![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Drogie Panie, pisze do Was zrozpaczony facet...
albo już jej "spowszedniało" albo coś jest nie halo w waszej relacji poza łóżkowej do czego ona się nie chce przyznać. Jedyna rada to szczera rozmowa, tylko czy ona będzie szczera?
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Tabletki antykoncepcyjne na pewno mają wpływ też na to, bo pociąg seksualny to tez poniekąd sprawa hormonów. Innymi przyczynami mogą być: znudziłeś się swojej kobiecie jako obiekt seksualny, nie ma już takich potrzeb jak kiedyś, czegoś jej brakuje w łóżku i inne. Może nie jest z Tobą całkiem szczera i otwarta na tematy łóżkowe, i nie mówi Ci co tak naprawdę w trawie piszczy? Smutne to
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;37343136]Stawiam na tabletki. Ja brałam też około trzy lata te same hormony i na początku było ok, a po pewnym czasie stopniowo zaczęło mi spadać libido. Do tego czułam dużą różnicę podczas przerwy między opakowaniami. Po odstawieniu wszystko od razu wróciło do normy.[/QUOTE]
DOKŁADNIE to samo miałam jak brałam tabletki. Mój facet też już zaczynał narzekać że już mi sie nie podoba i takie tam, a ja po prostu nie miałam ochoty i już. A ten tekst z tym że ty chcesz tylko seksu to jest tylko odbicie piłeczki i zrzucenie z siebie winy za problem. Za to jak miałam przerwe z odstawienia to mogłam go wtedy zjeść żywcem ![]() Więc naprawde może być wina w tabletkach. Ja teraz mam krążki nuva ring i polecam z całego serca wszystkim kobietom. Święty spokój i dużo mniejsza dawka hormonów. Po drugie, zastanów się czy nie wkradła się trochę rutyna? Czy ty się nie zmieniłeś? Może na początku inaczej się zachowywałeś i brakuje jej tego czynnika, tego czegoś co powoduje że ma na ciebie ochote? Ona nawet może sobie do końca nie zdawać sprawy o co chodzi. Ja na przykład odkryłam, OSTATNIO (a jestem z moim ponad 2 lata) że mam ochotę się z nim kochać kiedy on od rana się uśmiecha, wstaje w świetnym humorze i tak jest cały dzień, szczęśliwy i zadowolony, nie mogę się dosłownie na niego napatrzeć i kolana mi miękną. I taki był na początku cały czas i ja dlatego też cały czas miałam na niego ochotę. A teraz często marudzi, narzeka, często ma zły humor i mi się po prostu odechciewa. I moze stawać na rzęsach, kupować kwiatki sratki i pierdziatki, jeśli mi pół dnia narzeka a potem chce iść do łóżka to naprawde nic z tego i ja nie mam na to wpływu, po prostu nie mam ochoty. Ale ostatnio właśnie jednego dnia miałam na niego ochotę i zaczęłam sie zastanawiać co takiego się zmieniło i dosłownie olśniło mnie, że on od rana się uśmiechał, był zadowolony i nie narzekał i to był dla mnie ten afrodyzjak. Proste i banalne a tak ciężko na to wpaść. Zastanów się, może u ciebie też są jakieś zmiany w zachowaniu a ich nie dostrzegasz i twoja kochana też sobie nie zdaje sprawy że to to jest problemem? Ja sama sobie nie zdawałam sprawy że to właśnie to narzekanie i marudzenie mnie tak odrzuca.
![]() |
#35 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
Edytowane przez TheKey Czas edycji: 2012-11-01 o 11:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Pewnie, że ma prawo mieć niskie, ale autor ma prawo mieć wysokie, i co wtedy??? dlatego zawsze bede twierdzic,ze trzeba sie dobrac pod tym wzgledem.
dla mnie seks jest szalenie ważny, nie wyobrażam związku, jesli seks bedzie kiepski albo raz w tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem tabletki antykoncepcyjne odbierają ochotę na seks. Może warto udać się do seksuologa. Powinieneś jakoś zachęcić swoją partnerkę do seksu, albo odwrotnie. Zacznij udawać obojętnego, może to coś da. Kobieta, która jest zbyt rozpieszczana staje się znudzona. Może warto troszkę odpuścić.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Tu może pomóc tylko taka porządna szczera rozmowa.
