Babushka = papużka - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-23, 13:41   #31
cypressangel
Zakorzenienie

Arrow Dot.: Babushka = papużka

Rewelacyjny wątek

Ja będąc małą dziewczynką z wielką dumą śpiewałam w kościele: "Królowej Angielskiej śpiewajmy..." zamiast "Królowej Anielskiej śpiewajmy...". A po mszy zastanawiałam się, po co w kościele są pieśni o Elżbiecie II?

Mój kuzyn natomiast strasznie wczuwał się w piosenkę "Come My Lady" Crazy Town i śpiewał: "kommalele kom kommalele"

I całkiem nowy hit z repertuaru Blue Cafe - moja wersja: "kochamy siebie w sambie a rozstajemy w mambie..." zamiast "kochamy siebie w Sunday a rozstajemy w Monday..." Tu mnie uświadomił program "Szansa na sukces" i tekst piosenki wyświetlany na monitorze

Edytowane przez cypressangel
Czas edycji: 2009-09-23 o 20:14
cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-23, 20:29   #32
k-n
Wtajemniczenie

Dot.: Babushka = papużka

Cytat:
Napisane przez cypressangel

I całkiem nowy hit z repertuaru Blue Cafe - moja wersja: "kochamy siebie w sambie a rozstajemy w mambie..." zamiast "kochamy siebie w Sunday a rozstajemy w Monday..." Tu mnie uświadomił program "Szansa na sukces" i tekst piosenki wyświetlany na monitorze
Cypressangel nie Ty jedna tak myślałaś Ja i moi znajomi też Kiedyś nawet na disco zaśpiewaliśmy "sambę i mambę"
Nieźle się uśmiałam jak oglądałam "Szanse..."
k-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-24, 01:02   #33
Abuba
Zadomowienie

Oj dziewczyny! Aleście mnie uświadomiły z Blue Cafe! Byłam święcie przekonana, ze tam jest mamba i samba. I jeszcze złorzeczyłam, że takie banalne i beznadziejne rymy wyśpiewują...
Abuba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-24, 08:53   #34
Szczypta Chili
Zadomowienie

GG do Szczypta Chili

Cytat:
Napisane przez cypressangel
Rewelacyjny wątek

Ja będąc małą dziewczynką z wielką dumą śpiewałam w kościele: "Królowej Angielskiej śpiewajmy..." zamiast "Królowej Anielskiej śpiewajmy...". A po mszy zastanawiałam się, po co w kościele są pieśni o Elżbiecie II?

Mój kuzyn natomiast strasznie wczuwał się w piosenkę "Come My Lady" Crazy Town i śpiewał: "kommalele kom kommalele"

O Boshe no to nie jestem sama...Ja bym w zyciu nie pomyślała, że ta Tatiana tam bełkocze coś o Sunday i Monday!!!!!!!!!!!
Wielkiej Depresji.
Naszą wielką wojną jest wojna duchowa.
Naszą wielką depresją jest życie.

Szczypta Chili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-25, 15:57   #35
Aranka
Zakorzenienie

Talking Dot.: Babushka = papużka

Cytat:
Napisane przez drop
Naprawdę swietny wątek
Była taka piosenka Europe "Final countdown". W podstawówce, dochodząc do refrenu, zamiast spiewac "it's the final countdown", spiewałam "cos tam, cos tam (juz nie pamietam) ciamcial". Robiłam to z takim przekonaniem, że udało mi się wmówić koleżance z klasy, że "ciamcial" to drzewo po angielsku Uwierzyła mi, że Europe spiewają o drzewie i cieszyła się, że umie pierwsze słowo po angielsku.
A ja to śpiewałam "it so fary noł ciam ciam"...
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-25, 16:02   #36
Aranka
Zakorzenienie

....

I całkiem nowy hit z repertuaru Blue Cafe - moja wersja: "kochamy siebie w sambie a rozstajemy w mambie..." zamiast "kochamy siebie w Sunday a rozstajemy w Monday..." Tu mnie uświadomił program "Szansa na sukces" i tekst piosenki wyświetlany na monitorze;)

Cypressangel -to samo miałam....
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-25, 16:14   #37
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez Abuba
Oj dziewczyny! Aleście mnie uświadomiły z Blue Cafe! Byłam święcie przekonana, ze tam jest mamba i samba. I jeszcze złorzeczyłam, że takie banalne i beznadziejne rymy wyśpiewują...
ja też tak miałam!!!
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-25, 16:15   #38
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cattt
ja też tak miałam!!!
Heeej, ja też serio - samba i mamba - byłam przekonana
Stary 2005-08-25, 17:56   #39
Madzia007
Zadomowienie

Moja siostra śpiewała kiedyś w piosence Kayah zamiast

"Racja brachu, wypijmy za to , kto z nami nie wypije tego we dwa kije. Prawy do lewego.."

