inny problem, od dziecinstwa: dlaczego bezczelnie kazemy Bogu płacic i za co? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
moj brat na "annie are you ok" spiewal "eni aciu łoke" a na piosenke "Beat it" Jacko - krzys spiewal "bileeeeet, bileeeet" no i pozniej sie zapytal na co jemu bilet? buehehehe
![]() |
#45 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Co do samby i mamby... W tekście było Sunday i Monday, ale jak Blue Cafe startowali kiedyś do jakiegoś konkursu, to zmienili na sambę i mambę, bo nie mogło być w tekście obcych wyrazów.... Więc wszystkie dobrze słyszycie
![]() Moje hity : " Świnka skarbonka, gdy głodna to jest zła, wrzuć do niej grosik a gdy się da to dwa " - w moim wykonaniu " Wrzuć do niej grosik a gdzy się zapanbra ![]() 2unlimited - "there's no limit " "densn noł liwmi ![]() Hit mojego TŻ - piosenka Liroya " To na mej psychice, bardzo się odbiło " - " Mama robi pizzę bardzo się odbiło! " ![]() ![]() Stoi u mnie książka " A lasy wiecznie śpiewają " i ja biedna pół życia się zastanawiałam co to są "alasy" .... A jak się modliłam "Ojcze nasz" to jak dochodziłam do fragmentu "jako i my odpuszczamy naszym winowajcom " to wyobrażałam sobie , że każdy ma SWOJĄ WINOWAJCĘ i nią odpuszcza coś... ![]() ![]() P.S. Ale się uśmiałam na tym wątku ![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się skapnęłam , że w piosence Brodki jest "Niebo z dostawą pod jej dach... " ( Miałeś być ) a ja się zastanawiałam co ona śpiewa, a że nie chcialo mi się sprawdzać to śpiewałam " Miłość doznaną pod jej dach... " jakoś mi nie przeszkadzała, że to pół analfabetycznie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.