![]() |
#40 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
amor vincit omnia
|
każdy ma swoje zdanie i choć jest niezgodne z Twoim to należy się drugiej osobie szacunek. nie każdy musi się zgadzać przecież z Twoim zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A skoro już mówimy o szacunku, to jaki szacunek do swojej dziewczyny ma autor wątku, jeśli nie potrafi uszanować, że ona nie ma takich potrzeb jak on? Gdyby miał do niej szacunek, to pozwoliłby jej znaleźć sobie kogoś wartościowego, dla kogo byłaby kimś więcej niż gumową lalką ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to współczuję ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro widujecie się co tydzień i co tydzień zawsze jest seks, to każdemu może się znudzić. Od czasu do czasu trzeba jakiejś odmiany, wyjdźcie gdzieś: do kina, na kolację, na basen/spa..cokolwiek. Choć jeden raz spróbuj jej do tego nie namawiać, nie naciskać, spróbuj czerpać radość ze spędzania czasu z nią. Bo jeśli problemem jest dla Was spędzanie czasu w inny sposób,to (przepraszam za to stwierdzenie) ja bym się zastanowiła nad sensem takiego związku. Oczywiście może być też to inny problem, jak choćby stres i problemy w szkole/pracy/domu, które się mogą przełożyć się także na chcicę. Także pozdro, pozdro i powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
a moze ona po prostu Cie juz nie kocha, albo jej nie pociagasz....znam takie przypadki....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
a może po prostu ma taki okres w życiu, jakieś problemy zdrowotne, depresja? ja też nie mam ostatnio ochoty na igraszki z moim TŻ'tem chociaż kocham go najmocniej na świecie i jest dla mnie ideałem, ale jak zdrowie psychiczne i fizyczne nie dopisuje to szczerze powiedziawszy wolę się po prostu przytulić i poleżeć niż myśleć o seksie. Porozmawiaj z dziewczyną, może coś j a trapi i dlatego nie ma na nic ochoty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Przede wszystkim uważam, że sporo piszecie o libido, jej potrzebach itd. Mało kto zwraca uwagę na to, że seks to po prostu bliskość z partnerem. Dlatego nie bardzo rozumiem jak można nie mieć na nią ochoty, jeśli kogoś się kocha. Przecież seks to nie tylko zaspokojenie chcicy.
Przestańcie rozmawiać o seksie jak o spełnianiu swoich potrzeb, a zacznijcie o nim rozmawiać jako o zbliżaniu się do siebie i pogłębianiu więzi. Przestań jej kupować rzeczy, żeby chciała Ci dać. Przestań się o to starać w ogóle. Zacznij ją znowu uwodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;37417617]A przyszło ci do głowy, że bliskość z partnerem to nie tylko seks? ![]() Otóż to.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Choć ja bym jednak obstawiała, że dziewczynie się odechciało gdy sobie zdała sprawę, że dla autora nie liczy się ona jako osoba, tylko przyjemność jaką on ma ze stosunku ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Czyli mam rozumieć, że to jego wina, że jego kobieta nie ma ochoty na bliskość z nim, ale nie widzi w tym problemu, ani nie ma zamiaru zmieniać pigułek, bo takie jej odpowiadają. Moim zdaniem takie podejście do partnera, jakie ma ta dziewczyna, zalatuje egoizmem. 'Ja nie mam takich potrzeb jak ty, nie zmienię pigułek, bo te mi odpowiadają'. Przecież z opisu sytuacji wynika, że dziewczyna nawet nie ma ochoty na nawiązanie dialogu na ten temat i rozwiązanie problemu. To ona jest sama w związku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Egoizm z jej strony? Hello, ona już i tak bierze tabletki i truje organizm, a Ty jej zarzucasz egoizm, bo nie chce eksperymentować z nowymi lekami po których może np. przytyć? (Bo zakładam że skoro te znosi, to nie odczuwa po nich jakichś strasznych skutków ubocznych) Klasyka, wiecznie mało, dać palec, to chcą całą rękę ![]()
Edytowane przez TheKey Czas edycji: 2012-11-04 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Wiesz, ja tam uważam, że seks i zabezpieczenie to nie jest żadna łaska ze strony kobiety. Zwłaszcza że tabletki można całkiem odstawić - pod warunkiem, że w ogóle widzi się problem, chce się o nim rozmawiać i go rozwiązać. W tym momencie doszukujemy się winy w facecie, a to przecież nie on wzbrania się przed rozwiązaniem problemu, tylko ona.
I uważam, że w tej sytuacji ona zachowuje się jak egoistka, bo jej partner nie jest zadowolony z tego, że mniej się kochają, może czuje się niekochany, lub zdezorientowany, może boi się, że partnerka go mniej kocha, lub, że coś wygaśnie. Dziewczyna jednak nawet nie poczuwa się do wyjaśnienia sprawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.