"Raz na dachu, wypijmy za to..."

Kiedyś w przedszkolu śpiewaliśmy taką piosenkę w której było że świerszczyk "nastroił skrzypce maleńkie, gra zielone piosenki" a ja śpiewałam
"na stroju skrzypce maleńkie..."
Madzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-25, 19:25   #40
anestet-ka
Wtajemniczenie

na dyskach puszczali "rudy sie żeni" a ja wielce radosnie wykrzykiwalam "lubi się żelki"
z sambą i mambą zamiast sunday i monday to mam to samo. Właśnie doswiadczylam iluminacji.
Poza tym mam problem z piesniami w kosciele. Do tej pory nie wiem co ludzi mowia jak ksiadz konczy kazanie slowem Amen. Cos belkocza, ale co ? ;]
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-25, 19:56   #41
karlad
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anestet-ka
na dyskach puszczali "rudy sie żeni" a ja wielce radosnie wykrzykiwalam "lubi się żelki"
z sambą i mambą zamiast sunday i monday to mam to samo. Właśnie doswiadczylam iluminacji.
Poza tym mam problem z piesniami w kosciele. Do tej pory nie wiem co ludzi mowia jak ksiadz konczy kazanie slowem Amen. Cos belkocza, ale co ? ;]
Nie pamietam kiedy byłam w kościele ,ale chyba 'Bóg Zapłać'

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-25, 20:19   #42
Pralinka
Rozeznanie

GG do Pralinka

Cytat:
Napisane przez anestet-ka
"Panie Boze zaplac"
Pralinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 07:40   #43
anestet-ka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pralinka
"Panie Boze zaplac"
acha, to dzieki
a w zwiazku z tym mam inny problem, od dziecinstwa: dlaczego bezczelnie kazemy Bogu płacic i za co? czy jak to trzeba rozumiec wiem ze robie z siebie idiotke
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 09:19   #44
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

moj brat na "annie are you ok" spiewal "eni aciu łoke" a na piosenke "Beat it" Jacko - krzys spiewal "bileeeeet, bileeeet" no i pozniej sie zapytal na co jemu bilet? buehehehe

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 09:23   #45
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez Anisia25
moj brat na "annie are you ok" spiewal "eni aciu łoke" a na piosenke "Beat it" Jacko - krzys spiewal "bileeeeet, bileeeet" no i pozniej sie zapytal na co jemu bilet? buehehehe
nieźle
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-08-26, 09:32   #46
aga01
Zakorzenienie

Co do samby i mamby... W tekście było Sunday i Monday, ale jak Blue Cafe startowali kiedyś do jakiegoś konkursu, to zmienili na sambę i mambę, bo nie mogło być w tekście obcych wyrazów.... Więc wszystkie dobrze słyszycie

Moje hity : " Świnka skarbonka, gdy głodna to jest zła, wrzuć do niej grosik a gdy się da to dwa " - w moim wykonaniu " Wrzuć do niej grosik a gdzy się zapanbra "

2unlimited - "there's no limit " "densn noł liwmi "

Hit mojego TŻ - piosenka Liroya " To na mej psychice, bardzo się odbiło " - " Mama robi pizzę bardzo się odbiło! " Dobrze, że nie widzi tego bo by mnie

Stoi u mnie książka " A lasy wiecznie śpiewają " i ja biedna pół życia się zastanawiałam co to są "alasy" ....

A jak się modliłam "Ojcze nasz" to jak dochodziłam do fragmentu "jako i my odpuszczamy naszym winowajcom " to wyobrażałam sobie , że każdy ma SWOJĄ WINOWAJCĘ i nią odpuszcza coś... a winowajca wyglądała tak jak takie dłuuuugie trąby co aniołki czasem na obrazach mają....

P.S. Ale się uśmiałam na tym wątku
- On? To samo co ja.
aga01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-26, 09:38   #47
aga01
Zakorzenienie

Właśnie się skapnęłam , że w piosence Brodki jest "Niebo z dostawą pod jej dach... " ( Miałeś być ) a ja się zastanawiałam co ona śpiewa, a że nie chcialo mi się sprawdzać to śpiewałam " Miłość doznaną pod jej dach... " jakoś mi nie przeszkadzała, że to pół analfabetycznie
- On? To samo co ja.
aga01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości